X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • kryha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :-)
    W temacie prezentów, ja moim rodzicom pod choinkę robię fotoksiążkę ze zdjęciami z ich wakacji (byli 3 tygodnie w Rosji). Robiłam już podobną dla siebie i to jest rewelacja :-)
    Jeśli byłybyście zainteresowane, do końca grudnia na empikfoto.pl jest promocja do -40% na fotoksiążki na papierze fotograficznym. I np. duża 30x30cm ze 190zl jest teraz za około 125zł :-)

Mężowi chciałabym oczywiście dać pozytywny test :-) w nastepnym tygodniu możliwe, że będzie owulka, więc pełna mobilizacja.

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kochane u mnie prezenty juz obcykane. W tym roku robiliśmy losowanie kto komu kupuje prezent. I w sumie wszystko już mamy skompletowane. Ja mojemu mężowi raczej już nie dam pozytywnego testu. Temp spada. Ale nie mam okresu bylam pewna ze rano mnie zaleje a tu cisza i nawet brzuch nie boli.

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 2 grudnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Witajcie z rana :-)
    W temacie prezentów, ja moim rodzicom pod choinkę robię fotoksiążkę ze zdjęciami z ich wakacji (byli 3 tygodnie w Rosji). Robiłam już podobną dla siebie i to jest rewelacja :-)
    Jeśli byłybyście zainteresowane, do końca grudnia na empikfoto.pl jest promocja do -40% na fotoksiążki na papierze fotograficznym. I np. duża 30x30cm ze 190zl jest teraz za około 125zł :-)

Mężowi chciałabym oczywiście dać pozytywny test :-) w nastepnym tygodniu możliwe, że będzie owulka, więc pełna mobilizacja.
    Ja też uwielbiam fotoksiazki! I w ogóle wywolane zdjęcia. My pod choinke mojemu bratu zrobilismy kolaz na zamowienie na plotnie w ksztalcie serca z ich zdjęciami. Mam nadzieje że niedługo już nam to wyślą bo sama nie moge sie doczekać efektu.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dzięki za informacje! :D juz dawno na ich stronce nie byłam... A mam tyle rzeczy do porobienia ze zdjęciami ;) a jeszcze jak teraz taniej to już mam mobilizacje większą :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka pewka! Promocje są fajne hyhy☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Kryha, super pomysł z fotoksiążką. Oryginalny prezent, do którego człowiek zawsze może wrócić. Chyba się skuszę na niego jak mąż będzie miał urodzinki. Muszę to sobie zapisać, bo przed urodzinami pewnie nie będę pamiętała o tym.

Panipuchatkowa, u mnie w rodzinie też się losujemy ;D Uważam, że to fajny pomysł :D

Co do planów na dzisiejszy dzień to muszę chyba skoczyć po zakupy mimo tego, że byłam wczoraj. Nakupowałam słodyczy i łakoci, a o mięsku na obiad zapomniałam. Poza tym mam w planach zrobić sałatkę i ryż z bananami. Chodzi za mną cały tydzień.

Miłego dnia Kochane :)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też nie mam planów na weekend. O 14 ide do gina a potem troche posprzątam w domu i może do kina się wybierzemy.
    Fotoksiążka super sprawa, ale ja się do tego nigdy nie mogę zebrać...

atdcj48aq9519a2w.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomysłów na prezent właśnie nie mam. Chcieliśmy rodzicom zafundować weekend w SPA, bo tak ogólnie to wszystko mają i niczego nie potrzebują. Ale nasi ojcowie za granicą pracują, więc mógłby być problem z terminem i realizacją takiego weekendu. Kurcze, naprawdę mamy dylemat. My jesteśmy zwolennikami użytecznych prezentów :)

Ja już mam plany na weekend zrealizowane. Wszystko co chciałam to ogarnęłam :) Dopiero siadam do śniadania.

Kupiłam sobie dzisiaj taki specyfik do włosów w zielarskim, który teściowa mi poleciła (chociaż raz coś pożytecznego z jej strony:P ). Teściowa stosuje niedługo, ale przestały jej włosy wypadać. Wczoraj mi pożyczyła, umyłam głowę i włosy jak nie moje - puszyste, miękkie. Można tym myć włosy i całe ciało.Takie coś: https://naturalnadrogeria.pl/pl/p/CEDROWE-mydlo-do-wlosow-i-ciala-KAPIEL-AGAFII/463?gclid=CjwKCAiAu4nRBRBKEiwANms5W4pVgbXIdnYiufjqwooYYFjNidMswLiSPvBRQ8lb4jNsV04U5bJt7xoCopEQAvD_BwE

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex może też spróbuje tego mydelka.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, wysłałam nawet linka do siostry ;) Mam ogólnie od jakiś kilku miesięcy duży problem z wypadaniem włosów. Ile ja się już rzeczy na ten temat naczytałam. Moja dieta jest różnorodna, jadam duuuzo warzyw i owoców, a tak czy siak włosy wypadają garściami. Czytałam dzisiaj, że to może mieć związek z niepłodnością. Nie mogę się doczekać piątkowej wizyty u gin.

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi, trzymam kciuki za wizytę :) Ja jeszcze na 100% nie wiem jak ze szpitalem, jutro się okaże. Bo dzisiaj jak na złość zero plamień :/
    Jak nie dostanę @ to od jutra biorę Duphaston na wywołanie. Ale ważne, że wtedy mogę iść w każdej chwili. Oprócz weekendu oczywiście. Kurcze, powiem wam, że jakoś pełna nadziei jestem... ale boję się rozczarować tymi badaniami

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete jak Twoja wizyta?
    Alegzi mi generalnie wypadają jak idzie zima i wiosna. Zawsze myślałam że to po prostu przez zmianę pogody a tu proszę może to mieć inne przyczyny.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) foto-książka super pomysł. My daliśmy taką z naszymi zdjęciami naszym rodzicom w dniu naszego ślubu, jako podziękowanie. Byli zachwyceni ;)
    A co do wypadania włosów to mojemu mężowi tez wypadają na czubku. Wiele rzeczy już próbował. Nawet trochę pomogło, bo więcej nie wypada :)
    Anete daj znać jak tam wizyta u gina wypadła :)
    Alegzi bo ty myślami już przy świętach, a nie obiadku hehe :), masz okazję na dodatkowy spacer ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 15:23

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, a ja trzymam za Twoją :)

Panipuchatkowa, ja też tak kiedyś myślałam, ale w tym roku za bardzo mi wypadają. Nawet mój mąż zauważył, że mam ich dużo mniej. Także na wizycie u gin. na pewno o tym wspomnę.

Mari, pewnie masz rację :)

Właśnie szukałam na necie jakiś informacji nt. pierwszej wizyty w klinice. Chciałabym zadać jak najwięcej możliwych pytań żeby to nie było 5 minutowe spotkanie, z którego wyjdę tylko z listą badań do zrobienia. Coś tam sobie pozapisywałam. Szkoda, że moje wszystkie wcześniejsze wyniki są w Pl. Będę miała 1 dzień jak przyjedziemy na przejrzenie ich. Musze sobie sprawić jakiś ładny zeszycik, który będzie przeznaczony tylko do nękających mnie pytań, objawów itp. No i będę sobie w nim zapisywała odp. gin. Jak w szkole :D

panipuchatkowa, alex0806 lubią tę wiadomość

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi, dyktafon sobie weź na wizytę :) Wtedy nic ci nie umknie :) A tak na serio, warto faktycznie zapisać najważniejsze pytania. Ja przez stres i nieuwagę zapomniałam zapytać wtedy o przesunięcie terminu w zależności od @ - nadzwoniłam i nalatałam się jak głupia, żeby to ogarnąć.
    U mnie teraz mocniejsze plamienie. Naprawdę modlę się, żeby to się konkretnie rozkręciło. Tęsknię za bolącymi, zalewającymi okresami w tym momencie, bo przynajmniej nie było wątpliwości co do tego, czy to @, czy tylko plamienie^^
    Ja mam wrażenie, że ten dzień się dzisiaj cudownie ciągnie i ciągnie... Ale wstałam przed 8, więc pewnie dlatego :) Wy jak spędzacie sobotę? Jakieś plany na wieczór? Ja się męża pozbędę, bo wychodzi z kolegami :) Zostaje mi ciepłe łóżeczko, herbatka i serial. Ale jestem z tego bardzo zadowolona, bo coś mnie dzisiaj trzepie z zimna.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u ginekologa, zrobiła usg- pęcherzyk 15mm, prawdopodobnie za 3 dni owulka. Wszystko inne w porządku. A plamienia- taka moja uroda :/ w czwartek mam przyjść, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł i wtedy ewentualnie dostanę progesteron aczkolwiek mówiła, że skoro wyniki mam w normie to może nie pomóc na te plamienia.

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też włosy wypadają, mam szampon z long4lashes ale nie za bardzo widzę poprawę...

atdcj48aq9519a2w.png

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex - mój mąż dzisiaj na wyjeźzie więc też zostaje mi kocyk i jakaś książka.:)
    Anete - owocnej owulki!!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj dziwna sprawa. Zrobiłam sobie jak nigdy dłuższą kąpiel w wannie i jak wyszłam, zalała mnie nagle taka masa mega rozciągliwego śluzu. Już od bardzo dawna takiego nie miałam. Chyba będzie trzeba zrobić test owu :-) chociaż to dopiero 13dc :-)

No i bankowo dzisiaj <3

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem świezak na ovufriend. 2 udane poczecia juz za mną. 3 upragnione w trakcie realizacji. Moglybyscie zerknac na wykres ? Kazda ciaza trfiona w 1 cyklu. Bez wiekszych staran. Ta zdecydowanie starannie planowana. Kwas badania etc. Jestem miesiac po odstawieniu yasminelle. Lekarz dal zielone swiatło. Nie monitoruje jajeczek :) ale poznaje swoj organizm. W 2 ciazy tez prowadzilam kalendarzyk , mierzylam tempke do 9tc bo jestem po 2 poronieniach. Zapomnialam co i jak tam. Na moje oko wyglada obiecujaco.. Moge prosic Was o zdanie ? Pozdrawiam Was wszystkie mocno

4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ