SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, masakra :(
    Mari, moja koleżanka rodziła w Niemczech to nie dość że miała 1 z własną łazienką to też właśnie menu, wszystkie rzeczy itd..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow na wypasie. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Jak zwykle za późno wstałam, a gin mi napisała czy mogę byc wcześniej, a tak to znowu czekam do 15 na wizytę... Ale nie moja wina że w nocy śpię na czuja a rano jak zabita..b

Co do walizek do szpitala to ja planuję jedną zwykła taka podróżna, na kółkach. Nie jest ona ta największą ale też i nie najmniejsza. No i oczywiście planuję do niej spakować rzeczy potrzebne tylko na pobyt w szpitalu, na wyjście naszykuje mojemu K w domu i po prostu weźmie w dniu wypisu. Ale już się boje ze nie spakuje się do tej walizki, bo naprawdę duże są niektóre rzeczy... A tutaj jeszcze trzeba wziąć sztućce, talerze, kubek... To też zajmuje trochę i chociaż to szpital powinien mieć na wyposażeniu... Bo nawet jak taka z ulicy zgarną to potem ktoś jej to dowozi wszystko...

Byłam wczoraj w Rossmanie, głównie miałam kupić maseczki do twarzy na tej promocji, bo niestety cena bio oil mnie przeraziła... Ale obok stal jakiś inny niby że na naturalne składnikach olejek i o ponad połowę tańszy, to kupiłam. Na cuda że moje rozstępy na brzuchu znikną się nie nastawiam, ale jakby trochę je zmniejszył i je wygładził...

Alex, co za historia... Ale to wina autobusu była czy jakiegoś kierowcy z osobówki? Bo mój to jak słyszy że chce jechać gdzieś autobusem to dostaje szału i mówi mi kategoryczne 'nie', że on mnie zawiezie... Czekam teraz aż mi zabroni jeździć samej samochodem, bo będzie strach czy nie zacznę rodzić...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że już zadawałam to pytanie, ale teraz nie chce mi się szukac...
    Jaki materac do łóżeczka dla dziecka? Wiem że MalaMi mówiła jaki ma.. ale nie pamiętam...
    Terka, a jaki ty masz? Zadowolona jesteś z niego?

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego mleka, to czasami się tak sztywne, dość często. Wyrzut oksytocyny i uruchamia wypływ. Przydatne jest to kiedy mamy wczesniaka i chcemy ściągnąć mleko to pokazujemy zdjęcie dziecka i pomaga.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek wow ale metody! Patulka oo czyli promka w rossmanie zbiera swoje zniwo:D ja kupilam krem z babydream i super jest fajnie nawilza i płyn do kąpieli też.

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już różne cuda się wymyśla, bylw byl efektem:) ściąganie przy inkubatorze, organizm jest bardzo sprytny i chce pomóc maluchowi, dla którego jazda kropla mleka mamy jest na wagę złota.
    Jejku nie tak cycki bolą niby w jutro @. Mam nadzieję, że nie przyjdzie i wtedy w niedzielę powtórzę test.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie zawitałam jeszcze do Rossmanna :P a mam 5 minut :P

Puszek-ok wyrzut oksytocyny ale tak zgranego systemu jeszcze nie widziałam! :D
    Co do pomagania tym w przypadku wcześniaków -mega! Wykorzystuje sie naturę, piękna sprawa :) :) :)

Patulka- ja mam z pianki termoelastycznej. Wszelkim grykom i kokosom po prostu nie ufam :P ja zadowolona, ale najważniejsze że użytkownik zadowolony :D lubi w łóżeczku leżeć, to dobry znak :D
    Co do jeżdżenia/wychodzenia samemu to też od pewnego momentu mialam zakaz żeby mnie z ulicy nie zgarniali (ironia losu co? :D :D normalnie śmiechu warte z ta obawa o pospieszny poród XD )

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    No już różne cuda się wymyśla, bylw byl efektem:) ściąganie przy inkubatorze, organizm jest bardzo sprytny i chce pomóc maluchowi, dla którego jazda kropla mleka mamy jest na wagę złota.
    Jejku nie tak cycki bolą niby w jutro @. Mam nadzieję, że nie przyjdzie i wtedy w niedzielę powtórzę test.

Będziemy tu wszystkie kciuki trzymać za to zeby tak było! :D

Dobrze że wykorzystujecie naturalne odruchy kobiety i dziecka. Bo mm jednak sprawy nie załatwia... Czasem trzeba, jasne... Ale jak można powydziwiać byle skutecznie to zawsze warto ;)

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę przeslijcie mi troche motywacji do sprzątania.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek dobrze,że do nas dołączyłaś :-) oczywiście kciuki dla Ciebie :-)
    Alex nie zazdroszcze przeżyć.
    Panipuchatkowa to przesyłam trochę mocy do sprzątania :-)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa - chyba nie pomogę ;) mam niemoc ogromna i jeszcze ogromniejszego lenia dzisiaj :D

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie co zacznę robic to kusze usiąść i odpocząć i tak non stop. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    No ja właśnie co zacznę robic to kusze usiąść i odpocząć i tak non stop. :)

U Ciebie można to wytłumaczyć ciąża :D
    U mnie po prostu lenistwem :P

• Patulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam by nie brać żadnych z kokosem k gryka bo lubią się tam robaczki pojawiać... A widziałam że większość ma ich domieszki .. będę w takim razie szukać grubszego z pianki albo lateksu..

Tak panipuchatkowa, Rossmann zbiera swoje żniwa..chociaż to i tak nie jest promocja na którą czekam.. bo najbardziej interesuje mnie ta na perfumy 1+1 gratis... Nawet już tak nie czekam na tą z kosmetykami do makijażu, bo ich mam zapas na najbliższe 5 lat chyba :) bardzo rzadko się maluję więc i nie zużywam tego tam bardzo..
    Niestety ja Ci tej mocy do sprzątania nie prześlę, bo sama jej nie mam.. a przydałaby mi się bo moja łazienka aż się o to prosi.. ja już prawie na miejscu u lekarza, jednak mam być na 14.20... ale wcześniej skoczyłam jeszcze na zapiekankę bo zglodnialam a dawno nie jadłam jej :D a jak gorqco jest.. masakra..

Ja wczoraj się śmiałam do mojego K żeby nie zdziwił się jak urodze jeszcze przed październikiem... Bo czasami mam takie wrażenie jakby coś mi napieralo tam na dole i chciało wyjść :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    U Ciebie można to wytłumaczyć ciąża :D
    U mnie po prostu lenistwem :P
    U ciebie terka zmeczeniem.. upały+opieką nad dzieckiem jest męcząca i to bardzo..

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka jak ja się rozeznałam z meteracykach do łóżeczek, to ta gryka-kokos, żeby mieć sens trzeba by było trzymać dziecko bez mat antysikowych- no bo wtedy nie działają te jej właściwości. Wiadomo jak dziecko zasika taki materacyk- o co nietrudno to własnie czytałam, że wtedy moze się coś pojawić. Więc ja chyba jestem za zwykłymi materacami piankowymi.

No kciukasy się przydadzą-jakaś nadzieja pozostała;)

Też bardzo się cieszę że tu dołączyłam mam się gdzie wygadać ;)

Co do lenia też go mam- muszę się zebrać za obiad zanim mąż wróci, ale ja się tłumaczę że po nocy też mi się jakiś relaks należy ;p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek no pewnie ze sie należy :D zapewne macie bum na porodówce, a niedlugo pełnia :P :D

Co do materacu-no właśnie bez sensu bez zabezpieczenia materac dla takiego maluszka :D a skoro ma nie działać to po co taki kupować ;)
    Moj mały zadowolony ze swojego materaca. Z naszego też :P choc tu pewnie nie o materac chodzi a o dostępność do rodziców :P
    Chociaz zeby jeszcze umiał z niej korzystać... Obudził sie dzisiaj dosłownie przy piersi leżąc (prawie na niej) i wrzask na zamknięte oczy zamiast otworzyć i zobaczyć że jest mleko dostępne tylko trzeba dziubek otworzyć :D :D ;D

Patulka-ok tej wersji będę sie trzymać :P :D w takim razie u mnie to upał :D :D
    A Ty dawaj znać jak tam wizyta ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Terka Andrzejek chyba nie zajarzyl że leży przy maminym cycu i ma jedzonko dosłownie pod nosem :D kurczę fajnie się czyta takie opowieści, od razu w sercu cieplej :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka usmialam się jak to przeczytałam super:D ja posprzatalam mieszkanie i zrobilam obiad. Aaa i spódnica ciazowa do mnie przyszla i juz w niej smigam!

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1504 1505 1506 1507 1508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ