Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
panipuchatkowa wrote:Andii kroję 3-4 cebulę i szklę na masełku. Jedną cebulę kroję na pół i podsmażam. Później to wszystko daję do rosołku, dodaję łyżeczkę miodu i jeśli mam to odrobinę kurkumy (dla koloru). No i doprawiam jak tam już chcę. Podaję zazwyczaj na drugi dzień jak już fajnie się przegryzie z grzankami i serem.

Dziękuje, przepis bardzo prosty
wybróbowałabym jutro ale kurcze wesele mam bo dzisiaj akurat rosół mam więc by na jutro był jak znalazł do zupy cebulowej 
Miód musi być prawdziwy?Starania o drugie dziecko -
Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wesel jutro
ja na ostatnim byłam we wrześniu rok temu
A tak ogólnie to byłam za dzieciaka na dwóch, później na jednym z moim wtedy chłopakiem, później było nasze i po naszym na dwóch byliśmy
czyli w całym swoim życiu byłam na 6 weselach tylko... moje przyjaciółki chodzą minimum na 2 co roku :p ale ja mam małą rodzinę, mąż w sumie też a znajome jeszcze panienki
W przyszłym roku mamy wesele w sierpniu
-
Mała_Mii wrote:Andi wszystkiego co najlepsze , spełnienia marzeń a w szczególności tego najbardziej upragnionego i wyczekiwanego
) zobaczysz ze się spełni ja w swoje urodziny zaszłam w ciąże ! Tobie tez tego życzę 
Alex super ze na fajnego lekarza trafiłaś , ze się trochę uspokoiłas i teraz trzeba czekać na rozstrzygnięcie sprawy po weekendzie ;p
Terka Kiedy ten czas tak zleciał ? Niby 6 tyg połogu to tak długo a popatrz jak zleciało ;p mąż pewnie nie może się już doczekać ;p swoją droga jak długo krwawiłas / plamilas ?
Są i jeszcze jedno ;p bo mówiłaś ze chcesz liczna rodzinkę ;p myślisz już nad kolejnym potomstwem ?;p bo koja koleżanka która w maju urodziła wczoraj oznajmiła mi ze dziś się zaczynaja jej dni płodne i zaczyna starania o rodzeństwo dla synka ;o
Wiesz co ogólnie to można powiedzieć że cały czas
raz mniej raz więcej wiadomo. Początek był trudny. Ale to z samego faktu ciężkiego porodu 
Nie ma co się nastawiać. Ja nie wiedziałam czego się spodziewać prócz długiego okresu
i w sumie najgorsze z tego wszystkiego były: Anemia (nie każdy ma) i szwy (też nie każdy ma
). Jak zdjęła mi babeczka szwy to odżyłam
nic mnie nie ciągło to można bylo cokolwiek zrobić... Tak to nie czułam jakiś skutków połogu za bardzo
czasem kobiety piszą czy mówią ze polog byl gorszy niż porod. Nie wiem o czym mówią ale wierze ze moze tal byc. Chyba ze ma sie taki porod jak ja to gorzej byc nie moze

A tak poważnie, bylo ok
O tak, nie tylko mąż wytęskniony! Ale chce do kontroli poczekać, bo za dużo tam na dole sie działo żebym ryzykowała... Ale spoko na kontrole zaraz w poniedziałek ide
może będzie można poświętować urlop w taki sposób

Co do rodzeństwa - jak mialam szwy to powiedziałam mężowi ze dopóki je mam ma do mnie nic nie mówić o tym
grzecznie posłuchał
a teraz można rozmawiać
no to mąż do mnie dzisiaj że w sumie koniec i można myśleć nad rodzeństwem skoro taki fajny Andrzejek nam wyszedł
no super po prostu super

Ale tak. Myślec myślimy a kiedy będzie to zobaczymy
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Co do ślubów/wesel to tak naprawdę o żadnym nic mi nie wiadomo... Serio, zazwyczaj o nich dowiaduje się jak dostaje zaproszenie (ewentualnie rodzice mnie uprzedza że ktoś się żeni)... Bo takich z rodziny to chyba długo się nie zapowiadają... Chyba najbliższe za dwa lata.. a u znajomych to jest teraz ,1 września. Potem to nie wiem.. ale jak mówię, jeśli nie jest to dla mnie nikt szczególnie ważny to nie pójdę

Terka, a planujecie się zabezpieczać przez jakiś okres czasu czy poprostu 'co ma być to będzie'? -
Patulka wrote:Terka, a planujecie się zabezpieczać przez jakiś okres czasu czy poprostu 'co ma być to będzie'?
Planujemy sie obserwować i ogólnie stosować naturalnych metod
nie chce używać antykoncepcji żadnej.
A potem dawaj następne starania
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja to brałam kiedyś tabletki, ale to bardziej dla swojej wygody bo widziałam kiedy mam okres... A mój poprzedni partner był tak przewrażliwiony że pomimo tego że brałam te tabletki to pilnował mojego kalendarzykaterka wrote:Planujemy sie obserwować i ogólnie stosować naturalnych metod
nie chce używać antykoncepcji żadnej.
A potem dawaj następne starania

Teraz chyba będę stosować do drugiego dziecka 'co ma być to będzie' a dopiero potem jakaś antykoncepcja
A jak tam przygotowania do chrztu? Zdecydowaliście się na catering czy sama robisz wszystko? -
Patulka wrote:Ja to brałam kiedyś tabletki, ale to bardziej dla swojej wygody bo widziałam kiedy mam okres... A mój poprzedni partner był tak przewrażliwiony że pomimo tego że brałam te tabletki to pilnował mojego kalendarzyka

Teraz chyba będę stosować do drugiego dziecka 'co ma być to będzie' a dopiero potem jakaś antykoncepcja
A jak tam przygotowania do chrztu? Zdecydowaliście się na catering czy sama robisz wszystko?
Sami robimy ale we dwójkę a nie ja sama
będzie nas 7-8 osób także damy rade
ja będę mogła poszaleć w kuchni i na chwile oderwać sie od cycowania
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Alex wszystkiego najlepszego:)
No w Holandii zupełnie inaczej wygląda opieka okoloporodowa tam 95%porodow jest domowa, lekarz jest tylko od patologii, położna prowadzi ciąże, u nas też moze, jednak podejście spoleczenstwa i to że jak już wystawi l4 to przejmuje taka pacjentke lekarz nie pomaga, a porod domowy jest nierefundowany:p

-
Tylko w środku była ta kropka. Teraz biały śluz. Jakbym szyjki nie badała to bym nie widziała. A szyjka wysoko i zamknięta. Pozostaje mi wierzyć że może implantacja. A jak nie to pewnie nowy cykl na dniach... ostatni z CLOLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵