X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha działaj działaj!
    malinka - nocóż na pewno wygląda obiecująco, ale jeszcze za wcześnie żeby coś powiedzieć. tempka poszła w górę więc owulka pewnie była co potwierdza też test owulacyjny. Życzę zielonego finału. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Panipuchatkowa, miłego wieczorku przy serialu i książce :)

Kryha, miłego i przyjemnego <3.

Malinka, Twój wykres wygląda bardzo obiecująco. Owulacja była, potwierdzone to nawet testem, więc i pewnie <3 tez było. Trzymam kciuki i życzę zieloności.

Ja już po obiedzie i deserze jestem. Chociaż ciągnie mnie na słodkie dziś... Kurczaczki chyba się dziś złamię i zjem coś. Odnośnie mojego cyklu to mam dziś mega gęsty niepłodny śluz. Zaczynam przypuszczać, że jednak mam cykl bezowulacyjny. Nawet jak tempka idzie do góry to nie koniecznie oznacza, że owulacja była.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Pattyy Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka :) ja dzisiaj po zakupach ale niestety w aptece nie było tego żelu conceive plus :(( aptekarz powiedział że w hurtowniach już ich nie ma. Wiecie coś na ten temat? Pozdrawiam wszystkie i już nadrabiam posty! :)

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattyy dużo dziewczyn ten żel zamawiało przez allegro. :) Może też spróbuj? :)
    alegzi no trudno powiedzieć kiedy owu wystąpi ale działaj! Może akurat to będzie ten cykl? :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paty, a szukałaś na necie? Może coś się znajdzie.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Pattyy dużo dziewczyn ten żel zamawiało przez allegro. :) Może też spróbuj? :)
    alegzi no trudno powiedzieć kiedy owu wystąpi ale działaj! Może akurat to będzie ten cykl? :)

Panipuchatkowa, działam, działam :) Biologia potrafi być podstępna, więc wole się „ubezpieczyć” i robimy z P swoje :D

1cs z CLO
  • Pattyy Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szukałam w necie ale zobaczę w poniedziałek w niemieckiej aptece może będzie bo to chyba nie polska marka? Bo durexa to zabijają chyba plemniki z tego co się doczytalam :) a ja dzisiaj dostalam już prezent na Mikołaja złoty łańcuszek z dwoma golebiami w serduszko i książkę jak dla mnie ciekawa bo lubię literaturę faktu "byłam kochanką arabskich szejków" także miły wieczór mnie czeka :)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattyy wrote:
    Hej słoneczka :) ja dzisiaj po zakupach ale niestety w aptece nie było tego żelu conceive plus :(( aptekarz powiedział że w hurtowniach już ich nie ma. Wiecie coś na ten temat? Pozdrawiam wszystkie i już nadrabiam posty! :)

Znalazłam coś takiego. Jak dla mnie pomocne.

http://www.conceiveplus.pl/gdzie-kupic/

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć w większości wspomagacze zabijają albo są na nie dla plemników. Żel conceive plus ma bardzo dobrą opinię + działa podobnie jak płodny śluz.

1cs z CLO
  • Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio dowiedziałam się że siostra męża jest w ciąży. . Obecnie jakiś 16-17 tc dowiedziała się w 14 :/ to drugie jej dziecko ...wkurza mnie bo ciągle pisze o tej ciąży i ciągle pisze jak synek przytula się do brzucha i wgl ... wie ze ez się sta ramy ale chyba nie wie do końca jaki ból sprawia swoimi tekstami. . :/ mi lekarz powiedział ze w moim przypadku im wcześniej tym lepiej w dodatku ciąże będą wysokiego ryzyka przez wadę budowy macicy... a ona ciągle coś. . I pierwsza ciąża i druga przyszła jej tak łatwo i żadnych problemów w ciąży. .. tak bardzo chciałabym się z nią cieszyć ale nie potrafię. .. wiedząc że nam tak ciężko to idzie dziewczynki.. a moja sinstrukcją :/ juz 3 rok bez efektów. . Przepraszam ale ja musiałam się wyzalic ..

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam kciuki by było po twojej myśli; ) ale nie sugeruj się tak bardzo wykres em jeszcze tak wcześnie :) mój też wygladal obiecująco i to nie jeden ;) a dziś mnie zalewa ale tobie życzę zieloności juz w pierwszym cs ;)

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png
  • Pattyy Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Ponoć w większości wspomagacze zabijają albo są na nie dla plemników. Żel conceive plus ma bardzo dobrą opinię + działa podobnie jak płodny śluz.
    Dlatego chciałam kupic ale niestety nie dostałam od ręki :( zobaczę na internecie i zamówię bo jeszcze 6 dni i zaczynam dni płodne :)

Wysłany: 2 grudnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenka wiem że na pewno Ciebie to bardzo boli. Niektórym ciąża przychodzi z łatwością a inne pary muszą czasami długo szukać powodów niepowodzeń, ale wierzę że wszystkim nam się uda i to już niedługo! :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Ostatnio dowiedziałam się że siostra męża jest w ciąży. . Obecnie jakiś 16-17 tc dowiedziała się w 14 :/ to drugie jej dziecko ...wkurza mnie bo ciągle pisze o tej ciąży i ciągle pisze jak synek przytula się do brzucha i wgl ... wie ze ez się sta ramy ale chyba nie wie do końca jaki ból sprawia swoimi tekstami. . :/ mi lekarz powiedział ze w moim przypadku im wcześniej tym lepiej w dodatku ciąże będą wysokiego ryzyka przez wadę budowy macicy... a ona ciągle coś. . I pierwsza ciąża i druga przyszła jej tak łatwo i żadnych problemów w ciąży. .. tak bardzo chciałabym się z nią cieszyć ale nie potrafię. .. wiedząc że nam tak ciężko to idzie dziewczynki.. a moja sinstrukcją :/ juz 3 rok bez efektów. . Przepraszam ale ja musiałam się wyzalic ..

Czasem tak jest, że ludziom wszystko łatwo przychodzi, a później tego nie doceniają. A znowu inni się starają bardzo długo, ale jak w końcu się uda, to staje się to największą wartością. Nam jako kobietom, które bardzo dziecka pragną, nie jest do pomyślenia, że mogłybyśmy upiec malucha w piecu, bo płakało. A ostatnio zapewne słyszałyście w wiadomościach taką historię. Mi aż się ściskało w środku jak to usłyszałam.

Musi nam się udać. W końcu nie mogłoby być aż tyle niesprawiedliwości na tym świecie. Wystarczy nam chorób i przykrych doświadczeń, teraz czas na coś miłego i wyczekiwanego :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Czasem tak jest, że ludziom wszystko łatwo przychodzi, a później tego nie doceniają. A znowu inni się starają bardzo długo, ale jak w końcu się uda, to staje się to największą wartością. Nam jako kobietom, które bardzo dziecka pragną, nie jest do pomyślenia, że mogłybyśmy upiec malucha w piecu, bo płakało. A ostatnio zapewne słyszałyście w wiadomościach taką historię. Mi aż się ściskało w środku jak to usłyszałam.

Musi nam się udać. W końcu nie mogłoby być aż tyle niesprawiedliwości na tym świecie. Wystarczy nam chorób i przykrych doświadczeń, teraz czas na coś miłego i wyczekiwanego :)
    Dokładnie im od początku wszystko łatwo przychodzi :( ale to nas wszyscy szanuja :)

aw0o4pn.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattyy ja kupiłam w aptece gemini przez internet i następnego dnia był do odbioru.

atdcj48aq9519a2w.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete i Patty ja tez kupiłam ten żel na gemini :)
    Dziewczyny pewnie, że nam się uda :). Wierze w to i powodzenia dla wszystkich :)

289895e147bb8738f549e8ca0e851fed.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 20:24

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka, wyobrażam sobie jak się musisz czuć :( Może siostra męża nie zdaje sobie sprawy z tego, że sprawia Wam tymi wszystkimi rzeczami przykrość? Powiem Ci, że moja mama potrafi mi nieraz opowiadać o dzieciach kuzynki czy kogoś z rodziny mimo tego, że wie o naszych problemach. Także widzisz… Jakiś czas temu jak z nią rozmawiałam i zaczęła śpiewkę o cudzych dzieciach to weszłam jej w pół zdania i pow. „super” i jak gdyby nigdy nic zmieniłam zdanie. Wiem, że to nie było miłe, ale ile można??? Człowiek ma z tego tytułu tyle zmartwień i problemów, że nie mam zamiaru dodatkowo katować się „na siłę”.

1cs z CLO
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete weszłam na Twój wykres i jesteśmy w tym samym dniu cyklu. Więc będziemy działać w tym samym czasie ;)

289895e147bb8738f549e8ca0e851fed.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 20:29

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny chyba będę musiała kupić sobie ten żel. Tak go zachwalacie :D
    Jedno z moich pytań do gin. dotyczy właśnie tego żelu. Jeśli w moim przypadku nie będzie żadnych przeciwskazań to go sobie zamówię na 100%.

Mari92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ