X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :-)
    Co do laktatora to ja raz karmię piersią, a raz odciągam laktatorem do butelki i tak daję małemu i ładnie przybiera. I narazie nie zauważyłam braku mleka, więc spoko.
    Polecam jeszcze herbatkę laktacyjną Lactosan.

Co do secendhdndów to w Opolu mogę polecić na ul. Ozimskiej na przeciwko Manekina. Mają fajne ciuchy, często firmowe za niewielką cenę :-)
    Mnie czeka intensywny weekend :-)
    Pozdrawiam :-)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Nie odzywam się bo wczoraj byłam cały dzień poza domem..
    Wszystko to strasznie przeżywam, nie wiem czy moje dalsze życie ma nadal sens..
    Zalamalam się na całej linii, nie mam apetytu, ciągle chce mi się płakać.

Magda pytałaś czy endometrioza jest ostatecznie zdiagnozowaną chorobą - odpowiedź brzmi tak..
    Już niedługo mam rozpocząć leczenie farmakologiczne aby zaleczyć ogniska tej choroby...
    Choroba jest nieuleczalna ale odpowiednia farmakologia ograniczy stan zapalny..

Trzymajcie się

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly musisz dac sobie czas. Na zregenerowanie fizyczne i odpoczynek psychiczny. To jest cholernie trudne. Ale dasz radę. Z początku wpada się w czarną otchłań smutku. Ja 2 pierwsze tygodnie nie miałam siły wstać z łóżka. Wstawałam rano, przechodziłam do drugiego pokoju i cały dzień mogłam leżeć. Było tak źle że jak pewnego dnia w końcu wyszłam z domu to świeże powietrze i natłok otoczenia sprawiły że kręciło mi się w głowie. Ja się bałam nawet śmieci wynieść jak na to spojrzeć z perspektywy czasu. Ale mąż dosłownie mnie wykopał z łóżka, rodzice też zainterweniowali i jakoś z tego wyszłam. Dopiero teraz zdaje sobie sprawę z tego że to były chyba początki jakiejś depresji. I pewnie bym się w tym pogrążyła gdyby nie mąż.
    Może ci się to Butterfly wydawać końcem świata. I że została ci zabrane część Ciebie. Ale uwierz mi, chociaż to na pewno trudne, że z czasem będzie lepiej.

Butterfly92, Paulins lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dodać nic ująć do wiadomości Alex. Butterfly jest ciężko i będzie ale dasz sobie z tym radę.

Butterfly92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wiarę we mnie

Walka z endometriozą.
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki
    Magda super że kobietka się odezwała
    Ja chyba dziś wyskoczy zobaczyć co jest w sklepach, siostra mnie namówił :D
    A tak wogle ciągle się zastanawiam co z tym moim cyklem, czy leci w kulki czy jak. Dziś niska tempa pomierzę jeszcze chwilkę aby sprawdzić na czym stoję. Sprawdzałam stare cykle i w zeszłym roku o tą porę mój cykl był troszkę podejrzany a w kolejnym zaszła. Może porostu potrzebuje odpoczynku aby ruszyć później ze zdwojoną siła

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly nie załamuj się, masz dla kogo żyć :* masz chłopaka który Cię kocha i teraz to jest najważniejsze- pielegnujcie swój związek :)
    Nie umiem się postawić na Twoim miejscu bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji, ba! nigdy nie byłam w ciąży, nigdy nie straciłam maleństwa więc nie wiem co czujesz ale mogę to sobie wyobrazić... teraz jest ciężko ale z każdym dniem będzie coraz lepiej :)
    Mówią że czas leczy rany co jest nieprawdą bo czas nie leczy ran tylko przyzwyczaja do bólu- zawsze będziesz pamiętać co się ostatnio wydarzyło, ale Twój Aniołek kiedyś do Ciebie wróci zobaczysz <3
    Daj sobie czas, przeżyj to na swój sposób, z czasem będzie łatwiej...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly. Masz prawo przeżywać straszne rzeczy które się działy w ostatnim czasie. Pozwol sobie na to.
    Ale musisz też pamiętac że masz rodzinę i chłopaka. Dalsze życie choć wyda Ci się inaczej, ma sens. Ma dużo sensu. Może potrzebujesz z kims pogadać, nie powinnas być sama

Butterfly92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia daj znać co kupilas fajnego w takim razie.

Butterfly dokładnie musisz to po prostu przeżyć na swój sposób pamiętając że masz wokół życzliwych ludzi. Do kiedy masz wzolnienie?

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U mnie jeszcze 7 h ;) też bym w planszówki pograla ;) polecasz jakieś fajne dla dwojga? My mamy tylko monopoly, jengę i takie jakieś dziwne coś z potworami. Pograłabym w coś ciekawego ;)

Ja uwielbiam chińczyka moja miłość do niego nie gaśnie ;P myślę nad kupnem "Ego" albo "gra na emocjach" tak żeby grając też się poznawać :) z tych co mamy to mamy jeszcze scrabble, eurobiznes i warcaby ;) szachy też ale nie gram :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki :)

Dziewczyny ja też uwielbiam gry ale maż nie bardzo :/ czasem sobie z przyjaciółkami urządzamy wieczór gier ;) ja mam jenge i monopoly wersja prl :) miałabym więcej ale jak nie mam z kim grać to nie kupuje :( A czasem by się chciało tak we dwóch pograć

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa zwolnienie mam do 6 grudnia

Walka z endometriozą.
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa jeśli kupię coś napewno się pochwalę
    Butterfly, to co przeszłaś napewno bardzo boli i to ogromny cios. Strata jest cholernie bolesna a jeszcze tobie dodatkowo przypadła diagnoza. Ale szukaj pozytywów wiesz z czym masz problem będziesz leczona i doczekasz się kolejnej ciąży :)
    Powolutku dojdziesz do siebie, nie zamykaj się w sobie walcz, napewno dasz radę masz wsparcie u nas, chłopak napewno też pomoże przejdziecie przez to razem

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja uwielbiam chińczyka moja miłość do niego nie gaśnie ;P myślę nad kupnem "Ego" albo "gra na emocjach" tak żeby grając też się poznawać :) z tych co mamy to mamy jeszcze scrabble, eurobiznes i warcaby ;) szachy też ale nie gram :P
    My graliśmy raz w ego family, ja, mąż i moje dwie przyjaciółki i się okazalo że one znają mnie lepiej niż maż haha

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Butterfly, to co przeszłaś napewno bardzo boli i to ogromny cios. Strata jest cholernie bolesna a jeszcze tobie dodatkowo przypadła diagnoza. Ale szukaj pozytywów wiesz z czym masz problem będziesz leczona i doczekasz się kolejnej ciąży :)
    Powolutku dojdziesz do siebie, nie zamykaj się w sobie walcz, napewno dasz radę masz wsparcie u nas, chłopak napewno też pomoże przejdziecie przez to razem
    Dziękuję Kasiu :)

Walka z endometriozą.

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly to masz jeszcze troszkę czasu na odpoczynek.

Monopoly uwielbiam! Ja mam jeszcze taką starą starą wersje eurobuissnesu i ja uwielbiam. Pamiętam jak bylam mala i gralismy w to całą rodziną. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    My graliśmy raz w ego family, ja, mąż i moje dwie przyjaciółki i się okazalo że one znają mnie lepiej niż maż haha

Niezle perełki mogą wyjść co nie? ;D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Niezle perełki mogą wyjść co nie? ;D
    Oj bardzo :D tylko trzeba mieć dystans do siebie żeby w to grać

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka masz racje dziecko jest najlepszym laktatorem. Tez chcialam isc systemem BLW ale wizja zadlawienia mnie przerosla. Na rozbudzenie laktacji to fermaltiker lub slod jeczmienny a najlepsze piwo 0%. Ja niestety z racji wczesniactwa nie bylo mi dane przystaeiac odrazu do cyca wiec laktator to moj 2 przyjaciel. Terka korzystaj z nocy przespanych u nas zeby pobudka co 1.5h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly przykro mi ze taksie wszystko potoczylo. Ale los jest laskawy i do Ciebie sie usmiechnie. Pamietaj kto nie walczy ten nie nianczy. Pozdrawiam.

‹‹ 1873 1874 1875 1876 1877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ