X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja nosze Xs/S i chyba bralabym S.:)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja wciąż nie mam paru rzeczy kupionych. Postanowiłam że zamówię je po porodzie, bo a nóż może ktoś mi coś da... Przewijak kupiłam ostatnio w Smyku jak robiłam zamówienie, bo ceny z przesyłką z allegro bardzo podobne więc nie zastanawiałam się nad tym. Ochraniacz kupowałam razem z materacem to też za jedną przesyłkę płaciłam :D
    Zastanawiam się właśnie na prześcieradłem do wózka, bo dużo czytałam, że mamy po prostu kładą pieluszkę i też jest. Na pewno muszę dokupić pieluszki terowe i inne, ale to jak już mówiłam nie spieszy się a 'na start' mam. Myślałam by zmówić od mamyginekolog jeden zestaw pieluch, ale sama nie wiem..
    co do koszuli to jeśli lubisz spać w koszulach tego typu i wiesz że będziesz ją użytkowała po porodzie a nie tylko 'jednorazowo' to jak najbardziej kup :) ja akurat nie brałam, bo lubie spać w zwykłym T-Shirtcie, więc zamówiłam do szpitala tylko koszule jedne z tańszych.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, ja mam 2 pieluchy tetrowe od Mamyginekolog i powiem Ci, że jak dotykałam w smyku takich normalnych to masakra, jakie są cienkie.. te od Mamyginekolog to jednak są porządne.
    Ogólnie nie sypiałam w koszulach, ale niedawno zaczęłam i nawet mi wygodnie :) dlatego się zastanawiam :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieję się właśnie ze swojej durnoty :D Jadę sobie MZK z pracy: jedna kobieta w ciąży, druga, trzecia, dziesiąta, którą mija autobus. Myślę "spoko, już prawie koniec, jak jeszcze jedną kobietę zobaczę w ciąży to chyba sama jestem w ciąży". Wychodzę ze sklepu, toczy się przede mną brzuch, a dopiero za chwilę widać kobietę. Kolejna w ciąży :D Zaczęłam się śmiać sama do siebie, a za chwilę pod samym domem wymija mnie mój gin na rowerze i się cieszy do mnie z daleka :D
    Dzisiaj wszystko mi śmierdzi kapustą kiszoną. Ktoś sobie podgrzał w pracy makaron, a ja akurat weszłam i pytam kto je bigos... A herbata malinowa śmierdziała mi rybą i byłam pewna, że jakaś zepsuta. Oficjalnie zaczynam wkręt ciążowych dolegliwości. Aha i kupiłam sobie kiszoną kapustę, zjadłam prawie pół kg na raz. Oczywiście większość z was pamięta, kiedy tak namiętnie jadłam kapustę.
    Koniec użalania, kurtyna :D

Magdaa21, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, a kiedy testujesz? :) ja jeszcze jak nie wiedziałam o ciazy to ogórki kiszone sobie na obiad zazyczylam i mąż pytał czy przypadkiem nie jestem w ciąży.

terka lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 10 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no nieźle:D oby to nie były wkręty!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuję jakoś koło weekendu, jak okres nie przyjdzie :) Bo sama nie wiem, kiedy była owulacja. Obstawiałam na 28 dc, bo miałam wtedy chcicę, płodny śluz od kilku dni, otwartą szyjkę i spuchnięte wszystko na dole. Dzisiaj 38 dc. Jak wytrzymam to poczekam :) Nie chcę się rozczarować zbyt szybko.
    Ja w pierwszej ciąży właśnie miałam fazę na kiszone ogórki i kapustę, dziubałam surówki od dzieci przy obiadach w żłobku :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex trzymam kciuki żeby to nie był wkręt ;p tylko ciąża ;p
    No włosy zafarbowana ;D paznokcie pomalowane ;D henna na brwiach , skóra odwiedzona peelingiem K maseczkami ;D ogolona jestem ;D hahaha także ten no ;p doprowadziłam się do stanu używalności ;p teraz trzeba go utrzymać do porodu ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️

Wysłany: 10 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała no i pięknie. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad zamówieniem adaptera do pasów. Od kiedy uzywalyscie? :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 10 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek zamawiaj! Bardzo wygodny! Ja w sumie zaczęłam uzywac od jakiegoś 12 tygodnia. Ale myślę że im wczesniej tym lepiej jak sie nie uciska brzuszka.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki to poszukam, chce z olx, bo jednak
    Za pol ceny można dostac, a i tak większość osób wypożycza z wypożyczalni, przynajmniej u nas, więc używany nie przeszkadza:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 10 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że tak. Ja też duzo rzeczy kupuje z olx. Nie ma co przeplacac.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj dzien minal... ;) Po poludniu juz sie nie zadreczalam spadkiem tempki i nie doszukiwalam sie zadnych dolegliwosci itd ;) czekam narazie spokojnie, nie bolal mnie dzisiaj nawet brzuch a wczoraj strasznie kluly mnie jajniki - jakby ktos szpile wbijal. Dzisiaj nic, ani razu. Za to zauwazylam , ze szyjka jest zamknieta... juz nie jest taka otwarta jak jeszcze wczoraj :(
    Alex, to wychodzi na to, ze mniej wiecej tego samego dnia byla u nas owulacja ;) bo mi zaznaczyl program ze 30wrzesnia/1pazdziernika. Ja nie mam zadnych objawow, ani wech mi sie nie wzmocnil, ani poersi nie bola, ani brzuch- zatem trzymam kciuki, aby u Ciebie te wszystkie oznaki z zapachami i checia na kapuste okazaly sie prawdziwymi objawami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 19:14

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek a ja liczę na to że nam obu się udało;) mąż dzisiaj stwierdził że na bank się udało, ja też jakoś wewnętrznie spokój odczuwam. Wcześniej miałam chwilę nakrecenia się ale przeszło. Muszę się jutro skupić na mężu, o 10 ma zabieg.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, ja używam od samego początku :) polecam! I też mam używany :) jestem ogólnie za nieprzeplacaniem, moje dziecko większość rzeczy ma z promocji :)

Mala, czyli możesz rodzic :D

Alex, rozwalilas mnie tym opisem :P

Lelek, ja też nie miałam żadnych objawów - to żaden wyznacznik :)

Ja byłam na szczepieniu na grypę, ramię trochę boli, zjadłam mleko z płatkami i odpoczywam. Kurcze, zrobiliśmy z M podsumowanie finansowe i musimy zacisnąć bardziej pasa :( staram się oszczędzać, a i tak pieniądze idą jak woda..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 10 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u nas też kasa idzie jak chce. A jeezcze tyle przed nami..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, moje dziecko też ma prawie wszystkie rzeczy z wyprzedaży albo używane... Bo w sumie nowe to kupiłam tylko łóżeczko, materac i komodę.. ubranka ma nowe, ale więcej niż 10zl za sztukę nie dałam. A no i pościel z Lidla jest nowa. Tak to wózek mam używany, leżaczek-bujaczek też używany. Karuzelę jakbym ja miała kupować to też używana, ale przyszła chrzestna się zapowiedziała że przyjedzie z karuzela, to jej powiedziałam oficjalnie że może być używana :) zresztą olx u mnie jest codziennie przeglądany i obecnie jestem na etapie kupna jakiegoś narożnika. Oczywiście przez te remonty i w sumie wyprawkę to patrzę na jakiś używany, a może za rok się dorobię nowego :) u nas głównie pieniądze idą teraz na jedzenie.. chociaż naprawdę staram się kupować 'hak najtanuej' to idąc do Biedronki 100 zł to tak lekko zostawiam :(

Puszek, a ja nie używam adaptera. Albo zapinam się normalnie pasem i na nogi nakładam go jak jadę jako pasażer albo nie zapinam się w ale na krótkim odcinku jazdy..

Alex, trzymam kciuki! :) Kapusta jest fajna, mama mi dzwonila że jutro będzie bigos robić także będę mieć na wymianę za gołąbki :D

Lelek, ja w sumie żadnych objawów ciążowych nie miałam.. no jedynie co to zawsze przed okresem wyskakiwał mi jakiś syf na czole i tylko jego brak dawał mu coś do myślenia.. ale jak mówię nie skupiałam się na tym :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam natomiast armagedon na twarzy, szczegolnie na zuchwie ;p takie krosty mi sie narobily, ze az bola :(

Alex, ja natomiast nie mam przeczucia odnosnie tego, ze moge byc w ciazy. Za pierwszym razem od razu wiedzialam, ze sie udalo. Jakos to czulam ;) czulam to tez w sutkach i w brzuchu- takie rozpieranie i bol podbrzusza jak na okres az od owulacji. Teraz? Nic a nic ;) brodawki nie bola, piersi nie bola, brzuch od wielkiego dzwonu zaboli ;) czuje natomiast, ze czeka mnie kolejny cykl staran. Ale z tego co zdazylam zaobserwowac to :
    W lipcu nie mialam owulacji, w sierpniu mialam owulacje i to byl pierwszy cs w ktorym sie „udalo”, we wrzesniu owulacji nie bylo , w pazdzierniku byla, wiex droga dedukcji uznaje, ze w listopadzie jej nie bedzie :p nie bede miala prezentu pod choinka ;)

Wysłany: 10 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka noo ja wlasnie na olx kupilam poleczke do pokoju, szumisia a teraz koszule do karmienia -dwie za 15 zł. w idealnym stanie. Można zaoszczędzić. :)

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ