Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka mam nadzieję że pierniczki wyjdą :) ja chyba jutro też trochę ich trzasne, a co :D

Dziewczyny na pewno wasze aniołki do Was wrócą- prędzej czy później ale wrócą :)
    U mnie za to dalej trzeba szukać przyczyny niepowodzeń... Ale tym szukaniem się zajmę jak już będę szzuplutka i zdrowa "zywieniowo" :) powiem wam że jestem bardzo zmotywowana z tą dietą :) bo wiem że na pewno łatwiej mi będzie zajść w ciąże jak się pozbede nadwagi :) mama mi ostatnio powiedziała że to na pewno nie waga stoi na przeszkodzie bo przecież "grube baby" też w ciąże zachodzą... niby fakt ale może u mnie akurat to jest właśnie ta przeszkoda... może tak może nie ale lepiej się wziąć za siebie i ja to zrobiłam dla dziecka i dla siebie :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, małymi kroczkami do przodu. Jak będziesz teraz na l4 to sobie zaplanuj prezenty pod choinkę, święta, skup się na czymś :) pomoże.

Dziewczyny, ja byłam na sklepach, jak wyszłam o 10 tak wróciłam przed 15. Starałam się chodzić powoli i mało, ale wróciłam tak zmęczona, że teraz leżę i nie mam na nic siły. I lekko mnie podbrzusze boli. Ale rodzic to bym wolała za tydzień :P
    Kupiłam perfumy dla M, rzeczy na wigilię w Ikei, odebrałam prezent dla chrzesnicy, zakupy spożywcze i tak zleciało..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss - moja znajoma 2 razy poroniła. I poszła do dietetyka. Po tej diecie zaszła w ciążę i jej córeczka jest już na świecie, więc nie wierzę że to nie ma nic wspólnego z zachodzeniem w ciążę. :)

Magda, poszalałaś. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda chyba już powoli próbujesz wywołać Karolinke na świat :) ale fajnie że już porobilaś troszkę zakupów na święta :)

Puchatkowa dzięki że napisałaś mi o tej znajomej <3 Ja też wierzę w siłę zdrowego jedzenia i diety :) na pewno nie zaszkodzi a może pomóc więc będę uparcie się trzymać planu :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak trochę :P musiałam jechać bo wiem że mojego M trafia na zakupach i ich bardzo nie lubi.. A jak mam go potem wysyłać po cos to mnie będzie trafiać :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jak to gdzie się podziewa Twój maluszek? Czeka na Ciebie w najpiękniejszym i najlepszym miejscu :)

A ja wam powiem-nic nie kupiłam. No nic. Żadnej gry. Lazilismy Lazilismy i nic nie wybraliśmy ;D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 kochana mam nadzieje, że znajdziesz siłę i znowu zaczniesz się uśmiechać skarbie. Życzę Ci tego.

Miss gratulacje wyniku u dietetyka :-)

Lelek !! No śliczny widok :-D malutki bombelek nie zdający sobie sprawy jak po drugiej stronie brzuszka jest wyczekiwany :-)

Dziewczyny ja polecam wam od serca planszowke "wsiąść do pociągu" gra dla dorosłych ale świetna jest !! W mojej rodzinie co święta od jakiegoś czasu już gramy w planszowki :-D strasznie to lubie, bo śmiechu czasem co nie miara jest przy grach np. activ albo załóż się, które też polecam :-)

Zdjęcia waszych brzuszków CUDNE :-) ja mam tak, że zawsze się gapie dosłownie jak widzę ciężarną haha ale tak mam od lat... Jak jeszcze nie zaczęłam studiów. Tak mnie fascynuje ciąża :-)
    Magdaa21 wrote:
    Dziewczyny, planujecie coś kupić na Black Friday? :)
    Ja kupiłam nawilżacz powietrza i oczyszczacz :-D jutro mają mi dojść hihi już się cieszę i jako rodzinny mistrz promocji udało mi się zaoszczędzić ponad 100 €

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny grzeszę. Wysłałam męża po mrożoną pizzuchę aaaaaa.:D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, w ciąży takie grzechy są wybaczone :) mnie sie marzy kawa z McDonald's... Oj tak ;)

Paulina, no to rzeczywiście zaoszczedzilas...:) W tym roku nie miałam nawet czasu się porozglądać za jakimiś promocjami...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Panipuchatkowa, w ciąży takie grzechy są wybaczone :) mnie sie marzy kawa z McDonald's... Oj tak ;)

Paulina, no to rzeczywiście zaoszczedzilas...:) W tym roku nie miałam nawet czasu się porozglądać za jakimiś promocjami...
    Że mnie się śmieją w rodzinie, bo ja nie lubię kupować nic za normalna cenę i wiecznie szukam promocji B-)

Panipuchatkowa teeeez bym zjadła :-D kupiliśmy z mężem dzisiaj spod do pizzy i jutro będziemy sami robić :-D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins ja to doskonale rozumiem :) nigdy nie kupuje nic bez promocji :P

Panipuchatkowa, u nas też była dziś mrożona pizza :P

Kurde, jacyś sąsiedzi nad nami zrobili sobie imprezę. Normalnie dzicz.. A M wstaje na przed 6 do pracy :/ :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 najgorzej jak właśnie ktoś nie zwraca uwagi na sąsiadów ... Ja rozumiem czasem trochę posiedzieć dłużej ale bezmyślnie kosztem sąsiadów imprezować to ...
    Ja mieszkam w samym centrum. W mojej kamienicy była kieeeedys piekarnia a teraz jest wieeelki pubo-bar z muzyką na żywo itp. całe miasto się tu schodzi B-) czasem chce wejść do swojego podwórka, bramę mam obok głównego wejścia i ludzie stoją tak jak by w tej bramie i mówię sto razy przepraszam, że chce wejść do domu, a Ci patrzą na mnie jak na wariatkę, gdzie ja się ładuję na prywatne podwórko knajpy ^_^ ich miny kiedy kluczem otwieram bramę i w wchodzę do środka zawsze mnie śmieszą :-D
    Na szczęście w domu u mnie tylko w jednym pokoju na samym końcu mieszkania trochę słychać czasem muzykę :-) tak to nic nie słyszę, chyba że ktoś się drze na ulicy jak opętany :-|

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no widzisz.. Ja niby jestem przyzwyczajona, bo jak odwiedzalam mojego M w akademiku to imprezy były na porządku dziennym. Wieczne imprezy. Ale chyba zestarzalam się :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 24 listopada 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wiem cos o tym.. Co prawda teraz mieszkamy w nowym budownictwie i każdy stara się być 'cicho' i nie robić imprez ale czasami ktoś się znajdzie.

Paulins jak chcesz to mogę Ci podrzucić super przepis na ciasto na pizzę. U mnie z tego wychodzi 4 blachy.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Butterfly, małymi kroczkami do przodu. Jak będziesz teraz na l4 to sobie zaplanuj prezenty pod choinkę, święta, skup się na czymś :) pomoże
    Chłopak wziął urlop to przynajmniej nie będę tak dużo myśleć <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 08:32

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Butterfly92 kochana mam nadzieje, że znajdziesz siłę i znowu zaczniesz się uśmiechać skarbie. Życzę Ci tego
    Dziękuję Paulins :)
    Lepiej się czuje dziś niż wczoraj, oby tak dalej :)

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ja wczoraj jak zwykle wieczorem padlam o 19 bo tak mi bylo zle, wiec juz nic nie pisalam...

Butterfly, nie zalamujemy sie ! Nie ma nawet takiej opcji :) Widac po Tobie, ze silna babka jestes :)

Paulins- ja to z tymi spodami na pizze nie umiem sie obchodzic :p Zawsze robimy swoje ciasto bo zdecydowanie lepiej mi smakuje z domowej roboty, niz ze sklepu ;)

Widze, ze wczoraj byl dzien mrozonej pizzy- u mnie wczoraj byl dzien kebaba... upss ;) za dlugo sie wczoraj przegloszilam a pozniej przezywalam rewolucje w drodze z pracy w samochodzie ;p

Za to w ogole nie mam pomyslu na dzisiejszy obiad, wezcie cos doradzcie :( U mnie w lodowce tylko kiszona kapusta jest :p musze Meza na shopping wyslac :p

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek u nas tez pustka w lodowce i nic nie chce sie gotowac. Mam jakiegos kurczaka więc upieczemy. Jutro mamy chrzciny więc idziemy później na obiad. Na szczęście nie musimy myśleć o jutrzejszym obiedzie.:P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) my przyjechaliśmy wczoraj do rodziców i jakoś nawet na forum nie zamknęłam:)
    Magda u mnie też się często imprezy w mieszkaniu pod nami zdarzają. Ostatnio o 2 w nocy zaczęło to mąż ich poszedł upomnieć a raz to nic nie dawało i nazwaliśmy policję w środku nocy. Nie ma co się męczyć. Imprezy imprezami ale powinni chociaż muzykę sciszyc i się nie wydzierać.
    Butterfly dasz radę;* dobrze że twój wziął urlop, spędzicie trochę czasu razem.
    Ciekawe jak tam nasza Kryha;) I Mała się dawno nie odzywała;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha- moze zabierzecie mnie na chrzciny razem ? ;) tez bym juz sie nie musiala martwic co zjesc :p wzielabym co daja ;)

Nie mam na nic ochoty... Ciezko mi dlatego cos wydumac na obiad :p

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

‹‹ 1875 1876 1877 1878 1879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ