Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja sie dzis czuje, jakby mnie ktos rabnal w glowe mlotkiem ... mam okopne mdlosci, trzesacy sie zoladek i zalewa mnie plynny bialo-zolty sluz... Zjadlam jedynie banana jak jechalam samochodem, bo myslalam ze zwymiotuje... Umowilam sie na 10 do lekarza gin w Medicoverze, zeby wystawila mi jakie skierowania na badania, zebym nie musiala placic... zobaczymy co powie
bylam juz kiedys u niej, straszna doktor- o badanie usg piersi musialam sie wyklocac, bo ta pokazywala mi tabelki w jakich przypadkach moze skierowanie wystawic. Jak juz stwierdzilam, ze ona taka - to powiedzialam jej, ze boli mniw pod prawa pacha i ze ma to zbadac- wtedy wystawila
) Tylko do niej zawsze sa wolne wizyty... Gorzej jak mnie wkur...to nie recze za siebie :p
-
Mari o ile dobrze pamiętam to chyba 11dż to był.
Puszek-ale też słyszałam że dzieci w 1dobie mogą nie chcieć jeść a spać tylko bo zmęczone porodem są...
Patulka-nie jesteśto co o mnie mogliby powiedzieć jak mi dziecko potrafi spać po 11h
jak śpi jak zabity to doświadczenie pokazało mi że nawet jak na śpiocha wezmę to się nie obudzi
taki twardy sen ma
więc karmie tylko wtedy jak widzę że nie śpi tak w 200% bo tylko wtedy ma to sen jakiś
Lelek-jak trzeba to wykloc się o to co potrzebujesz. I tak więcej do niej nie pójdziesz albo dużo dużo później to pamiętać nie będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 09:12
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyterka wrote:Mari o ile dobrze pamiętam to chyba 11dż to był.
Puszek-ale też słyszałam że dzieci w 1dobie mogą nie chcieć jeść a spać tylko bo zmęczone porodem są...
Lelek-jak trzeba to wykloc się o to co potrzebujesz. I tak więcej do niej nie pójdziesz albo dużo dużo później to pamiętać nie będzie
Ogolnie zapisalam sie na 6.11 do innego lekarza- nie bylam jeszcze u niego, ale czytalam opinie na znany lekarz wiec mam nadzieje, ze sie sprawdza:p opinie o tej co ide dzisiaj sie dla mnie sprawdzily- niemila, a wizyta trwala moze z 8 minut lacznie z jej badaniem :p -
Patulka złote dziecko
Pieknie Ci śpi
Lelek biedna jesteś, dość szybko te mdłości Ci się pojawiłyja polecam mieć koło łóżka jakieś suchary i zanim wstaniesz z łóżka zrób ze 3kęsy i poleż z 10minut i dopiero wstawaj, jedz regularnie co 3godziny a nawet częściej, poprostu nie dopuszczaj do sytuacji żebyś była głodna bo wtedy mdłości sie pojawiają :
terka lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
Andii wrote:Patulka złote dziecko
Pieknie Ci śpi
Lelek biedna jesteś, dość szybko te mdłości Ci się pojawiłyja polecam mieć koło łóżka jakieś suchary i zanim wstaniesz z łóżka zrób ze 3kęsy i poleż z 10minut i dopiero wstawaj, jedz regularnie co 3godziny a nawet częściej, poprostu nie dopuszczaj do sytuacji żebyś była głodna bo wtedy mdłości sie pojawiają :
Potwierdzam
O ile na codzień mdłości nie miałam tak jak dopuściłam do pustego żołądka to potrafiły zmeczyc...Andii lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Terka pierwsza doba jest specyficzna, dziecko jest zmęczone po porodzie, ma zapas energetyczne z życia płodowego i jest opite wodami płodowymi, zazwyczaj w 20-40 min życia się dostawi, bo ma bardzo silny odruch ssania, a potem idzie spać i wtedy nie trzeba budzić, mama też ma spać
ale to tylko pierwsza doba
Potem budzimy co 3 godziny z jedną 4 godzinną przerwą, ale potem już na spokojnie obserwujemy wagę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 09:40
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
-
U mnie jeszcze nie ma wyników progesteronu ;( dzwoniłam w piątek to mi babka mówiła że w poniedziałek będą bo się ok 2 dni czeka. A ostatnio miałam już wieczorem tego samego dnia. Dziwne.
Mnie mdłości biorą tak późnym rankiem właśnie albo koło południa. Wczoraj siedziałam przed obiadem nad toaletą bo miałam wymioty na końcu przełyku normalnie. I teraz znowu mnie coś smyra po żołądku.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:Terka pierwsza doba jest specyficzna, dziecko jest zmęczone po porodzie, ma zapas energetyczne z życia płodowego i jest opite wodami płodowymi, zazwyczaj w 20-40 min życia się dostawi, bo ma bardzo silny odruch ssania, a potem idzie spać i wtedy nie trzeba budzić, mama też ma spać
ale to tylko pierwsza doba
Potem budzimy co 3 godziny z jedną 4 godzinną przerwą, ale potem już na spokojnie obserwujemy wagę
Czyli dobrze ich zrozumiałam w szpitalu że potrafi przespać tyle zaraz po porodzie
Lelek spokojnie najpierw sprawdź potem będzie czas na martwienie się. Albo i niehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Witam się i ja
powiem wam ze zaczyna mnie dopadać jakas depresja ... i to nie z powodu zmartwień jak to będzie i tc ... tylko ze nie wiem nic .. nie robią mi ktg .. nie sprawdzaja szyjki ... nie wiem czy jakieś rozwarcie jest ? Czy szyjka zgładzona czy długa na 5 cm ... nic nie wiem ... i nic wiedzieć nie będę aż nie urodze kiedyś w końcu ... a nic oprucz tego ze co chwile brzuch mi twardnieje to się nie dzieje ... w sumie to jeszcze od 3 dni mnie jakby „kości” krocza bolały i skurcze mnie łapią w pochwie
ale promieniuje na prawa lub lewa stronę wtedy ten skurcz ... i nic więcej się nie dzieje .. a mnie to już meczy i dobija ... ehh
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Puszek, bo nie wiem czy to moje przewrażliwienie, ale jak mała je, to słyszę jak jej tam wszystko po tych jelitach i żołądku jeździ .. naprawdę. Na początku myślałam że to u mnie tak jeździ .. albo musi leżeć na boczku bądź daje ja na chwilę na brzuszek by się jej odbiło albo by kupkę zrobiła, bo widzę jak męczy ja brzuszek a nie wiem jak jej pomóc .. a już w sobotę usłyszałam od mamy i cioci że dziecko za często na boku leży i będzie mieć płaska głowę bo nie leży na prosto...
Mała, niestety nie pomogę Ci:( ja niby miałam robione ktg ale według niego nie miałam skurczy, tylko tętno małej skakało przy bolach krzyżowych.. a nie masz możliwości podjechać gdzieś i prywatnie zrobić?
Lelek, tak, na mdłości z rana polecam mieć coś koło łóżka i zjeść to zanim się wstanie. Mnie bardzo pomagało to, inaczej rzygalam żółcią bo tak mnie męczyło
Alex, długo ten progesteron ci badają, może zadzwoń i zapytaj się o wynik:)
Co do odwiedzin, to mnie narazie udaje się ich uniknąćnie mam miliona pielgrzymek by wszyscy zobaczyli dziecko. W sobotę byliśmy u rodziców, i była tam ciocia z wujkiem wiec zostali 'zaliczeni'. W sumie to w szpitalu wszyscy mnie też odwiedzili, bo mój był codziennie, a rodzice moi przyjeżdżali popołudniu z obiadem, bo to szpitalne jedzenie to masakra... I byłam zdziwiona że mój K mógł być że mną od samego początku po cięciu. Najpierw 2h na sali poporodowej, a potem już na normalnej. No mogli mnie już odwiedzać. Przez to już o 16 miałam przy sobie dziecko bo miał kto się zająć mała