X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Aloes Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Alex nie jestem obiektywna bo pewnie kilka postow omienlam ale w pamieci utkwily mi tylko narzekania Seli a potem to ze jak juz byla w ciazy to tez narzekala. Chyba dlatego sie nigdy nie odezwalam wczesniej bo jakos mnie to strasznie ruszylo i potem co jakis czas zagladalam ale przed chwila spojrzalam na pierwsza strone i mnostwo osob nie pamietam wcale. Takze pewnie troche ominelam.
    Teraz w miare na biezaco czytam ale dzis mialam wolne w pracy, posorzatalan troche a popludnie w sumie siedze w Internecie i cos o tych plamieniach szukam a co jakis czas tu zagladam ;)
    A powiedz mi - czemu ta przerwo z CLO jest wymagana? Ja raczje nie mam problemu z owu choc kto to tam wie ale w zwiazku z tym nie mam o tym pojecia. Malo tego - musialam googlowac co to jest i od czego to skrot ;p

11 cs
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka super wiadomości

kobietki z tym wyluzować a się uda rożnie bywa, u mnie nie wiem co podziałało na pierwsza ciąże ( na pewno nie medycyna ) po stracie chciałam jak najszybciej zajść w kolejna, ( niby z ciąży w ciąże łatwo) ale niestety chwilowo rezultatów brak.
    nie poddaję się, walczę chociaż chwilowo odpuszczam mierzenie tempki kontrolowanie ovulki i czuje sie z tym dobrze. Wiem ze nie ominie mnie stresik pod koniec cyklu, próbuje nie analizować nie szukać objawów ale jednak.

na chwile obecna mam podejście co ma być to będzie, mam jeszcze na miesiąc bramko jak lek będzie się kończył sprawdzę prolaktynę i będę musiał się wybrać do gin z zapytaniem co dalej, i ewentualnie omówić dalsze postępowanie, widzę pozytywne efekty po leku a lekarz mówi aby działać wiec to mi na ten momet pozostaje
    miłego wieczoru kobietki

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Aloes Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, tak naprawde nie wiadomo co pomaga bo tak to bysmy wszystkie juz byly z brzuszkami ;) zreszta ten zalecany rok staran tez sie chyba nie wzial znikad.. Chyba tylko 40% szansy jest w kazdym cyklu ze sie uda (ale glowy nie dam bo to dawno gdzies czytalam) i to o ile wszystko jest ok w sensie medycznym i u obojga.. Ja mam meza pod znakiem zapytania i wlasnie jakas dalsza diagnostyke typu mthfr czy hsg. Jedyne co to o TSH zadbalam tak naprawde ale wlasnie nie chcialam sie spinac, nie chcialam analizowac ale gdzies tam i tak to pewnie siedzi.
    Ja juz w naprawde dolujacym dniu zanim tu napisalan to sobie pomyslalam ze gdybym wlasie miala chociaz biochemiczna to cos sie dzieje. A z drugiej storny w sumie moglabym sie po tym nie pozbierac juz (nie bylam w sytuacji wiec ciezko mi stwierdzic czy bym sie zalamala czy raczej nie poddawala i walczyla ze zdwojona sila). Podziwiam Was bo to na pewno kilka dni placzu i szkoda ze takie rzeczy sie dzieja. Jeszcze niedawno nawet nie bylam swiadoma jak czesto :(
    Trzeba wierzyc ze sie uda i wszystko bedzie dobrze i mam nadzieje ze jak najszybciej ujrzysz te 2 kreski a potem serduszko i cala reszte ;)

A pozytywne efekty po leku to masz na mysli poprawe wynikow czy nastroj? Tez nie wiem na co prolaktyna wplywa.. Jak mysle ile jeszcze musze zrobic badan i poczytac to mam wrazenie ze mi zycia nie statczy bo ja z tych co ciagle w biegu i na nic czasu nie mam..

11 cs
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny ja też się cieszę że jednak to nie nasza fura oberwala :) bo byłoby kiepsko :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to 3 cykl z CLO po poronieniu. I trzeba zrobić przerwę bo upośledza grubość endometrium. I 2 miesiące przerwy lekarz zaleca a później zmiana leku na inny. W ciążowym cyklu zaskoczyło za 2 razem. Teraz 2 owulacje były i nic z tego. Może do 3 razy sztuka;)
    Mieliśmy dzisiaj zrobić przerwę od <3 nie? Nie udało się;p mąż mnie zaciągnął do łóżka bo stwierdził że szkoda marnować czasu;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloes co do efektów to mam na myśli poprawę wyniku na tyle ze mam zmniejszona dawkę oraz zauważalna poprawę w śluzie, a z tym u mnie bywało kiepsko. Prolaktyna może działać jak naturalna antykoncepcja, zaburzać ovulację ( chociaż u mnie wychodziło z proga ze ovu jest) wiec warto sprawdzić jej poziom.
    Co do badań mutacji możesz przejść profilaktycznie na metyle lub skontrolować poziom kwasu foliowego i homocysteiny a to już da Ci jakiś pogląd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 21:35

Aloes lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Aloes Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, Opatrznosc czuwa ;) nawet jakbyscie "tylko" byli poobijani to i tak pewnie w szpitalu na obserwacji, niepotrzebny stres i jeszcze nakaz odpoczywania wiec z <3 bylaby chwilowa przerwa. A tak moze akurat ten cykl bedzie szczesliwy czego tez Ci zycze ;)

Alex, to nie wiedzialam ze tak dziala. Mysle ze masz racje i rzeczywiscie do 3 razy sztuka. Zreszta przy takiej ochocie na seks to naprawde trzeba byc szczesliwa caly czas wiec luz i spokoj w pracy tez musza w koncu zaoowocowac ;) ja tak czesto jak Ty w tym cyklu to tylko w cyklach na dwutygodniowych lub dluzszych wakacjach mam gdy naprawde jestem szczesliwa i wypoczeta ;p tak to co 2 dni w sumie ale po owu co 3-4 bo jestem z tych co sluzu za duzo potem nie maja, zeby nie mowic ze wcale. I jak za bardzo zaszalejemy to musze miec przerwe chociaz te 3 dni na regenereacje ;p

MissKathy92 lubi tę wiadomość

11 cs
  • Aloes Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to chyba szybciej pojde na te badania do powtorki niz myslalam. Badalam prolaktyne (edit do poprzedniego postu w sumie: badalam tez raz wszystkie hormony ciazowe ale byly w normie i tylko TSH badam regularnie do teraz) i mialam w normie ale ostatnio jestem non stoo nerwowa. Moze cos sie zmienilo o tu moj problem ;) moze jestem glupia ale naprawde chcialabym cos u siebie znalezc bo wolalabym by wyniki meza byly ok i to u mnie cos szwankowalo. Najgorzej chyba dla mnie bedzie jak nic nie znajde wiec naprawde chce te badania porobic ale zeby cos wyszlo. Zeby mozna cos bylo robic ;p pol roku sobie wmawialam ze to TSH musi spasc ale nie oszukujmy sie - ludzie i z piatka zachodza w ciaze a ja zaczelam od 3.5. Takze zbadam te prolaktyne tez, potwerdze te owu jeszcze 2 razy a maz to nasienie i najwyzej potem cala reszta :p

Odczepiam sie od ekranu w koncu bo juz pora i w sumie tez mam teraz ochote na <3
    Milego wieczoru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 21:57

11 cs
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloes wrote:
    Andii a Ty dlugo juz sie starasz o drugiego malucha? Masz cos stwierdzone czy na razie probujesz bez badan? Mam nadzieje ze w tym cyklu Ci zaswieci takie sloneczko jak masz w avatarze :)
    Pytam w sumie bo tak sie zaczelam zastanawiac czy sobie tym chceniem dziecka sobie psychiki nie blokuje wlasnie. Slyszalam ze np pary po adpopcji nagle zachodza w ciaze.. A jak nie znajde nic co moge leczyc ja czy maz to na bank juz stwierdze ze pewnie jakos moja psycha jest temu winna wlasnie :(

Miss, dobrze ze Wam sie nic nie stalo ;)

Ja już weteranka :D ponad rok czasu, z badań nic nie wykryto, wszystko pięknie a ciąży brak. Czekam teraz na męża bo nastąpiła chwila gdzie ja nic już nie zrobię bez badań nasienia meza, ale kiedy się wybierze nie mam pojęcia dlatego przestałam mierzyć temperaturę i nawet się gubię który mam dzien cyklu, wyjątkowo szybko mi leci czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 21:59

Starania o drugie dziecko
  • Aloes Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ja już weteranka :D ponad rok czasu, z badań nic nie wykryto, wszystko pięknie a ciąży brak. Czekam teraz na męża bo nastąpiła chwila gdzie ja nic już nie zrobię bez badań nasienia meza, ale kiedy się wybierze nie mam pojęcia dlatego przestałam mierzyć temperaturę i nawet się gubię który mam dzien cyklu, wyjątkowo szybko mi leci czas

No to moze jednak ta psychika taka wredna jest :( mi zaraz tez zleci rok a tez w sumie nic nie wyglada tragicznie. Ewentualnie ta droznosc - robilas ja kiedys? Jak o tym czytalam to jedna dziewczyna po roku od hsg miala kolejne hsg i chociaz w tamtym pierwszym byly drozne tak w drugim juz nie.. Wiec w sumie moze warto jak wszystko inne zbadalas a maz bedzie mial dobre wyniki. Zakladam ze tak moze byc ze jego beda dobre skoro juz jedno dziecko macie ;)
    A maz ma opory przed badaniem? Ja mam nadzieje ze moj jak juz dojdzie do tego ze bedzie mial isc to pojdzie bez problemu bo nie raz o tym rozmawialismy ale w sumie to czas dopiero pokaze jak bedzie. Tak wie ze ma spokoj jeszcze miesiac a pozniej najwyzej bede mu marudzic codziennie ;)

Teraz serio juz ide bo maz sie zaraz obrazi :D do jutra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 22:08

11 cs
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloes to Ty trochę już nas podczytujesz! Alex trzymam kciuki za jutro!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po wizycie :) piszę dopiero teraz, bo prędzej nie mała czasu.
    Wizyta niby ok, tylko dziecko bardzo duże, mały ma już 4090 g. I jak nie urodze do terminu (27 września) to będę miała robione cesarskie cięci. Dłużej małego nosić nie mogę bo nie dam rady urodzić siłami natury. Więc plan taki, albo uda urodzić się naturalnie do terminu, albo 27 wizyta i skierowanie na szpitala na cc. I tu dziewczyny zaczynam się bać co to będzie. Jak by co proszę o wsparcie. :)
    Swoją drogą jak nasz Skarb tka dużo urósł od zeszłej wizyty, która była jakieś 2 tygodnie temu.
    Pozdrawiam dziewczyny :)
    Dobrej nocy :)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam wczoraj dziewczyny nic napisać cos mi szwankowało ovu...
    Teraz was nadrobiłam ;)

Alex-bardzo się cieszę ze jesteś szczęśliwa w tej pracy! :D

Miss-no to niezły dzień wczoraj miałaś. Ale wszystko (dla was) się skończyło dobrze :)

Mari-spokojnie, mi babeczka mówiła przy przyjęciu ze mały ma 3800. Tydzień później urodziłam 3360 :D także no, badanie badaniem a realia swoje ;) żeby Cię pocieszyć, mojej siostrze pomylili się nie o standardowe 500g a o 1kg! Także no ;)
    A lekarz powiedział Ci inne wymiary czy tylko wagę? Bo u mnie np wymiary zaburzyła i zawyżyła wysoka wartość długości kości ;) i dlatego wyszło jak wyszło ;)
    O tyle radziłabym Ci się nie martwic że dziwne ze pod koniec Ci tak urosl mały. Raczej pod koniec stopuja dzieci. Choc wiadomo może być roznie ;) ale i tak lepiej spojrzeć pozytywnie na to co Cię czeka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 05:22

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari kochana ja trzymam kciuki za Twoje szczęśliwe rozwiązanie, żeby Wasz maluszek był już z Wami do tego 27 września <3 pomysł że już w ciągu tego tygodnia zostaniesz mamą i się nie bój :* przesyłam dużo siły i pozytywnej energii- będzie dobrze :)

Mari92 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to się witam :)
    Dziś środa więc w pracy 10h, mam nadzieję że szybko minie bo mam tyle roboty że nawet nie będę myśleć o czasie :) Pije sobie kawkę i zaraz wychodzę :) dziś wieczorem przychodzą do mnie przyjaciółki na ploty- mąż niepocieszony bo będzie musiał słuchać głupot :p
    Życzę Wam udanego dnia :) jak dobrze że już środa a sobota wolna :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss-mąż niech idzie spotkać się z jakimś kumplem i będzie od plot uratowany :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss-mąż niech idzie spotkać się z jakimś kumplem i będzie od plot uratowany :D
    Zaproponuje ale znając go to zamknie się w sypialni i będzie grał :p on to taki bardzie samotnik, powiedział że jakby mnie nie poznał to by żył jak pustelnik :D ale mąż z niego idealny :) do tej pory się dziwię że on mnie chciał wziąć haha

terka lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;* Mari ja ci mówię że koło 20 urodzisz naturalnie, jakoś tak ostatnio mi ta data przypasowała do Ciebie;)
    Miss takie ploty najlepsze, mąż się sam sobą zajmie, o to się nie martw ;)
    A my tak szalejemy, chęci są, wczoraj jakby szyjka mocniej otwarta a dzisiaj temperatura z 36.6 na 36.35 ;/ i wkurzyłam się rano na ten termometr. Zobaczę co lekarz powie, może znowu owu w 18 dc będzie a objawy jak poprzednio w 14 dc miałam w mojej głowie... No nic, trzeba działać dalej, chociaż już wczoraj opadlismy z sił trochę;)

Mari92 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja też dziś zmierzyłam tempke (bo w tym cyklu nie mierze) i u mnie 36.47... niby to u mnie te wyższe tempki bo niskie mam w okolicach 36.1 ale też się zawiodłam w szczególności że wieczorem było 37.22

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jakas taka noc ;) u mnie szyjka teraz mocno otwarta to może spadek na owulację i była wczoraj jednak. Zobaczę co gin powie. Nie mam zamiaru się dolowac znowu :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ