X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaki mały slodziaczek z niej <3 tylko do kochania :D świetnie sobie radzicie to najważniejsze :)

Alex wyniki świetne :) dieta coś jednak działa :)

Puszek co to za akcję teściowa odwala? naprawdę jakieś zaburzenie psychiczne jej czasem na głowę najdzie chyba... nie przejmuj się nią, nie warto :)

Ja już po spotkaniu z przyjaciółkami :) Tak mi głupio było bo one coś dla mnie przyniosły jako prezencik na święta a ja dla nich nic... jejku tak mi głupio było że masakra :/ ale jutro pojde i coś im kupię no i najwyżej po świętach dam- trudno :/
    Jutro ostatni dzień do pracy jupiiiii nareszcie się doczekałam :D
    A dziś jak wróciłam z pracy to zobaczyłam na bieliźnie uwaga płodny śluz !!! przezroczysty, rozciagliwy płodny śluz :D dawno cwaniaczka nie widziałam więc trza to wykorzystać dziś haha

Magdaa21, Mari92, Lelek lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka jest śliczna :)
    MissKathy92 identyczna sytuacja,ja dostałam ale sama nie myślałam nad tym :( Wstyd, nawet od męża mi się oberwało, że on od Swojego szefa dostał premię a ja nic sie nie pofatygowałam żeby coś kupić :( :( wylecialo mi to z głowy

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja tak naprawdę na święta nic nie planuje robić... Upiekę tylko sernika na spodzie piernikowym i jakaś sałatkę i dam mamie mojego K. Bo planuje tylko wigilie być w domu. W pierwszy dzień pojedziemy do mojej rodziny na wieś, a drugi dzień spędzimy w domu moich rodziców. Oni wracają 27, a akurat w tym dniu do południa umówiłam się z koleżanką że z Jagódka do niej podjedziemy.
    Prezenty mam już wszystkie kupione.. w sumie to siostra wszystko ogarniała, bo postanowiliśmy się w tym roku składać na prezenty by każdy dostał jeden taki lepszy prezent niż kilka niepotrzebnych..:)

Kurcze, moja Jagoda przeżywa jakiś kryzys, bo w ciągu dnia mi sypią bardzo dużo, zaś na noc ma swój "koncert' i ciężko ją uśpić wtedy. Katar wciąż ją męczy, ale robię jej inhalacje więc już jest trochę lepiej:)
    My byliśmy jeszcze z K wczoraj u nas w Tyńcu w klasztorze na rozmowie z ojcem w sprawie chrztu małej. Niestety wyszlo tak że oficjalnie Jagoda będzie mieć tylko matkę chrzestną. Bo ksiądz nie zgodzil na żadnego z planowanych osób na drugiego chrzestnego... No nic oficjalnie będzie jeden nieoficjalnie dwóch :)

Magda, cudowna Karolinka :) ja chyba pierwsze dwa tygodnie trzymałam się w nocy tych godzin.. potem karmiłam jak się budziła. Teraz już też karmie ja jak się obudzi. . A jak nie śpi to w momencie kiedy juz jest niespokojna bo to zazwyczaj po tych 3/4h od ostatniego jedzenia jest.. no ale ja już karmie ja tylko mlekiem modyfikowanym :( ale ważne by dziecko rosło zdrowo :)

Mari, fajny prezent dla Mareczka:) ja jestem za zabawkami 'edukacyjnymi' :) my w sumie Jagodzie nic nie kupiliśmy, bo od Mikołajek chodzę i z każdą zdobyczą co wracam mówię że to prezent dla Jagódki:D

Terka, super że udało ci się uniknąć i butli i smoczka... My niestety i jedno i drugie mamy.. na szczęście Jagoda umie zasypiać i bez smoczka. Nie jest on stałym elementem który musi mieć :)

alex0806, Mari92 lubią tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w szpitalu bo mnie brzuch bolał, wszystko Oki, szyja dluga, zamknięta prawdopodobnie chłopak

terka, alex0806, panipuchatkowa, Magdaa21, Mari92 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek super, dobrze że się uspokoiłaś ;)
    Patulka ty już chyba też spokojniejsza co? :) uczycie się żyć z małą we 3 i chyba jest już lepiej? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to mamy 2 nowych chłopaków!
    Ale bajer! Takie wieści to ja lubie ;D
    No to Karolinka, Jagódka i Laurka będą miały w czym wybierac :P

Puszek-cieszę się że wszystko w porządku i że sprawdziłas :)

Alex-ale super że wyniki lepsze :D b12 dalej w kosmosie ale reszta już ladniutko ;D

Patulka-smoczek, butelka czy bez. Nieważne :) najważniejsze żeby zdrowo rosły te nasze dzieciaczki i kochane były ;)

Magda-słodziaka masz w domciu ;)
    Jeszcze troszkę i będziecie się wysypiac, zobaczysz ;)
    Super że mąż pomaga-to naprawdę dużo daje i w opiece i w samym dochodzeniu do siebie po porodzie ;)

Lelek-z cukrzyca ciążowa to głównie diety trzeba trzymać się bardziej. Ale da się ogarnąć zobaczysz. Po ciąży będziesz lepszym specem od diet niż ja :P
    No i nie będziesz miała czego zrzucac po ciąży ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 21:47

Lelek lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ciesze się ze bylas jednak sprawdzić czy wszystko okej. Jesteś spokojniejsza.

Magda ale masz piękną córeczkę..:)

Patulka ale dlaczego ksiądz nie zgodził się na drugiego chrzestnego??

Alex super te wyniki!

Miss milo ze strony kolezanek że jakies prezenciki Ci przyniosły w koncu Ty zorganizowalas spotkanie.:D

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mis super, że spotkanie się udało :-)

Patulka to dobrze, że z małą wszystko gra, a co do spania w nocy to musisz poczekać aż się Jagódce przestawi. A co do chrztu, to jak ten ksiądz nie dopuszcza chrzestnego to może inną parafie wybrać.

Puszek dobrze, że sprawdziłaś. To był stres.
    I kolejny chłopak na forum :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, u mnie narazie waga caly czas na poziomie 49-49,6 z 53 zeszlo... Ale tak naprawde to moge sie pochwalic, ze od tamtego tygodnia zwymiotowalam tylko raz- wczoraj, ale to chyba ze stresu przed wizyta i wynikiem badan (troche mnie zestresowali i przeciagneli ) ;) wiec mam nadzieje, ze teraz w Swieta nadrobie wszystkie kg - tylko uwaznie:) musze zakupic sobie glukometr bo nie mam i spisywac swoje wyniki, bo mam diabetologa umowionego. W Swieta jeszcze bez glukometru, no bo i tak do mnie nie dojdzie ale moja Teściówka jest pielegniarka, wiec bede miala mierzony profeska :p

Puszek, no to drugi chlopak tego samego dnia! :)
    Miss, prezwnty nie sa najwazniejsze - bylas organizatorka to dostalas ;) a co to sluzu- szykuje sie niezly Swiateczny weekend:D
    Patulka, Twoja Mala to juz pewnie duza dziewczynka jest :*
    Magda, super ze sobie radzixie. Jeszcze troche i stanie sie to Twoja rutyna i zapomnisz o innym zyciu:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 04:43

• terka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek a kiedy masz diabetologa? Wiesz ze masz prawo do lekarza w ciągu tygodnia?
    Diabetolog da Ci glukometr za darmo prawdopodobnie :)

• terka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka no właśnie tak się zastanawiam czemu się nie zgodził na chrzestnego? W czym problem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Lelek a kiedy masz diabetologa? Wiesz ze masz prawo do lekarza w ciągu tygodnia?
    Diabetolog da Ci glukometr za darmo prawdopodobnie :)

Diabetolog w styczniu. W Medicoverze nie ma wizyt w tym okresie swiatecznym i poswiatecznym, wiec przeczekam do polowy stycznia jakos ;)

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka! Ale u nas ładnie znowu w nocy posypało sniegiem. Może dzisiaj w końcu będziemy mieć choinkę. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek ten medicover to i tak zbawienie ;) też to mam i dzięki temu mam dobrych lekarzy i w miarę szybko. Mój mąż po to w obecnej pracy się trzyma bo mamy ten największy pakiet za grosze ;)
    Ja dzisiaj wstałam z uśmiechem na ustach że dziś ostatni dzień! I wolne ;) dopiero 2 stycznia do pracy ;) co prawda temperatura nie powala i nadal nie widać owulki, dzisiaj 17 dc, ale może jutro odbije ;) będą święta na luzie to może zaskoczy, żelu też używamy w tym cyklu :)
    Puchatkowa jak napisałaś o śniegu to tak poleciałam do okna że o mało rolety nie zerwałam ;p u mnie też trochę ale już się chyba topi albo deszcz pada bo mokro na ulicy

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nareszcie się doczekałam- ostatni dzień do pracy przed urlopem :D :D :D kurczę tak się cieszę mimo że mam bardzo dużo do zrobienia przed wigilią ale i tak się cieszę :)
    Ja dziś ubieram choinkę i lukruje pierniki :) mam nadzieję że się wyrobie :)
    Po pracy muszę zajść coś kupić dziewczynom, w empiku widziałam takie piękne szklane aniołki- może to kupię :)
    U mnie też dosypalo śniegu tak z 10cm aż :) fajnie by było mieć biale święta ale ma być w weekend odwilż więc pewnie się roztopi wszystko :/ ech trudno...
    I tak się cieszę bo WOLNEEEEEE już za 8h :D
    Pozdrawiam i życzę udanego dnia kochane :)

Mari92 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex haha:D noo byłyby cudowne białe święta.:) a nie już mi mąż zapowiedział ze jutro choinka. Wrrrr.

Miss ja właśnie wczoraj dekorowalam pierniczki.:)

MissKathy92, Mari92 lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek mnie na NFZ z piątku na poniedziałek umówili ;D rozumiem że po przerwie świątecznej ale początek stycznia a połowa to różnica ;)
    Ale to ja tylko mówię jaka masz możliwość-zrobisz jak będziesz chciała ;)

Miss no Ty już mentalnie na urlopie jesteś :D

Alex-może owu czeka na moment kiedy będziecie mieli możliwość ja wykorzystać? :D

Pochwalę się-jednak nie placilismy kary do biblioteki ;D jeszcze terminowo zalapalismy się :D

I pozale się-telewizor nam padł. Normalnie kaput, padł, nie wstanie.
    Nie martwiłabym się tym bo i tak tylko za ekran nam robi do dvd/audiobooków ale tv było na tym mieszkaniu :/ nie wiem jak zareaguje babeczka na taka wiadomość...
    Te pudło pamięta wprawdzie chrzest Polski albo erę dinozaurów (tv z tą dupka-czujecie? :P) ale dzialal a teraz nie działa. Wyłączyłam go i się już nie włączył więcej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 07:09

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka o kurcze.. Hmm może babka zrozumie że ten tv to aby czekał kiedy paść. :P

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka może z małym nakładem finansowym albo wcale poszukajcie na olx telewizora, czasami ludzie oddają albo sprzedają za grosze ;) bo komuś kupować nie będziecie plazmy 50 cali przecież;) chyba że dogadacie się z właścicielką że się zepsuł i kupicie lepszy ale go zabierzecie kiedystam przy wyprowadzce.

Ja edytuję poprzednią informację, ulica nie jest mokra tylko oblodzona i tak się świeci;p jak wyszłam to o mało orła nie wywinęłam. Jadę juz do pracy, szybciej przyjdę i szybciej wyjdę;)
    A co do owu to jest wykorzystywana, już 3 dni pod rząd i padam. Mówię wczoraj do męża że śluz się pojawił, a on na to "to dawaj" :p i mimo braku sił było super;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie padal snieg od wczoraj, ale niestety wlasnie zaczal padac deszcz wiec zaraz ten piekny bialy puch stanie sie ciecza :p

‹‹ 1979 1980 1981 1982 1983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ