Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Patulka wrote:Mari, podobno po skończeniu 33qlbo 34 tc jest do odebrania paczka pampersów więc ja czekam na jakąś wiadomości i akurat będzie to paczuszka do szpitala

Terka, a to normalnie też nie patrzę kiedy pralka skończy prać, ale dziś miałam nadzieję że mi wyschnie pranie... Ale niestety pogoda nie dopisała... A kiedyś całą noc mi pranie w pralce leżało bo zapomniałam o nim
a jak jeszcze mieszkałam w takiej małej kamienicy to raz pranie robiłam o 2 w nocy, po pracy bo potrzebowałam sukienkę jakoś na rano
oj sąsiedzi chyba nie byli zadowoleni.. tutaj też nieraz jak nie mogę spać to się zastanawiam czy nikt mnie nie przeklnie jak o 4/5 włączę pralkę... Tak jak dziś miałam ochotę to zrobić.. ale poczekałam do 6... Ogólnie czasami jak nie mogę tak nad ranem spać to myślę że wezmę się za sprzątanie...
No czas ten ucieka.. Andrzejek ma miesiąc, tutaj już zaraz chrzest.. menu gotowe już Terka?
Taaa gotowe
jasne 
Oczywiście ze nie!
Będziemy myśleć nad tym jutro (jutro już nie daruje!
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 21:29
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
No Terka Andrzej mi się jeszcze nie trafił, miałam Jędrzeja, więc nie oszukali. Fakt Zuzi, Lenek, Kubusiow, Szymkow jest dużo, mi się podobają te imiona, się jak mamy trzecia Zosie tego dnia to właśnie Andrzej jest miłym zaskoczeniem. Akurat Brajan itp. nie są aż tak popularne. Ostatnio Ina też mi się trafiła

-
puszek369 wrote:No Terka Andrzej mi się jeszcze nie trafił, miałam Jędrzeja, więc nie oszukali. Fakt Zuzi, Lenek, Kubusiow, Szymkow jest dużo, mi się podobają te imiona, się jak mamy trzecia Zosie tego dnia to właśnie Andrzej jest miłym zaskoczeniem. Akurat Brajan itp. nie są aż tak popularne. Ostatnio Ina też mi się trafiła

No na ulicy też nie słyszy sie tego imienia. I to jest fajne bo mi na placu zabaw nie odwróci głowy 5 dzieci, jak zawołam swojego to nie będzie mógł powiedzieć "nie wiedziałem ze to do mnie"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 07:17
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Pola ja myślę że była tak jak program wyznaczył
ale oczywiście na 100% nie można ufać programowi więc tak naprawdę tylko monitoring Ci powie czy faktycznie była czy nie
-
Tak w ogóle to się witam w niedzielny poranek

My dziś jedziemy do rodziców odpoczywać
zgarniamy siostrę i jedziemy na obiadek do mamci 
U mnie dziś 23dc, objawów na okres brak, brzuch mnie ćmi ale nie jak na okres tylko o wiele lżej, cycki nie bolą a zawsze bolały, tempka w górze
naprawdę nie chce sobie robić nadziei bo już się pogodzilam że ten cykl jest bezowulacyjny a organizm mi pewnie płata figla
no ale cóż, w przyszłym tyg powinnam zacząć nowy cykl i będzie nowa szansa 
Przyszły nasze wyniki badań: mąż ma wszystko w normie, a u mnie praktycznie to samo co 2 miesiące temu: przeciwciała trochę wzrosły atpo mam 100, było 75 (przy normie do 35), atg jest 669, było 666 (przy normie do 115) ... i tu mam pytanie: jeśli mam stwierdzone Hashimoto to te przeciwciała już nigdy nie będą malec tylko rosnąć? Moze któraś się zna na tym?
Ft3 w normie, ft4 troszkę zmalalo jest 1.68 a było 1.77 (przy normie do 1.6)... dobre jest to że tsh spadlo jest 1.45 a było 1.95
glukoza utrzymuje się na poziomie 90
więc chyba nie ma tragedii tylko te przeciwciała mnie martwią bo nie wiem czy tak ma być przy hashi 
Życzę Wam udanej niedzieli kochane :* -
Witajcie

Miskathy niestety nie pomogę z tymi wynikami, nie za bardzo się znam.
My też dzisiaj obiadek u teściowej
Na 11 lecimy do Kościółka
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Hej dziewczyny
ja to się jeszcze z łóżka witam
leje na dworze to się nawet wstawać nie chce
Miss tych przeciwciał to więcej nie badań, szkoda kasy. Jak one raz się pojawiły to będą już zawsze, czasem mniej czasem więcej. Bierz selen bo je obniża albo jedź orzechy brazylijskie. Ale nie znikną tylko zmaleją.
U mnie dzisiaj 30 dc. Okresu nie ma, szyjka nadal wysoko i zamknięta, śluz biały. Jedynie cycki nie bolą ale tak to nic okresu nie zwiastuje. Tempka wysoko nadal...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Witam się o deszczowym poranku.
Alex, Miss- kciuki ogromne!
wasze opisy cyklu brzmią dobrze 
Miss- co do przeciwciał to one nie znikna. Jak juz są to są. Można je selenem zmniejszać (być może to jest powód tego Twojego samopoczucia ostatnio?)
Pola-a jak u Ciebie z piciem jest? Wiem ze śluz potrafi być lepszej jakości i ilości jesli sie więcej pije.
My dzisiaj będziemy w domku. Deszcze pada i nie zapowiada się na zmianę.
Byłam rano w kościele. Sama. Teraz poszedł mąż. Zeby ktoś z małym w domu został bo w taka pogodę ciężko go brać gdziekolwiek...
Powiem wam że tak sie przyzwyczaiłam do tego ze jesteśmy we 3 ze dzisiaj mi tak dziwnie było. Trochę nawet nieswojo... I zaraz do domku wróciłamhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Hejka ja jeszcze leżę w łóżku. Dzisiaj na dqorze fajnie troszke chlodniej u mnie. Alex super dobrze to zwiastuje. Miss za Ciebie też kciuki. Dzisiaj po polidniu przyjeżdża koleżanka i zapraszq na swój ślub. Ale chyba niestety na wesele się nie wybierzemy.

-
Alex uff troszkę mnie uspokoiłas
więcej już nie będę badać bo zbadalam pod koniec czerwca i teraz po 2 miesiącach powtórkę sobie zrobiłam i wyszło to samo
godze się z tym że mam Hashimoto i takie będą duże te przeciwciała ale chyba od tego nie umrę
selen biorę dwa razy dziennie bo właśnie czytałam że on wpływa jakoś na tarczyce 
Terka możliwe że właśnie od przeciwciał mam gorsze samopoczucie
cieszę się tylko tym że nie wzrosły jakoś bardzo dużo bo czytałam że kobiety to te atg mają nawet po kilka tysięcy
A co do cyklu nie chce się nakręcać a to robię właśnie bo to mój 7 cykl starań :p wiem że to głupie ale ta cyfra jest szczęśliwa i dlatego daje sobie duże nadzieję że właśnie teraz zaskoczy
pamiętam że Seli też była już zrezygnowana a udało się jej właśnie w 7cs
więc może teraz kolej na mnie? Ale znając życie wszystko prysnie w przyszłym tygodniu i przyjdzie @
pozostało mi tylko czekać i się nie denerwować bo co ma być to będzie
jak nie ten cykl to kolejny i tak aż do skutku 
-
Miss-to prawda. Kiedyś mi babeczka w labku wspominała o kobiecie która miała antyTPO ok 6tys! Chodziła jak wrak człowieka bo lekarze ją przez rok depresje leczyli (nikt przez ten czas nie wpadł na pomysl zbadania tarczycy a ona potrafi takie depresyjne objawy mieć).
Moja koleżanka jak jej podskoczyły przeciwciała to też i osłabiona była i mdłości miała... Ratowała się imbirem dosypywanym do herbaty
I bardzo rozdrażniona była wtedy. Znaczy nie cały czas. Ostre wahania miała wtedy... To tak co kojarzę.https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dzień dobry w niedzielę

U mnie pada i momentami jest mi aż zimno... Ale okna za nic nie zamknę bo bym się chyba ugotowała...
Jak tam mówicie o tych przeciwciałach to czasami się zastanawiam czy ja ich nie mam.. bo czasami miałam takie humory ze masakra.. i nie mówię o tych humorach w ciąży..
Doszłam do wniosku że nie mogę pić napojów i soków cytrusowych
dziś zaczęłam znowu dzień od soku pomarańczowego i będę pół dnia pozbywać się zgagi... Wczoraj też tak było... A szkoda,bo uwielbiam taki sok 100% 
Andii, jak tam test? Bo chyba miałaś dziś powtarzać
-
Ja już nie mogę się jutra doczekać... ciążę urojoną mam pełną parą to mnie pewnie biel otrzeźwi. Co bym nie zjadła to bekam po kilka razy. Lody czy rosół, co za różnica;p
Ok 15 wracamy do domu. Jeszcze chwila i trzeba się pakować. Leje cały dzień to aż się nie chce wstawać
Ja raz gadałam przeciwciała i miałam atpo 311. Ale też miałam zjazdy emocjonalne i TSH wtedy 5.5 prawie. W tym tygodniu mam zamiar tarczycę znowu badacLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH