Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Patulka wrote:Da się urodzić, bo moja mama urodziła siostrę 4.8kg naturalnie. . inna sprawa było to że potem po porodzie chyba ponad tydzień nie mogła chodzić
Wiesz przy porodzie to i po 2.5kg można mieć problemy a można nie. Poród to loteria
Ale i tak w szoku jestem bo kiedyś to usg nie było to tak rodziły babeczki. Ale teraz jak usg i szacują wagę?musiałaś bardzo chcieć
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
puszek369 wrote:Masakra, ale ludzie często tak myślą, tak samo z mm. Ludzie w badania naukowe nie wierzą. Wiadomo jak trzeba cc czy mm to inna sytuacja
Ja nie mam nic do tego. W sensie tak jak mówisz. Mus to mus. Ale żeby polecać bo to fajne? Ale ze serio? Nosz kurdei tekst ze czuje się lepsza
Taaa
21.01 69cm -
panipuchatkowa wrote:Terka to ładnie Ci napisała dziewczyna.masakra. nie wiem czy cc jest takie przyjemne i latwe. Ja bardziej boje się cc niż sn.
Ja nie chciałam cc. Też się bałam i będę bała jakiekolwiek krojenia. Jakby cokolwiek było nietak to róbcie co trzeba ale jeśli nie, chce próbować. Wtedy udało się. W innym szpitalu dawno bym na stół poszla. W moim nie.
Mialam chwilę że chciałam już. Ale wtedy ruszyło jakby na znak że ma być inaczejzobaczymy jak będzie kiedyś, w takich momentach trzeba być gotowym na wszystko
21.01 69cm -
Terka co za ludzie
ja nigdy nie rodzilam i nie wiem tak naprawdę jak to jest ale oczywiście nie uważam że cesarka jest taka super...
Chyba tak jak większość kobiet chciałabym bardzo w przyszłości rodzić sn, wiem że to bardzo boli ale jesteśmy do tego przystosowane, nasze matki, babki, prababki tak rodzily i było ok więc i mi się udaA z resztą ja uważam że poród sn to coś niezwykłego, magicznego- pewnie to odszczekam jak sama kiedyś będę rodzić no ale cóż- takie jest moje myślenie na dzień dzisiejszy
jednak jeżeli byłoby jakiekolwiek przeciwwskazania na rodzenia sn, w sensie mogłoby to zaszkodzić dzieciątku lub mi to oczywiście bez wahania bym chciała cesarke
czasem to jest najlepsze rozwiązanie
I nie uważam że rodzaca sn jest jakaś lepsza czy coś, jak w ogóle można tak mówić? Każda kobieta rodzaca jest wspaniała bo wydaje na świat nowe życiejedynie nie rozumiem takiego myślenia że cesarka to jest taka super bo nawet jako nie wtajemniczona w taki praktyczny sposób w ten temat wiem że to jednak jest operacja więc z tym nie ma zartow
-
panipuchatkowa wrote:Własnie podczytalam stycznioeki i dziewczyna miala dzisiaj cc i napisala ze bardzo bolało i się darła i nadal boli i jest masakra. Także nie każde cc jest miłe i przyjemne.
Alez jasne że nie. Nie mówię że takich nie ma. W sensie że dobrze zniesione. No super, cieszyć się tylko jak tak czasem jesttak samo jak naturalnie, może być luz i wczasy a może być tragedia. Nie przewidzisz.
Ale ona stwierdziła że to jest super bo ona miała super.https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Magda to się strachu najadłaś. Biedna. Ja po cc krwawiłam 1,5 miesiąca z przerwami. Więc różnie z tym jest.
Co do premii świątecznej to dostałm karpiowe 336zł + 100zł na dziecko ( na święta dają). Cieszę się, że mnie tym razem nie ominęli, tak jak ostatnio. Ale jak to mówią w święta i zwierzęta mówią ludzkim głosem.
Patulka słodka ta Jagódka i silna
Terka cc to nic przyjemnego. Ale kobiety są różne i mają złe wyobrażenie. A ta fiolotowa strona jest okropna. Jedna na drugą pomyje wylewa. Ja tam przeczytała, że mleko modyfikowane przyczynia się do otyłości dziecka. A wiadomo dużo rzeczy ma na to wpływ.
A co do płatności za mieszkanie, to może poproś o możliwość wpłaty na konto.
Andi szacun dla ciebie, mnie nastraszyli z tą wagą i miałam cesarkę.
To i ja się pochwalę Mareczek ma 6kg i 66cmi tak macha nogami i rączkami jakby rowerem jechał
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
MissKathy92 wrote:Terka co za ludzie
ja nigdy nie rodzilam i nie wiem tak naprawdę jak to jest ale oczywiście nie uważam że cesarka jest taka super...
Chyba tak jak większość kobiet chciałabym bardzo w przyszłości rodzić sn, wiem że to bardzo boli ale jesteśmy do tego przystosowane, nasze matki, babki, prababki tak rodzily i było ok więc i mi się udaA z resztą ja uważam że poród sn to coś niezwykłego, magicznego- pewnie to odszczekam jak sama kiedyś będę rodzić no ale cóż- takie jest moje myślenie na dzień dzisiejszy
jednak jeżeli byłoby jakiekolwiek przeciwwskazania na rodzenia sn, w sensie mogłoby to zaszkodzić dzieciątku lub mi to oczywiście bez wahania bym chciała cesarke
czasem to jest najlepsze rozwiązanie
I nie uważam że rodzaca sn jest jakaś lepsza czy coś, jak w ogóle można tak mówić? Każda kobieta rodzaca jest wspaniała bo wydaje na świat nowe życiejedynie nie rozumiem takiego myślenia że cesarka to jest taka super bo nawet jako nie wtajemniczona w taki praktyczny sposób w ten temat wiem że to jednak jest operacja więc z tym nie ma zartow
Jestem tego samego zdania. Dokładnie tak. Każda z miłości wydaje na świat dzieciątko. Czasem miłość oznacza cierpienie przy SN, czasem miłość oznacza wydanie na świat droga operacyjna bo to w tym momencie będzie lepsze. Żadnej metody nie neguje. Obie piękne, przychodzi na świat małe stworzenie
Co do porodu-pewnie osszczekasz jak mówisz ale tylko w momencie porodu i to też nie całegopotem już całkiem inna gadka jest i odszczekuje się odszczekanie
i jest pięknie jak się ma te maleństwo ze sobą.
Poczujesz to kiedyś, zobaczyszMissKathy92 lubi tę wiadomość
21.01 69cm -
Mari92 wrote:Magda to się strachu najadłaś. Biedna. Ja po cc krwawiłam 1,5 miesiąca z przerwami. Więc różnie z tym jest.
Co do premii świątecznej to dostałm karpiowe 336zł + 100zł na dziecko ( na święta dają). Cieszę się, że mnie tym razem nie ominęli, tak jak ostatnio. Ale jak to mówią w święta i zwierzęta mówią ludzkim głosem.
Patulka słodka ta Jagódka i silna
Terka cc to nic przyjemnego. Ale kobiety są różne i mają złe wyobrażenie. A ta fiolotowa strona jest okropna. Jedna na drugą pomyje wylewa. Ja tam przeczytała, że mleko modyfikowane przyczynia się do otyłości dziecka. A wiadomo dużo rzeczy ma na to wpływ.
A co do płatności za mieszkanie, to może poproś o możliwość wpłaty na konto.
Andi szacun dla ciebie, mnie nastraszyli z tą wagą i miałam cesarkę.
To i ja się pochwalę Mareczek ma 6kg i 66cmi tak macha nogami i rączkami jakby rowerem jechał
66cm??? Losz ja Cię... A ja myślałam że mój z 67 jest długi. Kurde krasnal z niego przy Twoim
Co do mm to może być bo łatwo przekarmic ale jak się pilnuje to nie powinno tak byc. Tak więc może być a nie ze jest przyczynąMari92 lubi tę wiadomość
21.01 69cm -
terka wrote:Jestem tego samego zdania. Dokładnie tak. Każda z miłości wydaje na świat dzieciątko. Czasem miłość oznacza cierpienie przy SN, czasem miłość oznacza wydanie na świat droga operacyjna bo to w tym momencie będzie lepsze. Żadnej metody nie neguje. Obie piękne, przychodzi na świat małe stworzenie
Co do porodu-pewnie osszczekasz jak mówisz ale tylko w momencie porodu i to też nie całegopotem już całkiem inna gadka jest i odszczekuje się odszczekanie
i jest pięknie jak się ma te maleństwo ze sobą.
Poczujesz to kiedyś, zobaczyszwierzę tak mocno mocno że kiedyś będę miała tą możliwość
Nosz kurde jeszcze raz się nad tym zastanowilam i na pewno bym nie chciała planowanej cesarki mieć, no nie i koniec... nie wiem co niektóre babki myślą, nasluchaja się takich u których było super fajnie i później myślą że u każdej tak jestpokręcone to... No ale każdy ma swój rozum przecież i to są osobiste wybory- i my się nie musimy z nimi zgadzać
najważniejsze jest dobro dzidziusia koniec kropka
Nie byłabym sobą gdybym teraz nie weszła na fiolet i nie zobaczyła tej rozmowydobrze jej napisałaś- nasza mega elokwentna i mądra kobitko :*
-
Co do porodów to też bym wolała rodzić sn. Ale jeśli będzie mi dane w ogóle do porodu dotrwać i cc będzie bezpieczniejsza dla dziecka to zgodzę się bez wahania. Lekarz mi zapowiedział że na końcówce ciąży i tak będę leżała w szpitalu, że będą wszystko monitorować także będę miała planowany poród. Mam nadzieję że już we wrześniu;)Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Haha podgladajki
Miss ja pamiętam do tej pory rozmowę ze znajomą moja-miała cc planowane z racji komplikacji. I że jedyne co było w tym fajne to że wiedziała kiedy synek na świat przyjdzie.
Mówi że plakala że nie mogła urodzić naturalnie. I ja po swoim porodzie rozumiem dlaczego.
To że ktoś przeszedł super - super, nic tylko się cieszyć. Naprawdę. Tak samo jak ktoś przeszedł super poród. No bajka, pozazdrościćale zawsze jest ale.
Dziewczyny żebyście nie myslaly ze ja jestem anty kobietom po cc. W zyciu. Żeby mi to jasne było i żeby żadnej nie urazicWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 14:50
21.01 69cm -
Terka ja myślę dokładnie tak samo jak Ty
I na pewno dziewczyny wiedzą o co Ci chodzi- że nie jesteś anty do cc tylko do tego myślenia że to takie fajne, bezbolesne i ogólnie sama przyjemność
I w pełni rozumiem Twoją znajomą- ja pewnie bym też plakala że nie mogę nawet spróbować sn urodzićno i już mi się smutno zrobiło- jejku ostatnimi czasy jestem tak bardzo wrażliwa że nawet reklama Biedronki mnie wzrusza
Edit. Dobra spojrzałam na godzinę i już mi nie jest smutnoza 15 minut zaczynam 16 dni urlopuuuuuu juhu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 14:59
terka lubi tę wiadomość
-
Przy wadze 4500g i 61cm długości nie miałam szans na poród naturalny. Miałam cesarkę, jestem za drobna. Chcieli wywoływać bo szacowali wagę na 3800 ale inny lekarz zdecydował o cesarce i decyzja była sluszna, są kobiety które z powodzeniem rodzą duże dzieci ale mnie Bozia takimi warunkami nie obdarzyła. Położne mówiły że córkę dokarmiać bo za duża i nie dam rady wykarmić a ja ją wykarmilam na piersi półroku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:09
Starania o drugie dziecko