X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss powodzenia z szukaniem prezentu ;)

Super że dobrze zniosłas krzywa :)
    Miałaś wstępne wyniki podane czy dopiero normalnie?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero teraz w pełni świadomości się witam :)
    Nie mogłam usnac od 2-6 wiec jak o 6 usnelam po karmieniu to spałam do teraz :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka dobrze że sobie pospałaś.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss powodzenia z szukaniem prezentu ;)

Super że dobrze zniosłas krzywa :)
    Miałaś wstępne wyniki podane czy dopiero normalnie?
    Na prezent kupiłam kocyk i wino :)

Sama się zdziwiłam że tak dobrze to zniosłam :) jeden facet (były same kobiety w ciąży, ja i ten facet) omal nie zemdlal a babki w porządku :)
    Wynik znam tylko glukozy z palca 96 czyli u mnie norma bez leku :) A z lekiem mam 90 czyli mało mniej :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, wiem że powinnam się cieszyć, i się cieszę że śpi mi w nocy :D ale czasami jak coś jej nie pasuje to mam koncert życzeń wtedy:D

Dziewczyny wy tutaj mówicie o o kupnie prezentów urodzinowych, a ja sobie uświadamiam że czas najwyższy rozglądać się za prezentami na mikołaja dla dzieciaków i pod choinkę dla rodziny.. bo jak zaczniemy wszystko kupować na raz to człowiek załamie się ile wyda, a tak to będzie 'mniej bolec'... :d no ale rodzi się standardowy problem, co tym wszystkim ludziom kupić... Bo o ile z moim tatą problemu nie będzie, bo jemu kupić jakieś książki historyczne bądź o tematyce górskiej, tak z mamą to już ciężko... Albo z rodzicami mojego K.. mamie chyba kupimy jakiś odkurzacz, bo chodzi i narzeka że jej jest zepsuty... Ale tacie... No nie wiem.. tak samo jak nie wiem czy coś kupować rodzeństwu jego czy nie.. bo swojemu to jakiś drobiazg wezmę, ale jego jest totalna niewiadomą.. i nie chodzi tu już o to że się nie lubimy, i ja od nich nic nie oczekuje tylko o to czy oni raczą chociaż złożyć życzenia... Bo jak narazie to u mojej Jagody od niego ze strony nikt nie był... Nawet głupiej wiadomości ze słowem 'gratuluje' nie otrzymałam..

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss bardzo fajny prezent. :)

Dzielna jesteś! Ja będę robić chyba za tydzień w piątek.

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, szkoda tak trochę zero zainteresowania...
    Ja powiem tak - dla dzieci kupujemy prezenty a dla rodziców, braci itd. robimy losowanie. Mamy dużą rodzinę i chyba cała wypłata musiałaby pójść żeby wszystkich obskoczyć. ;)

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss bardzo fajny prezent. :)

Dzielna jesteś! Ja będę robić chyba za tydzień w piątek.
    Ja bym była zadowolona z takiego kocyka więc mam nadzieje ze szwagierce też się spodoba :)

Kurczę Wy tu o prezentach na święta a ja sobie przypomniałam że mąż ma urodziny 27 listopada a ja nie mam pomysłu na prezent :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss hmm. Może to głupie, ale ja teraz pod choinkę chcę kupić mężowi kufel z grawerem + skarpetki :D a na urodziny jeszcze nie mam pomysłu.. portfel mu się rozwala to może portfel jakiś fajny.

AAAAA w tym roku zabrałam męża na obiad, kupiłam płytę i zabrałam go na strzelnicę i był bardzo zadowolony.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kufel fajny pomysł ale wtedy będę musiała pozwalać mu piwko pić a on nie może :P bo brzuszek piwny rośnie
    Ja wiem że mój potrzebuje takiej golarki elektrycznej do zarostu bo on lubi chodowac brodę i wasy (taki drwal) ale nie ma czym przycinać :/ i to bym kupiła ale w ogóle się na tym nie znam :( A pytać go nie chce bo chce mu niespodziankę zrobić

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się i ja. Dzisiaj spałam do 9.30 a później byliśmy w banku i zaraz wybieramy się na działkę coś porobić przed zimą bo dawno nie byliśmy. A trzeba kilka rzeczy do domu przynieść i wszystko tam uporządkować. Teraz mąż pomaga teściowi wymieniać u nich łóżko w domu I zaraz ruszamy na działkę. Tak dzisiaj ciepło że szkoda nie skorzystać;)
    Ja mam nadzieję że skończy mi się plamienie w ten weekend bo już też nie wytrzymuje. Ponad miesiąc nic nie było a już nas nosi z <3.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;) nie było mnie tu dłuższy czas...bo miałam dola...tracę powoli nadzieję na bycie mamą..rzuciłam się wir pracy..mąż też ostatnio miał badanie nasienia ale nie pojechal bo powiedział że nie chce znowu patrzeć na słabe wyniki.

A ja właśnie leżę w szpitalu na ginekologi..jestem po badaniu hsg..trochę brzuch mnie boli i jajniki. Ale powiem jedno ból w trakcie badania był nie dowytrzymania ;( krzyczałam w niebo głosy...blagalam dr aby przestali że nie dam rady ;( czułam jak coś mnie rozsadza do środka :( straszne uczucie ;( ja jestem wytrzymała na ból ale czegoś takiego jeszcze nie przeżyłam ;( lekarza zapytałam po drodze jak wieźli mnie na salę co wyszło..były trochę zatkane ...ale że już ok. A pielęgniarki zapytałam potem co wyszło a ona że były zatkane i że nie wyglądało to okey ale już jest ok..nie wiem w końcu jaka prawda..a drugi lekarz przyszedł i powiedział że zdjęcia będą dopiero w poniedziałek. któraś z was miała to badanie? Też was tak bolało?

Isia

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia no ale skoro były przytkanie a są udrożnione to nic tylko się cieszyć. Ja nie miałam hsg.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam HSG, wspominam podobnie ale przez niekompetencję lekarza. 3 razy wpuszczał kontrast i stwierdził, że niedrożne. Poprosiłam o zmianę lekarza resztkami sił, bo też mnie mega bolało. Przyszła babka, od razu zmieniła sprzęt na mniejszy i wyszło, że drożne. Ale zdjęcia były od razu. W sensie, oni widzą wszystko na monitorku i od razu powiedzieli, że drożne.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie leze i czekam na kogoś kto mi cokolwiek powie..a głodna jestem że hoho bo kazali mi na czczo przyjść heh. Czytałam w internecie że jeśli są nie drożne to tak boli bo jak są drożne to tylko jest ok i da się wytrzymać. Po tym badaniu i tym bolu obiecałam sobie że nie będę rodzić naturalnie że chce cesarkę ze nie wytrzymam porodu :/. Zadziałamy z mężem teraz jak są już ok jajowody .może się w końcu uda..jak nie to po nowym roku myślimy o in vitro.

Patrzę że temat prezentów się poruszył ;) ja już mam prezenty obmyślane tylko zamówić :)

Isia
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia a przypomnij ile macie cykli starań za sobą? Jejku ja chyba nigdy na te hsg nie pójdę skoro to taki ból :( na pewno w przyszłym roku się nie wybieram bo staramy się do 2020 bez ingerencji lekarza :) ale z Waszych opowiadań to straszne przeżycie...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba jestem gotowa na początek diety jutro :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98b465eed41c.jpg

panipuchatkowa, isiaaaa92, Mari92, terka, Magdaa21, Butterfly92 lubią tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękny widok!!!:P

3i49krhm19wid3ce.png
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Isia a przypomnij ile macie cykli starań za sobą? Jejku ja chyba nigdy na te hsg nie pójdę skoro to taki ból :( na pewno w przyszłym roku się nie wybieram bo staramy się do 2020 bez ingerencji lekarza :) ale z Waszych opowiadań to straszne przeżycie...

Staramy się od tego kwietnia. Nie nastawiaj się że Ciebie też tak by bolało bo z tego co czytam to każda inaczej to przechodzi. Był u mnie lekarz przedchwila( bardzo super lekarz. Rozśmiesza udzieli każdej porady itp. w moim mieście on jest oblegany..chodzę do niego prywatnie a zrobił mi w szpitalu na NFZ hsg) i powiedział że dwa jajowody były zapchane. Lewy całkowicie a prawy średnio ale pod wpływem ciśnienia kontrastu przetkaly się. Powiedział że dają mi pół roku na starania a potem będziemy myśleć co dalej. Żebym nie miała dziś tego badania dalej byśmy starali się bezskutecznie. Cieszę się że s mężem już w wakacje podjelismy działania co do diagnozy dlaczego nam się nie udaje. Wyszło przecież że maz ma bardzo słabe wyniki nasienia a dziś wyszło że ja miałam zatkane jajowody :(

Isia

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia no widzisz, teraz będzie tylko lepiej. :)

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1765 1766 1767 1768 1769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ