X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek o lisciach malin tez mówiła. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    W Warszawie wczoraj rano padal sniezek, a dzisiaj chlapa i pada deszcz ... A do tego zimno, nie lubieee !
    Mnie dzisiaj ciezki dzien w pracy czeka- musze jakos ten dzien przetrwac.
    Obudzilam sie rano z takim tepym, klujacym bolem z tylu glowy- nie wiem o co chodzi, czy to nie od kregoslupa.
    Butterfly- dawaj znaki co o jak ! Obys juz mogla dzisiaj wypoczywac w domku :)
    Alex- to co z Twoja pamiecia ?:p bedziesz musiala isc na shopping!
    Lalek może jakieś ciśnienie, na pewno są zawirowania przez tą pogodę.
    Nie na shopping tylko muszę wytrzymać do piątku i moją kurtkę przywieźć;) na razie puchówka wystarczyła bo ubrałam szalik-kocyk taki duzy ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi to sie nie chce z domu za bardzo wychodzić. :P

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobra wiadomość, mogę dziś wyjść do domu, ale raczej nie wrócę do pracy, będę na zwolnieniu lekarskim, teraz czekam na USG, wyniku Bety mi nie podali..

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak myślałam że zwolnienie Cię czeka.. Czekamy na USG. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Kurczę tak ciężko was jest nadrobić... W szczególności że moje dziecko mało sypia.. dziś w nocy zrobiła sobie koncert... Pielęgniarka dała jej w odstępach czasu 2 butelki po 30ml a Jagoda wciąż nie chciała iść spać i wydzierała się... Potem dała jej Espumisan i wciąż nic.. no to wzięła ja by wsadzić rurkę w tyłek.. oczywiście w gabinecie zabiegowym była spokojna jak aniołek i nawet zebrało jej się na 'rozmowy'... Na szczęście jak wróciliśmy do pokoju, chwilę miałam ją na rękach a jak zaczęła zasypiać to włożyłam ja do łóżeczka.. i od 2 spała do 7...
    Niestety pani doktor chce nas jeszcze zostawić na obserwacji, bo wciąż mało je.. ma z butelki zjadać dziennie 300ml..+ oczywiście do tego pierś z której leci tyle co nic jak to stwierdzili.. może wyjdziemy jutro, a może pojutrze . Zobaczymy..

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    A herbate z liści malin pijesz? Warto, tylko najlepiej zaparzyc ok 2 litrów i cały dzień sobie pić :) na uelastycznienie pochwy super działa olej z migdałów z Wit w i masaż tych okolic :)
    Olej mam :) a herbatę to nam mówiła że w 37tyg raz dziennie, 38 dwa i 39 trzy. Po szklance.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Noo tak myślałam że zwolnienie Cię czeka.. Czekamy na USG. :)
    Też czekam z utęsknieniem :)

Walka z endometriozą.

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka to ile już jesteście w szpitalu? Ja właśnie jadę na warsztaty z karmienia piersią.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 zrobili usg, widać już dobrze fasolkę? :) :)

Patulka oj kochana to pewnie nie wyspana jesteś, raz że mało snu a dwa że szpitalny klimat a ty masz łóżko?

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, czekam na info!
    Patulka, tak mi Was szkoda dziewczynki :( Ja za bardzo jeszcze nie interesowalam sie tematem karmienia piersia i laktacja, ale wychodze z zalozenia- ze jesli Mala ma sie meczyc na piersi, nie przybierac na wadze a Ty sama masz sie stresowac i meczyc, to nie wiem czy karmienie piersia, a raczej cena tego jest warta. Wiadomo, ze karmienie piersia jest najlepsze dla dziecka, to nie ulega watpliwosci, ale tak sie meczyc?
    Moja szwagierka we wrzesniu po narodzinach synka miala z nim takie problemy- nie przybieral na wadze, nie dojadal z piersi, az trafili do szpitala bo nie mogla go dobudzic ze snu- a wczesniej ryczal niemilosiernie cale noce. No i okazalo sie, ze on z poersi nie dojada, ze ona w ogole praktycznie go ta piersia nie karmi - choc jej wydawalo sie, ze jest ok i dali mu w szpitalu mm. Po bebilonie mial wymioty i biegunke, mysleli ze cos jest nie tak. Ale zmienili mu na NAN i od tej pory nie to dziecko:) Wiem, ze karmienie piersia jest bardzo wazne, ale po prostu niekazda z nas ma takie mozliwosci karmienia... Az sie zaczelam bac ;)

• Patulka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy w szpitalu od czwartku... Tak jak sobie siedze i myślę to dochodzę do wniosku że problem zaczął się od momentu jak ja się wtedy w sobotę źle czułam... Gdzie na wieczór mój zajmował się mała a ja spalam.. bo to była sobota. Wtedy zjadła z butelki 120ml w sumie.. w nocy i przez kolejne dni dostawała już tylko pierś, a ja chyba mam za mało pokarmu już.. bo wychodzi na to że z cycka max wyciągnie 30.. i nic by mi nawet nie dało odciąganie pokarmu bo nie ma go dużo... Ale zawsze przed karmieniem butelka mam jej najpierw dawać pierś... W domu czasami dostawała butelkę z mleka NAN właśnie, a tutaj nie pozwolili mi karmić tym mlekiem, tylko mam dawać jej ich Nutramigen... No i właśnie tak jak Lelek napisałaś, u nas pojawił się podobny problem, że miałam ciężko dobudzić mała, ale tak naprawdę po jednym dniu już zareagowałam..
    Tata mi mówi bym wypisała się na własne zadnie, bo nie ma sensu siedzieć w szpitalu, jeśli oni już wiedzą co jest Jagodzie i jak temu zapobiec to mogę to samo w domu zrobić, a nie siedzieć z nią w szpitalu gdzie są chore dzieci... No i jeszcze przenieśli nas na inną sale, bliżej starszych dzieci, bo tam gdzie byłyśmy to mają wymieniać okno i za duży hałas i brud by był... Ech, poczekam co mi do jutra powiedzą i wtedy ewentualnie wypisze się bo już psychicznie tego nie wytrzymam..
    W tamtym pokoju co byłyśmy wcześniej są te fotele z WOSPu co w tym roku kupowali... Nie powiem, luksus to nie jest, ale w miarę dało się wyspać... Tutaj na tej stronie dla większych dzieci nie ma tych foteli, a że jestem sama na tej sali to chyba będę spała na łóżku, bo jest takie zwykłe... Nie będę przecież cała noc nie spać, albo spać na zwykłym krześle.. bez przesady

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, przerabane :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na prawym jajniku zauważyli coś niepokojącego, zarodka nie widać a "ziarnko" zniknęło...

Beta ponad 2800

Walka z endometriozą.
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, to dziwne, beta tak ładnie rośnie, że nie wskazuje na pozamaciczna... Trzymam kciuki żeby było dobrze!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Butterfly, to dziwne, beta tak ładnie rośnie, że nie wskazuje na pozamaciczna... Trzymam kciuki żeby było dobrze!
    Mam już dosyć ;( chce już do domu...

Walka z endometriozą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, jaka beta byla wczoraj?
    Jeju juz sama nie wiem - Ci lekarze mowia cos wiecej ??

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Butterfly, jaka beta byla wczoraj?
    Jeju juz sama nie wiem - Ci lekarze mowia cos wiecej ??
    Lelek wczoraj było 2300 z hakiem..

Cały czas podejrzewają pozamaciczna..

Walka z endometriozą.
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka bifna Jagódka. Ale dacie radę
    Buterfly trzymaj się.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A boli Cie caly czas podbrzusze i jajniki?

‹‹ 1849 1850 1851 1852 1853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ