Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex czekamy czekamy !
Wiecie co wam powiem była u mnie w tamtym tyg pani położna która będzie się mną i dzieckiem przez tydzień po porodzie opiekować
ogólnie fajna babka i w ogóle
ale w Holandii strasznie poważnie podchodzą do śmierci łóżeczkowej .. ja mam ochraniacz na łóżeczko taki warkocz teraz bardzo modne w pl się zrobiły , a w Holandii może nie tyle ze zabrania się - bo tego aci raczej nie kogą , ale są wrogami nr 1 dla takich ochraniaczy , bo niby dziecko nie ma czym oddychać i może się udusić .. tutaj każdy e domu ma monitor oddechu , myśmy tez taki zakupili bo jednak jak mały ma spać od początku u siebie to trzeba go monitorować .. tak samo wczoraj przyjechał kurier bo moja położna zamówiła mi takie jakiesndziwne rzeczy do podniesienia łóżka .. bo łóżko ma być na wysokości 85cm żeby położna nie musiała się gimnastykować ( chodzi tu bardziej o to jakbym chciała rodzic w domu ) ale mimo ze szpital chce i tak muszę mieć ... i jeszcze jedna ciekawa sprawa w Polsce witaminę K podają po urodzeniu w zastrzyku , a tutaj podając po urodzeniu w kroplach od 8 doby codziennie dajesz ja razem z witamina D .. wit D do 4 roku życia a K do 3 miesiąca podajże ... wszystko inaczej tak samo szczepienia w Polsce szczepią odrazu jakas szczepionka tutaj ja byłam w 30 tyg zaszczepiona ( dziecko przejęło to wszystko przez łożysko ) i dopiero w 6 albo 8 chyba tyg jest pierwsze szczepienie .. nie mówię K tym ze nie robią tu ktg ..
Tylko przy porodzie
Jeśli chodzi o betę ja nie robiłam z racji miejsca zamieszkania .. tutaj tak łatwo nie zrobisz na wszytko skierowanie musisz mieć , natomiast obydwa razy test mi wyszedł w 11 dp czyli szybko ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Endo 9.14 mm, pęcherzyki jakieś są ale nie ma dominującego. Chyba że znowu się schował jak już 2 razy, a nagle owu byla. Jak teraz nic nie zaskoczy to 2 normalne miesiączki i później letrozol. Zla jestem. Ale jak tak ładne Endo to chyba coś z tego będzie, jak myślicie? Może pękł w nocy i jeszcze cialka żółtego nie widać. Kazał się starać bo mój organizm już raz tak zrobił że owulacji miało nie być a wyszła ciąża - jego słowa.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex endo fajne, starajcie się a może znów taki cud sis zdarzy kciuki

Nasze organizmy często to jedna wielka zagadka więc wszystko możliwe22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Alex mi też gin mówił kilka razy że nie ma dominującego pęcherzyka itp a owu zawsze miałam i potem ciałko żółte też raz się trafiło (bo byłam dwa razy u gina w jednym cyklu) więc się nie martw tylko działajcie
już miałaś taki przypadek u siebie więc moze się udać
trzymam kciuki
-
No dlatego gin nie spisał na straty tego cyklu i kazał się dalej starać. Że mój organizm to zagadka, tak powiedział
ale my sobie już tak na luzie smieszkujemy jak znajomi to mu powiedziałam że mąż stwierdził że dłużej tak nie pociągnie i musi się udać;p
Wracam do domu. Dzisiaj chyba nie mam już siły na
, ale zobaczę jak mąż. W pracy ogólnie dużo roboty to nawet nie miałam czasu pisać i was nadrobić.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Andii wrote:terka tylko pogratulować takiego śpiocha i cieszyć się tym
Z tygodnia na tydzień będzie spał coraz mniej ale widac że jest mu dobrze i zaspokajasz wszystkie jego potrzeby i zadowolony może zdrowo rosnąć i rozwijać sie 
Ja mam wrażenie ze on śpi coraz więcej a nie coraz mniej
Patulka-czy ja wiem... No ciut obaw czy za mocno nie walnie ale... Jakoś sie zatrzymuje przed nimi (choćby cm
) 
Mała - ja się nie dziwie ze maja bzika na punkcie tych ochraniaczy. Ja tez im nie ufam. W tym miejscu jak dla mnie tylko się to kurzy a nie ma cyrkulacji powietrza... Dlatego ja wole go spod szczebelek brać
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dziewczyny byłam na długim spacerze i pochodziłam trochę po schodach

A potem mama narwała buraczków, to zrobiłam je z papryką i do słoików.
Miło, że tutaj są takie e-ciotki
Alex ważne, że pęcherzyki są i endometrium też spoko:-)
MalaMi inny kraj, to inaczej wszystko działa
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
nick nieaktualnyA ja jestem jakos tak pozytywnie nastawiona
z nowym cyklem nowe szanse
Porozmawialam dzisiaj sobie z mezem dosc szczerze o naszej sytuacji. Na ten moment zrozumialam, ze nie moge caly czas rozmyslac o tym jak to robic zeby zrobic
nie moge sie dolowac, zamartwiac bo to tylko sytuacji nie poprawia. Co ma byc to bedzie, w tym miesiacu postaram sie czyms zajac, moze natlok jakichs spraw sprawi, ze nie bede myslala wylacznie o jednym. To dopiero bedzie 3 cykl staran, wiem ze teraz pary maja duze problemy z plodnoscia. Nie bede sluchala innych ludzi jak im to sie szybko udalo (siostra mojego meza), ze tylko rach ciach i juz
doslownie cudowne zaplodnienie ;p tylko chyba maz ja dotknal i juz zadzialalo ;p
W sierpniu duzo spacerowalam, we wrzesniu sobie odpuscilam ale chyba jednak wroce do tego. Podczas spacerow nie myslalam o niczym, no moze oprocz tego, zeby mnie nic nie przejechalo :p
Zatem w zwiazku z tym, ze przestaje sie zamartwiac i dostosowywac calego zycia do tych prob - ide na kebaba! A co, raz na jakis czas mozna :p
Alex, a ktory to dzien cyklu u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 19:15
-
kryha wrote:Hej
ja dzisiaj też miałam wizytę. Mała ma prawie 1900g, wszystko jest cacy 
Mi już jakieś 10kg na plusie wybiło, a to jeszcze 2 miesiące :o
Spokojnie, w ostatnich tygodniach zwalnia
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Test nie wyjdzie w dniu zagnieżdżenia

Dzidzia hormon wykrywany wypuszcza po zagnieżdżeniu. Dlatego nawet beta nie wyjdzie wtedy tylko conajmniej 24-48h po zagnieżdżeniu
Terka wiem o tym, chodzilo mi o to ze plamienia mam juz chyba 6 dzien a przerylam internet i znalazlam wypowiedzi kobitek co im mowili ze zagniezdzenie to gora 2 dni a one z tydzien przed okresem plamily i jednak to byla ciaza. Wiec tak pomyslalam ze jak do zagniezdzenia doszlo dosc szybko i stad te plamienia to powinno juz cos wyjsc ;p wydaje mi sie ze w tamtym cyklu totlanie nietypowym mialam je z krwia lekko i z 2-3 razy dziennie a w tym cyklu mam raz dziennie tylko na papierze i kolor kawy z mlekiem. Teraz zaluje ze zrobilam test bo wracajac dzis z pracy nadal lezal i pod swiatlo widze cien cien cien cien cienia ;p w sensie nigdy tam nic nie widzialam, tzw biel vizira, i nawet nie wiem w jakiej odleglosci od siebie sa te kreski a teraz umiem to stwierdzic. Takze jestem okrutnie zla na siebie, serio. Zwlaszcza ze to pierwszy raz gdy wykonalam test wczesniej niz w dniu okresu. Niepotrzebne to wszystko
a nawet jak to ciaza to te plamienia o niczym dobrym nie swiadcza wiec teraz to nawet nie wiem czego chce na ten moment ;p
Mysle ze spiochem nie masz sie co przejmowac
masz przynajmniej duzo czasu dla siebie a maly szczesliwy skoro tak ladnie spi 
Alex, nadal trzymam kciuki za ten cykl
Lelek dobre podejscie i tez trzymam kciuki by Ci sie udalo i by Ci sie ono nie zdarzylo zmienic na gorsze bo juz bedziesz z brzuszkiem
11 cs -
Andii wrote:Od kilku miesięcy chce zrobić drożność ale żeby ją zrobić musze mieć badania nasienia. Mąż twierdzi, że pójdzie na to badanie ale jak pytam kiedy to nie wie bo w tym tygodniu to, w kolejnym tamto i tak go schodzi.
Lelek widze że Cie krwawy dzień dopadł
U mnie na facebooku jakis maraton chwalenia się dziećmi, jedna koleżanka z klasy dodała zdjęcie swojego dziecka i teraz wszystkie naraz wrzucają foty Swoich dzieci- słodkie te zdjęcia, nie powiem ale nawet po nie których nie spodziewałam się, że mają w ogóle dzieci, doznałam szoku i momentalnie zrobiło mi się troche smutno. Bo ten rok jakis wyjątkowo obfity w dzieci jesli chodzi o moja klasę
Andi to trzymam kciuki za brzuszek albo szybkie badania meza byscie mogli dalej dzialac
Co do chwalen na fb - u mnie poki co cisza ale tez nie mam jakos super duzo osob w znajomych bo sama nie zapraszam i nie mam tez czasu na patrzenie na profile osob ktore znam a nie mam w znajomych.
A masz juz synka czy coreczke?
11 cs -
Kryha, duża dziewczyna
kurczę, ja miałam mieć paczka, a wygląda na to że będzie chucherko
muszę zaopatrzyć się w większą ilość ubranek na 56 bo za radą wszystkich mam może 5 kompletów tylko
dobrze że w sobotę w Lidlu będą body to kupię 
Kurczę,nie umiem siedzieć i nic nie robić, w momencie kiedy wszyscy coś robią ;( naprawdę jest to dla mnie takie meczace.. że ktoś zapieprza a ja jedynie co mogę to siąść i siedziec... -
Kryha, duża dzidzia! U mnie w 26t5d było 1030gram a jak teraz przeczytałam Twój post to wie zastanawiam, czy nie za mało...
Ja akurat nie rozumiem tego dodawania zdjęć na fb dzieci. I prawdopodobnie naszego dziecka na fb ani nigdzie pokazywać nie będziemy. Wiem że może być to trudne, ale trudno. Ciąży na fb też nie pokazałam