Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Andii kroję 3-4 cebulę i szklę na masełku. Jedną cebulę kroję na pół i podsmażam. Później to wszystko daję do rosołku, dodaję łyżeczkę miodu i jeśli mam to odrobinę kurkumy (dla koloru). No i doprawiam jak tam już chcę. Podaję zazwyczaj na drugi dzień jak już fajnie się przegryzie z grzankami i serem. :)

Dziękuje, przepis bardzo prosty :) wybróbowałabym jutro ale kurcze wesele mam bo dzisiaj akurat rosół mam więc by na jutro był jak znalazł do zupy cebulowej :)
    Miód musi być prawdziwy?

Starania o drugie dziecko
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prawdziwy, ale myślę że to aby tak na smaczek tak naprawdę go nie czuć więc jaki będziesz miała taki daj.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi, jutro obie idziemy w tango :D

Andii lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wesel jutro :( ja na ostatnim byłam we wrześniu rok temu :/ A tak ogólnie to byłam za dzieciaka na dwóch, później na jednym z moim wtedy chłopakiem, później było nasze i po naszym na dwóch byliśmy :) czyli w całym swoim życiu byłam na 6 weselach tylko... moje przyjaciółki chodzą minimum na 2 co roku :p ale ja mam małą rodzinę, mąż w sumie też a znajome jeszcze panienki :) W przyszłym roku mamy wesele w sierpniu

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w październiku jedno ale na nie nie idziemy tylko na ślub, a w przyszłym roku na pewno w maju i we wrześniu.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jestem na stymulacji to mogę jutro pić alkohol?

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Andi wszystkiego co najlepsze , spełnienia marzeń a w szczególności tego najbardziej upragnionego i wyczekiwanego ;)) zobaczysz ze się spełni ja w swoje urodziny zaszłam w ciąże ! Tobie tez tego życzę ;)
    Alex super ze na fajnego lekarza trafiłaś , ze się trochę uspokoiłas i teraz trzeba czekać na rozstrzygnięcie sprawy po weekendzie ;p
    Terka Kiedy ten czas tak zleciał ? Niby 6 tyg połogu to tak długo a popatrz jak zleciało ;p mąż pewnie nie może się już doczekać ;p swoją droga jak długo krwawiłas / plamilas ?
    Są i jeszcze jedno ;p bo mówiłaś ze chcesz liczna rodzinkę ;p myślisz już nad kolejnym potomstwem ?;p bo koja koleżanka która w maju urodziła wczoraj oznajmiła mi ze dziś się zaczynaja jej dni płodne i zaczyna starania o rodzeństwo dla synka ;o

Wiesz co ogólnie to można powiedzieć że cały czas ;) raz mniej raz więcej wiadomo. Początek był trudny. Ale to z samego faktu ciężkiego porodu ;)
    Nie ma co się nastawiać. Ja nie wiedziałam czego się spodziewać prócz długiego okresu ;) i w sumie najgorsze z tego wszystkiego były: Anemia (nie każdy ma) i szwy (też nie każdy ma ;) ). Jak zdjęła mi babeczka szwy to odżyłam :D nic mnie nie ciągło to można bylo cokolwiek zrobić... Tak to nie czułam jakiś skutków połogu za bardzo ;) czasem kobiety piszą czy mówią ze polog byl gorszy niż porod. Nie wiem o czym mówią ale wierze ze moze tal byc. Chyba ze ma sie taki porod jak ja to gorzej byc nie moze :D :D :D
    A tak poważnie, bylo ok :D
    O tak, nie tylko mąż wytęskniony! Ale chce do kontroli poczekać, bo za dużo tam na dole sie działo żebym ryzykowała... Ale spoko na kontrole zaraz w poniedziałek ide :D może będzie można poświętować urlop w taki sposób :D :D :D

Co do rodzeństwa - jak mialam szwy to powiedziałam mężowi ze dopóki je mam ma do mnie nic nie mówić o tym :D grzecznie posłuchał ;) a teraz można rozmawiać ;) no to mąż do mnie dzisiaj że w sumie koniec i można myśleć nad rodzeństwem skoro taki fajny Andrzejek nam wyszedł :D no super po prostu super :P :D
    Ale tak. Myślec myślimy a kiedy będzie to zobaczymy ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ślubów/wesel to tak naprawdę o żadnym nic mi nie wiadomo... Serio, zazwyczaj o nich dowiaduje się jak dostaje zaproszenie (ewentualnie rodzice mnie uprzedza że ktoś się żeni)... Bo takich z rodziny to chyba długo się nie zapowiadają... Chyba najbliższe za dwa lata.. a u znajomych to jest teraz ,1 września. Potem to nie wiem.. ale jak mówię, jeśli nie jest to dla mnie nikt szczególnie ważny to nie pójdę :)

Terka, a planujecie się zabezpieczać przez jakiś okres czasu czy poprostu 'co ma być to będzie'?

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubie sadzonego jajka :P ani jajek na miękko :P
    U mnie musi byc i białko i zoltko pościnane bo inaczej nie zjem tego :) :P

• terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Terka, a planujecie się zabezpieczać przez jakiś okres czasu czy poprostu 'co ma być to będzie'?

Planujemy sie obserwować i ogólnie stosować naturalnych metod ;) nie chce używać antykoncepcji żadnej.
    A potem dawaj następne starania ;)

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super terka! Życzę Wam tego żeby marzenia o rodzeństwie się spełniły! <3

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Planujemy sie obserwować i ogólnie stosować naturalnych metod ;) nie chce używać antykoncepcji żadnej.
    A potem dawaj następne starania ;)
    Ja to brałam kiedyś tabletki, ale to bardziej dla swojej wygody bo widziałam kiedy mam okres... A mój poprzedni partner był tak przewrażliwiony że pomimo tego że brałam te tabletki to pilnował mojego kalendarzyka :D
    Teraz chyba będę stosować do drugiego dziecka 'co ma być to będzie' a dopiero potem jakaś antykoncepcja :)

A jak tam przygotowania do chrztu? Zdecydowaliście się na catering czy sama robisz wszystko?

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Super terka! Życzę Wam tego żeby marzenia o rodzeństwie się spełniły! <3

Dzięki ;) ale to jeszcze troszkę jednak :D aż tak szalona nie jestem :P :D ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Ja to brałam kiedyś tabletki, ale to bardziej dla swojej wygody bo widziałam kiedy mam okres... A mój poprzedni partner był tak przewrażliwiony że pomimo tego że brałam te tabletki to pilnował mojego kalendarzyka :D
    Teraz chyba będę stosować do drugiego dziecka 'co ma być to będzie' a dopiero potem jakaś antykoncepcja :)

A jak tam przygotowania do chrztu? Zdecydowaliście się na catering czy sama robisz wszystko?

Sami robimy ale we dwójkę a nie ja sama :D będzie nas 7-8 osób także damy rade ;) ja będę mogła poszaleć w kuchni i na chwile oderwać sie od cycowania :P

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex wszystkiego najlepszego:)
    No w Holandii zupełnie inaczej wygląda opieka okoloporodowa tam 95%porodow jest domowa, lekarz jest tylko od patologii, położna prowadzi ciąże, u nas też moze, jednak podejście spoleczenstwa i to że jak już wystawi l4 to przejmuje taka pacjentke lekarz nie pomaga, a porod domowy jest nierefundowany:p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku dzisiaj urodzinki obchodzi Andii :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą przy badaniu szyjki zauważyłam kropkę krwi;( pewnie coś się rozkręci ;( byle nie jutro ;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi ja piłam przy stymulacji i pewnie dlatego mi się tak cykl rozjechał. W kolejnym nie będę nawet małego piwka żeby wszystko dobrze zadziałało bo to cykl ostatniej szansy przed przerwą

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex nieee :(

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w środku była ta kropka. Teraz biały śluz. Jakbym szyjki nie badała to bym nie widziała. A szyjka wysoko i zamknięta. Pozostaje mi wierzyć że może implantacja. A jak nie to pewnie nowy cykl na dniach... ostatni z CLO

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1536 1537 1538 1539 1540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ