X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ja dzisiaj popakowałam prezenty tylko dla córki prezent jeszcze nie przyszedł i troche sie martwię :(
    Pierogi i uszka ulepione i dzisiaj chyba choinkę będziemy ubierać :)

Mnie jakaś chandra bierze, bo w styczniu będe mieć rewolucje, zmiana nazwy firmy, kasy fiskalnej, sklepu itp. myslałam że wszystkiego tego uninknę jak zajdę w ciąże ale nie udało się a teraz jak to wszystko w styczniu mnie czeka to w sumie nie wiem co ze staraniami, raz że nie będzie czasu a dwa ciąża będzie nie wskazana ale nie chce rezygnowac ze starań bo to może trwać jeszcze długo i nie chce marnować czasu :( Przytłoczyło mnie to wszystko

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss a dajze spokój. Wstanie u mnie o 8 czy 9 to wyczyn ogromny.. Mam nadzieję że ogarnę się niedługo... Wstaje w nocy, usnac nie mogę nad ranem usypiam i potem wstać nie umiem...

Prezentów dużo nie mam do ogarnięcia ale jednak jeszcze nic nie zrobiłam. Jedynie ta buteleczke dla małego jak byliśmy ostatnio w sklepie :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój ;p
    Ja też zamawiałam przez neta wszystko. I już mi wszystko poprzychodziło więc luzik ;) nic tylko jechać i odpoczywać;)
    Laski dzisiaj był u nas prezes z Warszawy i mówił że będą premie świąteczne;) superowo;) dostaną ci którzy pracują minimum 3 miesiące więc się zalapię na dodatkową kaskę;) dzisiaj w ogóle jakiś dziwny dzień, wszystko tak pięknie szybko leciało. I miałam też ocenę pracowniczą to super wyszło;) aż normalnie samoocena wzrosła ;) jestem mega zadowolona z dzisiejszego dnia ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex świetne wieści!!! A dodatkowa kaska zawsze się przyda. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze tak ;) opłacę sobie ten egzamin na mediatora ;) I zawsze to dodatkowe zajęcia i pieniądze, postanowiłam dzisiaj że podejmę certyfikację ;)

panipuchatkowa, Mari92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miałam ostatnio armagedon moja teściowa strasznie mnie zdenerwowała.
    Mieliśmy iść na wigilię do babci męża od miesiąca ustalone. Teściowa w weekend odwołała, bo nie chce tam jechać babcia się poplakala. Ja dzwonie pytam o co chodzi teściowa, że nie jadą na wigilię, ale my zaproszeni jesteśmy, ale ona robi swoją wigilię. Maz chce do babci jechać, teściowa się wściekła na wszystkich. Chyba nawet na dziecko jest zła. Miałam remont i jak dostałam kocyki od koleżanki to u niej trzymałam i co przedwczoraj mężowi do pracy przyniosła powiedziała, że mają zła energię. Jak mogła tak powiedzieć o kocykach mojego dziecka :(Pojechałam z mamą moja je odebrać i zaczęłam tak płakać, bo teściowa nawet nie chce nas w święta widzieć nawet opłatek nic, zablokowała mój numer. Mój mąż jest jednakiem. Wiecie aż mnie ze stresu brzuch bolał:(teściowa powiedziała, że, zepsułam święta :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 16:10

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej puszek co to za akcja ;( teściowa z babcią się poklocila i do was ma pretensje? Teściowa nie powinna tak Cię stresować i o jakiejś złej energii mówić, co ona jakaś niepoważna;/ twój mąż próbował z nią rozmawiać i się jakoś postawić?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex mąż wspiera mnie, ona ma takie jazdy, on jest przyzwyczajony, to nie pierwszy raz. Pogorszyło się, bo poszła teraz na studia coś z psychologia i myśli, że wszystko wie i nie widzi u siebie błędu. Ona się nie poklucila z babcią tylko zmieniła zdanie co do wigilii, babci przykro jest. To jej teściowa, myślałam, że mój teść trochę też coś jej powie, ale zaczął ja tłumaczyć...

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek wybacz nie rozumiem.
    Tesciowa jest zła na was o co? Że chcecie do babci jechać? A czemu ona nie chce? Dziwne to...

Zła energia? Ona tak na poważnie? Co jej się stało?
    Może dajcie jej odczuć co to znaczy święta bez was i jedzcie do babci męża... Ostro ale może wtedy zrozumie cokolwiek...

• terka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek... Jak ona zaczęła jakieś psychologiczne studia to tam może mają elementy czary mary pierdziary? Wiesz jakieś psychologiczne dziadostwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, Ty sie nie stresuj kochana! Teraz ktos inny jest wazniejszy, a nie Twoja tesciowa, ktorej zaraz pewnie minie wszystko i bedzie jak gdyby nigdy nic. Dbaj o siebie i dzidzie, to jest teraz najwazniejsze ! :*

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka serio ona się na nas o to obrazila, że wybraliśmy dalszą rodzine, a nie mamę :p ale to ona cyrki kręci.
    Dziewczyny ciśnienie w brzuchu jest normalne co nie? Bo mam schizy czy wszystko Oki, boje się czy skurcze czy coś właśnie po wczoraj się zaczęło. Wizyta za tydzień. Mogłabym do szpitala, pojechać, ale się wstydzę i nie chce panikowac.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek jak się stresujesz to może brzuch boleć. Dużo nerwów nie jest wskazane. Jak Cię to uspokoi to możesz pojechać do szpitala i upewnisz się że wszystko jest w porządku;* bez spiny kochana ;*

Lelek a jak tam u Ciebie? :)

Ja na razie mam wynik glukozy tylko, 83.2 jest. Rok temu tylko badalam i było 97 więc niby w normie i więcej nie badalam, ale ostatnio babka w poradnik patologii ciąży mnie uświadomiła że wysoko. Więc jest chyba super ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na wizycie z omowieniem wyniku- bo w koncu przyszedl :) wynik prawidlowy. Bede miala synka ❤️ Dr sie nie pomylil na prenatalnym usg, a dzis widzialam tego dowod - siusiora :)
    Niestety mam cukrzyce ciazowa i musze badac glukoze po wiekszych posilkach, przejsc na diete i mocno pilnowac cukrow :(

Edit: wlasnie zdalam sobie sprawe po swoim suwaczku, ze chyba przeczuwalam ten niebieski ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 17:17

Magdaa21, Mari92, terka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, nie masz nerwoboli przypadkiem ? Zestresowalas sie a teraz szaleja... uspokoj sie :* to tylko tesciowa

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda chyba nas nadrabia bo polubiła wiadomość jakąś moją sprzed kilku dni :D Także Madzia, czekamy na relację! :)

Lelek super wiadomość, gratulacje synka :) :*

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Hej dziewczyny, miałam ostatnio armagedon moja teściowa strasznie mnie zdenerwowała.
    Mieliśmy iść na wigilię do babci męża od miesiąca ustalone. Teściowa w weekend odwołała, bo nie chce tam jechać babcia się poplakala. Ja dzwonie pytam o co chodzi teściowa, że nie jadą na wigilię, ale my zaproszeni jesteśmy, ale ona robi swoją wigilię. Maz chce do babci jechać, teściowa się wściekła na wszystkich. Chyba nawet na dziecko jest zła. Miałam remont i jak dostałam kocyki od koleżanki to u niej trzymałam i co przedwczoraj mężowi do pracy przyniosła powiedziała, że mają zła energię. Jak mogła tak powiedzieć o kocykach mojego dziecka :(Pojechałam z mamą moja je odebrać i zaczęłam tak płakać, bo teściowa nawet nie chce nas w święta widzieć nawet opłatek nic, zablokowała mój numer. Mój mąż jest jednakiem. Wiecie aż mnie ze stresu brzuch bolał:(teściowa powiedziała, że, zepsułam święta :(

Złość przez nią przemawia i taka mściwośc ale jej to przejdzie i będzie później żałować, taki charakter, proponuje nie brać sobie tego do serca i nie myślec o tym za wiele bo postąpiła nie racjonalnie i sama nie wiedziała co robi. Jeśli zdarzało się jej to już wcześniej to wszystko jasne, ona będzie tego żałować na bank ale nie będzie potrafiła się do tego przyznać i mało tego będzie brnęła w to dalej, skąd tyle o tym wiem...mój tata ma podobnie. To nie choroba ale jak dla mnie jest to zaburzenie psychiczne. Nie płacz przez nią bo nie ma to sensu, ona nie myślała racjonalnie postepując w ten sposób

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAA cudownie :) Dieta jednak czyni cuda :) W miesiąc taka poprawa:
    Było:
    Homocysteina 11,6 umol/l[5,1-15,4]~;
    Witamina B 12 943 pg/mL[211-911]H;
    Kwas foliowy 14,40 ng/mL[4,6-18,7]~

Jest:
    Homocysteina 8,7 umol/l[5-15]~;
    Witamina B 12 699 pg/mL[180-914]~;
    Kwas foliowy 19,92 ng/mL[5,9-24,8]~;

Kwas foliowy nieco więcej bo biorę 800 zamiast 400, ale najwyżej będę brała co drugi dzień :) Dieta plus te tabletki z betainą i jest szał z tą homocysteiną :)

Lelek, Mari92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    11 stron do nadrobienia, masakra :D

Miss teściowa się nie przejmuj. Szkoda że nie docenia kunsztu synowie, bombka powinna stać na honorowym miejscu!
    Moja przyjeżdża na 2.dzien świat i też już nam cale menu wymyśliła.. Wkurza mnie to bo niekoniecznie lubię wszystkie jej dania. A i tez o ryżu takim to pierwszy raz słyszę :)
    Dziwne że to tsh tak Ci skacze :(

Butterfly ja jestem po germanistyce :) znam też kilka innych języków, ale niemiecki jest moim wiodącym :) super wybór! Jakbyś potrzebowała pomocy jakiejś kiedyś to daj znać.
    A rodzina M się nie przejmuj. Mówi się trudno. Ja byłam na ślubie, na którym rodzice państwa młodych poznawali się przed urzędem. Także bywaja takie sytuacje :) a Twój M powinien im powiedzieć że ograniczył z nimi kontakt bo krytykują jego wybory życiowe a to jego życie.

Alex cieszę się że masz dobre wyniki :) teraz tylko działać z Mężem i czekać na dwie kreski :)

Andii współczuję, wbrew pozorom też nie masz łatwo. Bo jak jedno dziecko się ma to drugie też od razu powinno.. Głupie teksty. Przykro tego słuchać :( a może działania związane z firmą odciagna Cię od myślenia o dziecku? I się uda? :)

Puszek co za dziwna akcja z teściowa.. Współczuję :(

Lelek gratuluję synka! :)

Co do potraw wigilijnych to u mojego M całkiem inne niż u mnie - tam się jadą makowki, mołczki, zupę rybna z karpia z grysikiem, a u mnie grzybowa z uszkami, pierogi :)

Ten tydzień mi tak szybko przeleciał, że nawet nie wiem kiedy to minęło. Uczymy się siebie :) wyszliśmy ze szpitala w sobotę, wybudzalismy mała co około 3h do jedzenia a do tego wiadomo zmiana pampersa, coś tam i sypiamy po 1-2h co kilka godzin. Oboje niewyspani. Z każdym dniem jest lepiej, mała przybiera na wadze pięknie (14.12.wieczorem 2940, 17.12. 3110, dziś 3310) więc super :) no i świadczą o tym zmiany pampersa, kupek jest nawet 8 w ciągu doby :P
    Miałam mega problem z piersiami, dobrze że położna przyszła w poniedziałek, bo dostałam takiego nawalu że aż bolało. Od razu kazała M lecieć po kapustę, mi pod prysznic, a potem odciagac. Odciagnelam 150ml i nadal miałam mleka pełno. I tak systematycznie odciagam po trochę, do uczucia ulgi, bo nie idzie wytrzymać.. Mam już tego tyle pomrozonego :P uczucie ulgi to zazwyczaj 40ml z jednej piersi, a zdarza się kilka razy dziennie.. Ale się cieszę że mam pokarm i że ja mogę wykarmic :) smoczka nie używamy, butli też nie, oby tak dalej :)
    M mi bardzo pomaga, gotuje, jeździ po urzędach, załatwia wszystko. każe dużo odpoczywać po porodzie, sprząta, chociaż widzę że jest mega niewyspany to mówi że wszystko okej. Na szczęście dziś położna powiedziała że w nocy możemy wybudzac co 3,5h więc może dłużej pospimy :)

2wn6xdu.jpg
    Pozdrawiamy z Karolinka :)

alex0806, puszek369, kryha, Lelek, Mari92, Andii, MissKathy92, terka, panipuchatkowa, Kaassiia lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek co za baba z tej teściowej. Masakra. Olej ją. Musisz teraz zadbać o siebie :-)

Alex super wyniki :-)

Magda super, że tak dobrze sobie radzicie. Oby tak dalej :-), a Karolinka słodka :-)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 1978 1979 1980 1981 1982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ