SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piątek :)
    Mój organizm normalnie szaleje, zmierzyłam tempke i jest wyższa a w łazience okres :) dziwne to ale się cieszę że przyszedł dziś :) także zaczynam 8cs :)
    Życzę Wam udanego dnia :*

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Chałka z miodem <3 i czuć święta :D albo z nutellą to taka wersja codzienna :D
    Ja stwierdziłam że dziś obiadu nie robię i powiedziałam mojemu że może zamówić sobie swoją pizzę. Ja za nią nie przepadam więc raczej po jednym kawałku mam dość :)

Dziewczyny jestem w szoku, komoda już do mnie przyjechała :) wczoraj o 22 zamówiłam a dziś o 20 przyjechała do mnie... Niestety łóżeczko będzie we wtorek.. ale i tak jestem zadowolona z obsługi.. pan bardzo przepraszał że nie ma dziś łóżeczka i to kilka razy. Po prostu mają jakiś bum i ogólnie mają dużo zamówień.. :)

Ja się dziś pokłóciłam z moim laptopem i nie zamknęłam zamówienia w aptece. Jak na złość dziś nie chciał ze mną współpracować więc go wyłączyłam i powiedziałam mu że ma przemyśleć swoje zachowanie i jutro sobie porozmawiamy :D

Hahahaha padłam XD

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jejku wiecie co? U mnie w Suwałkach w jakimś kościele puszczają codziennie Barkę w godzinę śmierci naszego papieża <3

Ja Cie! Ale super! :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Witam się w piątek :)
    Mój organizm normalnie szaleje, zmierzyłam tempke i jest wyższa a w łazience okres :) dziwne to ale się cieszę że przyszedł dziś :) także zaczynam 8cs :)
    Życzę Wam udanego dnia :*

Przy wyższej temperaturze? Jesteś pewna że to faktycznie okres?

• terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w piąteczek. Szczęśliwa bo:

1-wyspana (kolejny dzień przespane 7h :D )
    2-coraz bliżej wyczekiwany przeze mnie Chrzest Andrzejka <3 :D nie wszystko jeszcze gotowe ale i tak szalenie sie cieszę, nawet jak cos będzie nie tak do końca to i tak będę przeszczęśliwa tego dnia :D
    3-udało nam się wczoraj dostać chustę do noszenia małego :D i całą trójką jesteśmy nią zachwyceni :D
    4-Adaś dzisiaj ostatni dzień jest w pracy i zaczyna urlop! :D :D co oznacza że już niedługo będziemy wszyscy na Helu! :D

• Patulka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, coś mu się zaczęło dziać, a mój nie ma czasu by do niego zaglądnąć, bo na to też trzeba czasu... I tak się 'obrazam' na laptopa codziennie.. bo wtedy co nie trzeba to chodzi bez prób, a jak potrzebuje to dupa... A dodam że ja bardzo rzadko korzystam z niego... Na telefonie większość rzeczy sobie ogarnę, a dwa jak były te upały to nie chciałam dodatkowego ciepła które by wydzielał :)

Dziewczyny piątek, piateczek, piatunio :) oby szybko wam zleciał w pracy :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Witam się i ja w piąteczek. Szczęśliwa bo:

1-wyspana (kolejny dzień przespane 7h :D )
    2-coraz bliżej wyczekiwany przeze mnie Chrzest Andrzejka <3 :D nie wszystko jeszcze gotowe ale i tak szalenie sie cieszę, nawet jak cos będzie nie tak do końca to i tak będę przeszczęśliwa tego dnia :D
    3-udało nam się wczoraj dostać chustę do noszenia małego :D i całą trójką jesteśmy nią zachwyceni :D
    4-Adaś dzisiaj ostatni dzień jest w pracy i zaczyna urlop! :D :D co oznacza że już niedługo będziemy wszyscy na Helu! :D
    Zazdroszczę ci tego wysypania się przy małym :)
    Dawaj znać jak po chrzcinach :) to taki cudowny dzień :)
    My nie będziemy mieć chusty, bo mój K powiedział jej kategoryczne 'nie'... Ja jakoś też nie przekonuje sie.. ale mam znajoma co bardzo sobie chwali i ma ich więcej niż torebek czy butów :D
    To kiedy wyjeżdżacie? W poniedziałek po chrzcinach?

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Zazdroszczę ci tego wysypania się przy małym :)
    Dawaj znać jak po chrzcinach :) to taki cudowny dzień :)
    My nie będziemy mieć chusty, bo mój K powiedział jej kategoryczne 'nie'... Ja jakoś też nie przekonuje sie.. ale mam znajoma co bardzo sobie chwali i ma ich więcej niż torebek czy butów :D
    To kiedy wyjeżdżacie? W poniedziałek po chrzcinach?

Mały uwielbia pozycje którą przybiera sie w chuście. Stad m.in. pomysl na nią zeby ręce nam jeszcze trochę posłużyły w życiu :D
    Mojemu akurat sie podoba, sam chce nosić małego :D a małemu też się podoba-wczoraj zanim ja kupiliśmy to sie obwiązałam zeby zobaczyć jak reaguje. I co? Poszedł spac :D wiec juz jej nie ściągałam tylko poszłam w niej do domu. A właściwie jescze zamówić tort i zrobić zakupy i potem do domu. Dziec spal cały czas :D

Co do wyjazdu to niestety później chwilkę jedziemy. Pewnie zaraz po następnym weekendzie, juz w następnym tygodniu i też nie na długo, kilka dni. Ale to zawsze coś dla kogoś utęsknionego za naszym zimnym Bałtykiem (chociaż po takim lecie to moze nie aż tak zimnym ;) )
    Niestety (a moze stety) na czas urlopu wplatała nam sie moja wizyta kontrolna po pologu (tak, to juz koniec :D ), szczepienie małego w środę i badanie kontrolne bioderek w piątek 14.09 czyli na sam koniec urlopu. Wiec urlop taki mało urlopowy i mało czasu na wyjazd zostało...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też niewyspana trochę się witam. Zbieram się zaraz do genetyka, bo kawałek drogi tam mam. Mam mogę dojechać tylko do 3/4 drogi tak jakby a później piechotą.
    Terka chusta fajna rzecz, też chyba kiedyś bym chciała mieć. Ręce wolne, dzieć blisko i nie musisz nosić cały czas na rękach. Moi znajomi mają takie nieodkładalne dziecko że im chustę proponowałam ale się nie zdecydowali.
    Trochę się stresuje tą wizytą. Oby coś jeszcze rozjaśniła.
    A mi się dzisiaj śniło że okres dostałam, poleciałam w nocy do łazienki a tam nic. Temperatura nadal w górze i cyce bolą nadal po bokach. Ale takie napady głodu mam też na okres więc to może być wszystko

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej. Ja też niewyspana trochę się witam. Zbieram się zaraz do genetyka, bo kawałek drogi tam mam. Mam mogę dojechać tylko do 3/4 drogi tak jakby a później piechotą.
    Terka chusta fajna rzecz, też chyba kiedyś bym chciała mieć. Ręce wolne, dzieć blisko i nie musisz nosić cały czas na rękach. Moi znajomi mają takie nieodkładalne dziecko że im chustę proponowałam ale się nie zdecydowali.
    Trochę się stresuje tą wizytą. Oby coś jeszcze rozjaśniła.
    A mi się dzisiaj śniło że okres dostałam, poleciałam w nocy do łazienki a tam nic. Temperatura nadal w górze i cyce bolą nadal po bokach. Ale takie napady głodu mam też na okres więc to może być wszystko

Alex ja mam jak najbardziej odkladalne dziecko ale pójść gdzieś choćby do sklepu po jedna rzecz to chusta 100 razy lepsza niż wózek, czy iść gdzieś gdzie wózkiem nie wjedziesz. On czasem na spacerze uwielbia swoj wózek, czasem jest ryk. Wole byc przygotowana na obie opcje ;)

Skoro temperatura nadal w górze to byle tak dalej! :D głupie sny są głupimi snami, niestety sie zdarzają...
    Powodzenia na wizycie! Czekamy na wieści ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 07:21

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Miss, uwielbiam Barke :) na naszym ślubie ja śpiewali, specjalnie zamówiłam :D I jeszcze Abba Ojcze :) :)

Alex, nie stresuj się, na pewno będzie ok :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    Cześć kobietki ;) chciałabym się z wami podzielić..że byliśmy wczoraj z mężem u urologa..i wiecie..co...nic konkretnego nie powiedział tak twierdzi mąż bo był sam w gabinecie..lekarz powiedział że wyczuł delikatne żylaki ale że to nic groźnego i skierował go na USG za 2tyg.skierowal też go na badanie Lh i FSH. A jak spojrzał na wynik nasienia to powiedział że tragedi nie ma( morfologia 2%, ruchliwość typu A tylko 3% jak pamiętam) mąż powiedział że ja mówię że jest otyły i czy to ma coś wspólnego a lekarz na niego spojrzał i mówi że nic...(a mąż waży 108kg przy wzroście 185) czuje że stoimy w miejscu jeśli chodzi o dzidzię :( łudziłam się że może w tym cyklu się udało mimo sprzeczek jakie mieliśmy w tym miesiącu ale jednak chyba nie...bo @ zbliża się wielkimi krokami :( brzuch boli jak na @..piersi mam tak obolałe że jak ściągam stanik to tak bolą ;( jak brałam prawie dwa miesiące bromergon to tak piersi nie bolay a teraz znowu bolą ;/ myślimy powtórzyć wynik tylko nie wiemy czy jeszcze nie za wczesnie bo od tamtego wyniku minęło 3tyg..w tym czasie mąż bierze suplement diety który ma dużo witamin. Urolog też powiedział że trzeba powtórzyć wynik że na jednym nie wolno się bazować. To już 5cs i nic :( a tak bardzo pragniemy dzidzi.. :( czemu niektorzy nie mają problemów i zachodzą raz dwa a my nie możemy :(

5cs to jeszcze nie tak długo choć dla ciebie pewnie już wieczność.

Ja mam dzisiaj urodziny ale to chyba moje najsmutniejsze urodziny, w tamtym roku jak obchdziłam urodziny to w głowie miałam myśl, że za rok urodziny będe świętować z brzuszkiem albo juz nawet maluszkiem...:(

Mała_Mii widzę, że zdjęcie zmieniłaś :) super

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wszystkiego najlepszego :)

Nie warto sie tak nastawiać żeby rozczarowań wlasnie takich nie bylo...
    Doczekasz się zobaczysz! :)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi wszystkiego najlepszego! Spełnienia tego największego marzenia jak najszybciej ;)
    Ja zaraz mam mzk. Ze stresu to nic zjeść nie mogłam. Nie wiem czego się spodziewać. Obym tylko też zdążyła bo na 9.20 mam a kawałek muszę przejść jeszcze. Proszę trzymajcie kciuki ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Andii wszystkiego najlepszego :)

Nie warto sie tak nastawiać żeby rozczarowań wlasnie takich nie bylo...
    Doczekasz się zobaczysz! :)

wtedy dopiero zaczynałam starania więc rok to wydawał się mega odległy czas i że w tym czasie napewno w którymś z cykli się uda no ale jak widac mocno się pomyliłam, teraz to się już w ogóle na nic nie nastawiam bo powoli trace nadzieję na kiedykolwiek

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii, wszystkiego najlepszego! I głowa do góry, w końcu usmiechnie się do Ciebie los :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na miejscu. Przede mną 2 dzieci to sobie trochę poczekam. Boję się trochę. Ale z drugiej strony wszystko wiem, potrzebuje tylko chyba potwierdzenia specjalisty...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex trzymam kciuki|

Dziękuje dziewczyny za życzenia, stara doopa ze mnie już, pykło 26lat :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już w czerwcu też pykło, ale urodziny też były dla mnie smutne w tym roku. Nie chce tej daty łączyć ale pewnie co roku będę o tym myśleć i nigdy nie zapomnę.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wszystkiego dobrego! Terka dużo atrakcji teraz przed Wami a chusta na pewno super trz będę chciała używać. Miss piekny zwyczaj z ta Barką.

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ