Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha Terka taaaak ja już na urlopie
jeszcze 8h i 16 dni wolnego
czekam tylko aż szef powie żeby wypełnić wniosek urlopowy do 7 stycznia
Bida z telewizoremja bym zrobiła tak jak Alex pisze- przecież babka chyba jest świadoma że ten telewizor to antyk i długo nie pociągnie... dogadajcie się z nią że kupicie nowy ale zabierzecie go po prostu... bo przecież jak się wynajmuje mieszkanie to wiadomo że rzeczy się zużywają po pewnym czasie i najemca nie musi ich odkupowac no chyba że coś zniszczył ale to Was się nie tyczy
także pogadajcie z nią w taki sposób
Ja dziś mam 11dc i jak pisałam wczoraj był śluz płodnyoczywiście wykorzystany z mężem
wczoraj podczas serduszkowania czułam że tam jest strasznie ciasno, nigdy tak nie miałam... do tego wczoraj mnie bolał prawy jajnik
mam nadzieję że na owu
oczywiście dla męża o objawach powiedziałam po seksie żeby go nie nakręcać
ale i tak było super więc jestem zadowolona
-
panipuchatkowa wrote:Dobrze dziewczyny ze korzystacie z owu!
co polecacie na śniadanie?
ojej tak za mną to chodzi a nie mogę jajek jest
-
No pogadamy po nowym roku z nią.
Ale ogólnie ostatnio się lekko scielismy z nią. Bo płacimy jej pieniądze do ręki. I ona zawsze w naszym zeszycie podpisywała że odebrała.
A teraz nie chce tego robić. I mamy rozkminy czy pozwolić jej na to żeby nie podpisywała czegoś takiego.
Wolelibyśmy jednak mieć jakieś zabezpieczenie skoro płacimy do reki pieniądze...
Eh jak ja chce mieć już swoje mieszkanie...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Hej u nas też śnieznie:)
Lelek warto spróbować po prostu na nfz do diabetologa w ciąży muszą w ciągu tyg do specjalisty przyjąć, a tam dostaniesz glukometr. Po co kupować. A jakie masz wyniki Glikemii?
Terka uważam, że jakieś pokwitowanie powinna dać na odbiór pieniędzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 07:57
-
Terka nie zgadzajcie się na takie coś... musisz mieć jakiekolwiek pokwitowanie że pieniądze były jej dane bo potem jeszcze powie że nie i zechce kolejny raz
z resztą to ciekawe że wcześniej nie było problemu a teraz nagle już jest...
-
Terka ja bym jednak naciskała na pokwitowania odbioru. A jak nie to nie płacicie albo kasa na konto. Też mieliśmy taka właścicielkę mieszkania kiedyś że po kasę przychodziła a jak się wyprowadzalismy to się dowiedzieliśmy że przychodziła na zwiady pod naszą nieobecność! Obecny właściciel się nie pojawia, nic go nie interesuje i mamy spokój. Jak coś się dzieje to co informujemy że np. Pralka się zepsuła, kupujemy nową i nie płacimy za mieszkanie
albo naprawilismy głowicę z grzejnika i płacimy o 160 zł mniej. I tyle, nawet z nami nie dyskutuje
Mi się dzisiaj chce tańczyć normalnie ;p taki jakiś dobry humor mnie rozpiera ;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kurde ale kłócic się to też lipa. Właśnie tak to jest na wynajmie... Eh... No nic. 10.01 będzie to pogadamy. Bo to dziwne. Niby jest za nami a jakiś cyrk.
Stwierdzila że jak ktoś nie płaci to się wypowiada umowę (na słowa że właśnie żeby nie było że nie płacimy) i tyle. Przycisniemy ja. Najwyżej zmienimy lokumhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyPuszek, na nfz mi nie po drodze - medicover mam niedaleko pracy wiec moge i w godzinach pracy wyjsc do lekarza, a na nfz tak juz niestety nie mam. Poczekam na wizyte w medicover
Glukoza na czczo 98 aktualnie, wiec juz wykracza poza normy, krzywa tez slabo po bo 2h wynik ponad norme...
Terka, a co jej zalezy sie podpisac? :p -
Hej,
Ja w szpitalua Mala z M w domu
siedzę i wyje. Przed 6 rano miałam ja na rękach i bujalam żeby usnela i nagle tak chlusnela ze mnie krew, żywo czerwona, momentalnie cała podpaska, nogi, podłoga we krwi. A ja już prawie nie krwawilam, używałam normalnych podpaski. Dzwonilismy do szpitala i sąsiad mnie przywiózł. Niby w usg nic nie widać, jakiś płyn tylko, który może być właśnie krwią poporodowa. Ale pobrali mi krew i czekam na wyniki, jak będzie ok to do domu a jak nie to powinnam zostać w szpitalu i mieć ponowne lyzeczkowanie. Ale nie mają terminów i może dopiero w święta. Masakra jakaś
ja chcę już do domu i do małej
M musiał jej dać mleko z butelki, dobrze że mieliśmy odciagniete
jest mi tak cholernie źle. A tu jeszcze wszyscy niemili - jestem w innym szpitalu niż rodziłam..
-
nick nieaktualny
-
Madzia trzymam kciuki, żeby okazało się, że wszystko Oki. Warto zawsze jechać do szpitala w którym się rodzilo, oczywiście inny też przyjmie, ale z tego co wiem to właśnie są nieprzyjemnie nastawieni, jakkolwiek okropnie to nie zabrzmi.
Kochana na pewno pobrali crp, na to się czeka ok 3h, nawet na cito, bo to biochemia możesz podejść zapytać czy już jest wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 08:51
-
Puszek, co chwilę pytam
a szpital w którym rodziłam jest 50 km od nas dlatego pojechałam do najbliższego
babka jak wychodziła wywoływać kolejna pacjentke to mi powiedziała że nie ma jeszcze wyniku
Puszek, bywa tak że nie ma krwawienia już a potem nagle jeszcze taki chlust?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 08:55
-
Magdaa21 wrote:Puszek, co chwilę pytam
a szpital w którym rodziłam jest 50 km od nas dlatego pojechałam do najbliższego
babka jak wychodziła wywoływać kolejna pacjentke to mi powiedziała że nie ma jeszcze wyniku
Puszek, bywa tak że nie ma krwawienia już a potem nagle jeszcze taki chlust?
-
puszek369 wrote:Zwłaszcza po dłuższym lezeniu, karmieniu, to też dopiero tydzień po porodzie. Ogólnie rozumiem po porodzie były łyżki, więc mniej się krwawi bezpośrednio, może się zebrało i chlusnelo. Jak w usg wyszło Oki to myślę, że wszystko będzie dobrze. A czy te odchody podłogowe maja brzydki zapach?
pielęgniarka wyszła i mówi że wiedza ze karmie i sprawdzają co chwilę wyniki ale nie ma jeszcze.