Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Lelek, jak okres nie przyjdzie to wtedy testuj
U mnie 39 dc, cyce znowu zaczynają boleć. Wcześniej sutki przy owulacji, a teraz całe po bokach. Ostatnio tak miałam na okres, więc zobaczymy. Brzuch po prawej stronie nadal bąbelkuje i ciągnie.
Lelek, u mojego męża już z migdałami problemy ok 2 lata, w końcu nie wytrzymałam i zapisałam go prywatnie na ten zabieg. Bo się dusi, krztusi, wyciska te kamienie, a to nic nie daje. Ogólnie to on nie choruje, ale te kamienie są bardzo uciążliwe pod wieloma względami, więc trzeba się tego pozbyć. Kto wie, czy od tego nie ma bakterii już w organizmie, bo to się może rozsiać.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyAlex, a u mnie nic, zadnego bolu... nawet sie troche dziwie, ze nic mnie nie boli bo zazwyczaj cosziennie mam jakies male lub duze bole :p Ja raczej nie nastawiam sie na przedluzajacy sie cykl, zatem czekam cierpliwie na okres. Moglby juz przyjsc, moglabym szybko zaczac nastepny miesiac staran
a tak, to taka koncowka cyklu jest chyba najgorsza...
Mnie tez sutki bolaly przed owulacja i chwile po owulacji, pozniej jak reka odjal i do tego czasu nic nie boli ... -
Objawy to mogą być różne, nawet między ciążami mogą być inne. Ja też na razie czekam, ostatnio mnie bolały po raz pierwszy piersi po bokach na okres, ale dzisiaj już na całe przechodzi. Brzuch nie boli, jedynie te bąbelki po prawej stronie od czasu do czasu. Dziwne to wszystko.
Ja już czekam na męża, wszedł do gabinetu i wysłuchuję czy Niee ucieknie z krzykiem ;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Oby. Boję się trochę jak będzie po zabiegu, na pewno będzie marudny bo nie będzie mógł jeść. Ale może tylko się niepotrzebnie stresuję i zniesie to w miarę dobrze.
Zastanawiam się ile jeszcze poczekać na ten okres i kiedy testować. Bo jeśli się udało to muszę lecieć po heparynę a ja durna tak czekam już tyle. Dzisiaj chyba 11 dpo.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, trzymam kciuki
ja po usuwaniu migdałów jadłam mało przyprawione zupy (a raczej sama wodę z nich) i pilam jogurty. Ciężko się łyka takie pogryzione rzeczy.
Kurcze, śniło mi się że urodziłam przedwcześnie, a potem że dostałam krwawienia i musiałam szybko do szpitala. Głupie sny.
Głowa dalej boli, zjadłam mleko z płatkami i leżę.. -
Alex, kciuki za męża:) daj znać jak to zniósł
Co do testowania, to już sama musisz się zdecydować kiedy:) jeśli czujesz że to już, to leć na betę
Magda, takie sny są normalne.. mi się raz śniło że urodziłam w domu a mój nie chciał jechać do szpitala potem z małą i płakałam by nas zawiózł...
Idę się szykować i jadę do tego lekarza. Jest to moja ostatnia samotną podróż samochodem, która wręcz wyblagalam od mojego. Wiem że się martwi i dlatego chciał jechać ze mną, ale ktoś musi zarabiać na tą rodzinę -
nick nieaktualnyU mnie wg wyliczen jest 10 dpo... a testowalam 8dpo i nic nie bylo :p Zatem chyba za duzo sie nie moglo zmienic. Mi dzisiaj natomiast snilo sie, ze znowu robilam test i znowu byl pozytywny. Wez czlowieku badz madey i pisz woersze:p
Madzia, myslisz pewnie o porodzie (jak ja o checi ciazy) moze wewnetrznie odczuwasz przed tym strach i przez to masz takie snynie stresuj sie nimi :* odpoczywaj i nie mysl o nich
-
Alex powodzenia dla męża
Magda takie sny w ciąży to norma. Więc się nie ma co przejmować<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Dziewczyny spoko, sny pod koniec ciąży to norma
mi się przed porodem śniło że rodze na szlaku górskim...
tylko ja i mąż i góry
Lelek-między 8 a 10 dniem (a później 12-14) jest ogromna różnica
Alex-ciężko mi Ci coś doradzić bo z jednej strony warto poczekać z drugiej musisz działać jak najszybciej...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Magda mi się dwa razy śniło ze dostałam krwawienia w ciąży , poród to mi się wiele razy śnił ... wiec tak to już jest w ciąży ze śni się to czego się obawiasz ....
mojemu zamówi dzisiaj się śniło ze rodziłammówi ze obudził się i ch*uj
to tylko piękny sen
ale mówił ze czarny był strasznie ze zgaga nie kłamie hehe
terka lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny,
Czy pamietacie jak to bylo u Was, gdy jeszcze domyslalyscie sie o mozliwosci bycia w ciazyczy po owulacji caly czas mialyscie sluz? U mnie podczas owulacji bylo go duzo, po owulacji kilka dni tez. A teraz niby mam uczucie wilgotnosci ale nie mam zadnej wydzieliny. Mam tak zazwyczaj przed okresem, ze sluz znika zeby zmienic sie w okres, wiec chyba u mnie bedzie jednak miesiaczka
-
U mnie biała papka, miejscami taka bardziej kremowa, ale w srodku i trochę wypływa. Tak na początku ciąży miałam, a później było tego coraz więcej. Zastanawiam się, czy nie siknąć jutro. Czy jeszcze się wstrzymać do soboty/niedzieli. Z tym, że jutro mogłabym na betę lecieć jeszcze.
My już w domu. Nie było tak źle. Poszliśmy jeszcze do apteki, dostał antybiotyk na 5 dni. Oby się teraz udało, bo po antybiotyku może być słabsze nasienie.
Mnie brzuch nie boli jak na @ a zazwyczaj dzień lub dwa przed już bolał. I miałam plamienia. A tu nic. Zobaczę jutro jak tempka i czy warto testować.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lelek póki nie ma okresu, to nadzieja jest
Na początku ciąży śluzu mniej, a potem dużo go było.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Dziewczyny trzymam za Was kciuki
Ja nawet nie wiem czy miałam owulacje bo nie mierze regularnie tempki tylko jak sobie przypomnę, mam nadzieję, że ten cykl był owulacyjny, na ciąże nie liczę ale żeby chociaż miec normalnie te owulacje bo w poprzednim był cykl bezowulacyjny i mnie to stresuje. Muszę się spiąć i zmierzyć temparature w kolejnych dniach żeby zobaczyć czy jest podwyższona czy nie.
Ja to w ogóle zauważyłam, że im dłużej się staram tym mniej o tym myślę, powoli odpuszczam, w momencie kiedy owulka ma wystąpić jest sporo myśli a później już o tym zapominam. Gdyby nie aplikacja w telefonie to nawet bym nie wiedziała który mam dzień cyklu ale chyba taka kolejność losu, że człowiek powoli traci nadzieję, że sie uda i powoli godzi się z tą myślą i przestaje tyle myśleć i schizować. Ja już przerobiłam wszystkie możliwe objawy ciąży w poprzednich cyklach, że już nawet przestałam się nakręcać ale powiem Wam, że psychicznie bardzo odpoczełam i odżyłam.Starania o drugie dziecko -
A coś Wam jeszcze napiszę, że życie jest takie przewrotne
Znajoma jest w trzeciej ciąży(wpadka) bardzo z tego powodu byli nie zadowoleni bo nie chcieli więcej dzieci a o pierwsze dziecko starali się grubo ponad rok. Człowiek stara się i nie może zajść a wpaść tak łatwo, zresztą ja sama jestem tego przykładem. Życie jest dziwneStarania o drugie dziecko -
Ja po wizycie... Wszystko pięknie ładnie pozamykane na 4 spusty więc samo wszystko prędko się nie zacznie.. pani doktor dziś nie mierzyła dokładnie małej, przepływy są w normie.. tylko AFI mam w bardzo dolnej granicy coś ok 6.. i dla świętego spokoju mam pić bardzo dużo płynów oraz jutro rano wstawić się w szpitalu bo dała mi skierowanie
także mam nadzieję że jak dziś wypije te 3l wody to jutro mnie nie zostawia na oddziale