X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Jackie Daniels Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Panipuchatkowa - duży duży. Boję się jak docelowo duży będzie :P

Jackie- u mnie wieczór spokojny. Mały przegapił jedna swoją drzemke popoludniowa więc już śpi :P

To masz wieczór dla siebie :)

Kinga26
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Terka Marek dzisiaj ma miesiąc. Kochany maluszek :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie byliśmy na grobach... Bałam iść się z małą:) za to dzień spędziliśmy u moich rodziców, to miałam trochę 'wolnego' bo ciotki i dziadki pobawiły Jagodę :D oczywiście po nocnym koncercie jaki dała, w dzień spokojna jak aniołek i nawet ładnie spala :D jak nie moje dziecko :)

Magda, tak na końcówce marudzenie to norma . Pamiętam że dla mnie przewracanie się z boku na bok to był bieg godny maratonu :D a tutaj wyszło takie maleństwo a człowiek męczył się jakby miał urodzić 5kg dziecko conajmniej. Co do torby do porodu, to ja co miałam spakowane to wszystko mi się przydało... Codziennie tylko wodę mi ktoś przywoził.. ubranek nie musiałam mieć dla małej, bo szpital dawał swoje, jednak kto chciał mógł ubierać w swoje :) ja ze miałam walizkę i dużo przegródek to spakowałam 3komplety ubranek :) tak to z rzeczy które mi się nieprzydaly a kupiłam to Tantum Rosa.. ale tylko dlatego że nie spodziewałam się cesarki i lezy teraz w szufladzie i czeka na lepsze czasy:D

Terka, Mari, no dzieci rosną bardzo szybko :) u nas zaraz 3tygodnie, a ja wciąż czuję się jakby wczoraj się urodziła :)

Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, właśnie to przewracanie, wstawanie, problemy ze snem i ciągły strach, czy wszystko będzie ok..

Mega szybko Wam te dzieci rosną!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na grobach, później u dziadków a jak wróciliśmy to wybraliśmy się z kolegą na małe piwko i poszliśmy na cmentarz jeszcze. Poszłam zapalić znicze na opuszczone groby dzidziusiow i byłam, dobrze że ciemno było to nikt nie widział...
    Ehh dziewczyny ja chętnie przyjmę ten ciężar jak już zdrowe maluszki urodzicie. Też dzisiaj widziałam kobiety z gruszkami, z wózkami i tak mi mega ciężko się zrobiło na sercu. Jakiś taki dzień smutku dzisiaj. Teraz odpoczywamy, zmęczona jestem po tak intensywnym dniu. Poszliśmy jeszcze z psem na spacer i padłam;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a ty rodzisz we Wrocławiu? Mi też się przydało to co w torbie miałam. Miałam 2 paczki podkładów poporodowych i było mi mało, tak ze mnie ciekło. Ale mąż donosił na bieżąco. Pamiętaj o kilku piżamach na zmianę. Podkłady na łóżko zużyłam 3, a miałam 5. Więc spoko. O wkładkach laktacyjnych pamiętasz? A i klapki jedne pod prysznic, drugie do chodzenia. A i kubek i sztućce dla Ciebie :-)

Alex musisz na swój sposób przeżyć stratę. Będzie ci ciężko. Ale los ci to wynagrodzi :-)

Patulka dzieci tak mają, jak jesteśmy same to dają popalić, a jak mamy gości to aniołeczki.
    Chociaż mój dzisiaj grzeczniutki. Zobaczymy jak noc nam zleci :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie Daniels wrote:
    To masz wieczór dla siebie :)

Taki wieczór dla siebie że poszliśmy spać :P
    A teraz już nie śpię...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka to pewnie nocne karmienie :-)
    My już po i teraz próbujemy zasnąć znów.

Marek💙
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Terka to pewnie nocne karmienie :-)
    My już po i teraz próbujemy zasnąć znów.

A gdzie :P młody dopiero teraz wstał :P w dodatku całkowicie odwrotnie-nogi ma miejscu głowy :D :P
    Za chwilkę karmienie i pewnie pójdziemy spać wtedy. A mąż do pracy...

Mari92 lubi tę wiadomość

• Patulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, jeśli tylko jakoś pomogło Ci odwiedzenie tych grobów, to doby:)

Mari, no moje dziecko dziś w nocy jak nie ona :D wczoraj całą noc nie spała, to dziś pobudka jakoś przed 24 na jedzenie, szybko zasnęła i teraz o 5 ja obudziłam przebierając, bo by spala dalej... Normalnie śmieje się żeby oddali mi to moje wydzielające się od czasu do czasu dziecko :D
    Że mnie w sumie w szpitalu to tylko dwa dni tak się lało jak z kranu, potem już tylko plamienia... Może dlatego że zaraz po CC miałam problem i krwawiłam za mocno niz to mają kobiety w zwyczaju, bo aż dawali mi kroplówki na zatrzymanie tego krwawienia

Magda, rozumiem Cię, ale zobaczysz, wszystko będzie dobrze:*

Magdaa21 lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka to Ty się ciesz a nie chciej dziecka wydzierajacego się :) korzystaj póki nie ma ząbkowania :P

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Patulka to Ty się ciesz a nie chciej dziecka wydzierajacego się :) korzystaj póki nie ma ząbkowania :P
    Ach te ząbkowanie u dzieciaczków :)
    Ale i tak wam zazdroszczę, że macie swoje maluszki obok siebie :*

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Ach te ząbkowanie u dzieciaczków :)
    Ale i tak wam zazdroszczę, że macie swoje maluszki obok siebie :*

Też będziesz miała ;)
    I też będziesz cieszyć się, potem marudzić na koniec potem cieszyć z narodzin a potem znów marudzić przy ząbkowaniu bądź skokach rozwojowych ;D
    I wszystko przeplecione troska :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 06:11

Magdaa21, Butterfly92 lubią tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mari, kubek spakowałam, a sztućce muszę z domu od rodziców przywieźć jakieś stare bo szkoda mi moich nowych z kompletow. Wkładki spakowane, kilka sztuk, jak coś M doniesie. Podkładow na łóżko też mam 5 :)
    A co do rodzenia.. Cóż u nas największym kryterium jest to żeby M. mógł być przy porodzie. I niby jest to teraz standardem,ale w większości wrocławskich szpitali standard standardem, a jak zajęta sala rodzinna to M nie może być. Są niby 2 szpitale że może ale do nich nie chce iść z innych względów. I tak prawdopodobnie pojedziemy do Oleśnicy - wszyscy bardzo chwala ten szpital. Chyba pojedziemy jutro zobaczyć jak to tam wygląda.
    Jeśli, nie daj Panie Boże, okaże się że cesarka to wybiorę ten najbliższy, wrocławski..

Alex, jesteś dzielna Kobietka i pamiętaj, że Pan Bóg na pewno Ci to wszystko wynagrodzi ♥️

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Też będziesz miała ;)
    I też będziesz cieszyć się, potem marudzić na koniec potem cieszyć z narodzin a potem znów marudzić przy ząbkowaniu bądź skokach rozwojowych ;D
    I wszystko przeplecione troska :P
    Dokładnie tak będzie :)

Kurde wczoraj mnie tak zmogło, o 19:15 już spałam, a przebudziłam się o 5:30 :D
    Sen level hard ;D
    W końcu zaczęłam mierzyć temperature - dziś 36.91 :)
    Już dziś 21 dc, czekam z niecierpliwością na rozwój sytuacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 06:31

Walka z endometriozą.
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny widzę że nocne pisanie.:P ja ogarnelam męża do pracy i teraz znowu w łóżku.:)

Butterfly92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Hejka dziewczyny widzę że nocne pisanie.:P ja ogarnelam męża do pracy i teraz znowu w łóżku.:)
    Hej panipuchatkowa :)
    Niektorzy to już wstali :D
    Mam długi weekend a spać nie potrafię :p
    To wszystko przez wczesne wstawanie do pracy :p

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Walka z endometriozą.

Wysłany: 2 listopada 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie człowiek się budzi jak w zegarku..:P butterfly tempka w górze i oby tak dalej.:)

Butterfly92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    A no właśnie człowiek się budzi jak w zegarku..:P butterfly tempka w górze i oby tak dalej.:)
    Panipuchatkowa ja zawsze wstaje o 4:45 bo o 6 muszę być w pracy :p

Kurcze powiem Ci że już sobie nadziei nie robię, co ma być to będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 07:04

Walka z endometriozą.

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie tylko trochę cierpliwości i zobaczysz jak sutuacja się rozwinie.:)

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ