Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny;)
Jak zwykle za późno wstałam, a gin mi napisała czy mogę byc wcześniej, a tak to znowu czekam do 15 na wizytę... Ale nie moja wina że w nocy śpię na czuja a rano jak zabita..b
Co do walizek do szpitala to ja planuję jedną zwykła taka podróżna, na kółkach. Nie jest ona ta największą ale też i nie najmniejsza. No i oczywiście planuję do niej spakować rzeczy potrzebne tylko na pobyt w szpitalu, na wyjście naszykuje mojemu K w domu i po prostu weźmie w dniu wypisu. Ale już się boje ze nie spakuje się do tej walizki, bo naprawdę duże są niektóre rzeczy... A tutaj jeszcze trzeba wziąć sztućce, talerze, kubek... To też zajmuje trochę i chociaż to szpital powinien mieć na wyposażeniu... Bo nawet jak taka z ulicy zgarną to potem ktoś jej to dowozi wszystko...
Byłam wczoraj w Rossmanie, głównie miałam kupić maseczki do twarzy na tej promocji, bo niestety cena bio oil mnie przeraziła... Ale obok stal jakiś inny niby że na naturalne składnikach olejek i o ponad połowę tańszy, to kupiłam. Na cuda że moje rozstępy na brzuchu znikną się nie nastawiam, ale jakby trochę je zmniejszył i je wygładził...
Alex, co za historia... Ale to wina autobusu była czy jakiegoś kierowcy z osobówki? Bo mój to jak słyszy że chce jechać gdzieś autobusem to dostaje szału i mówi mi kategoryczne 'nie', że on mnie zawiezie... Czekam teraz aż mi zabroni jeździć samej samochodem, bo będzie strach czy nie zacznę rodzić... -
No już różne cuda się wymyśla, bylw byl efektem:) ściąganie przy inkubatorze, organizm jest bardzo sprytny i chce pomóc maluchowi, dla którego jazda kropla mleka mamy jest na wagę złota.
Jejku nie tak cycki bolą niby w jutro @. Mam nadzieję, że nie przyjdzie i wtedy w niedzielę powtórzę test.

-
A ja nie zawitałam jeszcze do Rossmanna
a mam 5 minut 
Puszek-ok wyrzut oksytocyny ale tak zgranego systemu jeszcze nie widziałam!
Co do pomagania tym w przypadku wcześniaków -mega! Wykorzystuje sie naturę, piękna sprawa

Patulka- ja mam z pianki termoelastycznej. Wszelkim grykom i kokosom po prostu nie ufam
ja zadowolona, ale najważniejsze że użytkownik zadowolony
lubi w łóżeczku leżeć, to dobry znak 
Co do jeżdżenia/wychodzenia samemu to też od pewnego momentu mialam zakaz żeby mnie z ulicy nie zgarniali (ironia losu co?
normalnie śmiechu warte z ta obawa o pospieszny poród
)
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
puszek369 wrote:No już różne cuda się wymyśla, bylw byl efektem:) ściąganie przy inkubatorze, organizm jest bardzo sprytny i chce pomóc maluchowi, dla którego jazda kropla mleka mamy jest na wagę złota.
Jejku nie tak cycki bolą niby w jutro @. Mam nadzieję, że nie przyjdzie i wtedy w niedzielę powtórzę test.
Będziemy tu wszystkie kciuki trzymać za to zeby tak było!
Dobrze że wykorzystujecie naturalne odruchy kobiety i dziecka. Bo mm jednak sprawy nie załatwia... Czasem trzeba, jasne... Ale jak można powydziwiać byle skutecznie to zawsze warto
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Puszek dobrze,że do nas dołączyłaś
oczywiście kciuki dla Ciebie 
Alex nie zazdroszcze przeżyć.
Panipuchatkowa to przesyłam trochę mocy do sprzątania
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Właśnie czytałam by nie brać żadnych z kokosem k gryka bo lubią się tam robaczki pojawiać... A widziałam że większość ma ich domieszki .. będę w takim razie szukać grubszego z pianki albo lateksu..
Tak panipuchatkowa, Rossmann zbiera swoje żniwa..chociaż to i tak nie jest promocja na którą czekam.. bo najbardziej interesuje mnie ta na perfumy 1+1 gratis... Nawet już tak nie czekam na tą z kosmetykami do makijażu, bo ich mam zapas na najbliższe 5 lat chyba
bardzo rzadko się maluję więc i nie zużywam tego tam bardzo..
Niestety ja Ci tej mocy do sprzątania nie prześlę, bo sama jej nie mam.. a przydałaby mi się bo moja łazienka aż się o to prosi.. ja już prawie na miejscu u lekarza, jednak mam być na 14.20... ale wcześniej skoczyłam jeszcze na zapiekankę bo zglodnialam a dawno nie jadłam jej
a jak gorqco jest.. masakra..
Ja wczoraj się śmiałam do mojego K żeby nie zdziwił się jak urodze jeszcze przed październikiem... Bo czasami mam takie wrażenie jakby coś mi napieralo tam na dole i chciało wyjść
-
Patulka jak ja się rozeznałam z meteracykach do łóżeczek, to ta gryka-kokos, żeby mieć sens trzeba by było trzymać dziecko bez mat antysikowych- no bo wtedy nie działają te jej właściwości. Wiadomo jak dziecko zasika taki materacyk- o co nietrudno to własnie czytałam, że wtedy moze się coś pojawić. Więc ja chyba jestem za zwykłymi materacami piankowymi.
No kciukasy się przydadzą-jakaś nadzieja pozostała;)
Też bardzo się cieszę że tu dołączyłam mam się gdzie wygadać
Co do lenia też go mam- muszę się zebrać za obiad zanim mąż wróci, ale ja się tłumaczę że po nocy też mi się jakiś relaks należy ;p

-
Puszek no pewnie ze sie należy
zapewne macie bum na porodówce, a niedlugo pełnia

Co do materacu-no właśnie bez sensu bez zabezpieczenia materac dla takiego maluszka
a skoro ma nie działać to po co taki kupować 
Moj mały zadowolony ze swojego materaca. Z naszego też
choc tu pewnie nie o materac chodzi a o dostępność do rodziców 
Chociaz zeby jeszcze umiał z niej korzystać... Obudził sie dzisiaj dosłownie przy piersi leżąc (prawie na niej) i wrzask na zamknięte oczy zamiast otworzyć i zobaczyć że jest mleko dostępne tylko trzeba dziubek otworzyć

Patulka-ok tej wersji będę sie trzymać
w takim razie u mnie to upał

A Ty dawaj znać jak tam wizyta
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Haha Terka Andrzejek chyba nie zajarzyl że leży przy maminym cycu i ma jedzonko dosłownie pod nosem
kurczę fajnie się czyta takie opowieści, od razu w sercu cieplej
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH