X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z tego stresu tym, ze tak mnie bolala ta noga i pachwina nie moglam w siebie za duzo wmusic... dodatkowo te zaparcia. caly czas myslalam, czy wszystko ok, czy przypadkiem cos sie zlego nie dzieje. Dziwne jest to, ze boli mnie zawsze prawa strona i to tak jakby wzdluz pachwin a pozniej ciagnie sie wzdluz calego biodra zeby zakonczyc z tylu ... Taki byl ten wczorajszy bol...
    Ja zelaza nie biore juz teraz po tych moich wczesniejszych przygodach.

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek na zaparcia sprobuj błonnik, activie, jabłka, śliwki suszone..może Ci to pomoże. A na te slabosci nie wiem no ja tez sie slabo czulam ale chyba nie az tak. :/

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, dzis zdarzylo mi sie to pierwszy raz... Nie mialam tak jeszcze :( Obawiam sie, ze po prostu z glodu... Bo niczego w sobie nie zmienilam, zeby cos moglo sie wydarzyc takiego. Normalnie jakbym miala za chwile zemdlec, to takie uczucie rano bylo. Pozniej zjadlam i od tej pory nie mam takich dolegliwosci, no moze oprocz tego, ze spac mi sie chce jak nie wiem co ... :p

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek niestety tak w ciąży możesz się czuć. Ale pamiętaj regularne posiłki, dużo odpoczynku :-)
    Mnie w ciąży brzuch bolał.
    Miłego dnia kochane :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Lelek miałam właśnie na podobnym etapie i kupiłam poduszkę typ c i mi się lepiej teraz funkcjonuje, jeżeli chodzi o plecy, ja ogólnie slabo się czułam jak nie jadłam, musze regularnie co 3h
    Terka ja się trochę boję o żelazo, niby wyniki w normie, tylko ja nie jem czerwonego mięsa ponad 10 lat drób, ryby jem. Myślisz, że da się bez witamin przy takiej diecie utrzymać odpowiedni poziom żelaza?

A co to znaczy wynik w normie? Robiłaś poziom żelaza czy morfologie?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek senność to akurat norma i nic do obaw ;) i jeśli po zjedzeniu czegoś tamto szaleństwo Ci przeszło to super :) musisz dbać o siebie, nie zawsze będzie możliwość położenia się i co wtedy...
    Mi na zapobieganie zaparciom pomogły owsianki i jaglanki ;)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka tylko morfologie i erytrocyty, hematokryt i hemoglobina jest oki.
    Lelek ja w razie mega problemów zaopatrzylam się w czopki glicerynowe i evaqu, jeszcze nie korzystałam :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek nie dopuszczaj najlepiej do uczucia glodu. Bo u mnie to byla masakra jak nie zjadlam a organizm juz potrzebowal to tez było baaardzo slabo.

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferrytyne podobno dobrze tez zbadać. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, mi też bywało słabo że musiałam nagle usiąść na środku pokoju.
    Jeśli chodzi o wyproznianie to też miałam problem, polecam postawić sobie jakieś pudełko, wiaderko, cokolwiek, na to nogi i siadasz na WC. To naturalna pozycja sprzyjająca wyproznianiu - można o tym poczytać. No a oprócz tego jak dziewczyny piszą, odpowiednia dieta.

Isia, dzialajcie dzialajcie :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek to sprawdź sobie żelazo (kilka złotych). Ferretyna także ale to chyba już droższe badanie jest.
    Ciężko mi powiedzieć jak u Ciebie będzie bez suplementacji. Zależy od tego czy norma oznacza bycie gdzieś pośrodku czy na granicach a też w normie ;)

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss powiem Ci ze ja zanim dowiedzialam się o ciąży pozamacicznej miałam temperatury pomiędzy 36.7 a 36.9 zatem spokojnie :)

Niska Temperatura nie musi świadczyć o tym że nie rozwija się ciąża :) wszystko jest możliwe :)

A ja się witam :) dziś super dzień, aktualnie na Netflixie oglądamy Staircase - mi się podoba bo to o niewyjaśnionym morderstwie..

Dietowo jest dobrze, czasem zdarzy mi jeszcze zjeść coś słodkiego ale to już bardzo rzadko :)

W czwartek idę do ginekologa po przedłużenie L4 - może do świąt mi przedłuży to sobie na spokojnie wszystko przygotuję :)

Miłego dnia kochane :*

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek biedulo Ty to się masz :( mi też się wydaje że to z głodu taka akcja bo długo nie jadłaś jak od 15 już nic :/

Isia kochana co to ma znaczyć że mają mnie przerażać lecące lata? A co my mamy po 40 lat i się staramy o 1 malucha? Zacznę sie stresować po 30 :D cieszmy się że miałyśmy możliwość tak szybko zdecydować się na dziecko (tj. w wieku 25lat a nie np 35) bo znalazlysmy partnerów życiowych właśnie teraz a nie później :) ja patrzę na to od tej strony, cieszę się że mam wspaniałego męża a przecież niektóre kobiety trafiają na swoich jedynych koło 40 i co wtedy? wtedy na pewno mają jeszcze gorzej niż my z uwagi na sam wiek :( wiem to przykre- ale trzeba się cieszyć tym co się ma a my naprawdę nie jesteśmy w złej sytuacji bo przecież jesteśmy jeszcze piękne i młode :D dlatego odpowiadając na Twoje pytanie- nieee, nie przerażają mnie lecące lata ;) i WIEM że będę kiedyś mamą!!! jak nie teraz to za rok, jak nie za rok to za dwa a może nawet za 10 lat ale będę :D i tak trzeba o tym myśleć ;)

Butterfly ja ogólnie jestem nieskotemperaturowcem przez niedoczynność więc nie przeraża mnie ta niska temperatura :) mam tylko nadzieję że taka się utrzyma i będzie to oznaczało ciąże ;)

A tak w ogóle zastanawiam się czy dalej mierzyć te tempke :/ bo niby fajnie wysoko, niby fajnie bo widać że owu była i niby wiem że nie koniecznie to musi być ciąża ale będzie mi przykro jak zobaczę że spadła... dziś już miałam mini zawał bo zmierzyłam i po ciemku odczytalam że jest 36.15 a było faktycznie 36.75 :( I już pomyślałam że cykl stracony... A teraz ogólnie czuje jak mnie twarz pali :/ nie wiem czy to od zimna na dworze czy od tempki... A może po prostu zaczynam chorować? I stąd taka tempka... milion pytań na minutę :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss jak zaczelas mierzyć to skoncz ten cykl. Przynajmniej będziesz miala pogląd. A moze się udało? :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss jak zaczelas mierzyć to skoncz ten cykl. Przynajmniej będziesz miala pogląd. A moze się udało? :)
    No właśnie też mam takie myśli żeby skończyć i mieć jak coś po nowym roku co pokazać ginowi który być może znów mi zechce wmówić że mam cykle bezowulacyjne :D A tak naprawdę po wykresach ani jeden nie był bez owu pomimo diagnozy pcos :)
    Jejku Puchatkowa tak bym chciała żeby się udało :) ale już tyle razy się nakrecilam na piękny wykres a później wielka dupa, łzy i rozczarowanie :( więc nie mogę się nakręcać dopóki nie zobaczę bladziocha na teście :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony Miss, skoro dajecie sobie czas, a te mierzenia Cię tak stresują to może warto pomyśleć żeby w przyszłym cyklu nie mierzyc? :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Z drugiej strony Miss, skoro dajecie sobie czas, a te mierzenia Cię tak stresują to może warto pomyśleć żeby w przyszłym cyklu nie mierzyc? :)
    Też o tym myślałam ale już się wkrecilam w to :) I ogólnie mierzenie mnie nie stresuje tylko to jak spada i wiadomo że okres przyjdzie :( ale przynajmniej wtedy wiem na czym stoję :) jednak jeśli się nie uda przez kilka kolejnych cykli to pewnie zrezygnuje z jakiejkolwiek obserwacji i będzie totalny spontan :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss no wiadomo ze sie nakrecasz:( ale twn cykl dokończ. Najwyzej zrób sobie przerwe w następnym tak jak Magda pisze.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To posprawdzam te badania, niestety to raczej dolna granica normy hemoglobina 12.5,erytrocyty 4.23 przy normie 4.1, hematokryt nawet jest poniżej bo 36.7 norma 38. Wyniki, października.
    Kurcze mam nadzieje, że tym niejedzeniem czerwonego mięsa nie szkodze dziecku, ale przecież są nawet weganki w ciąży, a ja tylko tego czerwonego nie jem :(

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss no wiadomo ze sie nakrecasz:( ale twn cykl dokończ. Najwyzej zrób sobie przerwe w następnym tak jak Magda pisze.:)
    No też fakt :) najwyżej schowam termometr głęboko do szuflady żeby nie mierzyć haha

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ