Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWczoraj z tego stresu tym, ze tak mnie bolala ta noga i pachwina nie moglam w siebie za duzo wmusic... dodatkowo te zaparcia. caly czas myslalam, czy wszystko ok, czy przypadkiem cos sie zlego nie dzieje. Dziwne jest to, ze boli mnie zawsze prawa strona i to tak jakby wzdluz pachwin a pozniej ciagnie sie wzdluz calego biodra zeby zakonczyc z tylu ... Taki byl ten wczorajszy bol...
Ja zelaza nie biore juz teraz po tych moich wczesniejszych przygodach. -
nick nieaktualnyPanipuchatkowa, dzis zdarzylo mi sie to pierwszy raz... Nie mialam tak jeszcze
Obawiam sie, ze po prostu z glodu... Bo niczego w sobie nie zmienilam, zeby cos moglo sie wydarzyc takiego. Normalnie jakbym miala za chwile zemdlec, to takie uczucie rano bylo. Pozniej zjadlam i od tej pory nie mam takich dolegliwosci, no moze oprocz tego, ze spac mi sie chce jak nie wiem co ... :p
-
Lelek niestety tak w ciąży możesz się czuć. Ale pamiętaj regularne posiłki, dużo odpoczynku
Mnie w ciąży brzuch bolał.
Miłego dnia kochane<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
puszek369 wrote:Lelek miałam właśnie na podobnym etapie i kupiłam poduszkę typ c i mi się lepiej teraz funkcjonuje, jeżeli chodzi o plecy, ja ogólnie slabo się czułam jak nie jadłam, musze regularnie co 3h
Terka ja się trochę boję o żelazo, niby wyniki w normie, tylko ja nie jem czerwonego mięsa ponad 10 lat drób, ryby jem. Myślisz, że da się bez witamin przy takiej diecie utrzymać odpowiedni poziom żelaza?
A co to znaczy wynik w normie? Robiłaś poziom żelaza czy morfologie?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Lelek senność to akurat norma i nic do obaw
i jeśli po zjedzeniu czegoś tamto szaleństwo Ci przeszło to super
musisz dbać o siebie, nie zawsze będzie możliwość położenia się i co wtedy...
Mi na zapobieganie zaparciom pomogły owsianki i jaglankihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Lelek, mi też bywało słabo że musiałam nagle usiąść na środku pokoju.
Jeśli chodzi o wyproznianie to też miałam problem, polecam postawić sobie jakieś pudełko, wiaderko, cokolwiek, na to nogi i siadasz na WC. To naturalna pozycja sprzyjająca wyproznianiu - można o tym poczytać. No a oprócz tego jak dziewczyny piszą, odpowiednia dieta.
Isia, dzialajcie dzialajcie -
Puszek to sprawdź sobie żelazo (kilka złotych). Ferretyna także ale to chyba już droższe badanie jest.
Ciężko mi powiedzieć jak u Ciebie będzie bez suplementacji. Zależy od tego czy norma oznacza bycie gdzieś pośrodku czy na granicach a też w normiehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Miss powiem Ci ze ja zanim dowiedzialam się o ciąży pozamacicznej miałam temperatury pomiędzy 36.7 a 36.9 zatem spokojnie
Niska Temperatura nie musi świadczyć o tym że nie rozwija się ciążawszystko jest możliwe
A ja się witamdziś super dzień, aktualnie na Netflixie oglądamy Staircase - mi się podoba bo to o niewyjaśnionym morderstwie..
Dietowo jest dobrze, czasem zdarzy mi jeszcze zjeść coś słodkiego ale to już bardzo rzadko
W czwartek idę do ginekologa po przedłużenie L4 - może do świąt mi przedłuży to sobie na spokojnie wszystko przygotuję
Miłego dnia kochane :*4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy. -
Lelek biedulo Ty to się masz
mi też się wydaje że to z głodu taka akcja bo długo nie jadłaś jak od 15 już nic
Isia kochana co to ma znaczyć że mają mnie przerażać lecące lata? A co my mamy po 40 lat i się staramy o 1 malucha? Zacznę sie stresować po 30cieszmy się że miałyśmy możliwość tak szybko zdecydować się na dziecko (tj. w wieku 25lat a nie np 35) bo znalazlysmy partnerów życiowych właśnie teraz a nie później
ja patrzę na to od tej strony, cieszę się że mam wspaniałego męża a przecież niektóre kobiety trafiają na swoich jedynych koło 40 i co wtedy? wtedy na pewno mają jeszcze gorzej niż my z uwagi na sam wiek
wiem to przykre- ale trzeba się cieszyć tym co się ma a my naprawdę nie jesteśmy w złej sytuacji bo przecież jesteśmy jeszcze piękne i młode
dlatego odpowiadając na Twoje pytanie- nieee, nie przerażają mnie lecące lata
i WIEM że będę kiedyś mamą!!! jak nie teraz to za rok, jak nie za rok to za dwa a może nawet za 10 lat ale będę
i tak trzeba o tym myśleć
Butterfly ja ogólnie jestem nieskotemperaturowcem przez niedoczynność więc nie przeraża mnie ta niska temperaturamam tylko nadzieję że taka się utrzyma i będzie to oznaczało ciąże
A tak w ogóle zastanawiam się czy dalej mierzyć te tempkebo niby fajnie wysoko, niby fajnie bo widać że owu była i niby wiem że nie koniecznie to musi być ciąża ale będzie mi przykro jak zobaczę że spadła... dziś już miałam mini zawał bo zmierzyłam i po ciemku odczytalam że jest 36.15 a było faktycznie 36.75
I już pomyślałam że cykl stracony... A teraz ogólnie czuje jak mnie twarz pali
nie wiem czy to od zimna na dworze czy od tempki... A może po prostu zaczynam chorować? I stąd taka tempka... milion pytań na minutę
-
panipuchatkowa wrote:Miss jak zaczelas mierzyć to skoncz ten cykl. Przynajmniej będziesz miala pogląd. A moze się udało?
A tak naprawdę po wykresach ani jeden nie był bez owu pomimo diagnozy pcos
Jejku Puchatkowa tak bym chciała żeby się udałoale już tyle razy się nakrecilam na piękny wykres a później wielka dupa, łzy i rozczarowanie
więc nie mogę się nakręcać dopóki nie zobaczę bladziocha na teście
-
Magdaa21 wrote:Z drugiej strony Miss, skoro dajecie sobie czas, a te mierzenia Cię tak stresują to może warto pomyśleć żeby w przyszłym cyklu nie mierzyc?
I ogólnie mierzenie mnie nie stresuje tylko to jak spada i wiadomo że okres przyjdzie
ale przynajmniej wtedy wiem na czym stoję
jednak jeśli się nie uda przez kilka kolejnych cykli to pewnie zrezygnuje z jakiejkolwiek obserwacji i będzie totalny spontan
-
To posprawdzam te badania, niestety to raczej dolna granica normy hemoglobina 12.5,erytrocyty 4.23 przy normie 4.1, hematokryt nawet jest poniżej bo 36.7 norma 38. Wyniki, października.
Kurcze mam nadzieje, że tym niejedzeniem czerwonego mięsa nie szkodze dziecku, ale przecież są nawet weganki w ciąży, a ja tylko tego czerwonego nie jem
-
panipuchatkowa wrote:Miss no wiadomo ze sie nakrecasz:( ale twn cykl dokończ. Najwyzej zrób sobie przerwe w następnym tak jak Magda pisze.
najwyżej schowam termometr głęboko do szuflady żeby nie mierzyć haha