X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Góralska kwasnica najlepsza :) ja się najadlam, w ogóle nie ma śladu po tych mdłościach porannych, słaba tylko jestem.

Terka, o. Szustak - super! Świetny człowiek :)

Patulka, super że z Jagodka już lepiej. Współczuję zatrucia..

Butterfly, kropek na pewno urośnie i będzie okej :) co szef na to że Cię nie będzie jutro?

Wypocznij ;) może faktycznie mała Ci naciska na coś i dlatego taki dzień ;)

I tak-Szustak super facet ;) zapomniałam tylko jak wielki to facet :P jak błogosławil małemu to jego ręka cała głowkę mu zajmowała :P :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 17:00

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly ja też miałam podobnie.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Butterfly, ja mam do tej pory tak co jakis czas :) szczegolnie wieczorem, po calym dniu
    Kurde ten ból jest nie do wytrzymania :/

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Butterfly ja też miałam podobnie.:)
    Kurde to nie ciekawie

Walka z endometriozą.
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly to normalne bo się wszystko rozciąga i robi miejsce dla maluszka ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly to może na obchodzie powiedz o tym bólu?

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Kurde ten ból jest nie do wytrzymania :/
    To może zgłoś to do dyżurki położnych, jeżeli jest nie do wytrzymania lepiej poinformować, że coś się dzieje

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, to ja nie mialam mocnego bolu - raczej klucia raz na jakis czas jajnikow - szczegolnie czulam pachwiny, ale nigdy nie bylo tak, ze np musialam brac nospe lub inne przeciwbolowe bo mnie tak bolalo. To byl taki bol, ze jak myslalam o nim to byl, ale jak przestawalam myslec to nie bolalo. Zglos to koniecznie !

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, a jak u Ciebie? Jak Twoje dolegliwosci ? :) jak sie czujecie?

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Oczywiście, to już jego problem :)
    Czy któraś z was we wczesnej ciąży miała bóle jajników? Klucie, ciągnięcie itp??
    Jak wy to ocenicie ze to jajniki ... uwierzcie mi, ze mnie nic nie boli praktycznie nigdy. Chodzi mi o podbrzusze. Okres u mnie trwa dwa trzy dni i na tym się kończy. Zero bólu brzucha ... tyle co piersi mnie bolą i tyle. Ja zawsze jak mnie coś pobolewa to zwalam to raczej na jelita. Ja chyba jestem powoli już jakaś głupia ...

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wypocznij ;) może faktycznie mała Ci naciska na coś i dlatego taki dzień ;)

I tak-Szustak super facet ;) zapomniałam tylko jak wielki to facet :P jak błogosławil małemu to jego ręka cała głowkę mu zajmowała :P :D :D :D
    Zazdroszczę, ze miałaś okazje słuchać go na żywo. Ja często na youtube słucham go :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Puszek, a jak u Ciebie? Jak Twoje dolegliwosci ? :) jak sie czujecie?
    Ogolnie całkiem nieźle, mdłości się skończyły, ale nie były mocno odczuwalne :) nadal sikam jak oszalała, jeszcze nie widać brzuszka, może troszkę, nie przybieram wagowo, muszę to mocno kontrolować:) stres jest czy wszystko Oki, jednak jestem dobrej myśli, w środę prenatalne :) a jak Ty się czujesz?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgłaszałam to dostałam paracetamole

Walka z endometriozą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, ja miewam lepsze i gorsze dni niestety... Nocami boli mnie kregoslup, pozniej jak wstaje bola mnie piersi od lezenia - szczegolnie tutaj na tych wszystkich sciegnach przy pachach. Myslalam, ze juz mijaja gorsze dni, ale wczoraj powrocily wymioty, dzisiaj dwa razy wymiotowalam. To chyba z tego wszystkiego najgorsze, ze niewiadomo co tu zrobic :) trzeba przecierpiec - jesli dzieki temu i moim wszystkim zlym dolegliwosciom, dzidzia bedzie zdrowo sie rozwijala- to ja moge cierpiec. Moge rzygac na potege- tylko zeby wszystko bylo dobrze , modle sie codziennie. Ja za tydzien we wtorek mam wizyte, akurat bedzie to 10tydz wg ost miesiaczki i mamy rozmawiac o prenatalnych. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok - strasznie sie tego boje :(
    Bede trzymala w srode kciuki i bede myslami z Wami ;)
    U mnie brzuch zaczyna sie wybijac spod tych zeber ;)

Butterfly- a powiedzialy cos wiecej na temat tego bolu? Martwie sie, bo piszesz, ze jest nie do wytrzymania a wczesniej bolalo Cie podbrzusze ...

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Butterfly- a powiedzialy cos wiecej na temat tego bolu? Martwie sie, bo piszesz, ze jest nie do wytrzymania a wczesniej bolalo Cie podbrzusze ...
    Powiem Ci ze np przy oddawaniu moczu czuję takie klucie, wczoraj przez to przeciążenie tak mnie podbrzusze z jajnikem bolało, że myślałam iż zwariuje, a dziś już trochę lepiej ale tylko troszkę... Jedynie co do toalety chodzę i 2 razy byłam się przejść

Walka z endometriozą.
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Puszek, ja miewam lepsze i gorsze dni niestety... Nocami boli mnie kregoslup, pozniej jak wstaje bola mnie piersi od lezenia - szczegolnie tutaj na tych wszystkich sciegnach przy pachach. Myslalam, ze juz mijaja gorsze dni, ale wczoraj powrocily wymioty, dzisiaj dwa razy wymiotowalam. To chyba z tego wszystkiego najgorsze, ze niewiadomo co tu zrobic :) trzeba przecierpiec - jesli dzieki temu i moim wszystkim zlym dolegliwosciom, dzidzia bedzie zdrowo sie rozwijala- to ja moge cierpiec. Moge rzygac na potege- tylko zeby wszystko bylo dobrze , modle sie codziennie. Ja za tydzien we wtorek mam wizyte, akurat bedzie to 10tydz wg ost miesiaczki i mamy rozmawiac o prenatalnych. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok - strasznie sie tego boje :(
    Bede trzymala w srode kciuki i bede myslami z Wami ;)
    U mnie brzuch zaczyna sie wybijac spod tych zeber ;)

Mnie też bolały plecy na tym etapie, kupilam poduche do spania typu C i jest dużo lepiej, piersi też bolą i są większe i widać, że się zmieniają.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zastanawialam sie nad ta poduszka, ale mam wrazenie, ze to za wczesnie jeszcze... nie chce zapeszac :( tak, wiem- jestem glupia i dziwna:p

• terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Butterfly dobrze ze poszłaś to zgłosić. Nie powinno być nie do wytrzymania...

• terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Tez zastanawialam sie nad ta poduszka, ale mam wrazenie, ze to za wczesnie jeszcze... nie chce zapeszac :( tak, wiem- jestem glupia i dziwna:p

Nie ma czegoś takiego jak zapeszenie ;) a pomoc sobie możesz. Masz zamiar męczyć się przez przesądy? :)

• terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Zazdroszczę, ze miałaś okazje słuchać go na żywo. Ja często na youtube słucham go :)

Każda forma słuchania jest dobra ;)
    Ale faktycznie naprawdę miło było go znów zobaczyć (kiedys w Katowicach miałam też okazję u tamtejszych dominikanów ;)) i zobaczyć jego zaangażowania w Mszę ;)

‹‹ 1847 1848 1849 1850 1851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ