Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też dziewczyny tak jak Alex zazdroszczę kupowania tych wszystkich rzeczy
tak mi się marzy żeby wózeczek wybrać, ciuszki maciupkie kupować... może kiedyś i my się doczekamy
Andii lubi tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Ja też dziewczyny tak jak Alex zazdroszczę kupowania tych wszystkich rzeczy
tak mi się marzy żeby wózeczek wybrać, ciuszki maciupkie kupować... może kiedyś i my się doczekamy
Doczekamy się tylko ja zawsze zadaje pytanie, kiedy?Bo ja juz czekac nie chcę
Starania o drugie dziecko -
Andii wrote:Doczekamy się tylko ja zawsze zadaje pytanie, kiedy?
Bo ja juz czekac nie chcę
uczy nas cierpliwości
-
Lena.92 wrote:Skopiuje z tamtego wątku
Zaczęliśmy się starać o dzidziusia od sierpnia, w listopadzie 2 kreseczki i łzy szczęścia, niestety tydzień później łzy rozpaczy bo beta nie rośnie. Teoretycznie powinnam się cieszyć ale po wizycie u lekarza okazało się, że pojawiła się teraz w grudniu torbiel. Wiem, że powinnam się cieszyć, że jest szansa, ale jak widzę kobiety w ciąży to aż chce mi się płakać. Marzę o dziecku już od dobrych kilku lat, tylko najpierw studia, potem praca... A teraz żałuję, że nie wpadliśmy sobie wcześniejprzygotowania do ciąży zaczęłam już badaniami rok temu, ciągle przyjmuje leki na tarczycę i zbicie prolaktyny ale już wszystko pod tym względem jest unormowane. Wśród koleżanek nie ma żadnej, która mogłaby mnie zrozumieć.
Witaj Lena, ja jako długoterminowa staraczka powiem Ci, że starasz się tyle co nicAle jeśli po głowie chodziła Ci myśl o dziecku już wcześniej to niepowodzenia przeżywasz znacznie gorzej niż inne początkujące staraczki ale głowa do góry.
MissKathy92 wrote:Chyba na te pytanie zna odpowiedź tylko Pan Bóg
uczy nas cierpliwości
Cierpliwości to uczy mnie mój kochany mąż, który dośc często mnie wyprowadza z równowagi i to mi w zupełności wystarczy, nie potrzebuje dodatkowej nauki cierpliwościStarania o drugie dziecko -
Magdaa21 wrote:Mała, nie wiem już sama. Dzidzia sie trochę wierci, skurcze nawet bolą, ale są mega nieregularne. Więc dupa.
Ważne że są bo to oznacza, że powoli się zbliżasz do poroduJuż bliżej niż dalej
Magdaa21 lubi tę wiadomość
alex0806 wrote:Lena witaj, bo wcześniej chyba się nie przywitałam
Czy oprócz tarczycy i prolaktyny jeszcze macie jakieś problemy? Mąż przebadany? Staracie się od sierpnia więc w sumie niedługo
Głowa do góry. Zrobisz porządek z torbielą i będziesz mogła się starać
My posprzątaliśmy mieszkanie i dopiero siadam do kursu. Teściowie jutro przyjeżdżają na zakupy, wezmą psa do siebie (bo akurat teść przyjechał z Holandii na święta i mu się nudzi bez niego, a tak to chociaż długie spacerki ma) i wieczorem jedziemy na kolację z nimi gdzieś. ZapraszająTakże dzisiaj chcę ten kurs skończyć bo jutro nie będzie kiedy.
Dziewczyny zazdroszczę wam tych przygotowań i zakupów, wyprawki... Już sama chciałabym kupować, planować.
Alex,
Wiosna robiłam badania na własną rękę, to co wyszukałam w internecie. U lekarza byłam, pytałam, kazał tylko działać. Wolałabym wydać np 1000 zł na kompleksowe badania i wiedzieć co jest nie tak niż po kilku porażkach dowiadywać się o nowych problemach i wydawać na wizyty+badania+konsultacje. Mam wrażenie że lekarze leczą żeby leczyć a nie wyleczyć, a czas leci. Mi tym bardziej że najpierw czekałam z niecierpliwością by móc zacząć. Jeśli chodzi o męża to ciężko by było go profilaktycznie namówićWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 19:07
-
Magda oczywiście, że możesz skakać na piłce
Jak już będą skurcze, to między skurczami bujamy biodrami, a na skurczu skaczemy, żeby nie skakać non stop, bo się zaczniesz męczyć i się hiperwentylować.
Wiem, że chciałabyś jechać jak najszybciej, ale po co się stresować, czy przyjmą czy nie, potem jak przyjmą,a skurcze słabe, to będą kombinować, a może oxy itp. to lepiej nawet czasami przy nieregularnych skruczach właśnie kąpiel + no spa i spać, jak się rozkręci to wtedy jechać
-
Magdaa21 wrote:O, dzięki Puszek
właśnie ja nie chciałabym jechać mega szybko bo nie chce tam niepotrzebnie siedzieć..
-
puszek369 wrote:No dokładnie często niestety tak jest jak za szybko się przyjedzie. Zdarza się, że wypisza jak zdrowa ciąża przed terminem, albo podają oxy no bo co wtedy zrobić jak się wyciszy na patologie bez sensu jak zdrowa ciąża, dlatego na spokojnie
-
Skończyłam ten kurs
97% w teście
Ten test zaliczony, oby kolejny był równie mocno pozytywny
teraz herbatka, kąpiel, seks i senplan idealny
Magda ja myślę, że jak masz już bóle i skurcze to robi się rozwarcie i w nocy albo jutro urodziszMagdaa21 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Magda ja tez myślę że to naprawdę już tuż tuż choć Tobie może teraz wydawać się inaczej.:*
Nati no to w sumie wszystko masz! My po świętach lozeczko kupimy i wszystko inne do szpitala.
Alex plan idealny to się zgadza!
Miss fajnie że pogadalas sobie z tą lekarką.
Lena fajnie że jesteś tu część dziewczyn naprawdę długo się stara bądź starały. Na Ciebie przyjdzie również czas i bardzo mi przykro z powodu straty bo wiem co czujesz. Ale zobaczysz że będzie lepiej tymbardziej że badania masz porobione.
Magdaa21 lubi tę wiadomość