X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, jak okres nie przyjdzie to wtedy testuj :)
    U mnie 39 dc, cyce znowu zaczynają boleć. Wcześniej sutki przy owulacji, a teraz całe po bokach. Ostatnio tak miałam na okres, więc zobaczymy. Brzuch po prawej stronie nadal bąbelkuje i ciągnie.

Lelek, u mojego męża już z migdałami problemy ok 2 lata, w końcu nie wytrzymałam i zapisałam go prywatnie na ten zabieg. Bo się dusi, krztusi, wyciska te kamienie, a to nic nie daje. Ogólnie to on nie choruje, ale te kamienie są bardzo uciążliwe pod wieloma względami, więc trzeba się tego pozbyć. Kto wie, czy od tego nie ma bakterii już w organizmie, bo to się może rozsiać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, a u mnie nic, zadnego bolu... nawet sie troche dziwie, ze nic mnie nie boli bo zazwyczaj cosziennie mam jakies male lub duze bole :p Ja raczej nie nastawiam sie na przedluzajacy sie cykl, zatem czekam cierpliwie na okres. Moglby juz przyjsc, moglabym szybko zaczac nastepny miesiac staran :D a tak, to taka koncowka cyklu jest chyba najgorsza...
    Mnie tez sutki bolaly przed owulacja i chwile po owulacji, pozniej jak reka odjal i do tego czasu nic nie boli ...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy to mogą być różne, nawet między ciążami mogą być inne. Ja też na razie czekam, ostatnio mnie bolały po raz pierwszy piersi po bokach na okres, ale dzisiaj już na całe przechodzi. Brzuch nie boli, jedynie te bąbelki po prawej stronie od czasu do czasu. Dziwne to wszystko.
    Ja już czekam na męża, wszedł do gabinetu i wysłuchuję czy Niee ucieknie z krzykiem ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kciuki za męża :) żeby nie uciekł i żeby było lepiej ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby. Boję się trochę jak będzie po zabiegu, na pewno będzie marudny bo nie będzie mógł jeść. Ale może tylko się niepotrzebnie stresuję i zniesie to w miarę dobrze.
    Zastanawiam się ile jeszcze poczekać na ten okres i kiedy testować. Bo jeśli się udało to muszę lecieć po heparynę a ja durna tak czekam już tyle. Dzisiaj chyba 11 dpo.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, trzymam kciuki :) ja po usuwaniu migdałów jadłam mało przyprawione zupy (a raczej sama wodę z nich) i pilam jogurty. Ciężko się łyka takie pogryzione rzeczy.

Kurcze, śniło mi się że urodziłam przedwcześnie, a potem że dostałam krwawienia i musiałam szybko do szpitala. Głupie sny.
    Głowa dalej boli, zjadłam mleko z płatkami i leżę..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, kciuki za męża:) daj znać jak to zniósł :)
    Co do testowania, to już sama musisz się zdecydować kiedy:) jeśli czujesz że to już, to leć na betę :)

Magda, takie sny są normalne.. mi się raz śniło że urodziłam w domu a mój nie chciał jechać do szpitala potem z małą i płakałam by nas zawiózł...

Idę się szykować i jadę do tego lekarza. Jest to moja ostatnia samotną podróż samochodem, która wręcz wyblagalam od mojego. Wiem że się martwi i dlatego chciał jechać ze mną, ale ktoś musi zarabiać na tą rodzinę :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg wyliczen jest 10 dpo... a testowalam 8dpo i nic nie bylo :p Zatem chyba za duzo sie nie moglo zmienic. Mi dzisiaj natomiast snilo sie, ze znowu robilam test i znowu byl pozytywny. Wez czlowieku badz madey i pisz woersze:p

Madzia, myslisz pewnie o porodzie (jak ja o checi ciazy) moze wewnetrznie odczuwasz przed tym strach i przez to masz takie sny :) nie stresuj sie nimi :* odpoczywaj i nie mysl o nich :)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex powodzenia dla męża :-)
    Magda takie sny w ciąży to norma. Więc się nie ma co przejmować :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spoko, sny pod koniec ciąży to norma :D mi się przed porodem śniło że rodze na szlaku górskim... :P tylko ja i mąż i góry :D

Lelek-między 8 a 10 dniem (a później 12-14) jest ogromna różnica ;)

Alex-ciężko mi Ci coś doradzić bo z jednej strony warto poczekać z drugiej musisz działać jak najszybciej...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi się dwa razy śniło ze dostałam krwawienia w ciąży , poród to mi się wiele razy śnił ... wiec tak to już jest w ciąży ze śni się to czego się obawiasz ....
    mojemu zamówi dzisiaj się śniło ze rodziłam ;D mówi ze obudził się i ch*uj ;D to tylko piękny sen ;D ale mówił ze czarny był strasznie ze zgaga nie kłamie hehe

terka lubi tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, wiem że niby normalka z tymi snami, ale denerwujące są :P
    Myślę o porodzie, chyba największy mój strach jest przed cc, ciągle martwię się żeby się nie obrocila, no ale przecież będzie co ma być..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Czy pamietacie jak to bylo u Was, gdy jeszcze domyslalyscie sie o mozliwosci bycia w ciazy ;) czy po owulacji caly czas mialyscie sluz? U mnie podczas owulacji bylo go duzo, po owulacji kilka dni tez. A teraz niby mam uczucie wilgotnosci ale nie mam zadnej wydzieliny. Mam tak zazwyczaj przed okresem, ze sluz znika zeby zmienic sie w okres, wiec chyba u mnie bedzie jednak miesiaczka

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biała papka, miejscami taka bardziej kremowa, ale w srodku i trochę wypływa. Tak na początku ciąży miałam, a później było tego coraz więcej. Zastanawiam się, czy nie siknąć jutro. Czy jeszcze się wstrzymać do soboty/niedzieli. Z tym, że jutro mogłabym na betę lecieć jeszcze.
    My już w domu. Nie było tak źle. Poszliśmy jeszcze do apteki, dostał antybiotyk na 5 dni. Oby się teraz udało, bo po antybiotyku może być słabsze nasienie.

Mnie brzuch nie boli jak na @ a zazwyczaj dzień lub dwa przed już bolał. I miałam plamienia. A tu nic. Zobaczę jutro jak tempka i czy warto testować.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek póki nie ma okresu, to nadzieja jest :-)
    Na początku ciąży śluzu mniej, a potem dużo go było.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex dbaj o męża i powodzenia dla Was.:) Lelek ja bylam senna i sutki mnie bolały. A co do śluzu to nie mialam go więcej.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki :)
    Ja nawet nie wiem czy miałam owulacje bo nie mierze regularnie tempki tylko jak sobie przypomnę, mam nadzieję, że ten cykl był owulacyjny, na ciąże nie liczę ale żeby chociaż miec normalnie te owulacje bo w poprzednim był cykl bezowulacyjny i mnie to stresuje. Muszę się spiąć i zmierzyć temparature w kolejnych dniach żeby zobaczyć czy jest podwyższona czy nie.
    Ja to w ogóle zauważyłam, że im dłużej się staram tym mniej o tym myślę, powoli odpuszczam, w momencie kiedy owulka ma wystąpić jest sporo myśli a później już o tym zapominam. Gdyby nie aplikacja w telefonie to nawet bym nie wiedziała który mam dzień cyklu ale chyba taka kolejność losu, że człowiek powoli traci nadzieję, że sie uda i powoli godzi się z tą myślą i przestaje tyle myśleć i schizować. Ja już przerobiłam wszystkie możliwe objawy ciąży w poprzednich cyklach, że już nawet przestałam się nakręcać ale powiem Wam, że psychicznie bardzo odpoczełam i odżyłam.

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś Wam jeszcze napiszę, że życie jest takie przewrotne :)
    Znajoma jest w trzeciej ciąży(wpadka) bardzo z tego powodu byli nie zadowoleni bo nie chcieli więcej dzieci a o pierwsze dziecko starali się grubo ponad rok. Człowiek stara się i nie może zajść a wpaść tak łatwo, zresztą ja sama jestem tego przykładem. Życie jest dziwne

Starania o drugie dziecko
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie to zadziwia Andii..:)

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie... Wszystko pięknie ładnie pozamykane na 4 spusty więc samo wszystko prędko się nie zacznie.. pani doktor dziś nie mierzyła dokładnie małej, przepływy są w normie.. tylko AFI mam w bardzo dolnej granicy coś ok 6.. i dla świętego spokoju mam pić bardzo dużo płynów oraz jutro rano wstawić się w szpitalu bo dała mi skierowanie :( także mam nadzieję że jak dziś wypije te 3l wody to jutro mnie nie zostawia na oddziale

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ