X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, nawet nie wiem kiedy to minelo... Tak do sierpnia mi się ciągnęło niemiłosiernie.. a teraz, bum i zaraz trzeba rodzić :D

Mała, ja się śmieję że zbieram tytuły filmów które będę oglądać po nocach. Bo tak jak wam pisałam, jeśli mała poda się we mnie, to mamusia będzie oglądać po nocach tv a dziecko będzie się bawić :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bez ciąży za słodkie te wszystkie rzeczy sklepowe są. Jak nie rozwodnie to nie umiem tego wypić. Mąż to samo...

Ty Patulka faktycznie! Toć to zaraz już! :D jak to u mnie mówili-no jak już jest w tym brzuchu maluch to innego wyjścia nie ma-wyjść którędys musi stamtąd ;D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, też oglądałam ojca Szustaka jak opowiadał o Klerze :) w ogóle fajny facet i fajne ma filmiki. Rok temu przez przypadek poszliśmy na roraty do innego kościoła i on akurat miał tam rekolekcje - mieliśmy mega szczęście bo patrząc na to jaki on jest oblegany i zajęty to naprawdę przypadek niezły że tam był i nie było mega tłumów. A wcześniej nie słyszeliśmy o nim. Byliśmy 2 dni z rzędu ba tych rekolekcjach. No i tak teraz od czasu do czasu go oglądamy :) bo żeby się dostać na jakieś spotkanie z nim to masakra, np na górze św Anny bilety rozeszły się w moment, ludzie z całej Polski jeżdżą do niego.

Patulka, Mala, ja też dużo pije. A najgorzej jak się napijemy wieczorem a potem w nocy ciągle wstaje..

Miss, pechowy dzień dziś :( ale może zakończy się lepiej? Głowa do góry!

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ;* skoro słabo spałaś to mógł być spadek ;) dopóki nie ma małpy to wszystko jest możliwe. My tutaj na forum najlepiej wiemy co się czuje w takiej sytuacji kiedy się nie udaje więc możesz nam się wygadać;*
    U mnie też wokoło wysyp ciąż, wczoraj koleżanka urodziła bliźniaczki. Boli, ale mam nadzieję że nam też się uda ;)

MissKathy92, Lelek, Mari92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dokladnie, pełne kościoły:) ja lubię oglądać jego filmiki.:)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze dużo pije, ale teraz szukam na potęgę, myślałam, że to później będę miała takie parcie na mocz, w nocy co chwilę się budzę, niedługo zamieszkam w łazience :p
    Ja właśnie pieke babeczki na jutro do pracy, bo chce im zwolnienie zawieść to od razu coś słodkiego dorzucę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:03

terka lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 10 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek super! Bardzo miło z Twojej strony!:) ja też staram się dużo pić -to ważne! :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ja tez tak miałam na początku ciąży ;)) co chwile wstawałam do wc i się zastanawiałam jak ja przeżyje 9 miesięcy ;p ale później przeszło ;) i później na końcówce znów się pojawiło ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pić dużo trzeba, w ciąży, czy bez.. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;) widzę że też znacie ojca szustaka ;) lubię go słuchać..on mówi o wiele mądrzej niż nie jeden pewnie psucholog.
    Nie było mnie kilka dni na forum..trochę miałam załatwiania spraw z nową praca..to odwiedzaliśmy trochę rodzinkę w weekend..przedwczoraj przyszła paczka z apteki..kupiłam dla męża drugie opakowanie fertilman plus, witaminę C 1000mg, conceive plus w tubce..a w drodze jest zakupiona addyzoa charak z Indii(ona niby poprawia morfologię pleminikow) trochę dziwna nazwa i dziwne że w Polsce nie ma do zakupienia tylko aż za granicą..trochę mam obawy aby podać to mężowi..ale kilka dziewczyn tu na forum pisaly o tym więc chyba nie jest trujące ;p co do żelu conceive plus to jest fajny :) mam wrażenie przy nim jakbym miała swój śluz płodny jak kiedyś :) wczoraj robiłam test owu to jeszcze pozytywu nie było bo jedna kreska ciut słabsza była (o 22.00) ale mimo to ❤️ bo jakoś oprzeć się nie mogliśmy hehe a dziś robie test o 11.00 i patrzę dwie krechy :O więc i dziś będziemy musieli działać..tylko przy jego słabym nasieniu to nie wiem czy to dobry pomysł :/ czy lepiej poczekać do jutra wieczora z ❤️? Ale może będzie już za późno co? :(
    Jego ostatnie wyniki są takie:
    Liczba pleminikow : 20.58mln/ml
    Liczba pleminikow : 82.32mln/ejakulat
    Ruchliwość:
    A: 16.56% szybkie
    B: 11.04% wolne
    C: 11.66% nieprawidlowe
    D: 60.74% nieruchome

Prawidłowa morfologia : 1% a było wcześniej w sierpniu 2% tyle że liczba i ruchliwość była o wiele słabsze.

A tu zdjęcie testu dzisiejszego: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e25a6888bd6b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:16

Isia

Wysłany: 10 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Isia ostatnio myślałam co tam u Ciebie.:) ładne tesciki. Ja bym działała. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    O Isia ostatnio myślałam co tam u Ciebie.:) ładne tesciki. Ja bym działała. :)

Ooo jak miło że myślałaś o mnie :) no nie miałam czasu aby wejść i z wami popisać ale obiecuję to nadrobić :P hehe

To co mówisz że to są pozytywy czy jeszcze nie do końca?

Jutro mamy wizytę u lekarza z kliniki leczenia bezpłodności( to nasza pierwsza wizyta u takiego lekarza) on przyjeżdża z kliniki która jest oddalona od nas o 110 km. Mieliśmy tam jechać sami ale mój ginekolog do którego chodzę prywatnie powiedział że jeden z lekarzy z tej kliniki przyjeżdża do niego do przychodni. Zobaczymy czego jutro się dowiemy. Boje się że lekarz powie że nie mamy szans na naturalne poczęcie i mąż się załamie znowu :( ale wg mnie jego wyniki poszły w górę oprócz morfologii.. a moje badanie drożności jajowodow odwołane :( lekarz nie mógł..chciał zrobić mi w 22 DC ale czytałam że w takim dniu cyklu nie wolno więc pwooedzialam że wolę w nowym cyklu..

Ale mam nadzieję że nie będzie trzeba nic badać bo wyjdą dwie kreski na teście ciążowym :)

Isia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam wolne i bylismy w kinie na Serce nie sluga... ;) poryczalam sie po wszystkie czasy, a tematyka bardzo na czasie u mnie- maz tez plakal :(

Miss, mam to samo :* lacze sie z Toba , u mnie spadek u Ciebie spadek :( narazie nie mam boli okresowych zadnych wiec czekam. Moj twz przytyl, wczesniej chociaz cos cwiczyl - a teraz to nawet na silownie nie chodzi ... tez mam nerwa z tego powodu. Ja juz sie badam na wszelkie sposoby, caly czas bralam wine na to, ze nam sie nie udaje na siebie. Ale moze jednak to nie we mnie jest problem

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek my byliśmy wczoraj właśnie na tym filmie, całe kino ryczało. I mieliśmy z mężem głębokie przemyślenia później co byśmy bez siebie zrobili, że mamy siebie i to jest bardzo ważne;)

Lelek lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku, w sumie to tak do 3/4 ciąży rzadko chodziłam do toalety.. teraz na końcówce to jest często, a w nocy minimum 3 razy muszę wstać :)
    A pić pije różnie.. są dni gdzie wypije 3l a są dzień że wmyszam w siebie to 1,5l..

Ostatnio, nie wiem czy wczoraj czy przed wczoraj w wiadomościach na TVN był ten ojciec:) ja tam go nie znam, ale może dlatego że jestem jedną z nutellą na tym forum co nie praktykują tak bardzo kościoła ;)

Kurczę, Puszek miło że chcesz dać kolegom jakiś poczęstunek na 'odchodne'.. ja idę zawijać drugą partię gołąbków, bo mam jeszcze mięsa a mięsa, to jutro tacie zawiozę jak będę u lekarza bo już się upominał o nie że zrobiłam a mu nie dałam:D no nie będę jechać specjalnie 80km tam i spowrotem jak jutro będę u nich :D

Kurczę mam dylemat dziewczyny bo przydałoby mi się kupić już jakieś pampersy do domu (tak wciąż nie mam :D) i nie wiem które.. w biedrze jest promocja na Dade.. w Lidlu też do dziś jakaś na Lupilu, a mama truje mi głowę o oryginalnych Pampersach bo dziecko może dostać uczulenia od innych... I już sama nie wiem..

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ja powiem szczerze, że warto zacząć od dady czy tych lidlowych, po co przepłacać, a szczerze jak coś ma uczulić to i tak uczuli. Ważne, żeby w domu pupe przemywać wodą, a chusteczki ograniczać, bo to jest masakra, są też z dobrym składem, ale trzeba szukać waterwipes mają fajny, ale są drogie;p
    No u mnie same kobitki w pracy i trochę się przyjęło, że z różnych okazji coś się przynosi ;)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, też własnie myślalam by zacząc od najtańszych i kupować coraz to droższe jeśli coś będzie się działo. Co do chusteczek, to narazie mam 3 paczki z Pampers bo były kiedyś w Rosmannie na promocji i wzięłam. chyba Sensitive. Koleżanka polecałą mi zaś nawilżane z Netto, 3 paczki za 10 zł. A ja już sama nie wiem, bo te z Dady sama używam do kręcenia włosów :D Ale pewnie co dziecko to inaczej na wszytko reaguje :)
    Fajnie że takie coś się u Was robi. W mojej prac by to nie przeszło niestety :( ale kiedyś często się spotykaliśmy jak mieliśmy wolne... Teraz tak naprawdę 'naszą ekipę' rozwalili i niestety ciężko nam się zgrać :(

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek no w Twoim zawodzie facet to widok ciekawy (jakby co zapraszam do Gliwic-mamy tu pana Andrzeja położnego :D)
    Bardzo miły gest ;)

Ooo Szustak-super gość ;) Patulka-facet jest tak medialny że trudno go nie znać choćby ciut :D szczęściarze (np ja :P) bardziej ;) mądrze gada, życiowo, nie jest oderwany od rzeczywistości. I to w Dominikanach lubie (bo nie tylko on taki fajny ;))
    Mój mąż "pochodzi" z parafii dominikanów więc miałam okazję poznać ich bardziej ;) a teraz znów parafia zakonna nam się trafila :P

Co do pieluch ja zaczynałam od dady. Do Lidla mam daleko :P słyszałam nawet ze właśnie te oryginalne pampy uczulaja częściej (mowie tylko co słyszałam w szpitalu ;))

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiejszy dzień to jakaś masakra myślałam że padnie.
    Wstałam normalnie było wszystko ok, poszłam do pracy i może po godzinie zaczęło mi się słabo robić. Zrobiłam herbatkę przegryzlam coś ( mimo że nie bardzo mi się chciało) posiedzenie przeszło, więc zabrałam się do pracy i znów to samo więc stwierdziłem starczy zwolniła się i koleżanka przywiozła mnie do domu.
    Nigdy tak nie miałam podczas okresu, ból brzucha miewam ale taka akcja to pierwszy raz i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy co

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mamy jednego położnego na porodówce i jednego na ginekologii, ale jednak przewaga kobiet ;)
    Mam nadzieję, że ta moja lekarka nie będzie miała do mnie jakichś ale, że poszłam wczoraj do innego lekarza po to zwolnienie, ale nie moja wina, że mi wizytę przełożyli, ale kurcze ja to się wszystkim przejmuje.
    Jeszcze się pochwalę, że udało nam się wczoraj sprzedać nasze poprzednie auto, więc się bardzo cieszę ;)

terka lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ