Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Terka o matko 6 tysięcy to faktycznie bardzo dużo
U mnie na szczęście te atpo narazie tylko lub aż 100, te drugie wyższe bardziej
A propo tarczycy raz oglądałam na tvn style taki program życie bez wstydu i tam była historia takiej nastolatki lat chyba 13 czy 14 co jej strasznie włosy wypadaly normalnie takie plamy miała bez włosów
i się okazało że ma tsh ponad 10, dali jej leki i włosy przestały wypada
dlatego trzeba się badać
Alex a Ty jakąś dietę stosujesz przy Hashimoto? Bo ja się zastanawiam czy sama sobie nie szkodze tym jak się odżywiam
nie umiem wykluczyć słodyczy i zawsze coś wpadnie
-
Ja dietę? Obrotową
Nie no, nic specjalnie nie zmieniłam. Jem to, na co mam ochotę. Tylko że z wagą nie mam problemów. Ale już nie odczuwam tarczycowych zjazdów, więc TSH raczej unormowane. Po poronieniu miałam nawet 0,5 przy dawce 100, więc zmniejszyłam do 75. I po pozytywnym teście znowu mam brać 100.
Ostatnio przez te kilka dni zauważyłam, że jem malutkie porcje. Tak dosłownie żeby coś w siebie wsadzić. Mięso zjem, ziemniaki podziubię i zostawiam. A wzdęta jestem coraz bardziej. Dzisiaj poszliśmy na lody, wzięłam sobie 2 gałki i zjadłam w sumie jedną i trochę drugiej i szykowałam się, żeby zwymiotować w krzaki, takie mnie bekanie wzięło. Ale na szczęście nie poszło. Zastanawiam się czy mnie coś nie bierze...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Puchatkowa no właśnie pamiętałam że któraś pisała że po 14 nie je słodkiego w tym owoców a to byłaś Ty
mnie właśnie wieczorami ciągnie do słodkiego niestety 
Alex to fajnie że Tobie już nic nie dokucza
mi chyba coś ewidentnie szkodzi w diecie i chyba to są nektarynki i brzoskwinie bo po nich mam dzień spędzony w wc 
Andii test musiał być wadliwy
bo innego wytłumaczenia nie ma skoro już @ się pojawiła
-
Andii, tak jak dziewczyny piszą, pewnie test wadliwy... Ewentualnie możesz zobaczyć na rozwój sytuacji.. może to nie okres

Terka, po urodzeniu zrobię komplet badań
mam nadzieję że TSH wciąż jest na dobrym poziomie, bo na początku ciąży było w normie 
Leniwa ta niedziela... Mogłaby już się skończyć , bo tylko się męczę
-
Andii cos z testem jak dla mnie bylo nietak... Przecież nie może być (chyba) tak ze jest wartość wykrywalna na teście a za chwile @...
Trzymaj się kochana...
Miss jesli czujesz ze Ci to szkodzi to zrezygnuj... Nie ma co sobie szkodzić...z
Co do diety Hashimoto wiem ze osoby chwalą sobie dietę bezglutenowa i bezlaktozową. No i faktycznie mniej albo wcale słodyczy. Ciężka bardzo ale słyszałam ze poprawa jest...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Patulka wrote:Andii, tak jak dziewczyny piszą, pewnie test wadliwy... Ewentualnie możesz zobaczyć na rozwój sytuacji.. może to nie okres

Terka, po urodzeniu zrobię komplet badań
mam nadzieję że TSH wciąż jest na dobrym poziomie, bo na początku ciąży było w normie 
Leniwa ta niedziela... Mogłaby już się skończyć , bo tylko się męczę
U nas leniwa też bardzo. Na tyle ze sama usnęłam na jakieś 2h a zazwyczaj moje drzemki to tak z 30-40minut
Mały też śpi, przebudza się ale nawet dobrze się nie przebudzi do końca i idzie dalej spać... I też już tak z 3h... Az dziwne że się jeszcze nie rzuca na jedzenie
Jesli TSH miałaś w normie to powinno byc ok teraz. Ale fakt, zrobienie kiedyś pakietu tarczycowego nie zaszkodzi
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Tak, ja też czytałam że najlepiej zrezygnować z glutenu i laktozy ale to nie dla mnie chybaterka wrote:Andii cos z testem jak dla mnie bylo nietak... Przecież nie może być (chyba) tak ze jest wartość wykrywalna na teście a za chwile @...
Trzymaj się kochana...
Miss jesli czujesz ze Ci to szkodzi to zrezygnuj... Nie ma co sobie szkodzić...z
Co do diety Hashimoto wiem ze osoby chwalą sobie dietę bezglutenowa i bezlaktozową. No i faktycznie mniej albo wcale słodyczy. Ciężka bardzo ale słyszałam ze poprawa jest...
staram się po prostu ograniczyć narazie cukier ale z marnym skutkiem
-
Ooo w czasie postu to ja też umiem się zmotywować do niejedzenia słodyczypanipuchatkowa wrote:Miss ja teraz w czasie postu w ogóle nie jadłam slodyczy, nawet nie słodziłam herbaty - no kawę musiałam bo inaczej bym nie wypiła, to dopiero było.

I nie pije alko wtedy
-
No musi w końcu kiedyś być dobrzepanipuchatkowa wrote:Miss więc na pewno dasz rade, próbuj jakoś to ograniczać, będzie dobrze :*
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
-
Magda a co to za program? Nie słyszałam o nim

My też w czasie Postu bez słodyczy
początki są trudne bo to jednak uzależniające jest. Ale da się 
Miss-pomyśl że to dla Twojego dobra i zdrowia. I przyszłego nowego pokolenia
to motywuje uwierz mi
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Terka, to program, który prowadzi Wellman i Kossakowski - ludzie dostaja pieniądze u moga z nimi zrobić, co chcą. W pierwszym odcinku dostali 80tys, bida w domu, dwójka dzieci, a oni rozwalili na początku 18tysiecy.. Generalnie szok, jak ludzie nie myślą, masakra, na co potrafią wydać zamiast inwestować w mieszkanie, swój rozwój itp..
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH