Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Ja dzisiaj popakowałam prezenty tylko dla córki prezent jeszcze nie przyszedł i troche sie martwię
Pierogi i uszka ulepione i dzisiaj chyba choinkę będziemy ubierać
Mnie jakaś chandra bierze, bo w styczniu będe mieć rewolucje, zmiana nazwy firmy, kasy fiskalnej, sklepu itp. myslałam że wszystkiego tego uninknę jak zajdę w ciąże ale nie udało się a teraz jak to wszystko w styczniu mnie czeka to w sumie nie wiem co ze staraniami, raz że nie będzie czasu a dwa ciąża będzie nie wskazana ale nie chce rezygnowac ze starań bo to może trwać jeszcze długo i nie chce marnować czasuPrzytłoczyło mnie to wszystko
Starania o drugie dziecko -
Miss a dajze spokój. Wstanie u mnie o 8 czy 9 to wyczyn ogromny.. Mam nadzieję że ogarnę się niedługo... Wstaje w nocy, usnac nie mogę nad ranem usypiam i potem wstać nie umiem...
Prezentów dużo nie mam do ogarnięcia ale jednak jeszcze nic nie zrobiłam. Jedynie ta buteleczke dla małego jak byliśmy ostatnio w sklepiehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Jaki tu spokój ;p
Ja też zamawiałam przez neta wszystko. I już mi wszystko poprzychodziło więc luziknic tylko jechać i odpoczywać
Laski dzisiaj był u nas prezes z Warszawy i mówił że będą premie świąteczne;) superowo;) dostaną ci którzy pracują minimum 3 miesiące więc się zalapię na dodatkową kaskędzisiaj w ogóle jakiś dziwny dzień, wszystko tak pięknie szybko leciało. I miałam też ocenę pracowniczą to super wyszło;) aż normalnie samoocena wzrosła
jestem mega zadowolona z dzisiejszego dnia
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewczyny, miałam ostatnio armagedon moja teściowa strasznie mnie zdenerwowała.
Mieliśmy iść na wigilię do babci męża od miesiąca ustalone. Teściowa w weekend odwołała, bo nie chce tam jechać babcia się poplakala. Ja dzwonie pytam o co chodzi teściowa, że nie jadą na wigilię, ale my zaproszeni jesteśmy, ale ona robi swoją wigilię. Maz chce do babci jechać, teściowa się wściekła na wszystkich. Chyba nawet na dziecko jest zła. Miałam remont i jak dostałam kocyki od koleżanki to u niej trzymałam i co przedwczoraj mężowi do pracy przyniosła powiedziała, że mają zła energię. Jak mogła tak powiedzieć o kocykach mojego dziecka :(Pojechałam z mamą moja je odebrać i zaczęłam tak płakać, bo teściowa nawet nie chce nas w święta widzieć nawet opłatek nic, zablokowała mój numer. Mój mąż jest jednakiem. Wiecie aż mnie ze stresu brzuch bolał:(teściowa powiedziała, że, zepsułam świętaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 16:10
-
Ojej puszek co to za akcja ;( teściowa z babcią się poklocila i do was ma pretensje? Teściowa nie powinna tak Cię stresować i o jakiejś złej energii mówić, co ona jakaś niepoważna;/ twój mąż próbował z nią rozmawiać i się jakoś postawić?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex mąż wspiera mnie, ona ma takie jazdy, on jest przyzwyczajony, to nie pierwszy raz. Pogorszyło się, bo poszła teraz na studia coś z psychologia i myśli, że wszystko wie i nie widzi u siebie błędu. Ona się nie poklucila z babcią tylko zmieniła zdanie co do wigilii, babci przykro jest. To jej teściowa, myślałam, że mój teść trochę też coś jej powie, ale zaczął ja tłumaczyć...
-
Puszek wybacz nie rozumiem.
Tesciowa jest zła na was o co? Że chcecie do babci jechać? A czemu ona nie chce? Dziwne to...
Zła energia? Ona tak na poważnie? Co jej się stało?
Może dajcie jej odczuć co to znaczy święta bez was i jedzcie do babci męża... Ostro ale może wtedy zrozumie cokolwiek...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualny
-
Terka serio ona się na nas o to obrazila, że wybraliśmy dalszą rodzine, a nie mamę :p ale to ona cyrki kręci.
Dziewczyny ciśnienie w brzuchu jest normalne co nie? Bo mam schizy czy wszystko Oki, boje się czy skurcze czy coś właśnie po wczoraj się zaczęło. Wizyta za tydzień. Mogłabym do szpitala, pojechać, ale się wstydzę i nie chce panikowac.
-
Puszek jak się stresujesz to może brzuch boleć. Dużo nerwów nie jest wskazane. Jak Cię to uspokoi to możesz pojechać do szpitala i upewnisz się że wszystko jest w porządku;* bez spiny kochana ;*
Lelek a jak tam u Ciebie?
Ja na razie mam wynik glukozy tylko, 83.2 jest. Rok temu tylko badalam i było 97 więc niby w normie i więcej nie badalam, ale ostatnio babka w poradnik patologii ciąży mnie uświadomiła że wysoko. Więc jest chyba superLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyBylam dzis na wizycie z omowieniem wyniku- bo w koncu przyszedl
wynik prawidlowy. Bede miala synka ❤️ Dr sie nie pomylil na prenatalnym usg, a dzis widzialam tego dowod - siusiora
Niestety mam cukrzyce ciazowa i musze badac glukoze po wiekszych posilkach, przejsc na diete i mocno pilnowac cukrow
Edit: wlasnie zdalam sobie sprawe po swoim suwaczku, ze chyba przeczuwalam ten niebieskiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 17:17
Magdaa21, Mari92, terka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:Hej dziewczyny, miałam ostatnio armagedon moja teściowa strasznie mnie zdenerwowała.
Mieliśmy iść na wigilię do babci męża od miesiąca ustalone. Teściowa w weekend odwołała, bo nie chce tam jechać babcia się poplakala. Ja dzwonie pytam o co chodzi teściowa, że nie jadą na wigilię, ale my zaproszeni jesteśmy, ale ona robi swoją wigilię. Maz chce do babci jechać, teściowa się wściekła na wszystkich. Chyba nawet na dziecko jest zła. Miałam remont i jak dostałam kocyki od koleżanki to u niej trzymałam i co przedwczoraj mężowi do pracy przyniosła powiedziała, że mają zła energię. Jak mogła tak powiedzieć o kocykach mojego dziecka :(Pojechałam z mamą moja je odebrać i zaczęłam tak płakać, bo teściowa nawet nie chce nas w święta widzieć nawet opłatek nic, zablokowała mój numer. Mój mąż jest jednakiem. Wiecie aż mnie ze stresu brzuch bolał:(teściowa powiedziała, że, zepsułam święta
Złość przez nią przemawia i taka mściwośc ale jej to przejdzie i będzie później żałować, taki charakter, proponuje nie brać sobie tego do serca i nie myślec o tym za wiele bo postąpiła nie racjonalnie i sama nie wiedziała co robi. Jeśli zdarzało się jej to już wcześniej to wszystko jasne, ona będzie tego żałować na bank ale nie będzie potrafiła się do tego przyznać i mało tego będzie brnęła w to dalej, skąd tyle o tym wiem...mój tata ma podobnie. To nie choroba ale jak dla mnie jest to zaburzenie psychiczne. Nie płacz przez nią bo nie ma to sensu, ona nie myślała racjonalnie postepując w ten sposóbStarania o drugie dziecko -
AAAAAAAAAA cudownie
Dieta jednak czyni cuda
W miesiąc taka poprawa:
Było:
Homocysteina 11,6 umol/l[5,1-15,4]~;
Witamina B 12 943 pg/mL[211-911]H;
Kwas foliowy 14,40 ng/mL[4,6-18,7]~
Jest:
Homocysteina 8,7 umol/l[5-15]~;
Witamina B 12 699 pg/mL[180-914]~;
Kwas foliowy 19,92 ng/mL[5,9-24,8]~;
Kwas foliowy nieco więcej bo biorę 800 zamiast 400, ale najwyżej będę brała co drugi dzieńDieta plus te tabletki z betainą i jest szał z tą homocysteiną
Lelek, Mari92 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewczyny,
11 stron do nadrobienia, masakra
Miss teściowa się nie przejmuj. Szkoda że nie docenia kunsztu synowie, bombka powinna stać na honorowym miejscu!
Moja przyjeżdża na 2.dzien świat i też już nam cale menu wymyśliła.. Wkurza mnie to bo niekoniecznie lubię wszystkie jej dania. A i tez o ryżu takim to pierwszy raz słyszę
Dziwne że to tsh tak Ci skacze
Butterfly ja jestem po germanistyceznam też kilka innych języków, ale niemiecki jest moim wiodącym
super wybór! Jakbyś potrzebowała pomocy jakiejś kiedyś to daj znać.
A rodzina M się nie przejmuj. Mówi się trudno. Ja byłam na ślubie, na którym rodzice państwa młodych poznawali się przed urzędem. Także bywaja takie sytuacjea Twój M powinien im powiedzieć że ograniczył z nimi kontakt bo krytykują jego wybory życiowe a to jego życie.
Alex cieszę się że masz dobre wynikiteraz tylko działać z Mężem i czekać na dwie kreski
Andii współczuję, wbrew pozorom też nie masz łatwo. Bo jak jedno dziecko się ma to drugie też od razu powinno.. Głupie teksty. Przykro tego słuchaća może działania związane z firmą odciagna Cię od myślenia o dziecku? I się uda?
Puszek co za dziwna akcja z teściowa.. Współczuję
Lelek gratuluję synka!
Co do potraw wigilijnych to u mojego M całkiem inne niż u mnie - tam się jadą makowki, mołczki, zupę rybna z karpia z grysikiem, a u mnie grzybowa z uszkami, pierogi
Ten tydzień mi tak szybko przeleciał, że nawet nie wiem kiedy to minęło. Uczymy się siebiewyszliśmy ze szpitala w sobotę, wybudzalismy mała co około 3h do jedzenia a do tego wiadomo zmiana pampersa, coś tam i sypiamy po 1-2h co kilka godzin. Oboje niewyspani. Z każdym dniem jest lepiej, mała przybiera na wadze pięknie (14.12.wieczorem 2940, 17.12. 3110, dziś 3310) więc super
no i świadczą o tym zmiany pampersa, kupek jest nawet 8 w ciągu doby
Miałam mega problem z piersiami, dobrze że położna przyszła w poniedziałek, bo dostałam takiego nawalu że aż bolało. Od razu kazała M lecieć po kapustę, mi pod prysznic, a potem odciagac. Odciagnelam 150ml i nadal miałam mleka pełno. I tak systematycznie odciagam po trochę, do uczucia ulgi, bo nie idzie wytrzymać.. Mam już tego tyle pomrozonegouczucie ulgi to zazwyczaj 40ml z jednej piersi, a zdarza się kilka razy dziennie.. Ale się cieszę że mam pokarm i że ja mogę wykarmic
smoczka nie używamy, butli też nie, oby tak dalej
M mi bardzo pomaga, gotuje, jeździ po urzędach, załatwia wszystko. każe dużo odpoczywać po porodzie, sprząta, chociaż widzę że jest mega niewyspany to mówi że wszystko okej. Na szczęście dziś położna powiedziała że w nocy możemy wybudzac co 3,5h więc może dłużej pospimy
Pozdrawiamy z Karolinka
alex0806, puszek369, kryha, Lelek, Mari92, Andii, MissKathy92, terka, panipuchatkowa, Kaassiia lubią tę wiadomość
-
Lelek co za baba z tej teściowej. Masakra. Olej ją. Musisz teraz zadbać o siebie
Alex super wyniki
Magda super, że tak dobrze sobie radzicie. Oby tak dalej, a Karolinka słodka
Magdaa21 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓