X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja nosze Xs/S i chyba bralabym S.:)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja wciąż nie mam paru rzeczy kupionych. Postanowiłam że zamówię je po porodzie, bo a nóż może ktoś mi coś da... Przewijak kupiłam ostatnio w Smyku jak robiłam zamówienie, bo ceny z przesyłką z allegro bardzo podobne więc nie zastanawiałam się nad tym. Ochraniacz kupowałam razem z materacem to też za jedną przesyłkę płaciłam :D
    Zastanawiam się właśnie na prześcieradłem do wózka, bo dużo czytałam, że mamy po prostu kładą pieluszkę i też jest. Na pewno muszę dokupić pieluszki terowe i inne, ale to jak już mówiłam nie spieszy się a 'na start' mam. Myślałam by zmówić od mamyginekolog jeden zestaw pieluch, ale sama nie wiem..
    co do koszuli to jeśli lubisz spać w koszulach tego typu i wiesz że będziesz ją użytkowała po porodzie a nie tylko 'jednorazowo' to jak najbardziej kup :) ja akurat nie brałam, bo lubie spać w zwykłym T-Shirtcie, więc zamówiłam do szpitala tylko koszule jedne z tańszych.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, ja mam 2 pieluchy tetrowe od Mamyginekolog i powiem Ci, że jak dotykałam w smyku takich normalnych to masakra, jakie są cienkie.. te od Mamyginekolog to jednak są porządne.
    Ogólnie nie sypiałam w koszulach, ale niedawno zaczęłam i nawet mi wygodnie :) dlatego się zastanawiam :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieję się właśnie ze swojej durnoty :D Jadę sobie MZK z pracy: jedna kobieta w ciąży, druga, trzecia, dziesiąta, którą mija autobus. Myślę "spoko, już prawie koniec, jak jeszcze jedną kobietę zobaczę w ciąży to chyba sama jestem w ciąży". Wychodzę ze sklepu, toczy się przede mną brzuch, a dopiero za chwilę widać kobietę. Kolejna w ciąży :D Zaczęłam się śmiać sama do siebie, a za chwilę pod samym domem wymija mnie mój gin na rowerze i się cieszy do mnie z daleka :D
    Dzisiaj wszystko mi śmierdzi kapustą kiszoną. Ktoś sobie podgrzał w pracy makaron, a ja akurat weszłam i pytam kto je bigos... A herbata malinowa śmierdziała mi rybą i byłam pewna, że jakaś zepsuta. Oficjalnie zaczynam wkręt ciążowych dolegliwości. Aha i kupiłam sobie kiszoną kapustę, zjadłam prawie pół kg na raz. Oczywiście większość z was pamięta, kiedy tak namiętnie jadłam kapustę.
    Koniec użalania, kurtyna :D

Magdaa21, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, a kiedy testujesz? :) ja jeszcze jak nie wiedziałam o ciazy to ogórki kiszone sobie na obiad zazyczylam i mąż pytał czy przypadkiem nie jestem w ciąży.

terka lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 10 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no nieźle:D oby to nie były wkręty!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuję jakoś koło weekendu, jak okres nie przyjdzie :) Bo sama nie wiem, kiedy była owulacja. Obstawiałam na 28 dc, bo miałam wtedy chcicę, płodny śluz od kilku dni, otwartą szyjkę i spuchnięte wszystko na dole. Dzisiaj 38 dc. Jak wytrzymam to poczekam :) Nie chcę się rozczarować zbyt szybko.
    Ja w pierwszej ciąży właśnie miałam fazę na kiszone ogórki i kapustę, dziubałam surówki od dzieci przy obiadach w żłobku :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex trzymam kciuki żeby to nie był wkręt ;p tylko ciąża ;p
    No włosy zafarbowana ;D paznokcie pomalowane ;D henna na brwiach , skóra odwiedzona peelingiem K maseczkami ;D ogolona jestem ;D hahaha także ten no ;p doprowadziłam się do stanu używalności ;p teraz trzeba go utrzymać do porodu ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️

Wysłany: 10 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała no i pięknie. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad zamówieniem adaptera do pasów. Od kiedy uzywalyscie? :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 10 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek zamawiaj! Bardzo wygodny! Ja w sumie zaczęłam uzywac od jakiegoś 12 tygodnia. Ale myślę że im wczesniej tym lepiej jak sie nie uciska brzuszka.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki to poszukam, chce z olx, bo jednak
    Za pol ceny można dostac, a i tak większość osób wypożycza z wypożyczalni, przynajmniej u nas, więc używany nie przeszkadza:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 10 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że tak. Ja też duzo rzeczy kupuje z olx. Nie ma co przeplacac.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj dzien minal... ;) Po poludniu juz sie nie zadreczalam spadkiem tempki i nie doszukiwalam sie zadnych dolegliwosci itd ;) czekam narazie spokojnie, nie bolal mnie dzisiaj nawet brzuch a wczoraj strasznie kluly mnie jajniki - jakby ktos szpile wbijal. Dzisiaj nic, ani razu. Za to zauwazylam , ze szyjka jest zamknieta... juz nie jest taka otwarta jak jeszcze wczoraj :(
    Alex, to wychodzi na to, ze mniej wiecej tego samego dnia byla u nas owulacja ;) bo mi zaznaczyl program ze 30wrzesnia/1pazdziernika. Ja nie mam zadnych objawow, ani wech mi sie nie wzmocnil, ani poersi nie bola, ani brzuch- zatem trzymam kciuki, aby u Ciebie te wszystkie oznaki z zapachami i checia na kapuste okazaly sie prawdziwymi objawami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 19:14

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek a ja liczę na to że nam obu się udało;) mąż dzisiaj stwierdził że na bank się udało, ja też jakoś wewnętrznie spokój odczuwam. Wcześniej miałam chwilę nakrecenia się ale przeszło. Muszę się jutro skupić na mężu, o 10 ma zabieg.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, ja używam od samego początku :) polecam! I też mam używany :) jestem ogólnie za nieprzeplacaniem, moje dziecko większość rzeczy ma z promocji :)

Mala, czyli możesz rodzic :D

Alex, rozwalilas mnie tym opisem :P

Lelek, ja też nie miałam żadnych objawów - to żaden wyznacznik :)

Ja byłam na szczepieniu na grypę, ramię trochę boli, zjadłam mleko z płatkami i odpoczywam. Kurcze, zrobiliśmy z M podsumowanie finansowe i musimy zacisnąć bardziej pasa :( staram się oszczędzać, a i tak pieniądze idą jak woda..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 10 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u nas też kasa idzie jak chce. A jeezcze tyle przed nami..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, moje dziecko też ma prawie wszystkie rzeczy z wyprzedaży albo używane... Bo w sumie nowe to kupiłam tylko łóżeczko, materac i komodę.. ubranka ma nowe, ale więcej niż 10zl za sztukę nie dałam. A no i pościel z Lidla jest nowa. Tak to wózek mam używany, leżaczek-bujaczek też używany. Karuzelę jakbym ja miała kupować to też używana, ale przyszła chrzestna się zapowiedziała że przyjedzie z karuzela, to jej powiedziałam oficjalnie że może być używana :) zresztą olx u mnie jest codziennie przeglądany i obecnie jestem na etapie kupna jakiegoś narożnika. Oczywiście przez te remonty i w sumie wyprawkę to patrzę na jakiś używany, a może za rok się dorobię nowego :) u nas głównie pieniądze idą teraz na jedzenie.. chociaż naprawdę staram się kupować 'hak najtanuej' to idąc do Biedronki 100 zł to tak lekko zostawiam :(

Puszek, a ja nie używam adaptera. Albo zapinam się normalnie pasem i na nogi nakładam go jak jadę jako pasażer albo nie zapinam się w ale na krótkim odcinku jazdy..

Alex, trzymam kciuki! :) Kapusta jest fajna, mama mi dzwonila że jutro będzie bigos robić także będę mieć na wymianę za gołąbki :D

Lelek, ja w sumie żadnych objawów ciążowych nie miałam.. no jedynie co to zawsze przed okresem wyskakiwał mi jakiś syf na czole i tylko jego brak dawał mu coś do myślenia.. ale jak mówię nie skupiałam się na tym :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam natomiast armagedon na twarzy, szczegolnie na zuchwie ;p takie krosty mi sie narobily, ze az bola :(

Alex, ja natomiast nie mam przeczucia odnosnie tego, ze moge byc w ciazy. Za pierwszym razem od razu wiedzialam, ze sie udalo. Jakos to czulam ;) czulam to tez w sutkach i w brzuchu- takie rozpieranie i bol podbrzusza jak na okres az od owulacji. Teraz? Nic a nic ;) brodawki nie bola, piersi nie bola, brzuch od wielkiego dzwonu zaboli ;) czuje natomiast, ze czeka mnie kolejny cykl staran. Ale z tego co zdazylam zaobserwowac to :
    W lipcu nie mialam owulacji, w sierpniu mialam owulacje i to byl pierwszy cs w ktorym sie „udalo”, we wrzesniu owulacji nie bylo , w pazdzierniku byla, wiex droga dedukcji uznaje, ze w listopadzie jej nie bedzie :p nie bede miala prezentu pod choinka ;)

Wysłany: 10 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka noo ja wlasnie na olx kupilam poleczke do pokoju, szumisia a teraz koszule do karmienia -dwie za 15 zł. w idealnym stanie. Można zaoszczędzić. :)

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ