Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny powiedzcie mi te które coś takiego miały- jaki może być powód częstych wizyt w wc? w sensie siku
bo kurde od kilku dni latam co chwila jak szalona. Tak, piję sporo ale chyba jednak nieadekwatnie.
Myślałam o jakims może zapaleniu czy przewianiu ale nic mnie nie boli/piecze. No nic mi nie ma poza tym częstym sikaniem... Może być że coś jest a bezobjawowo np? i czy badanie moczu coś mi da takie ogólne, pokaże coś?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Terka ja mam to samo
ale u mnie to chyba od zimna w biurze i od dużej ilości wody teraz na diecie, wyniki moczu mam w normie więc nie wiem czy coś mogą pokazać na ten temat
też mnie to strasznie wkurza, od 7 rano byłam już 5 razy w wc i zaraz idę 6 raz
-
terka ja tak miałam, identyczna sytuacja i też nie wiedziałam dlaczego
Podobno czesto tak pozostaje po ciązy, w ciązy oddaje się często mocz bo dziecko uciska na pęcherz a później pomimo porodu organizm przyzwyczaja się i jest duże parcie na siku ale czy jest w tym jakaś prawda, raczej w to wątpie ale czesto się z tym spotkałam. Na tle nerwowym można też często sikać, przy cukrzycy. W jesieni też częsciej się sika i w zimie bo jak jest niska temperatura to chce się bardziej siku. Jeśli nic nie boli to raczej żaden stan zapalny to nie będzie.
Starania o drugie dziecko -
MissKathy92 wrote:Terka ja mam to samo
ale u mnie to chyba od zimna w biurze i od dużej ilości wody teraz na diecie, wyniki moczu mam w normie więc nie wiem czy coś mogą pokazać na ten temat
też mnie to strasznie wkurza, od 7 rano byłam już 5 razy w wc i zaraz idę 6 raz
Ja nawet nie wiem ile razy byłam, nie liczę
Kurde no brakuje mi tylko tego żeby coś było...
A może faktycznie od wiekszej ilości picia niż zwykle? zwariować można...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Andii wrote:terka ja tak miałam, identyczna sytuacja i też nie wiedziałam dlaczego
Podobno czesto tak pozostaje po ciązy, w ciązy oddaje się często mocz bo dziecko uciska na pęcherz a później pomimo porodu organizm przyzwyczaja się i jest duże parcie na siku ale czy jest w tym jakaś prawda, raczej w to wątpie ale czesto się z tym spotkałam. Na tle nerwowym można też często sikać, przy cukrzycy. W jesieni też częsciej się sika i w zimie bo jak jest niska temperatura to chce się bardziej siku. Jeśli nic nie boli to raczej żaden stan zapalny to nie będzie.
Wizja pozostałosci po porodzie podoba mi się
Tylko że ja nie mam od czasu porodu tak tylko od kilku dni
Tło nerwowe hmm...może bo trochę nam spraw na głowe weszło ale żeby tak?
Z tą temperaturą na zewnatrz mogłoby coś być gdyby nie to że cieplejsze ostatnie dni...
chociaż coś w tym jest. Może zaczne się cieplej ubierać i zobacze czy to to
A kiedy Ci przeszlo? po jakim czasie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:57
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Terka a ja akurat dziś postanowiłam sobie zapisywać ile razy chodzę siku więc dlatego wiem dokładnie
mnie tak męczy tylko w pracy więc myślę że to od zimna i od siedzenia w miejscu, wiadomo jak się człowiek nie rusza to też częściej się sika a do tego picie zimnej wody nie pomaga... niemniej jednak warto byłoby zrobić jakieś badania w Twoim przypadku
-
MissKathy92 wrote:Kasia już Ciebie nie liczymy skoro Ty już w 2 dniu ciąży jesteś
trzymam mocno kciuki żeby tak właśnie było
chce wierzyć że się uda
Teraz a czy to są normalne ilości moczu czy tylko troszkę sikniesz i koniec? Na wszelki wypadek pij zakwaszone napoje i łykaj Wit C
MissKathy92, Andii lubią tę wiadomość
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Kaassiia wrote:Miss na twoim miejscu brała bym termos do pracy z ciepłym napojem, zimne napoje nie za dobrze działają na nerki
-
Dziewczyny jestem podekscytowana!!!!
Czekam już w laboratorium na pobranie materiału
Wyniki będą już dzisiaj!!!!!!MissKathy92, terka lubią tę wiadomość
4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy. -
Terka to ciekawe z tym lataniem do wc. Może początek przeziębienia?
Ja też często sikam w nocy ze 3 razy. Ale ja myślę, że to przez cewnik, który przy cesarce zakładali i podrażnili trochę. Ale czy tak jest to nie wiem.
Dziewczyny teraz pogoda jest zdradziecka, rano zimno, popołudniu ciepło. Wieczory zimne i tak to jest.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Dziewczyny, a ja nie wiem co zrobić..
W niedzielę mamy odwiedzić moja koleżankę, która ma 2 dzieci - 1,5 i 2,5 roku. I zapytałam ja dzisiaj, czy są zdrowi (na początku tygodnia pisała mi że są przeziębieni) - ona, jej mąż i młodszy syn maja jeszcze lekki katar, a drugi jeszcze pokasluje. Boję się trochę że się zaraze, tym bardziej, że mnie lekko gardło drapie. A jestem na końcówce i nie chce rodzic z przeziebieniem.. Wiem też, że zarazić sie można wszędzie.
I nie wiem co robić. Z jednej strony nie chce mi się z nią spotykać, chociaż dawno się nie widzialysmy. A ona naciska na to spotkanie od dawna - mieszkamy od siebie ponad 200km i jedynie jak jesteśmy u teściów to jest okazja się spotkać, bo tak to szczerze nie chce nam się jechać takiego kawału, co dla nich nie jest problemem. Kiedyś nawet zapytała, czy w tygodniu nie możemy przyjechać, bo dla nich to nie problem. Jak mój M wraca po 17, a do nich ponad 200 km, to dla mnie to nienormalne trochę tak jechać i to w tygodniu. A weekendy często mamy zawalone dlatego wstępnie wybraliśmy ta niedziele bo wyjątkowo nam pasuje.
No i mi powiedziała że mam sama zdecydować, bo ona rozumie że jestem w ciąży i nie chce być chora itd. Ah, nie wiem co robić. Lubię ja, ale jakoś rzadkie spotkania mi nie przeszkadzają. A tu wychodzi na to że to my ciągle nie chcemy się spotkać bo ciągle coś. No i tak jest.. Ciągle cos. -
Magda, ja bym nie ryzykowala
wiadomo wszędzie się możesz zarazić ale sama dobrowolnie narażać się na zarażenie nie powinnaś na końcówce ciąży
napisz do koleżanki że bardzo byś chciał ale się po prostu boisz choroby
Magdaa21 lubi tę wiadomość