X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda catering mam z restauracji ze wsi Wawelno "Złoty Róg" polecam jak coś :-)
    Magda, Panipuchatkowa cudne brzusie :-)
    Kryha widać córeczce w brzuchu u mamy dobrze :-)
    A co do black friday to też jakoś specjalnie na zakupy się nie wybieram.

A widziałam temat imion. Ja mam na imię Martina :-)

kryha, terka lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, słyszałam o tym cateringu :) dużo dziewczyn jest zadowolonych :)

Mari92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah widzicie, napisała mi ta dziewczyna z olx smsa, że jest w ciąży i jest w szpitalu i że przeprasza za zamieszanie..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z mocnego karmienia:) od wczoraj biorę Jagodę na przetrzymanie i ma sama budzić się do jedzenia :) tak jak panipuchatkowa napisałaś (chyba to bylas Ty:) ) nie ma sensu jej wybudzać... Chociaż jak mija 4h to już zaczynam panikować.. oczywiście przez dzień, bo w nocy sama śpię :)

Był temat zakupów z olx. Ja najczęściej jak coś kupuje to z opcją odbioru osobistego.. tak kupiliśmy szumisia Jagodzie.. i przedwczoraj laktator. Kobieta sprzedawała praktycznie nowy za połowę ceny. Według paragonu ten laktator ma miesiąc...

Kurczę dziewczyny, Black Friday a ja jestem uziemiona w domu :( narazie po tym szpitalu nigdzie z Jagoda nie wychodzę, a bardzo chętnie bym powiedziała parę sklepów.. bo kilka rzeczy by się przydało kupić :) a tak to dziś muszę napisać listę zakupów, i mojego jutro wyśle na zakupy spożywcze:) c

Magda, i jak ten segregator pediatryczny? Bo naprawdę myślę nad jego zakupem by mieć wszystkie dokumenty Jagody w jednym miejscu..

Kryha, ja pamiętam że w czwartek byłam na wizycie u ginekologa i też mi mówiła że szybko nie urodze. Z tym że u mnie wszystko było poznamy na cztery spusty. I dała skierowania do szpitala na obserwację x powodu malowodzia. W domu popołudniu mój tak mnie wkurzył, że w piątek przy przyjęciu do szpitala miałam już rozwarcie na palec a stres że jestem w szpitalu sprawił że w nocy dostałam bolesnych skurczy :) także każda kobieta inaczej reaguje na stres :)

Miss, super że tak dobrze poszło u dietetyka!:)

A właśnie, macie dziewczyny jakieś sprawdź sposoby na pobudzenie laktacji? Najlepiej jakieś smaczne:D bo Obecnie pije herbatkę Lactosan i mam ochotę rzygać bo nie lubię nic co jest ziołowe..

MissKathy92 lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    no niestety różnie bywa :(

Ale tak jak mówię jestem kiepskim wyznacznikiem ;D ogólnie tego typu rzeczy pomagają bardzo :) no i niezła rozrywka ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka spróbuj może herbaty z mlekiem ;)
    Nie każdy lubi ale podobno super działa ;)
    I poczytaj o łusce kakaowej ;) znaczy od samego czytania nie zadziała ale poczytaj czy chcesz tak sobie pomóc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 05:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno mnie nie bylo ale mam urwanie glowy. Corka zabkuje nie spi wogole jest marudna tylko raczki raczi. Przepraszam ale nie odniose sie do wszystkich. Ktoras z dziewczyn pisala o laktacji. Sprobowac mozna fermaltiker ale najbardziej mozna pobudzic laktacje laktatorem system 7 5 3. I to zalezy jaki laktator. Przerabiam temat laktacjii od podszewki. Sprobuje was nadrobic w lepszy czas mojego dziecka. Przepraszam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy udanych seksow. Ktoraz z dziewczyn pisala o laktacji o ten temat przerabiam caly czas. Zelaszcza ze jestem mama kp i kpi. Najlepiej laktacje pobudzic laktatorem w systemie 7 5 3. Zalezy jeszcze od laktatora czy pojedynczy czy na 2 piersi. Madzia ty juz prawie na porodowce zaraz bd tulic slodkiegi i nieeinnego niemowlaka razem z kryha. Terka myslisz juz o rozszerzeniu diety???.

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Patulka, moim zdaniem fajna rzecz, chociaż pewnie dla większości niepotrzebny gadżet. Ale ja lubię mieć wszystko uporządkowane. :)
    Edit: dzisiaj mamaginekolog na zniżkę 10zl z kodem "bf". :)

Julka, już niedługo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 06:37

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka tak ja pisalam o tym wybudzaniu.:) jesli chodzi o laktacje to nie pomoge bo mnie to dopiero czeka ale chętnie poczytam!

Magda noo i się wyjasnila sprawa z olx.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej,
    Patulka, moim zdaniem fajna rzecz, chociaż pewnie dla większości niepotrzebny gadżet. Ale ja lubię mieć wszystko uporządkowane. :)
    Edit: dzisiaj mamaginekolog na zniżkę 10zl z kodem "bf". :)

Julka, już niedługo :)
    kurczę trochę się pospieszylam z tym segregatorem :( no trudno...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) co do olx to ja nic nie zamawiam bo moja siostrę już nie raz oszukali jak zamawiała. Sama wystawiam rzeczy ale wolę się z tym kimś spotkać i sprzedać. Tak samo kupować.
    Ja się dzisiaj modlę żeby okres dostać:) bo już mnie trochę brzuch cmil, sutki bolą lekko i plecy dzisiaj zaczęły. Ale leje się płodny śluz więc nie wiem o co chodzi... oszaleję z tymi moimi cyklami kiedyś. Dzisiaj 29 dc.
    Jakie plany na weekend dziewczyny? :) my jedziemy dzisiaj do rodziców

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 06:53

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle się witam :)
    Ja dziś chyba do sklepów nie idę bo stracę pół wypłaty :) wczoraj kupiłam sobie buty i spodnie i mi starczy narazie :) W sobotę wybieram się z przyjaciółką do second handu, może jakieś perełki znajdziemy haha

Jejku jak super że już piątek :D
    Udanego dnia :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss SH to najlepsza opcja. Ja lubię chodzić w poniedzialki bo wtedy wszystko za 1zl.:D

Alex to niech przychodzi ta @ żebyście mogli zacząć staranka. Ja sobota w domu a w niedziele jedziemy na chrzciny.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nigdzie nie ruszamy :) moi rodzice chyba wpadną w sobotę i zostaną na noc.
    A ja dziś spróbuję pojechać rano na zakupy bo w rossmannie zniżki na perfumy to bym kupiła mojemu M od razu w prezencie. Plus taki ze rano pustki w centrum handlowym :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to pomysłu na prezenty dla rodziców nie mam. Muszę pomyśleć intensywnie co by im się przydało i może za tydzień się wybierzemy bo zostajemy w Opolu. W piątek 30 idę na urodziny szefowej ;) A w sobotę może jakieś przedświąteczne szaleństwo
    Śmiałam się przed chwilą bo wyświetliło mi mój horoskop. Mówi że przyjadą do mnie dzisiaj goście dawno nie widziani i to w ilościach ogromnych ale mam się nie martwic bo skonczy sie to sukcesem. I sobie od razu pomyslalam o okresie ;p jak ten skonczy sie sukcesem to ja juz postanowilam przez pierwsze tygodnie lezec tylkiem do gory ;) akurat na swieta wszystko by wypadlo ;)

Paulins lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Julka.
    Fajnie że się odezwałaś :)
    Współczuję ząbkowanie-to dopiero przed nami. Póki co cieszymy się z przespanych nocy ;)
    Co do rozszerzenia diety-o nie nie. Jeszcze ma dużo czasu na to ;) ogólnie chcemy iść w system BLW a na to to tym bardziej ma czas :) póki co mleko widać mu wystarcza :) lepszej diety chwilowo nie znajdę dla niego ;)
    Co do laktatora-nie wiem, nie ufam żeby mógł pomóc rozbudzic laktacje. Jak dla mnie lepszej metody niż dziecko przy cycku nie ma. Ale może czegoś nie wiem, może działa tylko ja jakas taka antylaktatorowa :P nawet takiego sprzętu w domu nie mam ;)
    Aaa i przypomniałam sobie - slod jeczmienny ;) o ile piwa nie polecam tak chyba osobno można w formie syropu czy czegoś kupic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 08:33

• terka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja też się cieszę na weekendzik ;)
    Niby mąż pracował od wtorku a i tak dobrze ze wolne będzie miał już ;D
    Dzisiaj skoczymy zobaczyć te gry czy jakaś fajna promocja będzie a tak to nie mam pomysłu na weekend. Pogoda taka że nic się nie chce. Więc moze zrobimy sobie maraton filmowo-planszowy :P
    Chyba że mezulo ma jakiś pomysł albo znajomi będą mieli czas to może w ta stronę pójdziemy ;) nie wiem, w sumie o tym weekendzie nie myślałam jeszcze choc mąż zaczyna go za 6h :P

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 7 h ;) też bym w planszówki pograla ;) polecasz jakieś fajne dla dwojga? My mamy tylko monopoly, jengę i takie jakieś dziwne coś z potworami. Pograłabym w coś ciekawego ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do pobudzania laktatorem to metoda 7-5-3 co 3h. Z preparatów femaltiker właśnie na slodzie jest. Słyszałam też o metodzie power pumping. http://www.mlekiemmamy.org/power-pumping/
    Jaki masz laktator?
    Ja bym się troszkę bała niewubudzac dziecka, które nie przybieralo, część dzieci nie budzi się jak jest godne, spada im poziom cukru i jeszcze głębiej zasypiaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 09:04

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 1872 1873 1874 1875 1876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ