SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Terka, właśnie takie regularne "pikanie" :D delikatne, nie jak kopniaki :D ale dała czadu w nocy ogólnie :)

Dziewczyny, ja się niestety nie znam na wykresach bo sama nie prowadzilam. I jak byłam u rodziców to znalazłam teczkę z nauk przedmalzenskich, tam taki zeszyt dostaliśmy do obserwacji, nawet o tym zapomniałam.. Znalazłam za to modlitwę dla matek oczekujących potomstwa i dolaczylam ja do naszego wspólnego wieczornego modlenia się.

panipuchatkowa, terka lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 Zrób proga i bete to może się rozjaśni, mam nadzieję, że Tobie się w tym cyklu uda. Byłaby to świetna wiadomość.

Mari92 dziękuje

Starania o drugie dziecko
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mam taką modlitwe w modlitewniku do św. Jana Pawła i też codziennie się nią modlę.:)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-jasne że późniejsza owulacja moze byc pełnowartościowa ;)
    Co do proga-faktycznie moze warto zrobić ale nie wiem czy beta nie będzie za szybko...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ale ja już zaczynam w ten cykl mocno wątpić. Jeśli owu była tak późno to pewnie pęcherzyk jakiś słaby a poza tym było wtedy tylko 1 <3 W okolicy.
    Nastawiam się na kolejny cykl. Byleby mnie tylko nie zalało wprost na wesele bo mam zamiar się wybawic jak szalona ;)
    Magda to musi być super uczucie ;) Mari właśnie, jak tam i Ciebie samopoczucie? Wszystko gotowe na przyjęcie potomka? :) rodzisz w Opolu tak?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    U mnie weekend stresujące. Bratowa miała wypadek, straciła kontrolę na zakręcie i dachowala, cała drogę strach czy jechała z dziećmi czy sama.
    Na szczęście dzieciaczki byli w domu, jechała że znajoma i bratem, na szczęście wszyscy cali i zdrowi.
    Rany dziewczyny jakie to życie nieprzewidywalne i kruche. Wyjechała na chwilę kilka km od domu, drogę znała i nawet jechała wolno ale deszcz zrobił swoje nieszczęsny zakręt to nie pierwy taki wypadek, a nikt nic tam nie zrobił aby było lepiej nawet barierki nie wstaeili a rów głęboki

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu Kasia... Dobrze ze nic się nikomu stało...

• terka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex och Alex... Jak Ci tak ładnie temperatura rośnie to jakos wierzyć mi się nie chce w "słaba" owulacje :)
    I znów "bylo tylko 1 ❤ " :) no jedno wystarczy przecież ;)

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, jeszcze chwila niepewności przed tobą, takie cykle lubią zaskakiwać kciuki.
    Andi głową do góry, kolejny cykl kolejna szansa, doczekamy się i my

Andii lubi tę wiadomość

21 wrzesień 2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Kasia, dobrze że wszyscy cali! Zdrowia dla nich

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobrze ze nikomu nic się nie stalo. Deszcz jest najgorszy.. Alex no właśnie jedno serduszko wystarczy więc glowa do góry a po drugie ja nie wierzę w słabe późne owulacje. Już tyle.wykresow widziałam z późna owulacja a ciąża była. Ja bym się nie sugerowała tym że była później.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 oj to czkawka jak nic :D

alex0806 Też mam wesele teraz :) :)

Kaassiia ojej, cale szczęście, że nikomu nic się nie stało, życie jest bardzo kruche.

• alex0806 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ;) wystarczy jedno, a ja durna oczywiście już spisalam cykl na straty bo się wnerwila od rana i wszystko na "nie". Mąż się napalił na majowe dziecko, bo sam ma urodziny 3. Jak się nie uda to kolejny cykl na moje czerwcowe urodziny ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjem kanapke i lece do lidla.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia tylko to czekanie jest już nie na moją psychikę, nie chcę spędzić kolejnych miesięcy a nie daj Boże lat na walce o dziecko, to nie życie tylko jakaś cholerna wegetacja. Mam zamiar teraz porobić badania potrzebne do hsg ale u innego ginekologa, tylko najpierw musi mąż zbadać nasienie.

• Andii Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Wiem wiem ;) wystarczy jedno, a ja durna oczywiście już spisalam cykl na straty bo się wnerwila od rana i wszystko na "nie". Mąż się napalił na majowe dziecko, bo sam ma urodziny 3. Jak się nie uda to kolejny cykl na moje czerwcowe urodziny ;)

Ja też się napaliłam na majowe dziecko tym bardziej że w sierpniu mamy obydwoje urodziny i piękny byłby to prezent urodzinowy :( U ciebie jeszcze nic straconego

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii niestety czekanie na dziecko jest ciężkie. Przypomnij ile już się staracie o drugie?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi wiem że czekanie jest nie do zniesienia i co cykl wypatrywanie a może jednak lecz musimy sobie jakoś radzić a nie da się usnąć i obudzić jak już będzie ten dzień że ujrzymy 2 kreseczki. Jest to ciężki wiem to doskonałe też miewam załamania ale co nam pozostaje czekać i działać oczywiście też

21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze że nic się nie stało bo 3 dzieci w domu w tym jedno około 2 miesięcy. Więc maluszkowi mama potrzebna, na szczęście tego samego dnia była już w domu ale jeszcze obolała

21 wrzesień 2019
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałek :)

Alex, napewno będzie dobrze.. :) nowa praca= brak stresu więc sprzyja to ciąży.. poza tym właśnie zmiany lubią nas zaskakiwać, więc i okres Cię zaskoczy swoim brakiem :)

Kasia, niesty pogoda jest nieprzewidywalna i nawet jak człowiek jest ostrożny to ona lubi zaskoczyc... Na szczęście nic nikomu się nie stało :) mój tata kilkanaście lat temu też dachował samoxhodem- pogoda była idealna, droga prosta, leciutki łuk ale ta droga dość często jeździ bo prowadzi ona do babci na wieś. Tylko że miał samochód po zmianie opon i ich wywazeniu. Mówił że nie miał jakieś dużej prędkości na liczniku... I nagle stracił panowanie nad kierownicą i bach... Dobrze że tam gdzie dachował w pewnym momencie było takie bajorko to tam się zatrzymał... A mówił jeszcze że miał wziąć mnie w siostre ze sobą wtedy, ale nie miał już czasu jechać po nas do domu i postanowił sam pojechać... Jakby przeczuwał że coś może się stać..

A ja dziewczyny mam plan na dziś następujący, jechać do biedronki po jakieś zakupy. Zrobić jakoś obiad, jeszcze nie wiem co. I zrobić listę brakujących mi rzeczy dla malej. Bo wczoraj kuzynka się mnie pyta co mi potrzebne jest jeszcze, a ja mówię że nic bo wszystko jest.. a gdy zaczęła wymieniać to się okazało że połowy rzeczy nie mam :D więc trzeba siąść naspokojnie i zrobić listę i ja odchaczac :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ