X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Tylko chyba ja mam jakieś dziwne dolegliwości^^
    Ja też mam wrażenie, że wokoło wszyscy znajomi ogłaszają ciążę i niemal wszyscy twierdzą, że się udało niespodziewanie, nie planowali tego itd. Może trzeba obrać taką taktykę :)

Widać wpadka jest taktyka :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka, a Ty już się nie będziesz tym małym opiekowała?

alex0806, chyba ciężko będzie teraz obrać taką taktykę jak my co rusz jesteśmy na forum, mierzymy temp. (ja aktualnie nie), pijemy ziółka itp. U nas to już w głowach za bardzo siedzi :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko ale można zaniechać te czynności tak jak np Ty temperaturę :D ale fakt przyzwyczajenie robi swoje ;)

No ja raczej ostanie dni tam będę, mały idzie do żłobka ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi, pewnie masz rację, bo to się wbija w psychikę tak mocno, że czasem nie można poskładać myśli i cały czas krąży w głowie... Ja dopiero zaczęłam w tym cyklu uważniejsze obserwacje i mierzenie, a bez tego i bez forum też się co miesiąc nakręcalam... Patrzę teraz na to tak, że mierzę tempkę itd żeby lepiej poznać swój organizm. Żeby zrobić coś jeszcze dodatkowo :)
    Już nie mogę się doczekać poniedzialkowej wizyty u endo. Żeby w końcu coś ruszyło. Jakoś po miesiącu brania leków zrobię sobie ponownie te badania, zobaczymy czy coś się zmienia. Może chociaż do rocznicy ślubu uda mi się zajść? :) Po drodze jeszcze szpital, tam pewnie też mi więcej powiedzą.
    Na razie mam nową taktykę, zobaczymy jak długo na tym uda mi się pociągnąć :) A mianowicie, nie planuję nic, zobaczę co dzień przyniesie i mam zamiar cieszyć się z małych chwil szczęścia :) Na przykład "jutro w końcu mogę pospać dłużej" :D
    A tak na serio, chyba mnie jajnik kłuje... albo mam skręt kiszek :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszyć się małymi rzeczami! Polecam ;)

A propo tego moze napiszecie co was miłego dzisiaj albo w ostatnim tygodniu spotkało? Ale zeby bylo trudniej nic nt. staram ciąży itd :D

1) Alex moze jutro w końcu pospać dłużej :D

2) ja dzisiaj nie zmokłam mimo ze cały dzień zanosiło sie na deszcz i padało ale w momentach gdzie byłam w pomieszczeniach ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... Dzisiaj to najbardziej mnie cieszy to, że ten tydzień tak szybko zleciał :) Mój mąż do pracy idzie jutro, więc do rodziców znowu nie pojadę, ale za tydzień już musi się udać, bo na parapetówkę idziemy do znajomych u nas w mieście rodzinnym :)

Dzisiaj mija 5 miesięcy po naszym ślubie :) Dopiero przed sekundą się zorientowałam że jest 22, a nie 21, a w kartach dziennych dzieciaków pisalam wczorajszą datę :D

DO tego mam taki jakiś pozytywny humor, że mam fazę na bajki i chyba sobie jakąś obejrzę, a co :)

A może napiszecie, jak macie na imię? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:08

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    hmm... Dzisiaj to najbardziej mnie cieszy to, że ten tydzień tak szybko zleciał :) Mój mąż do pracy idzie jutro, więc do rodziców znowu nie pojadę, ale za tydzień już musi się udać, bo na parapetówkę idziemy do znajomych u nas w mieście rodzinnym :)

Dzisiaj mija 5 miesięcy po naszym ślubie :) Dopiero przed sekundą się zorientowałam że jest 22, a nie 21, a w kartach dziennych dzieciaków pisalam wczorajszą datę :D

DO tego mam taki jakiś pozytywny humor, że mam fazę na bajki i chyba sobie jakąś obejrzę, a co :)

A może napiszecie, jak macie na imię? :D

U mnie jutro 5 miesięcy -zleciało :D
    Bajki super sprawa-mysmy niedawno oglądali SING-mega :D

U mnie imię wg.skrótu więc łatwo się zorientować że Teresa ;)
    Ty też byś się pochwaliła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:14

• Kalarepka Znajoma

Wysłany: 22 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogłam sobie dzisiaj pozwolić na cały dzień robienia całkowicie niczego! Ach, nie pamiętam kiedy miałam tak leniwy wolny dzień, zawsze coś. Z innych pozytywów, właśnie czekam z kolacją aż mąż wróci z pracy i ujrzy niespodziankę. Zafundowałam mu dzisiaj bluesową płytę winylową, a że jesteśmy muzomaniakami to razem się pewnie będziemy cieszyć jak dzieci :)

oar8yx8dyq4nd2ny.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ostatnio o dziwo naprawdę potrafię docenić malutkie rzeczy i się z nich cieszyć :) Poniżej kilka z nich:

1. 2 dniowa wizyta mojej siostry,
    2. pomysł z wyprawieniem urodzin, co prawda dopiero za kilka miesięcy, ale już się tym cieszę,
    3. pójście samej na spacer do pięknego parku w centrum Madrytu (mąż był w pracy),
    4. znalezienie prezentu dla mamy na święta,
    5. kupienie mężowi magnesu na lodówkę przedstawiającego lawendę- ZDECYDOWANIE najlepsze co mnie spotkało w ostatnich 2 tyg. Małe, a cieszy :D

Moje imię to Daria.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:49

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre jesteśmy w tych małych rzeczach, same widzicie :) Jak się człowiek przyjrzy to jest sporo pozytywów.

Moje imię to Ola (Aleksandra) :)

A jakie macie plany na weekend? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bajek to też czasem lubię sobie obejrzeć. SINGa też oglądałam :) Dziś obejrzałam film "Nietykalni". Wzbraniałam się przed nim jak przed ogniem, a powiem Wam, że film godny polecenia. Nie będę pisała o czym jest, ale pokazuje, że człowiek powinien docienić to co ma i się cieszyć z małych rzeczy:)

Plany na weekend: jedzeniowe zakupy, książka, spacer po moim ulubionym parku, a i na pewno zahaczę o wesołe miasteczko, bo widziałam w czwartek jak się rozkładali :)

A Ty alex0806?

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie leniuchowanie z mężem, w niedzielę chcemy iść do Manekina na naleśniki zamiast gotować obiad :) A jutro pewnie zanim wróci to ogarnę mieszkanie, zrobię jakieś zakupy. Zwykła małżeńska sielanka :) Ma padać cały weekend, więc spacery pewnie odpadają. Pies jest u teściów, dopiero za tydzień go odbierzemy, bo teściowa chciała "synusia" na trochę do domu :)
    Muszę sobie w takim razie ten film obejrzeć, bo nie widziałam jeszcze. Ale pewnie bez męża, bo on smutów i smętów nie lubi :) Wczoraj zamówiłam też bilety do kina na ten nowy "Botoks", bo chciał iść, więc będzie miał prezent na dzień chłopaka :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to całkiem sympatyczny weekend Ci się zapowiada :) Co do filmu to nie jest to typowy smutas. Więcej Ci nie powiem żeby nie odbierać przyjemności z oglądania filmu.

Dobrze, że napisałaś o dniu chłopaka. Pewnie bym zapomniała, albo przypomniałby mi fcb :D A jutro idę na zakupy, więc może coś akurat znajdę.

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzę sobie może jutro :) W planach tylko sprzatanie i jakiś obiad, a zanim mąż z pracy wróci to zakwitnę :)

Jutro chociaż raz ja obudzę sąsiadów, a nie wiecznie oni mnie... Mają tak rozwydrzone dzieci, których matka jest głośniejsza od nich, że masakra... One płaczą, a ona debilka je naśladuje :/ i wyje razem z nimi... Rano muzyka na full i nie dam im pospać :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobilam 3 pyszne pizze! To najlwpszy moment tego dnia!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to za kim te dzieci mają być grzeczne? :) A tak na serio to współczuję sąsiadów... My aktualnie mieszkamy pod ludźmi, którzy chodzą w butach po domu, odsuwają meble jakby ciągle mieli remont i coś przesuwali, a dziś jeden z nich śpiewał na cały głos. Myślałam, że padnę ze śmiechu :)

Daj znać jutro czy mamuście i dzieciaczkom podobał się poranny koncert :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 22:38

1cs z CLO
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też mam wolny weekend, więc może gdzieś z mężem wyskoczymy. W niedziele może odwiedzimy teściową. A reszta to spontan.
    Alex0806- naleśniki w Manekinie genialne ;)

A co do imienia to mam dość oryginalne (podobno) Martina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 22:39

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    A ja dzisiaj zrobilam 3 pyszne pizze! To najlwpszy moment tego dnia!

o a z czym te pizze? :) Ja widziałam ostatnio w sklepie pizze czekoladową. Normalny spód od pizzy, a farsz to czekolada.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej dziewczyny, ja też mam wolny weekend, więc może gdzieś z mężem wyskoczymy. W niedziele może odwiedzimy teściową. A reszta to spontan.
    Alex0806- naleśniki w Manekinie genialne ;)

A co do imienia to mam dość oryginalne (podobno) Martina.

Bardzo ładne i faktycznie oryginalne :) Pierwszy raz słyszę to imię.

Mari92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja się zastanawiam, jaki oni mają codziennie powód do tego, żeby się tak drzeć. Matka albo je w pokoju zamyka, żeby były grzeczne i one się tak drą, albo wyje razem z nimi, albo wypuszcza na klatkę rano jak one są gotowe do wyjścia, a ona jeszcze nie. I te się drą... Patologia normalnie, nic innego. Jest tylko matka i 2 dzieci. Od 2 lat, dzień w dzień ten sam wrzask.

haha, Mari, to może też do Manekina w niedzielę wpadniecie :D My co jakiś czas chodzimy, a że weekend bez planów konkretnych i gotować się nie chce, to można :)

Kurcze, kłuje mnie coś cały czas po lewej stronie brzucha. Ale jajnik by się w 10 dc chyba tak szybko nie odezwał, nie? Rozregulowana jestem masakrycznie, totolotek jest pewniejszy niż mój cykl...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ