X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka mam nadzieję że pierniczki wyjdą :) ja chyba jutro też trochę ich trzasne, a co :D

Dziewczyny na pewno wasze aniołki do Was wrócą- prędzej czy później ale wrócą :)
    U mnie za to dalej trzeba szukać przyczyny niepowodzeń... Ale tym szukaniem się zajmę jak już będę szzuplutka i zdrowa "zywieniowo" :) powiem wam że jestem bardzo zmotywowana z tą dietą :) bo wiem że na pewno łatwiej mi będzie zajść w ciąże jak się pozbede nadwagi :) mama mi ostatnio powiedziała że to na pewno nie waga stoi na przeszkodzie bo przecież "grube baby" też w ciąże zachodzą... niby fakt ale może u mnie akurat to jest właśnie ta przeszkoda... może tak może nie ale lepiej się wziąć za siebie i ja to zrobiłam dla dziecka i dla siebie :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, małymi kroczkami do przodu. Jak będziesz teraz na l4 to sobie zaplanuj prezenty pod choinkę, święta, skup się na czymś :) pomoże.

Dziewczyny, ja byłam na sklepach, jak wyszłam o 10 tak wróciłam przed 15. Starałam się chodzić powoli i mało, ale wróciłam tak zmęczona, że teraz leżę i nie mam na nic siły. I lekko mnie podbrzusze boli. Ale rodzic to bym wolała za tydzień :P
    Kupiłam perfumy dla M, rzeczy na wigilię w Ikei, odebrałam prezent dla chrzesnicy, zakupy spożywcze i tak zleciało..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss - moja znajoma 2 razy poroniła. I poszła do dietetyka. Po tej diecie zaszła w ciążę i jej córeczka jest już na świecie, więc nie wierzę że to nie ma nic wspólnego z zachodzeniem w ciążę. :)

Magda, poszalałaś. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda chyba już powoli próbujesz wywołać Karolinke na świat :) ale fajnie że już porobilaś troszkę zakupów na święta :)

Puchatkowa dzięki że napisałaś mi o tej znajomej <3 Ja też wierzę w siłę zdrowego jedzenia i diety :) na pewno nie zaszkodzi a może pomóc więc będę uparcie się trzymać planu :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak trochę :P musiałam jechać bo wiem że mojego M trafia na zakupach i ich bardzo nie lubi.. A jak mam go potem wysyłać po cos to mnie będzie trafiać :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jak to gdzie się podziewa Twój maluszek? Czeka na Ciebie w najpiękniejszym i najlepszym miejscu :)

A ja wam powiem-nic nie kupiłam. No nic. Żadnej gry. Lazilismy Lazilismy i nic nie wybraliśmy ;D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 kochana mam nadzieje, że znajdziesz siłę i znowu zaczniesz się uśmiechać skarbie. Życzę Ci tego.

Miss gratulacje wyniku u dietetyka :-)

Lelek !! No śliczny widok :-D malutki bombelek nie zdający sobie sprawy jak po drugiej stronie brzuszka jest wyczekiwany :-)

Dziewczyny ja polecam wam od serca planszowke "wsiąść do pociągu" gra dla dorosłych ale świetna jest !! W mojej rodzinie co święta od jakiegoś czasu już gramy w planszowki :-D strasznie to lubie, bo śmiechu czasem co nie miara jest przy grach np. activ albo załóż się, które też polecam :-)

Zdjęcia waszych brzuszków CUDNE :-) ja mam tak, że zawsze się gapie dosłownie jak widzę ciężarną haha ale tak mam od lat... Jak jeszcze nie zaczęłam studiów. Tak mnie fascynuje ciąża :-)
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, planujecie coś kupić na Black Friday? :)
    Ja kupiłam nawilżacz powietrza i oczyszczacz :-D jutro mają mi dojść hihi już się cieszę i jako rodzinny mistrz promocji udało mi się zaoszczędzić ponad 100 €

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny grzeszę. Wysłałam męża po mrożoną pizzuchę aaaaaa.:D

Lelek lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, w ciąży takie grzechy są wybaczone :) mnie sie marzy kawa z McDonald's... Oj tak ;)

Paulina, no to rzeczywiście zaoszczedzilas...:) W tym roku nie miałam nawet czasu się porozglądać za jakimiś promocjami...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Panipuchatkowa, w ciąży takie grzechy są wybaczone :) mnie sie marzy kawa z McDonald's... Oj tak ;)

Paulina, no to rzeczywiście zaoszczedzilas...:) W tym roku nie miałam nawet czasu się porozglądać za jakimiś promocjami...
    Że mnie się śmieją w rodzinie, bo ja nie lubię kupować nic za normalna cenę i wiecznie szukam promocji B-)

Panipuchatkowa teeeez bym zjadła :-D kupiliśmy z mężem dzisiaj spod do pizzy i jutro będziemy sami robić :-D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins ja to doskonale rozumiem :) nigdy nie kupuje nic bez promocji :P

Panipuchatkowa, u nas też była dziś mrożona pizza :P

Kurde, jacyś sąsiedzi nad nami zrobili sobie imprezę. Normalnie dzicz.. A M wstaje na przed 6 do pracy :/ :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 najgorzej jak właśnie ktoś nie zwraca uwagi na sąsiadów ... Ja rozumiem czasem trochę posiedzieć dłużej ale bezmyślnie kosztem sąsiadów imprezować to ...
    Ja mieszkam w samym centrum. W mojej kamienicy była kieeeedys piekarnia a teraz jest wieeelki pubo-bar z muzyką na żywo itp. całe miasto się tu schodzi B-) czasem chce wejść do swojego podwórka, bramę mam obok głównego wejścia i ludzie stoją tak jak by w tej bramie i mówię sto razy przepraszam, że chce wejść do domu, a Ci patrzą na mnie jak na wariatkę, gdzie ja się ładuję na prywatne podwórko knajpy ^_^ ich miny kiedy kluczem otwieram bramę i w wchodzę do środka zawsze mnie śmieszą :-D
    Na szczęście w domu u mnie tylko w jednym pokoju na samym końcu mieszkania trochę słychać czasem muzykę :-) tak to nic nie słyszę, chyba że ktoś się drze na ulicy jak opętany :-|

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no widzisz.. Ja niby jestem przyzwyczajona, bo jak odwiedzalam mojego M w akademiku to imprezy były na porządku dziennym. Wieczne imprezy. Ale chyba zestarzalam się :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 24 listopada 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wiem cos o tym.. Co prawda teraz mieszkamy w nowym budownictwie i każdy stara się być 'cicho' i nie robić imprez ale czasami ktoś się znajdzie.

Paulins jak chcesz to mogę Ci podrzucić super przepis na ciasto na pizzę. U mnie z tego wychodzi 4 blachy.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Butterfly, małymi kroczkami do przodu. Jak będziesz teraz na l4 to sobie zaplanuj prezenty pod choinkę, święta, skup się na czymś :) pomoże
    Chłopak wziął urlop to przynajmniej nie będę tak dużo myśleć <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 08:32

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Butterfly92 kochana mam nadzieje, że znajdziesz siłę i znowu zaczniesz się uśmiechać skarbie. Życzę Ci tego
    Dziękuję Paulins :)
    Lepiej się czuje dziś niż wczoraj, oby tak dalej :)

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ja wczoraj jak zwykle wieczorem padlam o 19 bo tak mi bylo zle, wiec juz nic nie pisalam...

Butterfly, nie zalamujemy sie ! Nie ma nawet takiej opcji :) Widac po Tobie, ze silna babka jestes :)

Paulins- ja to z tymi spodami na pizze nie umiem sie obchodzic :p Zawsze robimy swoje ciasto bo zdecydowanie lepiej mi smakuje z domowej roboty, niz ze sklepu ;)

Widze, ze wczoraj byl dzien mrozonej pizzy- u mnie wczoraj byl dzien kebaba... upss ;) za dlugo sie wczoraj przegloszilam a pozniej przezywalam rewolucje w drodze z pracy w samochodzie ;p

Za to w ogole nie mam pomyslu na dzisiejszy obiad, wezcie cos doradzcie :( U mnie w lodowce tylko kiszona kapusta jest :p musze Meza na shopping wyslac :p

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek u nas tez pustka w lodowce i nic nie chce sie gotowac. Mam jakiegos kurczaka więc upieczemy. Jutro mamy chrzciny więc idziemy później na obiad. Na szczęście nie musimy myśleć o jutrzejszym obiedzie.:P

Lelek lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) my przyjechaliśmy wczoraj do rodziców i jakoś nawet na forum nie zamknęłam:)
    Magda u mnie też się często imprezy w mieszkaniu pod nami zdarzają. Ostatnio o 2 w nocy zaczęło to mąż ich poszedł upomnieć a raz to nic nie dawało i nazwaliśmy policję w środku nocy. Nie ma co się męczyć. Imprezy imprezami ale powinni chociaż muzykę sciszyc i się nie wydzierać.
    Butterfly dasz radę;* dobrze że twój wziął urlop, spędzicie trochę czasu razem.
    Ciekawe jak tam nasza Kryha;) I Mała się dawno nie odzywała;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha- moze zabierzecie mnie na chrzciny razem ? ;) tez bym juz sie nie musiala martwic co zjesc :p wzielabym co daja ;)

Nie mam na nic ochoty... Ciezko mi dlatego cos wydumac na obiad :p

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

‹‹ 1875 1876 1877 1878 1879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ