X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka świetna niunia.:)

Magda skąd te mdłości?

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały słodziak Julka :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Butterfly, kiedy wyniki badan? :) jaki plan dzialania na dzisiaj? Jakies usg, wizyta lekarska?
    Lelek - wizyta lekarska o 9,później USG, może w końcu się dowiem kiedy wyjdę ze szpitala :)

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka ale słodziaczek :)

Walka z endometriozą.

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly trzymam kciuki daj znać po usg:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Butterfly trzymam kciuki daj znać po usg:)
    Jasne, dam znać, dziękuję :)

Walka z endometriozą.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly my tu czekamy na informację jak na swoje wyniki :) Trzymam mocno kciuki za Ciebie i fasolinkę :*

A tymczasem niedzielne lenistwo, -5 stopni na termometrze a zimową kurtkę zostawiłam w domu :D Więc dzisiaj jak nie muszę to nie wychodzę

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa noo w nocy u mnie -7.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o 7 było - 7.
    Nie wiem, skąd te mdłości. Cała ciążę było okej, ani razu nie wymiotowalam, tam w 2.miesiacu mi było trochę niedobrze, ale tyle, a dziś to masakra :(
    Niby czytałam, że tak może być w 9.miesiacu. Ciekawe..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Magda tak przed.porodem masz takie.obkawy. w końcu to już tuż tuż. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tobie dużo już nie zostało więc teraz pewnie organizm już osłabiony, zmęczony ciążą. Dasz radę;* jeszcze chwila i poznasz swoje cudo ;*

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wszystko juz gotowe na przyjęcie Karolinki?:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja na tym etapie też miałam taki dzień, że byłam strasznie słaba i mnie mega mdliło. Podejrzewam, że młoda uciskała, bo na drugi dzień już doszłam do siebie :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-) ja jak zwykle w tyle hihi z waszymi wiadomościami ale już nadrabiam :-D
    MissKathy92 wrote:
    U nas raz pilot pofrunął :) oczywiście rzucającym byłam ja :D u nas też to na naukach mówił ksiądz że możemy się kłócić ile chcemy - ważne żeby iść spać w zgodzie :)

U nas poleciała kiedyś szczotka do włosów jakaś taka jedna droga bo specjalny fryzjer ja projektował - rozpadła się i nie było mi żal, bo to był prezent od teściowej jeszcze z czasów kiedy udawali że się da żyć razem B-) hahahaha

Butterfly92 chciałam ci wlasnie napisać o tym, że jak Bóg daje dziecko to da i na dziecko :-) ale jedna z was była szybsza hihi
    A co do ślubu, to ja np. wzięłam przed wyjazdem ślub cywilny i też się nie podobało to niektórym osobom. U mnie w rodzinie strasznie liczą na wielkie wesela z pompa, a my zaprosiliśmy tylko garstkę osób. W tym roku wzięliśmy ślub kościelny i znowu "zawiodłam" rodzinę hehehe bo wyjechaliśmy do Izraela i tam slubowalismy sobie w Jerozolimie:-) przy okazji zwiedziliśmy cała Ziemię Święta. I znowu brak wielkiej imprezy :-D byli tylko moi rodzice i siostra, bo rodzice mojego męża tak jak wam mówiłam uważali że źle ich zaprosiliśmy.
    Nie przejmuj się w ogóle ludźmi... Szkoda życia.

MissKathy92 ja też jestem typowa gruszką :-D hihi i mam nadwagę, a jak powiem ile ważę to często mnie pytają gdzie są te kg, bo ja w sumie u góry jestem taka drobna :-) na co odpowiadam, że po prostu moja dupka żyje własnym życiem haha sukienki jak kupuję, to muszę górę zwężać.

Ja właśnie śniadanie zjadłam i zaraz muszę się szykować do pracy i tak do 20:30 :-)
    Wszystkim Wam życzę zdrówka i pogodnego dnia dzisiaj :-*

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ojej że Cię tak wzięło :/ ale dasz radę, już niedługo Karolinka będzie z Wami :)
    Ale chyba wcześniej na świat przyjdzie Izunia :) także Kryha już tuż tuż <3

Butterfly czekamy na wyniki :) ciekawe kiedy będziesz mogła wyjść do domu :) informuj nas :)

A my właśnie wróciliśmy z kościoła :) u mnie nie ma nawet mrozu i w nocy też nie było bo samochody nie oszronione :) także dziś w Suwałkach chyba nie najzimniej :)
    Teraz się zbieramy do teściów :)

Udanego dnia kochane :* Butterfly odpoczywaj

Paulins, kryha, Butterfly92 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins Wow ślub w Jerozolimie :D to musiało być mega przeżycie... sama jakbym miała możliwość to bym taki chciała ale u nas wygrała moja chęć wesela "tak jak mają wszyscy w rodzinie" :) chciałabym kiedyś zobaczyć Ziemię Święta <3
    A co do sukienek to mam tak samo :D nam dopasowana w biodrach to w górze za duża więc zazwyczaj wybieram te rozkloszowane na dole i górę odpowiednią dobieram :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Paulins Wow ślub w Jerozolimie :D to musiało być mega przeżycie... sama jakbym miała możliwość to bym taki chciała ale u nas wygrała moja chęć wesela "tak jak mają wszyscy w rodzinie" :) chciałabym kiedyś zobaczyć Ziemię Święta <3
    A co do sukienek to mam tak samo :D nam dopasowana w biodrach to w górze za duża więc zazwyczaj wybieram te rozkloszowane na dole i górę odpowiednią dobieram :)
    Ja czasem kupuję sukienki dla dziewczyn które nie mają bioder hihi wiesz, takie co na linii bioder mają kieszonki i tak poszerzane są :-D kiszenie zaszywają a sukienka pasuje idealnie hahaha najgorsze, że my gruszeczki mamy najgorzej żeby schudnąć ... Ehh. Ja przed ślubem schudłam 7,5 kg a potem sobie odpuściłam i właśnie wczoraj się obudzilam, że 4,5 kg jest znowu w tyłku - dosłownie :-D

Ślub był piękny i taki tylko nasz, dla nas w sumie ważna była przysięga. Myślałam, że będzie mi żal wesela takiego wielkiego i w ogóle ... Ale nie żałuję :-) nie twierdze też że wesela są do bani :-) uwielbiam wesel ale w sumie u nas tak wyszło, że mieliśmy możliwość polecieć do Izraela i skorzystaliśmy:-) czekam aż moja 6 lat młodsza siostra kiedyś będzie brała ślub to pewnie będę przeżywać jak swój hihi
    Ja z moim mężem jestem już 12 lat razem... Mam się trochę z lenistwa też nie chciało organizowac całego wielkiego wesela, bo z odległości 1000 km to strasznie trudne, a nie chciałam obarczać wszystkim też mojej mamy.

śmiejmy się z moim mezem, że na chrzciny zaprosimy wszystkich to sobie odbiją tylko bez tańców :-D

A wycieczkę do Ziemi Świętej polecam z całego serca. Jest pięknie i to w ogóle inny świat. Myślałam, że będę się bała, bo wszędzie żołnierzy pełno z bronią itp. Ale było super :-) miałam straszka tylko troszkę w Palestynie, tam jest jakoś tak dziko ale tak to polecam wszystkim :-)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :-)
    Paulins super ślub. Ja jestem za tradycyjnym jednak, ale każdy ma prawo robić.
    A my byliśmy wczoraj na 50lat po ślubie brata mojej babci. On 87 , jego żona 85. Mają 1 córkę, 2 wnuczki i 1 prawnuczkę. Zdrowie im dopisuje i do tego są bardzo wierzący.

Widziałam wczoraj wasze sympatyczne buzie i piękne włosy. Ja mam włosy do pasa. Jak będe mieć chwilę to też wam wstawie.

Magda może to poród się zbliża :-)
    Buterfy jak u Ciebie?
    Mis co dzisiaj masz na obiad?
    Alex zimno lepiej w domku siedzieć :)
    Kryha u Ciebie też już końcóweczka.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins zazdroszczę takiego ślubu jejku znam jedną osobę która też ślubowała w Ziemii Świętej i była zachwycona. Na pewno było wzruszająco..:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins ja do ślubu schudłam 10kg a w wyglądzie mała różnica była bo wyszczuplalam bardziej z góry a biodra i tak zostały :D dopadł mnie efekt jojo ale teraz już się nie poddam haha
    Wspaniałe przeżycie taki ślub ;)

Mari piękna rocznica :) ja byłam kilka lat temu u dziadków swoich na 50leciu małżeństwa :) wspaniałe są takie imprezy naprawdę
    A ja na obiadek dziś będę miała kurczaka z warzywami pieczonymi w rękawie :) szkoda tylko że rękawa nie mam ale będę improwizowac :D

Mari92 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1844 1845 1846 1847 1848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ