Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari z takim wsparciem to sie musi udac naturlanie

Tak, ogolnie wiem, ze za wczesnie i to pierwszy raz gdy sie pospieszylam, bo zawsze czekalam do miesiaczki, ale to przez te plamienia. Pomyslalam ze moze od zagniezdzenia plamie caly czas, ale to by wyszlo juz chyba. Stad ten test. Jeszcze resztki nadziei mam bo temperatury wysoko a w poprzednim z plamieniami byly nizsze i po prostu pomyslalam ze tym razem moze to ciaza jednak zwlaszcza ze plamie raz dziennie kolo 18 dopiero. No zobaczymy jak to bedzie. Martwi mnie to i temu sie pospieszylam ale teraz jest zla na siebie.
Milego dnia
Mari92 lubi tę wiadomość
11 cs -
Aloes wrote:Mari z takim wsparciem to sie musi udac naturlanie

Tak, ogolnie wiem, ze za wczesnie i to pierwszy raz gdy sie pospieszylam, bo zawsze czekalam do miesiaczki, ale to przez te plamienia. Pomyslalam ze moze od zagniezdzenia plamie caly czas, ale to by wyszlo juz chyba. Stad ten test. Jeszcze resztki nadziei mam bo temperatury wysoko a w poprzednim z plamieniami byly nizsze i po prostu pomyslalam ze tym razem moze to ciaza jednak zwlaszcza ze plamie raz dziennie kolo 18 dopiero. No zobaczymy jak to bedzie. Martwi mnie to i temu sie pospieszylam ale teraz jest zla na siebie.
Milego dnia
Test nie wyjdzie w dniu zagnieżdżenia
Dzidzia hormon wykrywany wypuszcza po zagnieżdżeniu. Dlatego nawet beta nie wyjdzie wtedy tylko conajmniej 24-48h po zagnieżdżeniu
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mari tak jak terka mówi nie ma co się sugerować tym ich pomiarem ;p zwłaszcza ze sama widziałaś napewno nie raz ze nie jest tak łatwo wziasc wymiar główki brzuszka i kości udowej ;p
Ale super naprawdę ze już za dni kilka będzie maluszek z wami ❤️Trzymam mocno kocyki niech to nastąpi wckazgu lkilku dni naturalnie
)
Ja nie wiem od kilku dni budzę się około godziny 4 i zasypiam ok 7
i śpię do 9/10 ... ;o na dodatek śniły mi się te czwórki znowu i jak mowilam do męża ze urodze o 4 nad ranem zobaczysz
mężowi tez się 4 śnią
kurde czyżby to jakiś znak ?
nie mówię o tym ze nasz nr domu to 44
haha
Mari92 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ciężka nic dziś miałam... Od 3 spać nie mogłam.. tak mi było ciężko.. wszystko mnie bolało .. Mari tak wiele bym dała żeby urodzic teraz
chociaż w moim przypadku to najlepszym wyjściem będzie rodzić po terminie
no dziec duży.. bardzo duży
.. nadrabia za moją małą, bo pani doktor powiedziała że nie mam co liczyć na to że vedy duża.. główkę ma w normach jak na swój tydzień, ale brzuszek mały o tydzień... Ale trzeba wziąć też pod uwagę granicę błędu
ale do porodu zostało Ci już jakiś tydzień
będziemy wszystkie czekac z niecierpliwością 
Alex, Aloes, Miss, niestety w badaniach ja nie pomogę, chociaż wy to w tym już ekspertki.. u mnie dwa razy zaskoczyło w momencie kiedy chodziłam z fochem na mojego K.. a że wiedział że ja nie umiem mu odmówić, to 'wykorzystal' sytuację za pierwszym razem
w sumie to przy piereszym razie, to ledwo okres mi się skończył a on już zaczął działać.. potem (oczywiście nie wiedziałam o ciazy) padła propozycja przeprowadzki do jego rodzinnego domu i się jakoś tak zgrało w czasie z moim urlopem... Także nie myślami wtedy o ciąży i bum 
Mari92 lubi tę wiadomość
-
Z tego co ja słyszałam Patulka to brzuszek może być mniejszy aż o 3 tyg i to jest granica , powyżej 3 już jest nie dobrze .. u mnie brzuszek od samego początku młodszy jest , teraz o 5 dni coś ale było raz 1,5 tyg .. tak wiec spokojnie

U mnie dalej len .. masakra jak się poniedziałek zaczął tak się ciągnie .. eh szkoda ze pogoda taka piękna i cieplutko po27 stopni - od piątku jak zwykle weekend brzydki i zimny tylko 19 zapowiadają ... ale co mina tego ze taka ładna pogoda ;p ani to gdzieś pójść coś robić .. mąż w pracy znajomi tez pracują ... a ja kurwicy dostaje już ... bo mi się nudzi
chociaż lenia mam wiec robić tez się nie chce eh ... zaraz się chyba zbiorę i pójdę na spacer do sklepu
trzeba na obiad coś kupić i zrobić chociaż zupę ogórkowa mam z wczoraj to jakieś mięso na drugiebtrzeba wymyślec (p
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
nick nieaktualnyHej lasko,
U mnie okres
takze jak tylko sie skonczy zaczynam nowe dzialania
no i kupuje ten termometr zeby wiedziec koedy owulka - chociaz czytalam, ze jak robi sie „to” co max dwa dni to sie owulki nie ominie
my staramysie dzialac co max dwa dni , a w tych okolicach koloowulacyjnych codziennie
tylko ze po tym 27dniowym cyklu terazniejszym to juz nie wiem kiedyy mogla byc
no i pojde na progesteron, zastanawiam sie kiedy zrobic prolaktyne ?
-
Lelek to jest odpowiednie podejście do sprawy ;p jak to śpiewają „ nic się nie stało „
pełna nadzieji , wiary no i tak lekko wchodzisz w ten kolejny cs ;p ze musi się szybko udać 
Ja na początku cyklu terminem elektryczny , w okolicy owulacji zamówiłam właśnie taki dokładniejszy ;p-co prawda pomiar dalej do końca cyklu robiłam starym a zaraz nowym tak o ( nie patrząc zbytnio na wynik nowego ) miał mi posłużyć na kolejny cs
no i już się nie przydał haha ale przyda się w domu ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 12:00
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Aloes wrote:No to moze jednak ta psychika taka wredna jest
mi zaraz tez zleci rok a tez w sumie nic nie wyglada tragicznie. Ewentualnie ta droznosc - robilas ja kiedys? Jak o tym czytalam to jedna dziewczyna po roku od hsg miala kolejne hsg i chociaz w tamtym pierwszym byly drozne tak w drugim juz nie.. Wiec w sumie moze warto jak wszystko inne zbadalas a maz bedzie mial dobre wyniki. Zakladam ze tak moze byc ze jego beda dobre skoro juz jedno dziecko macie 
A maz ma opory przed badaniem? Ja mam nadzieje ze moj jak juz dojdzie do tego ze bedzie mial isc to pojdzie bez problemu bo nie raz o tym rozmawialismy ale w sumie to czas dopiero pokaze jak bedzie. Tak wie ze ma spokoj jeszcze miesiac a pozniej najwyzej bede mu marudzic codziennie
Teraz serio juz ide bo maz sie zaraz obrazi
do jutra 
Od kilku miesięcy chce zrobić drożność ale żeby ją zrobić musze mieć badania nasienia. Mąż twierdzi, że pójdzie na to badanie ale jak pytam kiedy to nie wie bo w tym tygodniu to, w kolejnym tamto i tak go schodzi.
Lelek widze że Cie krwawy dzień dopadł
U mnie na facebooku jakis maraton chwalenia się dziećmi, jedna koleżanka z klasy dodała zdjęcie swojego dziecka i teraz wszystkie naraz wrzucają foty Swoich dzieci- słodkie te zdjęcia, nie powiem ale nawet po nie których nie spodziewałam się, że mają w ogóle dzieci, doznałam szoku i momentalnie zrobiło mi się troche smutno. Bo ten rok jakis wyjątkowo obfity w dzieci jesli chodzi o moja klasę
Starania o drugie dziecko -
alex0806 wrote:Tak. Od razu jak wyjdę to dam znać
I pewnie wcześniej też napiszę
tak koło 12 sobie przerwę robie
I wcześniej kilka mniejszych ;p
Dzisiaj spałam cała noc jak zabita, a dalej zmęczona jestem. Pewnie
już wyssalo że mnie siły ;p A jak jeszcze dzisiaj będzie trzeba poprawić to padnę, 4 dni pod rząd. Chęci są, ale takie zakwasy i ból mięśni że masakra ;p mąż się śmieje że jeszcze trochę i będzie całował na odległość jak tak wszystko nas boli ;p
Matko, ja już od jakiegoś czasu podziwiam za tak czestę
Jak się śpi pieknie to z reguły człowiek bardziej zmęczony
Starania o drugie dziecko -
Lelek są różne zdania na temat badania prolaktyny, ogólnie jest zasada że można w każdym dniu cyklu, lecz wiele osób ma zalecenia robić na początku cyklu, na pewno trzeba zrobić to badanie rano do 10 max oraz wstrzymać się od szaleństw dzień przed i nie stresować się22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Kaassiia wrote:Lelek są różne zdania na temat badania prolaktyny, ogólnie jest zasada że można w każdym dniu cyklu, lecz wiele osób ma zalecenia robić na początku cyklu, na pewno trzeba zrobić to badanie rano do 10 max oraz wstrzymać się od szaleństw dzień przed i nie stresować się
Dokładnie to samo słyszałamStarania o drugie dziecko -
Lelek prolaktynę słyszałam o początku cyklu zazwyczaj zaleca się zrobić podczas innych badan w 2-5dniu cyklu

Progesteron 7-8 dni po owulce. Wpienia mnie ten zawzięty 21dc bo malo osob ma bite 14dc owulka 28dni cyklu... Ale lekarze i tak sie upierają i potem blokują owulke np progesteronem w tabletkach bo za wcześnie dają
Warto sprawdzać temperature i wiedzieć na czym się stoi
wykresy dużo potrafią powiedzieć 
Panipuchatkowa-super! Zaczynasz kompletować powolenku cos
Ej dziewczyny powiem wam ze mam mega mega spiocha... Kurde mam nadzieje ze wszystko w porządku z nim i po prostu taka przypadłość
Przecież on dzisiaj z godzinkę może aktywności a reszta cyc i spanie (no dobra doliczając aktywność przy cycu to jakieś 2-3h łącznie). I tak śpi zawzięcie przy szczebelkach łóżeczka, tylko czekać aż w nie kiedyś walnie. Nogi z miedzy szczebelek czy ręce mu już wyciągałam nieraz
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Terka widocznie tego potrzebuje budzi się na jedzenie, jest szczęśliwy nic go nie boli nic nie przeszkadza więc korzysta i duży rośnie
jeszcze kiedy zatesknisz za takim spiochem 
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Panipuchatkowa ! Ja tez kilka rzeczy dla małego tam zamówiłam ;p np naklejki na ścianę gwiazdki i misie na chmurce śpiące i są rewelacyjne ( ogólnie kupiłam szablony malarskie i zaczęłam malować , ale się szybko zniechęcilam bo brzydko wychodziło
ojciec zamalował i śladu nie ma a ja znalazłam na Chinach takie naklejki jak chciałam malować haha ) aaa a polecam Ci i zamów sobie tez już ;p żeby doszło do porodu ;p biustonosz do karmienia
mi wczoraj przyszedł jest mega z wysyłka kosztował mnie całe 1,90 euro
tak jakieś 8 zł
a jak patrzyłam w pl jak byłam to drogie takie są ... i ktoś kiedyś mi polecił na alli i z ręka na sercu polecam
zabawki takie widzące do fotelika czy wózka tez zamówiłam właśnie na nie czekam
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Terka ja bym się cieszyła na Twoim miejscu bo mały ma już prawie 2 miesiące i nic nie słyszę o żadnych kolejach ;p a powinny się po jakiś po 4 tyg ;p i niby trwają do 3/4 miesiąca wiec ciesz się ze masz takiego grzecznego śpiocha i nie daje Ci popalić ;p bo ja się nasłuchałam i widziałam na własne oczy ostatnio jak dzieci się męczą z kołkami to stroszene , koleżanka nie mogła sobie poradzić płakała razem z małym i depresji przez to dostawała ..
No ale po 3 miesiącu jak ręka odjął ... ale co się namęczyła to jej wiec mam nadzieje ze mój syna będzie podobnie jak Twój uwielbiał spać ;p hehe
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️