X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa robisz smaka :-)
    Alex to portfel będzie lżejszy. To kciuki, aby witaminki podziałały :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zrobiłam sałatkę z tuńczyka ❤️ ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zaoferowała, że zapłaci, więc mam 100 w kieszeni :) Ale pewnie będę musiała duphaston kupić, bo już mi się kończy, więc akurat na to wydam. Mam 5 testów, wysikam je wszystkie na 2 kreski dopiero :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zakupy w aptece..mnie jutro to czeka.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czekaja dwa... :p Chyba w tym cyklu nawet ich nie wykorzystam. Czuje sie inaczej niz w poprzednim „prawie udanym” ;) wtedy zrobilam trzy, glupia bylam :p Okres spoznial mi sie 1 dzien, zrobilam test po poludniu. Na poczatku jedna kreska, zdolowalam sie zatem ze cos znowu nie tak z cyklem, ze moze sie rozregulowal :p po chwili zobaczylam cien drugiej , doslownie cien. Myslalam, ze glupia jestem i sobie juz wmawiam. Poszlam do mojego, zeby on na to spojrzal. On twierdzil, ze nic nie widzi :p zaprowadzilam go pod okno i wtedy zobaczyl ten cien. Powiedzial, spokojnie zrobimy jutro drugi. Taaa jasne ;) 3h pozniej zrobilam drugi, kreska taka sama jak przy 1:p Polozylam sie spac, nie moglam spac w nocy i o 3 zrobilam 3 test (jakby przez 5h mialo sie cos zmienic w moim organizmie :p ) i znow to samo. :p Rano zrobilam bete, byla malutka 35,8 - wtedy juz wiedzialam, ze jest cos nie tak - zestresowalam sie. 48h pozniej zrobilam kolejna bete wynik 26. Nie mialam zludzen, tego samego wieczora dostalam okresu. Zatem moje wzczescie trwalo 5 dni :) Dlatego teraz test zrobie dopiero wtedy, kiedy okres bedzie spoznial sie min tydzien ;) za duzo stresu przeszlam ostatnio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 19:24

Wysłany: 16 września 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek kochana to zrozumiałe.. Niektóre z nas też straciły swoje dzieciątka a teraz czekają na narodziny maleństw. Stres nie jest wskazany. A jestem pewna że będzie dobrze.:*

Lelek lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie, niemniej jednak najgorzej stresujace dla mnie jest to, ze wszyscy nagle w moim otoczeniu sa w ciazy, a ja tak patrze na nie i strasznie ale to strasznie im zazdroszczcze :( wiem, ze taka zazdrosc jest najgorsza, ale staram sie z nia walczyc:(

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, ja wierzę że kolejnym razem będzie nam dane donosić ciążę i urodzić zdrowe dzieci :* Ja miałam niższą betę, bo 23,1 za pierwszym razem i nieco dłużej się cieszyłam ciążą, widziałam serduszko. Także nie jest ważna wartość, a przyrost bety - to na przyszłość. Jesteśmy po prostu ofiarami "statystyki". Może zarodek był zbyt słaby, żeby się utrzymać i się u ciebie nie zagnieździł. Z dwojga złego lepiej szybciej, niż cierpieć stratę na późniejszym etapie - chociaż serce boli tak samo.

My z mężem idziemy do łoża już, zapodaję na dziś komedię na Netflixie :) Trzeba się odmóżdżyć przed jutrzejszym dniem w pracy. Już bym chciała środę po południu, bo jestem ciekawa, czy coś tam rośnie lub pęknie do tego czasu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobilyscie takuego smaka że zjadłam jedną kanapkę z miodem, a .oj pojechał teraz po pizzę :D powiedział że się poswieci i po nią pojedzie (mieszkam na takim zadupiu gdzie mało co dojeżdża jakieś jedzenie na telefon, a to co dojeżdża to mi nie smakuje:D), bo mam cokolwiek jeść, a skoro nie chce nic co jest w domu to już tą pizza będzie dobra...

Może ja czułam późno ruchy bo córa będzie drobna i mała po rodzicach :D niby urodziliśmy się oboje powyżej 3kg ale teraz to już sama nie wiem :) we wtorek będę wiedziała czy coś przybiera na wadze..

Panipuchatkowa, wolałabyś córkę czy syna?:D oczywiście, nieważne co ważne by było zdrowe ale zawsze jest ten dreszczyk co tam jest :)

Co do testów, to ja w sumie i w pierwszej i w drugiej ciąży wykonałam je nie z pierwszego moczu, tylko gdzieś tak koło godziny 12. I zawsze jak byk były dwie krechy, ale tylko dlatego że w pierwszej ciąży wykonałam go jakoś 2tygidnie po spodziewanym okresie, a w drugiej w sumie szybko, bo chyba 3 dni później.. a nie, dwa dni.. bo w poniedziałek po pracy robiłam, to było coś koło 15... I potem na drugi dzień, żeby mojemu udowodnić zrobiłam dwa rano :) oczywiście wszystkie 3 testy były różnych firm... O pierwszej ciąży mój dowiedzial się jak robił pranie, bo miałam testy w szlafroku a wrzucił je do pralki i tak nagle zaczęły mu się obracać w bębnie :D o drugiej powiedziałam mu ja, słowami 'bo wiesz kochanie, podobno mózg kobiety w ciąży się kurczy i xapomnialam'.. bo jechałam gdzieś po niego, a wtedy jeszcze nie zaprogramował bramy wjazdowej i akurat stanęłam samochodem na jej środku i zaczęła się zamykać, tym samym wjeżdżając w samochód :D ale nie krzyczał na mnie, bo był.w takim szoku chyba :D

Oj zamówienia z apteki potrafią być drogie... Ja po porodzie planuję takie drugie większe, z witaminami dla mnie, i rzeczami dla mamy.. co do rossmana to staram się nie chodzić bo też za dużo wydaje tam :D w szczególności jak są te promocje 2+2 gratis :D dlatego teraz z obecnej nie korzystam i czekam na promocję 1+1 gratis z perfum, bo moje już na wykończeniu :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Staram sie, niemniej jednak najgorzej stresujace dla mnie jest to, ze wszyscy nagle w moim otoczeniu sa w ciazy, a ja tak patrze na nie i strasznie ale to strasznie im zazdroszczcze :( wiem, ze taka zazdrosc jest najgorsza, ale staram sie z nia walczyc:(
    W tamtym roku, o podobnej porze, bo coś po 20 września dowiedziałam się że serduszko mojego dziecka niestety nie bije już.. było to coś koło 10tc.. w październiku miałam zabieg.. co ja leżąc wylałam.. najgorsze jest to że zamknęłam się na otoczenie i z nikim nie chciałam rozmawiać.. dopiero w listopadzie po powrocie do pracy mogłam porozmawiać o tym normalnie z ludźmi... Na szczęście popracowalam tylko 2,5 miesiąca i teraz za miesiąc będę mieć księżniczkę mała ;) także nie ma co się załamywać tylko działać :) akurat w październiku moi rodzice będą mieć też rocznicę ślubu, nie jakaś okrągła bo 28, ale zawsze to jakiś prezent inny niż wszystkie :D

Lelek lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki no i jestem po sesji było super liczę na fajne foteczki. Synek mojego brata troszkę się zbuntowany i nie chciał zdjęć trzymam się nogi cioci tzn mojej he miał focha na rodziców :D
    A teraz odpoczywam,relaks przed kolejnym tygodniem pracy

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 16 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka szczerze serio nie wiem:D na pewno będziemy sie cieszyć czy z syna czy z córki ale pojęcia nie mam co tam może być. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka sukienkę kupiłam w outlecie za 66zl :) choć widziałam w zwykłych sklepach takie po 150 :) więc jestem zadowolona

My już wróciliśmy do domu :) mój trochę się napił ale ma jutro wolne więc spoko :) ja nie wypiłam ani kropli i na początku strasznie się nudzilam i po godzinie chciałam już iść do domu, szczególnie że mnie teściowa wkurzyla bo męczyła wszystkich młodych żeby z nami zagadali... bo ogólnie my i teściowie bylismy z rodziny babci a reszta osób to rodzina dziadka (dziadkowie się poznali i pobrali na starość więc rodziny są w sumie oddzielne) :) później jakoś się rozkrecila impreza :) potanczylam i się wybawilam nieźle, teściowa tak się napiła że wszystkim chodziła i mówiła jaką to wspaniałą ma synową :D najlepsza bo jedyna haha ale ona tak zawsze ma że najpierw mnie wkurzy a potem się podlizuje :p ogólnie dziadek skończył 90 lat a dziś pewnie z litra wódki wychlał :D ma zdrowie ;)
    My teraz oglądamy Harrego Pottera, mąż się do mnie dobiera ale nie ma tak dobrze :p zaraz idziemy spać bo jutro znowu do pracki :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek spokojnie .. jest tu duzo dziewczyn które pierwsze dziecko straciły .. sama jestemmtego przykładem rok temu w tych właśnie dniach miałam owulacje i zaszłam w ciąże .. byliśmy z mężem przeszczęśliwi bo chcieliśmy i to był 1 cs .. pierwsz drugie usg wszytko super ... badania prenatalne i się zaczęło .. jeszcze tego dnia pokłóciłam się z mężem chciałam rozwodu ..’on nkenchcial ze mną iść.. mimo ze go bardzo prosiłam .. jakbym wewnętrznie czuła ze coś będzie nie tak ..
    Ze nie mogę być sama , zwłaszcza ze mieszkamy w Holandii , niby się dogaduje ale nie mówię perfekcyjnie , i nie zawsze wszystko rozumie zelaszcza w sprawach medycznych .. w końcu poszedł ze mną .. weszłam szczęśliwa widze dzidzia rośnie pięknie się rusza macha rączkami .. i nagle robi się grobowa atmosfera , kolejna babka wezwana .. badanie trwa długo , meczy mnie tym usg naciska brzuch każe kaszleć ruszać się i w ogóle .. mój mąż wszytko rozumie widze po jego minie ze coś ukrywa mówisz mi ze dziecko zle jest ułożone ... i nie mogą czegoś sprawdzić ... ja miko ze nie wszytko rozumiałam - lekarki szeptały do siebie ...
    Czułam , czułam Żr coś nie!tak ... mój mąż nie chciał mi tego powiedzieć - mówił mi Że nie potrafił .. jedna z babek powiedziała mi „sterkte „ i uscinela dłoń .. myśle sobie jakie sterkte kurwa ?! Przecież dziecko żyje rusza się widziałam .. ( znaczy to duzo silny , i mówi się na pogrzebach zazwyczaj ) wtedy mąż mi powiedział co przypuszczają co widzieli .. kolejne badania biopsja itd .. nasz synek miał wadę genetyczna zespół Edwardsa .. nic nie mogliśmy zrobić .. ale nasz aniołek niebpozwolil nam się nudzić i smucić ;)) 18 grudnia urodziłam Gabrysia a 22 stycznia miałam pierwszy i ostatni @ ;p ❤️Wiec Kochane głowy do góry , cyce do przodu ;) i dziAlac NIe załamywać się ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 21:37

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ale się dzisiaj ciężko wstawało. Dzisiaj muszę się szybciej ogarniać żeby z psem wyjść na dłuższy spacer, bo wrócił już od teściów to muszę poranny system przestawić;) właśnie jemy śniadanie na spółkę :)
    Dzisiaj temperatura już trochę do góry poszła, najwyższa od początku cyklu więc mam nadzieję że jutro dni czy wyżej;) I piersi robią się takie inne, wrazliwsze sutki i pewnie ból się rozkręci. Więc raczej dobrze wyczuwam owulację;)
    Jakie macie plany na dziś? Bo mało już nas chodzi do pracy ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Ja dzisiaj o 12 mam ktg. A tak to planów brak jak narazie.
    Mam pytanie czy któraś z Was ma może abonament w play i wykupioną ochronę wyświetlacza? I korzystała już z naprawy?

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam abonament ale z wyświetlaczem nic nie proponowali. Kupiłam sobie szkło hartowane i na razie nawet ono jest całe;) A co, pobiłaś? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 17 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii nie pomoge bo nie mam w play.:) Alex ja wstaje no i dzisiaj wizyta więc już mam stresa na karku.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja wzięła oferte duet w pley. I oczywiście mój mąż sobie szybkę rozbił.
    A pytam, bo to trzeba kuriera se zamówić i oni to gdzieś wysyłają.
    No nic, dzięki :-) i miłego dnia w pracy.

Marek💙
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 piekna sukienka i jaka laska z Ciebie :)

panipuchatkowa pysznie wygląda i pewnie pysznie smakowało :)

Mała_Mii straszne to ale /Gabryś czuwa nad Wami z góry

Ja w tym cyklu nie mierzyłam temperatury i coś mnie podkusiło wczoraj i zmierzyłam, temperatura niska za niska, dzisiaj też zmierzyłam i nie mam złudzeń owulacji w tym cyklu nie było :( :(

Starania o drugie dziecko
‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ