SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek-dzięki za informacje ;)

Magda- jeśli byliście w stanie razem się pomodlić znaczy jest dobrze :) no przynajmniej w miarę ;)
    Wiadomo. Nie zawsze będzie kolorowo ale warto kłaść się spać pogodzonym..

Isia nie wiem co Ci doradzić...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, próbowaliśmy hm pogodzić się na tyle na ile było to możliwe, bo ciągle mamy z tyłu głowy słowa papieza Franciszka żeby nigdy nie iść spać niepogodzonym.

Patulka, ja mam lenor sensitive i w tym będę plukac :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja tez zawsze sobie te słowa przypominam. Na naukach ojcowie też to mówili.:)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na śląsku mówi się papucie. I nikt w buciorach po domu nie lata hehe :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to są takie prawdziwe słowa...
    Dlatego będą je powtarzać do znudzenia na wszelkich naukach ;)

Co do płynów to wam dziewczyny nie pomogę... Przez pierwsze tygodnie prałam w natułanym mydle (rozpuszczonym w wodzie i do pralki ;) nie prałam ręcznie, nie oszalałam :P )
    A teraz piorę w tym co nasze ubrania czyli "czym popadnie" ;) małemu nic nie ma wiec moglam sobie pozwolić ;)
    Płynu do płukania nie stosuje. Myślałam nad tym kilka razy ale w jak dochodzi co do czego to nie kupiłam jeszcze ;)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, u mojego się mówi lacie, w sumie u mnie na przemian lacie i kapcie :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam nadzieję, że uda mi się na dłużej z Wami zostać. Byliśmy trochę nad morzem a od poniedziałku jestem na L4 także już oficjalne pożegnałam się z pracą.Będę mogła częściej tutaj zaglądać. Co do ciąży rozwija się wszystko prawidłowo tylko u mnie zaczęły się początki anemii. Nasz dzidziuś zrobił nam na ostatniej wizycie niespodziankę. Podsyłam zdjęcie.

https://zapodaj.net/images/d6cdc5ba0b6b1.jpg

Magdaa21 lubi tę wiadomość

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, czy ja dobrze widzę, że chłopczyk? :D gratulacje!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor powiedziała, że mocno by się zdziwiła gdyby okazało się, że to jednak nie będzie chłopiec. To rzadkość żeby dziecko tak idealnie się pokazało na USG.

• Andii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati gratuluje :) Szybciutko płeć poznałaś

Starania o drugie dziecko
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, w sumie to ja zamierzam kupić po jednym opakowaniu (do białego i koloru) dla małej takiego płynu, a potem jak skończy mi się on to przejść na płyny w których obecnie piorę... No może tylko płyn do płukania zmienię na sensitive, bo obecnie używam złotego lenora. Moja teściowa zaś swojej córce przed porodem prała ubranka dwa razy, raz w tych specjalnych płatkach mydlanych a drugi w szarym mydle... Chyba by mnie musiało coś pogrzać by dwa razy prac jedno pranie... zresztą jakoś też głupio byłoby mi prosić nawet moją mamę by mi wyprala i wyprasowala ubranka... Nie wiem dlaczego ale czuję że będzie dla mnie to coś innego co chce sama doświadczyć :D no i poukładać ubranka potem id najmniejszych do największych..

A ostatnio jak czytam na fioletowej stronie że coraz więcej dziewczyn ma już jakieś objawy porodu.. twardnienia brzucha, skurcze. To ja tak sobie myślę że jestem w czarnej dupie, bo dla małej nic nie mam przygotowane... Ubranka nie wyprane. Mebelki kupujemy dopiero po mojej wypłacie, czy w przyszłym tygodniu,to dojdą już we wrześniu... Torba do szpitala nie spakowana... Ba, nic nie mam kupione nawet .. a jakbym zacząć już rodzić to mój miałby urwanie glowy :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati gratuluję, chłopiec jak ta lala :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, jakieś imiona są brane pod uwagę? :)
    Patulka, ja łóżeczko mam zamiar kupić w październiku, pod koniec, a wózek i fotelik w listopadzie :p więc będę na podobnym etapie, ba, może nawet późniejszym niż Ty :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny was nadrobić to czasem ciężko :) co do pogodowych i dziecięcych rzeczy to się nie wypowiem bo nie wiem ;) ale mam nadzieję że na przyszłość mam w was wsparcie bo będziecie bardziej doświadczone.
    U mnie okresu brak i bólu brzucha przez cały dzień też. Jedynie rano było mi niedobrze że stresu ale jak się rzuciłam w wir pracy to przeszło;) mam info od kolegi że kierowniczka jest że mnie zadowolona i chyba będzie dobrze. Jutro idę na szkolenie wewnątrz firmy żeby zobaczyć jak to od tej strony też wygląda a prowadzić je będzie moja dawna wykładowczyni która tam też pracuje ;)
    Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona. Ogarniam już programy na kompie, kontakt też łapię z klientami. Nawet dzisiaj poszłam na spotkanie z klientką po wyszukaniu jej ofert itd, aż kolega i szefowa zdziwieni byli że ogarnęłam to bez konsultacji i dałam radę;) jakoś naturalnie mi przyszło;) także czuje pozytywną moc w skrzydłach i mam nadzieję że mi nie przejdzie ;) jutro ostatni dzień szkolenia

Magdaa21, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to najważniejsze, że dajesz radę :-)
    Nati super maluch :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka-twardnienie czy nieregularne skurcze to objaw zbliżającego sie porodu ale to dopiero zwiastuny ze sie organizm przygotowuje :D no chyba ze ktores maleństwo szybciej postanowi wyskoczyć ale to co innego. Ale fakt, ja spakowana byłam jakos kolo 34tc? Kurczę nie pamiętam. Ale chyba jakos tak.
    Lepiej byc przygotowanym, niech leży. Jeść nie chce, moze w kącie stać i czekać a spokój będziesz miała ;)

Nati gratulacje synka! :D
    Co do anemii-buraczki, buraczki i buraczki ;)
    Ogólnie połącz żelazo z WitC i kw.foliowym (zapewne go bierzesz to bierz razem z zelazem ;) ) bo z tymi dwoma łatwiej sie przyswaja ;)

• Andii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex WOW super sobie radzisz :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Patulka-twardnienie czy nieregularne skurcze to objaw zbliżającego sie porodu ale to dopiero zwiastuny ze sie organizm przygotowuje :D no chyba ze ktores maleństwo szybciej postanowi wyskoczyć ale to co innego. Ale fakt, ja spakowana byłam jakos kolo 34tc? Kurczę nie pamiętam. Ale chyba jakos tak.
    Lepiej byc przygotowanym, niech leży. Jeść nie chce, moze w kącie stać i czekać a spokój będziesz miała ;)

Nati gratulacje synka! :D
    Co do anemii-buraczki, buraczki i buraczki ;)
    Ogólnie połącz żelazo z WitC i kw.foliowym (zapewne go bierzesz to bierz razem z zelazem ;) ) bo z tymi dwoma łatwiej sie przyswaja ;)

Ja do buraczków dodam jeszcze mięso które najlepiej się przyswaja o ile nie jesteś wegetarianką :) i witaminę C pomaga przyswajać żelazo

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No buraczki sa super trzeba jesc. Nati ale fajnie ze znasz juz płeć czad! Alex super ze tak dobrze sobie radzisz!

3i49krhm19wid3ce.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostanie niezmienne Ignaś. Przepisała mi szelazo jest tam w składzie żelazo, kwas foliowy, Wit. C, B6 i B12.
    Ja dzisiaj zamówiłam rogala bo masakra tak mnie plecy bolą, ale była też wyprzedaż na kocyk wiosna/jesień za 30 zeta z 60 to mówię a wezmę skoro za przesyłkę 16zl muszę zapłacić :D I to mój pierwszy zakup, ogólnie to będę kupować jak coś zobaczę na promocji ciekawego bo ciuszki to po dwóch chłopcach dostaniemy.

‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ