SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Pola295 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka no zależy od dnia raz potrafię pić dużo wody innym razem mało bo.jak piję dużo to.mam duży brzuch jakby była spuchnięta

• Pola295 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy śluz troszkę wodnisty z białymi grudkami i potem palec się klei przy rozcieraniu śluzu?.

• terka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, to program, który prowadzi Wellman i Kossakowski - ludzie dostaja pieniądze u moga z nimi zrobić, co chcą. W pierwszym odcinku dostali 80tys, bida w domu, dwójka dzieci, a oni rozwalili na początku 18tysiecy.. Generalnie szok, jak ludzie nie myślą, masakra, na co potrafią wydać zamiast inwestować w mieszkanie, swój rozwój itp..

Eee...ok :D no coz kasa potrafi w głowę walnąć równo... Kasa jest potrzebna jasne... Takie czasy. Kiedyś wystarczały kozy :P :D ale umieć rozwalić 18tys w krótkim czasie... Mowie rozwalić bo ogólnie robiąc remont czy cos to wiadomo taka kwota to pikus :D
    Ale tez nie wiedziałam ze taki program powstał. Brak tv :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 05:35

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola295 wrote:
    Terka no zależy od dnia raz potrafię pić dużo wody innym razem mało bo.jak piję dużo to.mam duży brzuch jakby była spuchnięta

To nie pij tylko wody :D
    Pij też soki, herbaty (najlepiej zielona, ziołowe, owocowe, raczej nie czarna), koktajle ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola295 wrote:
    Co to znaczy śluz troszkę wodnisty z białymi grudkami i potem palec się klei przy rozcieraniu śluzu?.

To znaczy tylko tyle ze jest to śluz lekko wodnisty a lekko kleisty. Tak moze byc ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja już się szykuje do pracy :) I nie myślę :) tempka spadła więc czekam na nowy cykl, dziś ostatni dzień dupka :)
    Dobrze że w biurze czeka na mnie dużo roboty :)
    życzę Wam udanego dnia kochane :*

Terka spróbuje tak o tym myśleć :) wszystko dla dobra przyszłego potomka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 06:00

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja już się szykuje do pracy :) I nie myślę :) tempka spadła więc czekam na nowy cykl, dziś ostatni dzień dupka :)
    Dobrze że w biurze czeka na mnie dużo roboty :)
    życzę Wam udanego dnia kochane :*

Terka spróbuje tak o tym myśleć :) wszystko dla dobra przyszłego potomka ;)

Zobaczysz jak to motywuje do zmian wszelakich ;) grunt to mieć cel :)
    Milej pracy :) :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Zobaczysz jak to motywuje do zmian wszelakich ;) grunt to mieć cel :)
    Milej pracy :) :)
    Dzięki :) ale jakoś nie umiem nawet tym się zmotywować :( jedynie ślub mnie zmotywował :/ wtedy to zero słodyczy, alko, fast foodow... ale wtedy byliśmy w tym razem z mężem a teraz on mi nie pomaga :( wczoraj poszedł do sklepu po chipsy, lody i pizzę :( A ja nie miałam aż takiej silnej woli żeby odmówić... dlatego dziś mam na wadze +2kg w porównaniu z wczoraj- tak mi się woda zatrzymała od soli :( ale czas coś z tym zrobić... narazie słodycze zamienię na owoce po prostu, później zrezygnuje z owoców- taką mam taktykę :/ A co będzie to się okaże...
    Ps. kuźwa pisząc posta rozdeptalam ślimaka na chodniku :( tylko mi chrupnął pod nogą :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    My mamy TV od roku, czasem to plus, czasem nie, jak że wszystkim. Można to też obejrzeć na necie w tvn player. Ogólnie program masakra :D
    U mnie dziś rano termometr pokazuje 6 stopni na zewnątrz!!!! Masakra :D
    W nocy się obudziłam bo Mała miała (chyba) czkawke :D jak spałam na boku to czułam, obrocilam sie na plecy i już nie :P

Miss, pewnie ciężko będzie że słodyczami ale pomysł ze robisz to dla dziecka :) może będzie łatwiej? Szkoda tylko, że Maz Cię nie wspiera w tym, my wspólnie zdrowo się odzywialismy przed i w trakcie starań.

Miłego dnia :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Pola295 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam przejeżdżając się bo u teściowej śpię zupa owulacji nie było spadała dziś do 36.20

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie nadal biel vizira, okresu nie ma i tempka do góry. Możliwe żeby owulacja była tak późno, przed ostatnim skokiem. Bo mnie to cholernie dziwi i obawiam się że okres mi wypadnie na wesele. Albo się przedłuży cykl niemiłosiernie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bd9bcf8aa8a.jpg

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-zerklam teraz na Twój wykresik. I dla mnie to wygląda na 7dpo także spokojnie ;) ja bym brala ten drugi skok pod uwagę bo po tamtym mocny spadek był... Także chyba jeszcze cierpliwości... ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-czkawka dzidiola w ciąży - najlepsze uczucie :D takie regularne jakby podskoki były? ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss-małymi kroczkami trzeba... Dłużej to zajmuje ale jest skuteczne ;)
    Co do męża -tak masz racje. Ciężko jak osoba obok robi rzeczy "zakazane"...
    Wsparcie potrzebne w takich momentach jest...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy tak późna owulacja jest w ogóle pełnowartościowa... I później odpuściłam już z <3, wiem że jednego pomiędzy nie zapisałam ale nie wiem kiedy dokladnie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss no jesli maz je to ja tez bym sie pewnie nie oparla.. Alex tak jak mowi terka może byc za wczesnie. Magda no przez lapka duzo programów oglądam właśnie.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex ja chyba nic już nie doradze bo się pogubiłam z Twoją temperaturą.

Miss da się żyć bez słodyczy :) I to w cale nie jest takie trudne :) Też myslałam tak jak Ty a teraz herbaty nie słodzę, nie kupuje słodyczy i nie sprawia mi to problemu, no oprócz wczorajszego i dzisiejszego dnia ale to przez @ zjadłam pączka.

Ja nawet nie mam za bardzo siły czytać co u Was, najgorszy dla mnie jest zawsze drugi dzień okresu czyli dzisiaj, zawsze mnie łapie dół, muszę jakoś myśli poskładać bo naprawdę wierzyłam, ze się mogło udać, okres też przyszedł z zaskoczenia bo dzień wcześniej a miałam regularnie z zegarkiem w ręku. Wczoraj poprostu doznałam szoku widząc okres po nieszczęsnym teście, dzień przed planowanym przyjściem miesiączki, na domiar złego była w galerii handlowej i nie miałam żadnej wkładki a ja spanikowałam że pewnie mam już spodnie całe brudne bo miałam taki bardzo jasny szary kolor spodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 09:47

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    alex ja chyba nic już nie doradze bo się pogubiłam z Twoją temperaturą.

Miss da się żyć bez słodyczy :) I to w cale nie jest takie trudne :) Też myslałam tak jak Ty a teraz herbaty nie słodzę, nie kupuje słodyczy i nie sprawia mi to problemu, no oprócz wczorajszego i dzisiejszego dnia ale to przez @ zjadłam pączka.

Ja nawet nie mam za bardzo siły czytać co u Was, najgorszy dla mnie jest zawsze drugi dzień okresu czyli dzisiaj, zawsze mnie łapie dół, muszę jakoś myśli poskładać bo naprawdę wierzyłam, ze się mogło udać, okres też przyszedł z zaskoczenia bo dzień wcześniej a miałam regularnie z zegarkiem w ręku. Wczoraj poprostu doznałam szoku widząc okres po nieszczęsnym teście, dzień przed planowanym przyjściem miesiączki, na domiar złego była w galerii handlowej i nie miałam żadnej wkładki a ja spanikowałam że pewnie mam już spodnie całe brudne bo miałam taki bardzo jasny szary kolor spodni

Andi, ja sama się z nią pogubiłam. Byłam pewna że owulacji nie było wcześniej, później temperatura skakała a teraz od kilku dni coraz wyżej. Jutro zrobię proga i betę, po progu będe wiedziała czy w ogóle owulacja była. Boję się, że okres na wesele mi wypadnie :(
    Andi, znam ten ból i doła okresowego. Co miesiąc to samo. Ale uda się. Musi. Jak czytam sobie czasem stare wątki, o długoterminowych staraniach albo na moim wątku o poronieniach - 90% kobiet do tej pory już albo w ciąży, albo urodziła. Musimy się tej myśli trzymać :)

Dzisiaj idę do rodzinnej z tym karkiem. Cała głowa mnie boli jak leżę, nie mogę się ułożyć... Wezmę L4, skierowanie na badania. Macie jakiś pomysł, co jeszcze mogę wysępić? Chcę progesteron, betę, kwas foliowy, wit B12, homocysteinę, morfologię oczywiście i może ANA2, skoro ostatnio mi ANA1 wyszło lekko dodatnie. Do genetyka idę w piątek i chcę mieć na świeżo najważniejsze.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :-)
    Alex cierpliwości, a potem beta jakby co :-)
    Mis życzę ci wytrwałości i wsparcia ze strony męża.
    Andi rozumiem rozczarowanie i kciuki dla ciebie w nowym cyklu :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari a Ty jak się czujesz? U Ciebie rozwiązanie już tuż tuż.:)

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ