X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie oglądałam;) u nas tv to głównie odbiornik netflixa ;)
    Laski ja już nie wiem co myśleć. Dzisiaj temperatura znowu skoczyła na 36.73. Zamiast spadać;/ do tego plamienie się skończyło. Gdzie ten okres ;( jestem już wkurzona od samego rana.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Alex Alex. Nie wiem co Ci powiedzieć...

Człowiek nie chce żeby @ przyszła to przylazi. Jak na nią czeka to nie ma.
    Stres czasem przedłuża cykl ale ta temperatura? Szaleństwo...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, ja to samo, odprawilam M, zjem i idę spać :P

Alex, zrób test to przyjdzie xD

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleję, naprawdę. Dzisiaj 39 dc już;/ takich długich cykli jak te po poronieniu już dawno nie miałam;/ pewnie CLO już dawno nie działało i stąd te późne owulacje w ostrych cyklach. Ale aż dziwne że w ogóle są naturalnie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego łóżeczka i że możecie w nim zostać :) ja już w autobusie do pracy- za 10h skończę :/ jak ja nie lubię poniedziałków...

Alex u Ciebie dziwna ta tempka :/ ja nic doradzić nie mogę bo sama mam cykle teraz jak w zegarku +/- dzień... może faktycznie zrób ten test?

U mnie dziś też ładna temperatura- jest 7dpo. . czekamy :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odprawilam meza, nawet małego nakarmilam ok 5 i radość że mogę iść spać. I tak leżę i leżę i nie śpię... I zachce mi się spać jak mały się będzie przebudzac :/ nie nadąże za sobą chyba...

• terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Oj dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego łóżeczka i że możecie w nim zostać :) ja już w autobusie do pracy- za 10h skończę :/ jak ja nie lubię poniedziałków...

Alex u Ciebie dziwna ta tempka :/ ja nic doradzić nie mogę bo sama mam cykle teraz jak w zegarku +/- dzień... może faktycznie zrób ten test?

U mnie dziś też ładna temperatura- jest 7dpo. . czekamy :)

No to czekamy ;D
    Powodzenia w pracy ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa jak Ci dobrze że możesz jeszcze sobie poleżeć.. :) ja od jakiegoś czasu jestem ciągle zmęczona..wczoraj spałam 10h a i tak byłam zmęczona ..brak sił..

Alex zawsze tak jest ..(bynajmniej ja tak mam że jak się chce aby @ przyszła to nie przychodzi a jak np chce się aby chociaż jeden dzień się przesunęła bo np impreza to jak na złość przychodzi punktualnie :p

Miss ja też nie lubię poniedziałków :P ale dobrze że tylko 4dni do pracy bo w piątek biorę urlop (idę do fryzjerki :D)

A u mnie weekend minął bardzooo szybko..sobota u moich rodziców na imprezie..wczoraj u teściowej na imieninach..przyjechaliśmy do domu to zrobiłam test owu i wyszły dwie grube krechy ale nie cieszę się z tego tak jak w poprzednich cyklach bo wiem że i tak nic nie wyjdzie bo mam te dwa polipy na macicy. Miałam nadzieję że na święta dowiemy się że zostaniemy rodzicami..ale widać Bóg chce inaczej..chociaż nie wiem na prawdę co chce Pan Bóg nam powiedzieć przez to że nie zsyła nam maleństwa..boje się świat i wszystkich tych pytań kiedy dziecko itp..w sobotę mamy koleżanka wyjechała do mnie z pytaniem a kiedy będzie dziecko? A ja na to że mamy jeszcze czas że chcemy jeszcze w podróż poślubna jechać ...a ona a ile lat masz? A ja 26..a ona to do 30 masz jeszcze czas..poszły do pokoju a ja w kuchni zostałam i się popłakałam..tak mnie to boli że nie mogę zostać mamą.. :( zamiast lepiej jest coraz gorzej..najpierw myśleliśmy że tylko maz ma problem z nasieniem..potem okazało się w trakcie hsg że miałam niedrożne jajowody...a teraz wyszło miesiąc po badaniu że kurde mam dwa polipy na macicy i muszę przejść histeroskopie..(ale dopiero aż w lutym/marcu bo takie kolejki są lekarz powiedział) :( mówił że mogę się starać dalej..ale teraz przeczytałam w internecie że polipy utrudniają zajść w ciążę że działają jak środek antykoncepcyjny więc do marca na bank nie zobaczę dwóch kresek :(

Isia
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia nie czytaj internatów tylko się starajcie :) tak naprawdę wszystko może utrudniać zajście w ciaze: stres, wysokie tsh, io i wiele więcej czynników- może utrudniać ale nie uniemożliwia :) więc nie możesz od razu skreślać szans na dziecko aż do usunięcia polipow :) bądź dobrej myśli i starajcie się tak na luzie :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiiaaa wg internetu wszystkie jesteśmy martwe (ja to conajmniej kilka razy ;D)
    Nie ma co myśleć czy się uda czy nie tylko dawaj do wyra! Haha dobra pewnie wiesz o co mi chodzi ;)
    Od myślenia i czytania dzidzi nie będzie ;)

A ludziom mów wprost-że to wasza sprawa kiedy będzie dziecko a nie ich. I że jak chcą to niech sobie sami zrobia ;)
    Dziub zamknięty na bank będzie wtedy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:01

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No to czekamy ;D
    Powodzenia w pracy ;)
    Nie chce się nakręcać ale wykres wygląda obiecująco :)
    Ps. Miałam nie wstawiać bo jutro pewnie już się spieprzy jak się pochwalę że ładny ale jak ma się zepsuć to się zepsuje czy się pochwalę czy nie :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/695f74cb8dee.jpg

Butterfly92, terka, Andii lubią tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się Twój wykresie podoba ;) i nieważne czy się zepsuje (życzę zeby nie :)) teraz jest ładny :) w zapeszenie nie wierzę więc się pozachwycam chociaż Twoim bo moje obserwacje są do bani (jak to często po porodzie przez długi czas ale wolę wiedzieć na czym stoję :P) :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny :( ale jestem wkurzona ...
    Wczoraj calutki dzien z przerwami pobolewala mnie prawa noga, pachwina i biodro - zaczynalam juz sie martwic... Takie ciagnace bole, tylko z prawej strony- zazwyczaj z tej mnie boli. Do tego mialam takie wzdecia i zaparcia, nie wiem od czego, ze brzuch mialam jak balon, a przez to ze byl taki wielki to tez mnie podbrzusze bolalo i twarde bylo. Nie moglam sie zalatwic :( nie wiem czy nie reaguje tak na to ciemne pieczywo...mniejsza o to. Polozylam sie o 7mej, dzisiaj rano wstaje o 6- ciemno przed oczami, slabo, duszno... wpadlam na cudowny pomysl umycia wlosow z glowa w dole... tak, swietny pomysl... pozniej bylo juz tylko gorzej:( nie dalam rady wysuszyc wlosow, bo jak mialam rece w gorze to bylo mi slabo- dlugo tez z reszta tych rak w gorzw nie dalam rady trzymac. Musialam polozyc sie na twardym :( Pozniej zaczelam robic sobie kanapki do pracy- to samo, slabo sie zrobilo musialam polozhc sie na plytkach w kuchni ... jak stwierdzilam, ze dokoncze kanapki to zwymiotowalam woda, ktora wypilam :(
    Do tego dowiedzialam sie dzisiaj metoda przeczytania wiadomosci, ze moj maz powiedzial swojej siostrze o ciazy, a prosilam go, zeby nikomu nie mowil do czasu badan genetycznych :( wkurzylam sie strasznie...
    Teraz siedze w pracy, jest mi slabo :( powiedzcie czy tak w ciazy jest, czy mam sie martwic?

• isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Isia nie czytaj internatów tylko się starajcie :) tak naprawdę wszystko może utrudniać zajście w ciaze: stres, wysokie tsh, io i wiele więcej czynników- może utrudniać ale nie uniemożliwia :) więc nie możesz od razu skreślać szans na dziecko aż do usunięcia polipow :) bądź dobrej myśli i starajcie się tak na luzie :)

Dzięki za miłe słowa otuchy :* podziwiam Cię za takie pozytywne podejście do swojej sprawy jak i mojej. Też bym chciała być tak pozytywnie nastawiona jak Ty :) nie przeraża Cie to że lata nam lecą a nam się nie udaje być mamami? Zaraź mnie tym pozytywnym myśleniem hehe :D

Isia
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Isiiaaa wg internetu wszystkie jesteśmy martwe (ja to conajmniej kilka razy ;D)
    Nie ma co myśleć czy się uda czy nie tylko dawaj do wyra! Haha dobra pewnie wiesz o co mi chodzi ;)
    Od myślenia i czytania dzidzi nie będzie ;)

A ludziom mów wprost-że to wasza sprawa kiedy będzie dziecko a nie ich. I że jak chcą to niech sobie sami zrobia ;)
    Dziub zamknięty na bank będzie wtedy ;)

Hehe może będę tak mówić :p
    Dziś będziemy działać znowu hehe chociaż od 3 dni ciągle ❤️ :P wiem że takie coś nie sprzyja słabemu nasieniu bo pleminiki powinny mieć dwa dni przerwy aby się zregenerować ale w tym cyklu olalismy wszystko i serduszkujemy kiedy tylko mamy ochotę :D

Isia
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, a jakie witaminy bierzesz? Ja brałam na poczatku pregna start bez żelaza i nie miałam zaparć, przeszłam na prenatal duo i jest ciężko tam już jest żelazo :(

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam pregna plus, bylo zelazo i czulam sie okropnie - wiec skonsultowalam z lekarzem i odstawilam. Biore wszystko oddzielnie- nie w jednej tabletce...
    Puszek, a co z tymi bolami pachwin i miednicy- a raczej biodra ? Mialas jakies podobne bole u siebie? Oslabienie i mroczki przed oczami? Ja sie czuje dzisiaj jakby mnie walec przejechal z 10 razy... sobote mialam dobra- moze to od tej glukozy rano, tak mi sie cukier podniosl ze az na caly dzien starczylo :p w sumie jadlam wczoraj ostatni posilek o 15... a wstalam o 6, wiec moze przez to mnie tak dzisiaj zlapala slabosc...

• terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja propozycja-zrobcie sobie badania poziomu żelaza. Prywatnie mało kosztuje a sporo powie. Nadmiar szkodzi także w ślepo branie go tylko z racji ciąży nie bardzo...

Lelek współczuję...

Isiaa działajcie kiedy chcecie :D tak naprawdę potrzebny jest 1 jedyny żołnierz gotowy oddać życie za sprawę :D

• terka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Ja bralam pregna plus, bylo zelazo i czulam sie okropnie - wiec skonsultowalam z lekarzem i odstawilam. Biore wszystko oddzielnie- nie w jednej tabletce...
    Puszek, a co z tymi bolami pachwin i miednicy- a raczej biodra ? Mialas jakies podobne bole u siebie? Oslabienie i mroczki przed oczami? Ja sie czuje dzisiaj jakby mnie walec przejechal z 10 razy... sobote mialam dobra- moze to od tej glukozy rano, tak mi sie cukier podniosl ze az na caly dzien starczylo :p w sumie jadlam wczoraj ostatni posilek o 15... a wstalam o 6, wiec moze przez to mnie tak dzisiaj zlapala slabosc...

Lo Jeju kobieto! To na bank z głodu! Nie rób tak lepiej... Zaraz nadrob cokolwiek lekkiego żeby nie oddać i spróbuj o regilarnosc zadbac

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek miałam właśnie na podobnym etapie i kupiłam poduszkę typ c i mi się lepiej teraz funkcjonuje, jeżeli chodzi o plecy, ja ogólnie slabo się czułam jak nie jadłam, musze regularnie co 3h
    Terka ja się trochę boję o żelazo, niby wyniki w normie, tylko ja nie jem czerwonego mięsa ponad 10 lat drób, ryby jem. Myślisz, że da się bez witamin przy takiej diecie utrzymać odpowiedni poziom żelaza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:49

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ