Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super to napisalas. Ja tez jestem wdzięczna że mogę tu z Wami byc już tak długi czas! O dzisiaj idę do lidla to zobaczę co tam fajnego jest. Co do imion to u nas jak będzie dziewczynka to będzie Rachela. Stare i żydowskie biblijne imię. Bardzo nam się podoba. Podoba mi się jeszcze Maria.

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, Lidl jest super - polecam bo jakościowo ekstra maja te rzeczy :)
    Rachela - nigdy nie wpadlabym na takie imię, w ogóle zapomniałam, że istnieje :) ale mi się podoba :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mahda no właśnie bardzo polecałaś lidla więc na pewno na coś się skuszę ale jakos jeszcze boję się kupować.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam właśnie po pierwszych prenatalnych.. Bo wcześniej też się bałam. A teraz to już w ogóle :D ale wszystko kupuje na promocjach bo szkoda mi kasy. I tak jak pomyślę o tych największych wydatkach.. Wózek, fotelik, łóżeczko - tyle jeszcze tego :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie u mnie zależy czy bedzie chlopak czy dziewczynka bo dla chłopczyka bede miala mnóstwo ubranek. Więc jeszcze się wstrzymuje do 17 września wtedy dr mi zapowiedział ze powie mi już kto mieszka w brzuchu.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa Rachela śliczne imię, a jak będzie chłopiec to jakie imię wybraliście? :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Będziesz robic test albo bete?
    Ja jutro mam zamiar zrobić test i jak wyjdzie negatywny to pokornie czekac na @. Okres powinien być w poniedziałek
    W poniedziałek przed wizytą u lekarki zrobię test - jakby od razu trzeba było włączyć heparynę. A jak cośtam wyjdzie to wezmę skierowanie i we wtorek beta. Oczywiście wszystko pod warunkiem, że okres nie przyjdzie. Miał być wczoraj, pewnie +/- 2 dni może być opóźnienia. Ale nic się nie zapowiada na okres na razie, zero bólu... Jestem wzdęta jak balon, szyjka zamknięta i wysoko, śluz biały...
    Ja już po zakupach i po fryzjerze :) Wyszedł taki kolor jak mniej więcej chciałam, złoty blond, a nie takie żółte siki :D Trochę szarości, trochę truskawkowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:40

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w Lidlu ta kołderkę i pościel w zeberke, bo tylko ona pasowała mi do dziewczynki :) zapomniałam o prześcieradłach, ale to może mamie uda się kupić jeszcze:) ogólnie odkąd jestem w ciąży zauważyłam że dosyć często są ubranka dla dzieci na Lidlu... A ja tak czekam aż dadzą jakieś komody, bo potrzebuje jedną i mam nadzieję że będzie bardzo podobna do tych co już mamy...

Magda, wózek to ja już mam. Kupiłam używany bo szkoda mi było wydać tyle pieniędzy tak naprawdę na jakiś rok.. może krócej.. łóżeczko i komodę planujemy kupić jakoś w przyszłym tygodniu.. dlatego popołudniu będę szukac na allegro materacyka do niego.. bo zdecydowałam że jednak nie kupuje zestawu mebli, tylko sama go złoże... A przekonałam mojego że moskitiery nie bedzie, bo to dodatkowy zbieracz kurzu... Ochraniacz to może kupię ten taki warkocz... Zobaczę co mnie taniej wyjdzie i czy na alliexpres czy allegro..

Dziś dziewczyny ja już nie wychodzę z domu. Z samego rana zrobiłam dwa prania, to do jutra akurat mi wyschną, bo pogoda nie sprzyja do suszenia na polu.. tak to już byliśmy w Castoramie i Carrefourze, więc do poniedziałku jedzenie mam :D niestety gdzieś pod Carrefour nam samochód przerysowali.. i to tak chamsko.. ale oczywiście ani pół karteczki z przeproszeniem...

Terka, tak. Ja imię wybrałam już przed ciążą .. a wzięło się w sumie z Gangu Swiezakow.. bo jak były w Biedronce te junory to uzbierałam i wzięłam sobie Truskawkę Tosie i od tamtego czasu mówiłam że Tosia będzie jeździć że mną :D

Teraz biorę się za obiad, bo mojego naszła ochota na placki ziemniaczane... Czasami zastanawiam się kto jest w ciąży ja czy on :D

terka lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, ja tez wzięłam w zeberke :)

A ja u rodziców zrobiłam próbny tort na moje urodziny - tak żeby sobie poćwiczyć, zobaczymy czy będzie dobry.

2yye350.jpg

alex0806, MissKathy92, panipuchatkowa, Andii, terka, Mari92 lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mniam ;) wyślij kawałek;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Magda i ja chce kawałek :D cudowny :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale śliczny torcik!!! Miss ooo jesteś jedną z nielicznych osób którym podoba się to imię. :D dla chłopca Jan ale mąż przebąkuje o Aleksandrze. Więc zobaczymy. Ja dziewczyny dzisiaj jestem nie do życia. Wstałam o 10.00 później o 12.00 znowu poszłam spać a teraz znowu leżę.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygląda smakowicie Magda :) aż bym jadła :)

Kurczę, jakbym siedziała na L4 od teraz przez kolejne 9 miesięcy to pewnie takie cuda cukiernicze bym tworzyła... A tak to w okresie letnim niebardzo ma kto to jeść.. brak ochoty na słodkie.. a już nieraz mialam taka fazę by zacząć tworzyc jakieś torty etc... Ale oczywiście lenistwo wygrywa u mnie.. a nie powiem, bo daj mi przepis/ zdjęcie a zrobię wszystko... :D a cierpliwość do robienia ciast posiadam... Chociaż oczywiście jak większość rzeczy mi robi na złość, że kiedy się staram to mi nie wychodzi, a innym razem robię coś na szybko i jest idealne ;)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Magda ale śliczny torcik!!! Miss ooo jesteś jedną z nielicznych osób którym podoba się to imię. :D dla chłopca Jan ale mąż przebąkuje o Aleksandrze. Więc zobaczymy. Ja dziewczyny dzisiaj jestem nie do życia. Wstałam o 10.00 później o 12.00 znowu poszłam spać a teraz znowu leżę.
    Ja tak miałam wczoraj... Z łóżka zwlekałam się coś koło 14 dopiero... Dziś niby od 4 nie śpię, więc pojechałam do tego Lidla.. a potem tak na raty do 10 dosypislam... A na raty bo czuwalam aż mi pralka skończy prać

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz eksploduję, jestem tak wzdęta że masakra i oczywiście od 2-3 dni zaparcia ;/ zjadłam trochę obiadu u teściowej bo mam fazę na mięso od kilku dni, ale już miejsca nie mam. Dzisiaj kupiłam sobie spodnie i dobrze że wzięłam nieco szersze bo może będzie mi potrzebny luz :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 15:23

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w ogole bardzo lubię gotować i piec. Zawsze było cos u mnie w domu nawet jak mieszkalismy na stacji w kawalerce 24m2 gdzie nie bylo gdzie sie rozpędzić z gotowaniem. A teraz praktycznie wszystko robi mąż bo ja po prostu wymiękam i nie mam siły.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 najważniejsze to być zadowolonym z fryzury :)

Magdaa21 tort wygląda pysznie :)

Ciuchy z lidla są genialne jakościowo ale rzadko, które mi się podobają, takie bez uroku ale jakies legginsy czy bluzy na zamek nigdy za wiele, mój przedszkolak i tak wszystko potrafi zniszczyć :D

Jak na złość, jajnik nie kuje, cyce zaczynają boleć okresowo i wygląda na to, że to chyba kolejny złudny cykl w który naprawdę wierzyłam. Jutro zrobię test(dzień przed okresem) więc już powinien być wiarygodny, mimo mojego czarnego scenariusza trzymajcie kciuki bo po negatywie zamierzam się wieczorem zrelaksować i napić
    Jutro się kochane odezwę bo dzisiaj to ja nie mam na nic czasu. Pobieżnie czytam co u Was

Starania o drugie dziecko

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii no to kciuki za test!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś kupowałam bardzo dużo ciuchów w Lidlu.. mam chyba z 3 te kurtki Softshellowe.. kilka par jeansow... Kiedyś mieli fajne jegginsy, ale ostatnio nie chcą dać tych prawdziwych jegginsow tylko legginsy na ich wzór są.. takie cienkie.. o! Legginsy mają fajne bo nie prześwitują tak.. w tamtym roku kupiłam sobie dwie pary specjalnie większych, i chodzę w nich teraz :D.. tak to mam jeszcze ta z eko skóry kurtkę a raczej ramoneskę.. bo cena była przystępna a kurtek u mnie nigdy za wiele... No dobra jakby tak zliczyć wszystkie moje kurtki zimowe+ jesienno/wiosenne to wyjdzie że 20 sztuk... Ale muszę zrobić z nimi porzadek i ewentualnie na vinted bądź olx wystawić... Bo część naprawdę ubrana tylko max 5 razy... Dwa lata temu w mohito kupiłam sobie fajne płaszcze zimowe... Mam dwa takie same tylko w różnych kolorach (szary i różowy), i jakoś nauczyłam się w nich chodzić, bo są wiązane a pasie więc szybko się zakalda je.. no i jak dla mnie są bardzo ciepłe wbrew pozorom..

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii kciuki! I pamiętaj ze test nie musi byc wcale wiarygodny dzien przed. Beta jak najbardziej ale o nią w niedziele ciężko ;)

Alex-nie pękaj! ;)

Patulka-ja tam pralki nie pilnuje. Skończy prac to skończy, wywiesi się później :P ile razy po kilku godzinach bo zapomniałam... Eh lepiej nie przyznawać sie :P

Magda-poproszę trzy kawałki torcika! :D

Panipuchatkowa - ambitnie, gotować na 24m to wyzwanie :D

Dziewczyny... Za tydzień mamy Chrzest. Jak ten czas leci... Wstałam dzisiaj i uświadomiłam sobie ze to tylko tydzień jeszcze :D ach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 16:42

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ