Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Lelek wrote:W Warszawie wczoraj rano padal sniezek, a dzisiaj chlapa i pada deszcz ... A do tego zimno, nie lubieee !
Mnie dzisiaj ciezki dzien w pracy czeka- musze jakos ten dzien przetrwac.
Obudzilam sie rano z takim tepym, klujacym bolem z tylu glowy- nie wiem o co chodzi, czy to nie od kregoslupa.
Butterfly- dawaj znaki co o jak ! Obys juz mogla dzisiaj wypoczywac w domku
Alex- to co z Twoja pamiecia ?:p bedziesz musiala isc na shopping!
Nie na shopping tylko muszę wytrzymać do piątku i moją kurtkę przywieźćna razie puchówka wystarczyła bo ubrałam szalik-kocyk taki duzy
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny, dobra wiadomość, mogę dziś wyjść do domu, ale raczej nie wrócę do pracy, będę na zwolnieniu lekarskim, teraz czekam na USG, wyniku Bety mi nie podali..4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy. -
Hej dziewczyny:)
Kurczę tak ciężko was jest nadrobić... W szczególności że moje dziecko mało sypia.. dziś w nocy zrobiła sobie koncert... Pielęgniarka dała jej w odstępach czasu 2 butelki po 30ml a Jagoda wciąż nie chciała iść spać i wydzierała się... Potem dała jej Espumisan i wciąż nic.. no to wzięła ja by wsadzić rurkę w tyłek.. oczywiście w gabinecie zabiegowym była spokojna jak aniołek i nawet zebrało jej się na 'rozmowy'... Na szczęście jak wróciliśmy do pokoju, chwilę miałam ją na rękach a jak zaczęła zasypiać to włożyłam ja do łóżeczka.. i od 2 spała do 7...
Niestety pani doktor chce nas jeszcze zostawić na obserwacji, bo wciąż mało je.. ma z butelki zjadać dziennie 300ml..+ oczywiście do tego pierś z której leci tyle co nic jak to stwierdzili.. może wyjdziemy jutro, a może pojutrze . Zobaczymy.. -
puszek369 wrote:A herbate z liści malin pijesz? Warto, tylko najlepiej zaparzyc ok 2 litrów i cały dzień sobie pić
na uelastycznienie pochwy super działa olej z migdałów z Wit w i masaż tych okolic
a herbatę to nam mówiła że w 37tyg raz dziennie, 38 dwa i 39 trzy. Po szklance.
-
nick nieaktualnyButterfly, czekam na info!
Patulka, tak mi Was szkoda dziewczynkiJa za bardzo jeszcze nie interesowalam sie tematem karmienia piersia i laktacja, ale wychodze z zalozenia- ze jesli Mala ma sie meczyc na piersi, nie przybierac na wadze a Ty sama masz sie stresowac i meczyc, to nie wiem czy karmienie piersia, a raczej cena tego jest warta. Wiadomo, ze karmienie piersia jest najlepsze dla dziecka, to nie ulega watpliwosci, ale tak sie meczyc?
Moja szwagierka we wrzesniu po narodzinach synka miala z nim takie problemy- nie przybieral na wadze, nie dojadal z piersi, az trafili do szpitala bo nie mogla go dobudzic ze snu- a wczesniej ryczal niemilosiernie cale noce. No i okazalo sie, ze on z poersi nie dojada, ze ona w ogole praktycznie go ta piersia nie karmi - choc jej wydawalo sie, ze jest ok i dali mu w szpitalu mm. Po bebilonie mial wymioty i biegunke, mysleli ze cos jest nie tak. Ale zmienili mu na NAN i od tej pory nie to dziecko:) Wiem, ze karmienie piersia jest bardzo wazne, ale po prostu niekazda z nas ma takie mozliwosci karmienia... Az sie zaczelam bac -
My jesteśmy w szpitalu od czwartku... Tak jak sobie siedze i myślę to dochodzę do wniosku że problem zaczął się od momentu jak ja się wtedy w sobotę źle czułam... Gdzie na wieczór mój zajmował się mała a ja spalam.. bo to była sobota. Wtedy zjadła z butelki 120ml w sumie.. w nocy i przez kolejne dni dostawała już tylko pierś, a ja chyba mam za mało pokarmu już.. bo wychodzi na to że z cycka max wyciągnie 30.. i nic by mi nawet nie dało odciąganie pokarmu bo nie ma go dużo... Ale zawsze przed karmieniem butelka mam jej najpierw dawać pierś... W domu czasami dostawała butelkę z mleka NAN właśnie, a tutaj nie pozwolili mi karmić tym mlekiem, tylko mam dawać jej ich Nutramigen... No i właśnie tak jak Lelek napisałaś, u nas pojawił się podobny problem, że miałam ciężko dobudzić mała, ale tak naprawdę po jednym dniu już zareagowałam..
Tata mi mówi bym wypisała się na własne zadnie, bo nie ma sensu siedzieć w szpitalu, jeśli oni już wiedzą co jest Jagodzie i jak temu zapobiec to mogę to samo w domu zrobić, a nie siedzieć z nią w szpitalu gdzie są chore dzieci... No i jeszcze przenieśli nas na inną sale, bliżej starszych dzieci, bo tam gdzie byłyśmy to mają wymieniać okno i za duży hałas i brud by był... Ech, poczekam co mi do jutra powiedzą i wtedy ewentualnie wypisze się bo już psychicznie tego nie wytrzymam..
W tamtym pokoju co byłyśmy wcześniej są te fotele z WOSPu co w tym roku kupowali... Nie powiem, luksus to nie jest, ale w miarę dało się wyspać... Tutaj na tej stronie dla większych dzieci nie ma tych foteli, a że jestem sama na tej sali to chyba będę spała na łóżku, bo jest takie zwykłe... Nie będę przecież cała noc nie spać, albo spać na zwykłym krześle.. bez przesady -
Magdaa21 wrote:Butterfly, to dziwne, beta tak ładnie rośnie, że nie wskazuje na pozamaciczna... Trzymam kciuki żeby było dobrze!4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
nick nieaktualny
-
Lelek wrote:Butterfly, jaka beta byla wczoraj?
Jeju juz sama nie wiem - Ci lekarze mowia cos wiecej ??
Cały czas podejrzewają pozamaciczna..4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
Patulka bifna Jagódka. Ale dacie radę
Buterfly trzymaj się.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
nick nieaktualny