Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Góralska kwasnica najlepsza :) ja się najadlam, w ogóle nie ma śladu po tych mdłościach porannych, słaba tylko jestem.

Terka, o. Szustak - super! Świetny człowiek :)

Patulka, super że z Jagodka już lepiej. Współczuję zatrucia..

Butterfly, kropek na pewno urośnie i będzie okej :) co szef na to że Cię nie będzie jutro?

Wypocznij ;) może faktycznie mała Ci naciska na coś i dlatego taki dzień ;)

I tak-Szustak super facet ;) zapomniałam tylko jak wielki to facet :P jak błogosławil małemu to jego ręka cała głowkę mu zajmowała :P :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 17:00

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly ja też miałam podobnie.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Butterfly, ja mam do tej pory tak co jakis czas :) szczegolnie wieczorem, po calym dniu
    Kurde ten ból jest nie do wytrzymania :/

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Butterfly ja też miałam podobnie.:)
    Kurde to nie ciekawie

Walka z endometriozą.
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly to normalne bo się wszystko rozciąga i robi miejsce dla maluszka ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly to może na obchodzie powiedz o tym bólu?

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Kurde ten ból jest nie do wytrzymania :/
    To może zgłoś to do dyżurki położnych, jeżeli jest nie do wytrzymania lepiej poinformować, że coś się dzieje

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, to ja nie mialam mocnego bolu - raczej klucia raz na jakis czas jajnikow - szczegolnie czulam pachwiny, ale nigdy nie bylo tak, ze np musialam brac nospe lub inne przeciwbolowe bo mnie tak bolalo. To byl taki bol, ze jak myslalam o nim to byl, ale jak przestawalam myslec to nie bolalo. Zglos to koniecznie !

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, a jak u Ciebie? Jak Twoje dolegliwosci ? :) jak sie czujecie?

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Oczywiście, to już jego problem :)
    Czy któraś z was we wczesnej ciąży miała bóle jajników? Klucie, ciągnięcie itp??
    Jak wy to ocenicie ze to jajniki ... uwierzcie mi, ze mnie nic nie boli praktycznie nigdy. Chodzi mi o podbrzusze. Okres u mnie trwa dwa trzy dni i na tym się kończy. Zero bólu brzucha ... tyle co piersi mnie bolą i tyle. Ja zawsze jak mnie coś pobolewa to zwalam to raczej na jelita. Ja chyba jestem powoli już jakaś głupia ...

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wypocznij ;) może faktycznie mała Ci naciska na coś i dlatego taki dzień ;)

I tak-Szustak super facet ;) zapomniałam tylko jak wielki to facet :P jak błogosławil małemu to jego ręka cała głowkę mu zajmowała :P :D :D :D
    Zazdroszczę, ze miałaś okazje słuchać go na żywo. Ja często na youtube słucham go :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Puszek, a jak u Ciebie? Jak Twoje dolegliwosci ? :) jak sie czujecie?
    Ogolnie całkiem nieźle, mdłości się skończyły, ale nie były mocno odczuwalne :) nadal sikam jak oszalała, jeszcze nie widać brzuszka, może troszkę, nie przybieram wagowo, muszę to mocno kontrolować:) stres jest czy wszystko Oki, jednak jestem dobrej myśli, w środę prenatalne :) a jak Ty się czujesz?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgłaszałam to dostałam paracetamole

Walka z endometriozą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, ja miewam lepsze i gorsze dni niestety... Nocami boli mnie kregoslup, pozniej jak wstaje bola mnie piersi od lezenia - szczegolnie tutaj na tych wszystkich sciegnach przy pachach. Myslalam, ze juz mijaja gorsze dni, ale wczoraj powrocily wymioty, dzisiaj dwa razy wymiotowalam. To chyba z tego wszystkiego najgorsze, ze niewiadomo co tu zrobic :) trzeba przecierpiec - jesli dzieki temu i moim wszystkim zlym dolegliwosciom, dzidzia bedzie zdrowo sie rozwijala- to ja moge cierpiec. Moge rzygac na potege- tylko zeby wszystko bylo dobrze , modle sie codziennie. Ja za tydzien we wtorek mam wizyte, akurat bedzie to 10tydz wg ost miesiaczki i mamy rozmawiac o prenatalnych. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok - strasznie sie tego boje :(
    Bede trzymala w srode kciuki i bede myslami z Wami ;)
    U mnie brzuch zaczyna sie wybijac spod tych zeber ;)

Butterfly- a powiedzialy cos wiecej na temat tego bolu? Martwie sie, bo piszesz, ze jest nie do wytrzymania a wczesniej bolalo Cie podbrzusze ...

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Butterfly- a powiedzialy cos wiecej na temat tego bolu? Martwie sie, bo piszesz, ze jest nie do wytrzymania a wczesniej bolalo Cie podbrzusze ...
    Powiem Ci ze np przy oddawaniu moczu czuję takie klucie, wczoraj przez to przeciążenie tak mnie podbrzusze z jajnikem bolało, że myślałam iż zwariuje, a dziś już trochę lepiej ale tylko troszkę... Jedynie co do toalety chodzę i 2 razy byłam się przejść

Walka z endometriozą.
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Puszek, ja miewam lepsze i gorsze dni niestety... Nocami boli mnie kregoslup, pozniej jak wstaje bola mnie piersi od lezenia - szczegolnie tutaj na tych wszystkich sciegnach przy pachach. Myslalam, ze juz mijaja gorsze dni, ale wczoraj powrocily wymioty, dzisiaj dwa razy wymiotowalam. To chyba z tego wszystkiego najgorsze, ze niewiadomo co tu zrobic :) trzeba przecierpiec - jesli dzieki temu i moim wszystkim zlym dolegliwosciom, dzidzia bedzie zdrowo sie rozwijala- to ja moge cierpiec. Moge rzygac na potege- tylko zeby wszystko bylo dobrze , modle sie codziennie. Ja za tydzien we wtorek mam wizyte, akurat bedzie to 10tydz wg ost miesiaczki i mamy rozmawiac o prenatalnych. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok - strasznie sie tego boje :(
    Bede trzymala w srode kciuki i bede myslami z Wami ;)
    U mnie brzuch zaczyna sie wybijac spod tych zeber ;)

Mnie też bolały plecy na tym etapie, kupilam poduche do spania typu C i jest dużo lepiej, piersi też bolą i są większe i widać, że się zmieniają.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zastanawialam sie nad ta poduszka, ale mam wrazenie, ze to za wczesnie jeszcze... nie chce zapeszac :( tak, wiem- jestem glupia i dziwna:p

• terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Butterfly dobrze ze poszłaś to zgłosić. Nie powinno być nie do wytrzymania...

• terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Tez zastanawialam sie nad ta poduszka, ale mam wrazenie, ze to za wczesnie jeszcze... nie chce zapeszac :( tak, wiem- jestem glupia i dziwna:p

Nie ma czegoś takiego jak zapeszenie ;) a pomoc sobie możesz. Masz zamiar męczyć się przez przesądy? :)

• terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Zazdroszczę, ze miałaś okazje słuchać go na żywo. Ja często na youtube słucham go :)

Każda forma słuchania jest dobra ;)
    Ale faktycznie naprawdę miło było go znów zobaczyć (kiedys w Katowicach miałam też okazję u tamtejszych dominikanów ;)) i zobaczyć jego zaangażowania w Mszę ;)

‹‹ 1847 1848 1849 1850 1851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ