X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka cudna mała. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jak przygotowania do świąt? U mnie wielkie pranie i sprzątanie :p

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się udzielam, ale cały czas podczytuję wasze rozmowy :)

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka cudna Jagódka ;)
    Miss oprócz urlopu wejdziemy w 2019 rok z malenstwami w brzuszku, taki był pierwotny plan przecież;)
    Nati u mnie jeszcze do 15.30 praca, później jedziemy do rodziców i przygotowania dopiero od jutra ;) Ale trochę zakupów zrobionych mam, prezenty ogarnięte i tworzymy sobie z mężem kolejny prezent ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natii o fajnie ze jesteś. Jak tam samopoczucie? Ja wlasnie tez pranie wstawjlam.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no życie zweryfikuje te nasze plany :D ale zawsze pozostaje nadzieja <3

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jesteś tydzień po porodzie i mało co krwawisz? Współczuję takiego poranka jaki dzisiaj mialas

Terka co do TV to babka na pewno zdaje sobie sprawę że to antyk i w końcu musiał paść

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś i Alex w końcu odetchnięcie i trochę wolnego będziecie mieć :)

Ja się martwię bo mój okres trwał 2dni obfity i 1dzień plamień. Zdecydowanie był to najkrótszy okres jaki dotąd mialam

• terka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka-połączymy dzieci nasze i będą raczkowac :D
    Mały tak się podnosi jakby miał zacząć raczkowac tylko nie umie połączyć rąk i nóg więc póki co ręce chcą ale tylek podnosi do góry i tyle z tego ma ;D

Co do chrzestnego to tak-nie pozwolą komuś kto ma ślub cywilny tylko bo to nie jest slub sakramentalny. Więc tutaj kogokolwiek byś nie poprosila to się nie moga zgodzić.
    Chrzestni są po to by wprowadzić razem z rodzicami w świat wiary-dlatego takie przepisy.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Miś i Alex w końcu odetchnięcie i trochę wolnego będziecie mieć :)

Ja się martwię bo mój okres trwał 2dni obfity i 1dzień plamień. Zdecydowanie był to najkrótszy okres jaki dotąd mialam

To chyba nie jest problem? ;) możliwe że np 4 dnia wróci-ja tak kiedyś miałam.

• terka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss no taka premia plus urlop to genialna sprawa ;D
    Mój mąż też ma wolne ale 2.01 do pracy idzie już. Ale dobre i tyle ;)
    Premie roczna tez ale mniej bo 3 Msc wiecznie na urlopach różnych ;D
    Ale to nic, nie ma źle :)

Dziewczyny macie racje-pogadamy z babeczka i co ma być to będzie. Najwyżej wam po nowym roku napisze ze się przeprowadzamy :P kogo o to bym nie pytała to mówi że absolutnie nie może być tak jak planuje babeczka bo to dziwny układ jest. Więc będzie zmiana-albo zasad albo mieszkania ;) zginąć nie zginiemy :)a
    A tv cóż-najwyżej kupimy jakiegoś zlomka i jej zostawimy jak się będziemy przeprowadzać :)
    Ogólnie babeczka do dogadania z wszystkim, coś jej ostatnio walnelo. Zobaczymy ;)

• Andii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    To chyba nie jest problem? ;) możliwe że np 4 dnia wróci-ja tak kiedyś miałam.

Dzisiaj mam juz 5dc więc raczej nie zapowiada się na to żeby okres powrócił, wczoraj i dzisiaj cisza. Okres trwał raptem 2dni ale to takie dwa dni że zwijałam się z bólu, straszny ból i trzeciego dnia dosłownie kilka plamek, spokojnie zwykła, cieniutka wkładka by mi starczyła i koniec. Może miałam cykl bezowulacyjny, nie mierzyłam tempki więc w sumie nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 13:41

• Andii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c434a67c022.jpg

Taka już duża jest:) waży już jakieś 4,5kg :) rozmiar ubranek nosi roznie.. tak 56/62.:)
    Jagódka jak na swój wiek, jest bardzo rozwinięta i umie się już zająć sobą przez chwilę:) sama już ładnie główkę trzyma, i na brzuchu leżąc wysoki ja podnosi :) nogami też przewraca jakby miała zaczac raczkować tylko rączek jej brakuje do tego :) a gaduła z niej niemiłosierna.. szkoda że nie da się wstawić tutaj filmików to bym wam pokazała:)

Co do księdza, niezgodzil się dlatego że kuzyn mojego K ma tylko ślub cywilny, mój brat mieszkania za granicą i nikt mu nie da papierka że może być chrzestnym. A świadkiem chrztu może być tylko osoba innej wiary, więc druga matka chrzestn odpada...no cóż trudno, nikogo na siłę szukać nie będę..

Puszek, nie przejmuj się teściowa.. niestety niektóre kobiety tak mają i trzeba po prostu nauczyć się z nimi żyć i olewać to co mówią..

Idę skorzystać dziewczyny z okazji że dziecko śpi i sprzątać salon :)

Jej jaka słodka :) Moja córka urodziła się z taką wagą :) Pięknie się rozwija

• terka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dzisiaj mam juz 5dc więc raczej nie zapowiada się na to żeby okres powrócił, wczoraj i dzisiaj cisza. Okres trwał raptem 2dni ale to takie dwa dni że zwijałam się z bólu, straszny ból i trzeciego dnia dosłownie kilka plamek, spokojnie zwykła, cieniutka wkładka by mi starczyła i koniec. Może miałam cykl bezowulacyjny, nie mierzyłam tempki więc w sumie nie wiem.

Aaa... No to nie wiem ;) zrozumiałam inaczej :)
    No może być tak że słabe endometrium to i nie miało co się zluszczac ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Jej jaka słodka :) Moja córka urodziła się z taką wagą :) Pięknie się rozwija

Urodziłas 4.5kg dzieciola??? :D
    Ale ze jak? :P

• Patulka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Patulka-połączymy dzieci nasze i będą raczkowac :D
    Mały tak się podnosi jakby miał zacząć raczkowac tylko nie umie połączyć rąk i nóg więc póki co ręce chcą ale tylek podnosi do góry i tyle z tego ma ;D

Co do chrzestnego to tak-nie pozwolą komuś kto ma ślub cywilny tylko bo to nie jest slub sakramentalny. Więc tutaj kogokolwiek byś nie poprosila to się nie moga zgodzić.
    Chrzestni są po to by wprowadzić razem z rodzicami w świat wiary-dlatego takie przepisy.
    Możemy połączyć nasze dzieci :D u mnie w domu się śmieją, że jak Jagoda wstanie to już pójdzie, bo tak przewraca tymi nogami że szok..

Wiem że kościół ma swoje zasady i nie da się ich ominąć.. więc tak naprawdę 90% osób u nas odpada bo mają ślub tylko cywilny a te 10% to wyszukanie kogoś na siłę.. więc wolę mieć oficjalnie jednego rodzica chrzestnego.. tylko mamą się mnie pyta, kto w takim razie będzie trzymał świece w kościele... Też dobre pytanie

Miss, pozazdrościć tylko takiej premii.. przed świętami napewno się każdemu by przydała, a Ty myślisz do przodu i nie planujesz jej wydać:) brawo :)

Magda, też bym się przestraszyła krwawienia takiego... Ja po porodzie tak naprawdę mocno krwawilam te 3 dni w szpitalu... W domu już lekkie plamienia też miałam.. no ale mnie od razu przy cesarce lyzeczkowali więc to już inna sprawa:)

Dziewczyny, poradzicie mi bo już nie wiem co mam robić.. Jagoda przez dzień na taki katar że szok. Robię jej dwa/trzy razy dziennie inhalacje solą fizjologiczna i narazie na kilka dni odstawiam plasterki aromactiv baby, bo w ulotce pisze że max stosować 3doby. Więc u nas już minęły one w środę.. byłam u lekarza ale nic konkretnego nie powiedział poza tym by stosować inhalacje oraz spray do nosa..

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziolchy... Na fiolecie jedna laska napisała mniej więcej cytuje: "po co męczyć się przy porodzie SN jak mamy możliwość CC-łatwo szybko i przyjemnie". Jak jej napisałam że jest niepoważne to co mówi bo CC to raczej nie sama przyjemność a operacja itd to stwierdziła że czuję się lepsza bo rodziłam SN... Hmm no coz... Także ten... Litości ;D

• Patulka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Urodziłas 4.5kg dzieciola??? :D
    Ale ze jak? :P
    Da się urodzić, bo moja mama urodziła siostrę 4.8kg naturalnie. . inna sprawa było to że potem po porodzie chyba ponad tydzień nie mogła chodzić

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ej dziolchy... Na fiolecie jedna laska napisała mniej więcej cytuje: "po co męczyć się przy porodzie SN jak mamy możliwość CC-łatwo szybko i przyjemnie". Jak jej napisałam że jest niepoważne to co mówi bo CC to raczej nie sama przyjemność a operacja itd to stwierdziła że czuję się lepsza bo rodziłam SN... Hmm no coz... Także ten... Litości ;D
    Masakra, ale ludzie często tak myślą, tak samo z mm. Ludzie w badania naukowe nie wierzą. Wiadomo jak trzeba cc czy mm to inna sytuacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 14:07

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka bo nic innego nie zrobisz tylko inhalacje ;)
    A to taki wodnisty bardzo czy bardziej że tak powiem kleisty?

‹‹ 1982 1983 1984 1985 1986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ