X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myśmy dzisiaj na Mszę poszli do swojej poprzedniej parafii. Obchodza dzisiaj 25lecie poświęcenia kościoła ;)
    Ludzi pełno ale nie dziwota- rekolecjonista- o. Adam Szustak (kto zna-wie, kto nie zna-polecam poznać ;)) wiedziałam że jest tam ale nie wiedziałam czy jeszcze dzisiaj będzie ;) dziwne, jak jedna osoba potrafi przyciągnąć tyle ludzi jak się dowiedzą że będzie :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A myśmy dzisiaj na Mszę poszli do swojej poprzedniej parafii. Obchodza dzisiaj 25lecie poświęcenia kościoła ;)
    Ludzi pełno ale nie dziwota- rekolecjonista- o. Adam Szustak (kto zna-wie, kto nie zna-polecam poznać ;)) wiedziałam że jest tam ale nie wiedziałam czy jeszcze dzisiaj będzie ;) dziwne, jak jedna osoba potrafi przyciągnąć tyle ludzi jak się dowiedzą że będzie :P

Czy czasem noe jesteś w Gliwicach? Jakoś teraz miał tam być o. Szustak. :)
    Jak tak to chyba się na głowę przewrócę, bo ja z Gliwic pochodzę.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie same Gliwiczanki:D

O. Szustak jest super.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Czy czasem noe jesteś w Gliwicach? Jakoś teraz miał tam być o. Szustak. :)
    Jak tak to chyba się na głowę przewrócę, bo ja z Gliwic pochodzę.

Gliwiczanka? :D z jakich okolic pochdzisz? :) tak, był od środy do dzisiaj włącznie ;)
    Ja nie pochodzę z Gliwic, tylko z Katowic ;) do Gliwic się przeprowadziłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 14:21

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie dziewczyny.
    U mnie w parafi 82 rocznica poświęcenia Kościoła :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Gliwiczanka? :D z jakich okolic pochdzisz? :) tak, był od środy do dzisiaj włącznie ;)
    Ja nie pochodzę z Gliwic, tylko z Katowic ;) do Gliwic się przeprowadziłam ;)
    Ja wychowywałam się na osiedlu Kopernika :) uwielbiam Gliwice :) i chciałabym kiedyś tam wrócić. Ale świat jest mały!

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice mieszkają dalej w Gliwicach i moja siostra :) przyjeżdżam pare razy w roku tam ;) teraz przyjadę na święta hihi

• Patulka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) nadrobię was później :)
    Melduję tylko że z Jagódka wszystko dobrze. Ma dziś już chyba ostatnia kroplówkę by wyplukac ta żółtaczkę :) wczoraj lekarze stwierdzili że te wszystkie problemy mogą być z tego że za mało je... Bo w jej wieku powinna jeść 90ml a ona z ledwością zjada 30/40 z piersi. Więc mam ją dokarmiać po każdej piersi jeszcze butelka. Tylko niestety też zauważyłam że jak za dużo zje to mi rzyga. W końcu ma mały ten zoladeczek i nie będzie z dnia na dzień jadła tyle ile powinna. Stwierdziliśmy z moim K że w domu będzie jadła cycka i potem 60ml butelki, a jak będzie się jeszcze domagać, to dostanie dopiero po godzinie kolejna butelkę albo pierś...

Ogólnie ja też wczoraj się strulam frytkami z McDonald, i w nocy rzygalam i przepraszam za wyrażenie ale sralam równocześnie. Z samego rana kazałam mojemu przyjechać do szpitala, a ja pojechałam do rodziców. Tam na spokojnie się wyproznilam i wypiłam prawie 2l Pepsi, bo na jedzenie wciąż nie mogę patrzeć. Przespałam się na łóżku 3h i od razu odzylam.. oczywiście butelkę Pepsi mam cały czas przy sobie, bo tylko to mogę na chwilę obecną pić, bo po wodzie mi niedobrze...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ale Cię wzięło. Współczuje zatrucia. Ciesze się ze z Jagódką wszystko dobrze.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka też się cieszę że z Jagódką wszystko dobrze :)

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Patulka dobrze ze odpoczelas trochę... Ale Cię wzięło nie ma co. Zdrówka dla obu! :) cieszę się że z małą coraz lepiej ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Ja wychowywałam się na osiedlu Kopernika :) uwielbiam Gliwice :) i chciałabym kiedyś tam wrócić. Ale świat jest mały!

Podobno najładniejsze osiedle w Gliwicach ;) ale ja tam lubię centum w którym mieszkam ;)
    A przypomnij mi gdzie teraz mieszkasz? ;)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Góralska kwasnica najlepsza :) ja się najadlam, w ogóle nie ma śladu po tych mdłościach porannych, słaba tylko jestem.

Terka, o. Szustak - super! Świetny człowiek :)

Patulka, super że z Jagodka już lepiej. Współczuję zatrucia..

Butterfly, kropek na pewno urośnie i będzie okej :) co szef na to że Cię nie będzie jutro?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, dobrze, że już lepiej. Na jakiej podstawie oni stwierdzili, że z piersi mała je tylko 30ml? Jeśli dlatego, że tyle odciagasz laktatorem, to musisz wiedzieć, że nigdy nie odciagniesz tyle ile faktycznie zje dziecko.
    Przykre, ale te zalecenia szybko zabiją twoja laktację i jeśli zależy Ci na KP, to powinnaś to przemyśleć. Szczególnie jeśli sama widzisz, że jak się mała przeje mm to wymiotuje.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka to fakt może skończyć się zaraz laktacja, ale przy takich przyrostach nie powinnaś zostać z tym sama. Jeżeli chcesz walczyc o KP to warto w tego doradcę zainwestować :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Butterfly, kropek na pewno urośnie i będzie okej :) co szef na to że Cię nie będzie jutro?
    Też jestem dobrej myśli, powiadomiłam wczoraj szefa że jak narazie zostaje w szpitalu do poniedziałku to napisał "dziękuję za informację, pozdrawiam"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 16:02

Walka z endometriozą.
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Podobno najładniejsze osiedle w Gliwicach ;) ale ja tam lubię centum w którym mieszkam ;)
    A przypomnij mi gdzie teraz mieszkasz? ;)
    Teraz mieszkam w Niemczech :) w południowej części na granicy Bayern i Baden-Württemberg :)
    Patulka trzymaj się, podziwiam Cię za sile. Co do laktacji to sie nie wypowiadam nawet zbytnio, bo ja pracowałam głównie na OIOMie noworodkowym :( nie mam tak dużego doświadczenia z zaawansowana laktacja.

terka lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Też jestem dobrej myśli, powiadomiłam wczoraj szefa że jak narazie zostaje w szpitalu do poniedziałku to napisał "dziękuję za informację, pozdrawiam"

I na tym pozostan ;) także myślami. On wie, jego problemem będzie załatwienie tak żeby było dobrze. A Ty zajmij się sobą i okruszkiem który rosnie w siłę ;)

Butterfly92 lubi tę wiadomość

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    I na tym pozostan ;) także myślami. On wie, jego problemem będzie załatwienie tak żeby było dobrze. A Ty zajmij się sobą i okruszkiem który rosnie w siłę ;)
    Oczywiście, to już jego problem :)
    Czy któraś z was we wczesnej ciąży miała bóle jajników? Klucie, ciągnięcie itp??

Walka z endometriozą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, ja mam do tej pory tak co jakis czas :) szczegolnie wieczorem, po calym dniu

‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ