X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne. My właśnie nie będziemy mieli możliwości w święta wiec na spokojnie później pojedziemy.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie będziemy szli 1 na groby. Za duże tłumy będą. U siebie w mieście mam tylko wujka i pewnie do niego pójdziemy ale innego dnia.

Miss- jak mi się podoba Twoje podejście do sprawy to sobie nawet nie wyobrażasz :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dużo rodziny na cmentarzu, dziadków, wujków itd. A tylko w sumie moja rodzina zwykle zajmuje się tymi grobami, stawiamy kwiaty itd. Reszta wnuków nawet chyba nie pamięta, że dziadkowie na cmentarzu. Od strony męża już nieco lepiej, ale też sporo grobów, więc na 2 dni sobie to rozkładamy. Dodatkowo jest to szansa, żeby pojechać do żyjącej rodziny w okolicznych miejscowościach.
    Ja w tym roku na pewno chcę postawić znicze na grobie opuszczonych maluszków... Bo swoich nie mamy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie jedziemy na groby, właściwie nigdy nie byliśmy nawzajem u siebie na wszystkich świętych. Albo bylismy osobno, albo studia/praca, teraz to w ogóle z wrocławia pakować się w opolskie, jeszcze mamy 70km między sobą, to więcej w aucie niz na cmentarzu.. A u mnie każdy gdzie indziej pochowany. Teraz nie jedziemy bo M w piątek do pracy idzie. Nadrobimy jak będziemy w domach rodzinnych, w aucie zawsze znicze są więc się zapali :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Jackie Daniels Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Czesc Jackie,

Ja tez jestem z Warszawy :) Witam sasiadke

Witam!:)
    Jaka dzielnica sąsiadko:)?

Kinga26

Wysłany: 30 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej,

Ja dziś po wizycie, szyjka się nie skraca, Mala główka w dół, na razie wszystko ok. Kolejna wizyta za 2 tygodnie i tam już będą wszystkie konkrety przedporodowe.. Mierzenie dziecka itd.

Witaj Jackie,
    Ja mieszkam we Wrocławiu, pochodzę z opolskiego, jak widać na suwaczku udało się :) możesz zobaczyć na 1.stronie dyskusji informacje o nas - Terka tam zbiera wszystko w jednym poście. :) powodzenia w staraniach!
    Ale super :) gratuluje z całego serca :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Kinga26

Wysłany: 30 października 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w pracy :( taka praca stylistek paznokci niestety. Czasami mam jej dosyć. Pewnie skończę o 23 bo ratuje jedna Panią na którą z resztą mam czekać. Z ciekawostek Wam powiem, że ja od kilku Msc brałam inofem potem ovarin i jest okres biorę kilka rzeczy więc nie wiem co zadziałało. Jakiś czas temu byłam u wróżki super babka niby psycholog kliniczny i powiedziała, że będę w ciąży kwiecień - czerwiec wtedy zajdę :) Ja na początku do może 2 lat starań mialam płacz, zalamke a teraz odeszło. Może dlatego, że na działalności to nie takie proste mnóstwo obaw jest co zrobię. A teraz moja rodzona siostra zaszła w ciążę 6 tydzień i bardzo się cieszę, kocham dzieci wydała bym na nie miliony :)

Kinga26
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka a co mi pozostało? :) wiem, częściej marudzę tu Wam więc taka miła odmiana jak mam pozytywne nastawienie :D oby było takich dni pozytywnych jak najwięcej u nas wszystkich <3
    Ja już dziś małe zalamanko przeszlam- szwagierka na insta wstawiła fotkę z hashtagiem będę mamą :/ niby wiedziałam że jest w ciąży (w sumie cała rodzina dowiedziała się na tych chrzcinach co my nie poszlismy- chyba Bóg nade mną czuwa i dlatego nie poszliśmy bo bym jak nic się rozwyła słysząc te nowinę, swoją drogą szwagierka zrobiła test w sobotę a w niedzielę to oglosili) ale zabolało tak że musiałam wypłakac się tuląc męża :( ale bardzo mocno wierzę że nam też się kiedyś uda :) I ta wiara dodaje mi skrzydeł <3

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 30 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss kochana wiem ze to musialo Cię zabolec. Ale zobaczysz ze u Ciebie tez pojawi się słońce. Jackie woow masz fajną ale tez pochłaniającą pracę. No i cierpliwość..do paznokci to podstawa. :) ja ostatni raz na paznokciach byłam w maju tego roku.

Jackie Daniels, MissKathy92 lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Miss :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 30 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka a co mi pozostało? :) wiem, częściej marudzę tu Wam więc taka miła odmiana jak mam pozytywne nastawienie :D oby było takich dni pozytywnych jak najwięcej u nas wszystkich <3
    Ja już dziś małe zalamanko przeszlam- szwagierka na insta wstawiła fotkę z hashtagiem będę mamą :/ niby wiedziałam że jest w ciąży (w sumie cała rodzina dowiedziała się na tych chrzcinach co my nie poszlismy- chyba Bóg nade mną czuwa i dlatego nie poszliśmy bo bym jak nic się rozwyła słysząc te nowinę, swoją drogą szwagierka zrobiła test w sobotę a w niedzielę to oglosili) ale zabolało tak że musiałam wypłakac się tuląc męża :( ale bardzo mocno wierzę że nam też się kiedyś uda :) I ta wiara dodaje mi skrzydeł <3

Miss kochanie wiem co czujesz bo ja mam około 60 cykli starań :) Kiedyś było ciężej z czasem stajesz się silniejsza. Ja w tamtym tyg miałam powtórzyć posiew po leczeniu i wychodząc z pracy poszłam siku szybko i co? Okres to samo przed wakacjami i się odwleka wszystko w czasie. Ja wierzę że wszystko ma jakiś sens i czas.

Kinga26

Wysłany: 30 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie 60 cykli.. Masakra..:(

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie ja również wierzę że na wszystko nadchodzi odpowiedni czas, tylko szkoda że to często rozłożone jest daleko w czasie

Jackie Daniels lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, pisałaś że byłaś dziś w lidlu :P a od jutra rzeczy dla dzieci i kobiet w ciąży :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jacke witamy w naszym gronie. Widzę, że jesteś silną babką :-) powodzenia
    Mis wytrwałości na diecie i miłego czasu z mężem ♡
    Alex naprawdę jesteś dzielna. Bóg nad Tobą czuwa :-)

My się na cmentarz nie wybieramy. Podobno dzieci do roku się na cmentarz nie zabiera. Więc będziemy w domku :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja nowa staraczke:) jeśli chodzi o mnie w skrócie, to staraliśmy się z partnerem rok, w tym czasie miałam jedną stratę za sobą. A teraz od dwóch tygodniach jestem mamusia malutkiej Jagódki:) ogólnie to jestem z Krakowa:)

Jezu dziewczyny, moje dziecko na wieczór dostało jakiegoś kryzysu. Popołudniu spala ładnie 4,5h. Rano co prawda nie spała, ale była grzeczna i się nie wydzierała... A po kąpieli o 20 jak nie moje dziecko... Wydzierała się i nie dało się jej uspokoić... Niby przy cycku coś jadła, ale no huhu nie zaśnie... Teraz też zrobiła swój mały koncert, coś przy cycku pociumkala i narazie śpi na moich rękach bo aż boje się ją odłożyć:D jeszcze chwilka i może będzie już miała twardy sen...
    Mam jeszcze taki problem i chciałbym się dowiedzieć jak poradzić sobie. Otóż mała strasznie mi krzywi głowę na jedną stronę.. ogólnie wygina się w nią.. i o ile śpi to jakoś da się ją ułożyć, tak gdy nie śpi to jest masakra.. jak mam zrobić by leżała w miarę prosto? Bo boje się że będzie potem jakaś krzywa czy coś.

Co do grobów, to nie wiem czy na jakiś pojedziemy, ale 1 wybieramy się do moich rodziców na obiad, więc się zobaczy co oni wymyśla:)

Miss, co do żołnierzyków, to jeśli Ci nieprzeszkadza to ja często zasypiałam po.. nigdzie nie wstawałam ani nic, po prostu szłam spać, a w nocy jak mi się chciało siusiu to dopiero wstawałam:)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, czy moje dziecko będzie lubiło banany :D ja praktycznie co noc wstaje i jem banana :D

Patulka, może warto skonsultować się z fizjoterapeuta?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka i jak tam? Mała zasnęła? A co do główki to małą czymś zajmi, np.grzechotką, żeby patrzyła na nią prosto, albo żeby na drugą stronę główkę obróciła :-)

A Jackie, bo nie napisałam. Jestem z opolskiego. O dziecko staraliśmy się 18 miesięcy. Brałam ovarin, glucophage i witaminy, mój mąż miał badanie nasienia i też brał witamin Promen. Stosowaliśmy cencitiv żel. I od 1 paź jest z nami nasz syn Marek :-)

A dziewczyny odebrałam wynik badania histopatologicznego. Pisze tam, że była to torbiel surowicza, cokolwiek to znaczy. Muszę wynik omówić z moją doktor.

Pozdrawiam dziewczyny :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Magda widze nocne jedzonko :-) smacznego.
    Ja akurat karmiłam małego.
    Dzieci lubią to co mama w ciąży jadła, więc pewnie Twoje dziecko będzie banany wciągać :-)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, spala mi całe 3h... Coś czuję że będzie ciezki dzień przed nami... Chociaż nie mam pojęcia co taka nerwowa mi się zrobiła na wieczór.. zabrali mi moje dziecko.. bo ona sama potrafi godzinę leżeć i się bawić po swojemu..
    Co do główki to ja ją cały czas poprawiam, bo niestety, zabawki na nią jeszcze nie działają.. w łóżeczku jak puszczę karuzelę to jest zaciekawiona tylko dzwiekiem- szumem natury, bo obracające zabawki narazie nie sprawiają obiektu zainteresowania :)

Jackie- a na jakich produktach pracujesz jako stylistka? Bo ja chodzę na paznokcie do autoryzowanego salonu indigo

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
‹‹ 1757 1758 1759 1760 1761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ