X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek dawaj z nami na chrzciny.:D

Lelek lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki wczoraj wróciłam późno więc nie pisałam. Udało mi się złowić dwie rzeczy, siostra bardziej się oblowila.
    Dziś jestem w pracy do 13 a później zakupy typu chemia, spożywka aż mi się nie chce na samą myśl.
    Widzę temat imprez sasiedzkich, ja na szczęście nie mam takiego problemu mieszkam w domu jednorodzinnym, jedynie słychać sąsiadów jak się wyjdzie na zewnątrz i jest jakiś grill. Ja to bym chyba oszalała jak bym słyszała sąsiadów ja w domu lubię ciszę nawet jak autem jadę to muzyka gra na minimum mąż wczoraj zrobił głośniej to był zgrzyt że jak to ciszej jak na imprezie muzyka głośno mi nie przeszkadza.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie wieczorem przyjeżdżają rodzice więc jutro obiad mam z głowy, mama powiedziała że zrobi :)
    A dziś resztki z wczoraj - ogorkowa mam. Muszę jeszcze posprzątać.
    Nie wyspałam się, ale pod koniec ciąży to chyba normalne.

A w ogóle to zapomniałam Wam napisać, że mój M jak przykłada głowę do brzucha to słyszy serduszko małej :) więc mamy żywy detektor tętna :P i lekarz powiedział że to możliwe, tym bardziej że jak policzył to jest około 140 uderzeń na minutę :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jasne że jest możliwe :) w sumie fajnie tak jak słyszy :D

Co do pizzy to my wolimy sami zrobić spod :) w sumie dawno nie robiliśmy... Czas nadrobić :P

No właśnie o Małej myślałam ostatnio, ciekawe jak tam. Szkoda że nie można oznaczać ludzi tu to by widzieli że ich wzywamy ;D
    No i kryha też zamilkła ;) och ciekawe co u nich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 10:14

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale czad :) Kiedyś spróbuję tak z moim ;)

U mnie dzisiaj 30 dc a okresu nie widać. Dzisiaj mocniej zaczęły mnie boleć sutki. Przypuszczam że znowu miałam jakąś późną owulację :/ i na okres sobie poczekam. A już chciałam startować z lamettą.

Co do obiadu, też mam z głowy :) W weekend gotuje mama :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ogólnie mega rzadko kupujemy mrożona pizze bo nam nie smakuje. Jedyna opcja jest margerita z Lidla, jest zjadliwa. A tak to mój M robi przepyszna :) tylko już nie chciałam go męczyć.
    Dzis w nocy byłam chyba z 15 razy siku. Masakra jakaś..

Kasia, ja się wychowałam na wsi, M też i już się nie możemy doczekać budowy swojego domu. Ale niestety jeszcze trochę czasu minie zanim wybudujemy i zamieszkamy :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia życzę szybkiego zrealizowania planów, ja nie wyobrażam sobie mieszkać w mieście w bloku. A do centrum miasta od siebie mam około 10 km więc bliziutko :)
    Właśnie Mała się już jakiś czas nie odzywa Nathan zajmuje cały czas mamusi :)

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Lelek, nie załamuje się, wzięłam się za porządki świąteczne :D

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wychowalismy się na wsi ale niesteyy nie stać nas na razie na budowę chociaż działka jest. Może kiedyś..:) a ja wstawilam wuzetkę i się polozylam!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja piję sobie barszczyk z kiszonych buraków :) Mama mi zakisiła. Ostatnio mam fazę na sok z buraków, wczoraj chyba ze 3 szklanki w pracy wypiłam :) A dzisiaj mama mi zrobiła barszczyk do picia z nich :) Superancki :)

Mąż poszedł do znajomego doktora, bo go coś rozkłada. I wiecie, gardło boli to już obłożnie chory. Zabroniłam mu brać antybiotyk, niech mu coś lekarz naturalnego zapisze.

Co do mieszkania, my tez jesteśmy oboje z małej miejscowości. Tutaj cisza i spokój, czyste powietrze. Chcemy tu wrócić w przyszłym roku. Mieszkanie babci Patryka wykupiliśmy, chcemy je rozbudować dokupując jeszcze strych którego nikt nie używa :) I tak z 30 metrów zrobi się ok 60-70. Nasz kolega tak samo zrobił w bloku obok. Wyremontowali i jest super mieszkanie :) Ale to wiecie, takie dalekosiężne plany. Jednak zamiast dać za mieszkanie 200 tysięcy albo więcej, kupimy je łącznie ze strychem za ok 20, maksymalnie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też ze wsi ale od czasów studiów mieszkam w bloku i nie narzekam :) U nas w klatce sami młodzi ludzie z małymi dziećmi (tylko my bezdzietni) więc i imprez nie ma :) A po sąsiedzku mamy gabinet medycyny naturalnej - raz w nocy właściciele urządzili sobie karaoke tam i już miałam dzwonić po policję ale przypomniałam sobie że my na moje 25 urodziny też meeega imprezę zrobiliśmy i też nikt nie dzwonił to i ja taką świnią nie będę :) tylko że moja impreza była w sobotę a u nich w niedzielę gdzie większość w poniedziałek na rano do pracy :/ ostatnio też mieli w tej medycynie naturalnej jakiś zjazd i jakieś modły odprawiali aż się trochę przerazilam...

Ja już po zakupach, troszkę w sh kupiłam ciuszków ale nie za dużo, kocyk i obrus świąteczny w pepco i szampana na urodziny męża w Tesco :) ludzi tyle że szok a z rana tak ślisko było że szło się wyglebić i pocharatac sobie kości haha na szczęście przyjaciółka mnie samochodem powozila to nie musiałam łazić :)
    Zaraz zbieramy się do rodziców :)
    Miłego dnia :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss to zakupki udane.:) Alex fajna opcja z tym mieszkaniem.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarnelam domek z rana, wstawilam juz 2 prania, robi sie 3cie ;p przez caly tydzien nic nie robie to pozniej w sobote mam troche tego prania ;) oczywiscie swojego prania niewiele, ale moj Maz jet mistrzem tworzenia mi roboty ;p

Stwierdzilismy, ze robimy udka w sosie bbq z pieczonymi ziemniaczkami ;) wiec juz sie kurak marynuje, ja w koncu usiadlam na kanape i odsapne do czasu jak zrobi mi sie pranie ;)
    Nie chce mi sie odkurzac, puscilam robota a moze pozniej meza zmusze, zeby poodkurzal schody bo niestety tam robot nie wjedzie ;p

Milego dnia dziewczyny! Ja dzisiaj melduje, ze bylam tylko raz nad WC :p

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek ladniutki avatarek. No tylko raz? Dzień się jeszcze nie skończył. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. Wpadam na chwilę tylko napisać, że od rana mam w miarę regularne skurcze. Nie są jakieś bardzo bolesne jeszcze, więc liczę i czekam, co się będzie działo :)
    mam nadzieję, że się w końcu akcja rozwinie na dobre, bo zazwyczaj jak się pochwalę to wszystko zaraz mija :(

panipuchatkowa, Lelek, Magdaa21, alex0806, terka lubią tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha trzymamy kciuki!!!!:* powodzenia!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha ja również trzymam kciuki!!!! :*

Walka z endometriozą.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wam się pochwalić :*

Od blisko tygodnia czasu nie jem słodyczy <3

Podczas pobytu w szpitalu schudłam 2kg :)

Mam do zrzucenia ponad 20 kg, ale wiem że dam radę :)

Magdaa21, terka, Andii lubią tę wiadomość

Walka z endometriozą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa- dziekuje ;)

Butterfly - super! Malymi kroczkami zrzucisz tyle ile trzeba :) wspieram!

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha szczęśliwego rozwiązania i trzymam kciuki <3

Butterfly ja kiedyś schudłam 27kg i powiem z doswiadczenia- da się :D tylko później ciężej to utrzymać bo taka zdrowa dieta to już powinna być na całe życie a człowiek taki głupi (mówię o własnym przykladzie) że jak już schudnie to myśli że już może wrócić do starego jedzenia i wtedy jest efekt jojo :( mi wróciło 13 kg i teraz od nowa z nimi walczę :) ale warto <3
    Super że odstawiłaś słodycze :) ja ostatnio jadłam słodkie 3 tygodnie temu i czuje się o niebo lepiej bez nich :) czasem kusi ale trzeba się oprzeć :)
    Życzę Ci dalszych spadków i dużo wytrwałości :) odchudzanie to walka a my ją wygramy!!!

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 1876 1877 1878 1879 1880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ