Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, Ignaś to Ignacy, dla mnie najpiękniejsze imie zaraz po imieniu JacekAndii wrote:Ignaś to Ignacy?

Mówicie o ciuszkach dla dzieci to mi dzisiaj z hm przyszły ciuchy dla córki ale nie moge otworzyć bez jej zgody bo by się złościła i czekam aż wróci bo zawiozłam ją do koleżanki z pzedszkola a ciekawa jestem jak cholera co to poprzychodziło

W zanadrzu jeszcze mamy kilka imion ale pierwszy u nas będzie na pewno Ignacy
jejku oby oby był
Andii lubi tę wiadomość
-
terka wrote:Ja mialam torbe wielkości takiej jak ma sie laptopa
i do tego torebkę taka normalna kobieca normalnej wielkości (nie taka maleńka i nie taki wielki wor
). Wzięłam dwie tylko dlatego zeby mieć osobno rzeczy małego i swoje i zeby nie bylo trzeba szukać wśród jego rzeczy moich i odwrotnie 
Ale tak, kobitki potrafiły mieć walizy takie jak ja mam na tydzień wycieczki
No ale mówiłam wam-ja jestem minimalistka
Za moich czasów czyli kilka lat wstecz pamiętam jak kobitki z sali śmiały się właśnie z tych dużych podróżnych. Ja miałam większą torebkę a resztę mąż przywoził i zabierał co nie potrzebne, był codziennie więc zawsze coś dowiózł i coś zabrał a tylko dlatego że poczytałam właśnie fora internetowe gdzie widziałam jak śmieją się z tych podróżnych i sama nie ryzykowałam
Nawet te położne dziwnie patrzyły na te walizki co w sumie im to powinno być lotto co kto zabrał.Starania o drugie dziecko -
Andii wrote:Za moich czasów czyli kilka lat wstecz pamiętam jak kobitki z sali śmiały się właśnie z tych dużych podróżnych. Ja miałam większą torebkę a resztę mąż przywoził i zabierał co nie potrzebne, był codziennie więc zawsze coś dowiózł i coś zabrał a tylko dlatego że poczytałam właśnie fora internetowe gdzie widziałam jak śmieją się z tych podróżnych i sama nie ryzykowałam
Nawet te położne dziwnie patrzyły na te walizki co w sumie im to powinno być lotto co kto zabrał.
Powinno, ale jak im jedna babeczka przez bagaż pol oddziału zajmuje to co sie dziwisz ze patrzą
U mnie tez mąż bral niepotrzebne rzeczy i przynosił świeżutkie wyprane
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Andii wrote:Ignacy ładne, mi się dośc podobne imię zawsze podobało bo Igor ale dwie koleżanki podkradły mi imię i chyba bym już nie dała jak kiedyś bym miała chłopca.
Nie chcesz dać bo ktoś dal?
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dziewczyny ja też już mam torbę spakowaną. I jest to taka średnia torba sportowa. I powiem Wam, że jest tak napchana, że masakra. A zawpakowałam to co trzeba: podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki siateczkowe, zwykłe majtki, parę koszul nocnych, podpaski poporodowe, staniki do karmienia, ubranka dla małego, kosmetyki dla mnie i dziecka, ręcznik mały i duży, kocyk, wkładki laktacyjne i tyle się tego nazbierało. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Jejku jak ja marzę o tym żeby to się spełniłoterka wrote:Miss będzie będzie
będziesz tulić swojego Ignasia zobaczysz 
terka, Andii lubią tę wiadomość
-
Aha i jeszcze jedno melduję, że do miesiączki pozostało 5dni a w zasadzie za kilka godzin 4dni a ja nie mam napięcia przedmiesiączkowego czyli bólu piersi, pytanie czy Ovarin tak działa bo w tamtym cyklu ból piersi pojawił się właśnie 6dni przed okresem jeśli się nie mylę a z reguły tuż po owulce już bolały więc Ovarin działa napewno na mnie korzystnie czy może to jednak ciąża, bo w pierwszej ciązy też mnie nie bolały piersi
Mam wieczorną rozkmine i macam ciągle cyce czy już bolą czy nie

Tak w ogóle to ludzie sceptycznie podchodzą do Ovarinu a on działa na mnie rewelacyjne i to dzięki wam bo Wy pisałyście mi wtedy że go polecacie i faktycznie mam regularne cykle wręcz jak w zegarku i do tego napięcie przedmiesiączkowe się zmniejszyło i ból podczas okresu tez jest mniejszy.
terka lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
Mari92 wrote:Dziewczyny ja też już mam torbę spakowaną. I jest to taka średnia torba sportowa. I powiem Wam, że jest tak napchana, że masakra. A zawpakowałam to co trzeba: podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki siateczkowe, zwykłe majtki, parę koszul nocnych, podpaski poporodowe, staniki do karmienia, ubranka dla małego, kosmetyki dla mnie i dziecka, ręcznik mały i duży, kocyk, wkładki laktacyjne i tyle się tego nazbierało. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam

Rozumiem ze takie drobiazgi jak kubek, sztućce to pominęłaś w opisie z racji tego ze to oczywiste?
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Powinno, ale jak im jedna babeczka przez bagaż pol oddziału zajmuje to co sie dziwisz ze patrzą

U mnie tez mąż bral niepotrzebne rzeczy i przynosił świeżutkie wyprane
U mnie sale były duże a w zasadzie co to dla nich za różnica czy upcha się do jednej dużej czy do kilku mniejszych jak tak czy siak miejsce na rozpakunek dla młodej mamy musi gdzieś być. U mnie na sali takie walizki pod łózko wchodziły. Ja nie ryzykowałam dziwnych spojrzeń i wolałam większą torebkę i chybaa miałam jakąś mniejszą jeszcze torebkę a resztę mąż dowoził
Starania o drugie dziecko -
Ej, ja od lat chcę Igora! Ale u mnie nikt w najbliższym otoczeniu nie ma syna o tym imieniu
A z dziewczynek Laurę i Łucję. Łucję ma moja przyjaciółka ale ona nie ma nic przeciw żebyśmy obie miały;) bo ja już o tym imieniu mówiłam kilka lat temu.
Ja czuje dziwne łaskotanie po prawej stronie brzucha. Cyce nadal bolą. Aż mam sine sutki, mąż się śmieje że sterczą jak anteny ;p
Andi ja kciuki trzymam za to żeby te inne niż zwykle objawy przyniosły ci ciaze;)
Andii lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Wysłałam babci filmik jak się rusza dzidzia, a babcia do mnie dzwoni że tam jest więcej niż jedno, a ja mówię, że jak więcej, że przecież lekarze tyle badań zrobili i jedno dziecko jest.. A ona ze przecież mój tesciu jest z bliźniaków i że lekarze się nie znają xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 20:27
-
Madzia to się szykuj bo może w brzuszku masz nie tylko Karolinke ale też KarolkaMagdaa21 wrote:Wysłałam babci filmik jak się rusza dzidzia, a babcia do mnie dzwoni że tam jest więcej niż jedno, a ja mówię, że jak więcej, że przecież lekarze tyle badań zrobili i jedno dziecko jest.. A ona ze przecież mój tesciu jest z bliźniaków i że lekarze się nie znają xD
Magdaa21 lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

A tak poważnie to z latami imię mi się po prostu przejadło.