X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu a to pierwsze badanie nasienia meza? Czy masz jakieś inne wyniki dla porównania. Kiedy macie konsultacje u lekarza?
    Wychodzi oligospermia lekka, bo jest poniżej 20mln plemników na ml.
    I wychodzi Teratozoospermia bo poniżej 4%prawidłowych plemników. Wydaje mi się, że to jest większym problemem.
    Leczenie teratozoospermii polega przede wszystkim na zmianie nawyków. Zdrowy styl życia, rezygnacja z nałogów, wzbogacenie diety o suplementy zawierające L-Karnitynę oraz antyoksydanty, daje szansę na przywrócenie płodności. Zmianę można odczuć już po 3 miesiącach i wtedy powinno się powtórzyć badanie nasienia.
    Może dziewczyny więcej powiedza.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać że z główką coś jest nie tak bo ma najwięcej nieprawidłowych :/
    Właśnie macie jakieś poprzednie badania?
    Też morfologia była na takim poziomie?
    Jeśli można spytać w jakiej klinice badania robiliście? Dobrze pamiętam że jesteś z okolic Białegostoku? my też się wybieramy tam na badania takie szczegółowe bo nasze robione w labie to porażka :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miss robiliśmy w bocianie, nie mam nic do porównania, to pierwsze badanie mąż był złe nastawiony ciężko było namówić.
    poczytałam trochę i będę musiał namówić męża na wizytę u androloga lub urologa.
    mieliśmy omówienie wyników w klinice ale za wiele się nie dowiedziałam

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek dzięki za dokładne opisanie

21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu tak koniecznie do androloga ale mam nadzieję że nie będzie trzeba namawiać :)
    Ja właśnie się zastanawiam czy postawić na bociana czy kriobank, muszę skonsultować się ze swoim ginem w tej sprawie bo jak byłam u niego w październiku to powiedział że jeśli do końca roku się nie uda to przekieruje nas do Białegostoku- więc zapytam gdzie najlepiej się udać :)
    A mąż bierze jakieś suplementy? Mój po wynikach tych naszych podstawowych (mieliśmy 2.2mln plemników na ml plus zwolniony ruch) brał wszystko co mu podsunelam, teraz walczymy o ruch i zdrowa dietę :/ po 5 miesiącach wyniki były już lepsze :) kupuje mu fertilman plus teraz a na początku androvit i salfazin jednak fertilman ma spoko skład :)
    Ja też planuje zapisać mojego do urologa na miejscu a po wynikach komputerowych do androloga w białym

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja męża faszerowałam macą ale to jeszcze przed ciażą, a teraz od kilku miesięcy tzn teraz bierze drugie opakowanie fertilmen plus 120 tabs.
    włąsnie bedę szukać androloga zobacze jak terminy, pogadam ze swoim i oby zgodził sie na dalsze działanie

21 wrzesień 2019
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 stycznia idę do ginekologa i endokrynologa. Zobaczymy co tam powiedzą. :) czuję ze ferie zimowe będą pracowite! I uda się na bank <3 pewnie będę brała eutyrox, kupiłam tez żel do polecalyscie podczas stosunków, testy owulacyjny są. Termometru kupować nie będę, pójdę na monitoring. Jestem zdeterminowana :D jak nie za pierwszym no to za drugim :-) mam czas ogarnąć żeby i tsh :) bo w ciągu tygodnia z 2,5 mi skoczyło do 3,5... może przez stan zapalny ósemki...

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu mój też dostał mace ale źle się czuł więc odstawil :/ Fertilman plus ma super skład jeśli patrzeć pod względem ceny :)
    Myślę że się zgodzi, przecież oboje chcecie maleństwo mieć a teraz widzi swoje wyniki więc pewnie będzie chciał działać :)

Anionka wszystko na spokojnie ogarniaj :) ja pamiętam jak ja się napalalam w pierwszych cyklach starań, myślałam że od razu się uda- jak bardzo się rozczarowałam :( jak się nie uda za drugim razem to przecież jest 3,4 i 5 raz prawda? Jak już się uda (A uda się na pewno) nie będzie liczył się czas jaki trzeba było czekać tylko te maleństwo <3 dlatego spokojnie działajcie ;)
    Z tsh to dziwne rzeczy... Ja raz tak miałam że w ciągu 5 dni spadlo mi z 4.75 na 2.72 ale robiłam badania w różnych labach... robiłaś w tym samym laboratorium wynik? Nie stresowalas się za bardzo przed drugim badaniem? Stres ma duży wpływ na tsh... dziś badalaś razem z betą tsh prawda? więc pewnie jakiś stres był :/ masz wizytę u endo umówioną to super, on Ci powie co dalej z tym robić :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miss a czy masz namiary na jakiegoś Androloga bo nie mogę znaleźć nic na Podlasiu

21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu z tym niestety nie pomogę :( u mnie w Suwałkach androloga nie ma, sama będę szukać kogoś w Białymstoku ale to aż po wynikach męża :/
    Teraz poszukalam kogoś w Białym i czy to możliwe że nie ma? Nawet na wątku androlog Białystok dziewczyny (w 2015r) pisały że w podlaskim sami urolodzy i żadnego androloga... kurde no to mamy problem :(
    A może spróbujcie właśnie najpierw do urologa pójść? może on skieruje do androloga jakiegoś?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czytałam ten watek. jak widać brak u nas, własnie spisuję urologów z dwojga złego i to dobre. mam juz kilka adresów na oku

21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się zdziwiłam teraz że nie ma :/ byłam święcie przekonana że przynajmniej w klinikach są androlodzy a tu taka pustka... No ale urolog też jest ok :) na bezrybiu i rak ryba :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :)

21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś romantyczny wieczor :) ostatni dzień na urlopie, mąż poszedł po winko polwytrawne, a ja mam drugie podejście do pizzy :) robię ze zwykłą mąką, jest nadzieja że coś wyjdzie :) zamiast sera żółtego dam mozzarelle- wiem że mi nie można ale może od jednego razu nie umrę :) mam rukole to sobie posypie :)
    Tylko szkoda że mam okres :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jejku ja dopiero zauważyłam że Wy mialyscie śluby dzień po dniu :D spostrzegawcza jestem nie ma co haha
    Alex zobaczysz że wszystko tym razem będzie dobrze :) ale wiadomo strach będzie cały czas :/ byle do września ;)

Haha tak, alex brała w sobotę, ja w niedzielę, dlatego tak :)

Co do Mszy-spytaj. Najwyżej powie że nie wie jaki termin i zeby do kancelarii podejść. Oni chętnie się modlą za małżeństwa. Bez obaw! :)
    Myślę że oni wiele słyszeli, więc jeśli będziesz potrzebowała poplakac to luuuz, płacz. Nie przejmuj się :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kasiu mój też dostał mace ale źle się czuł więc odstawil :/ Fertilman plus ma super skład jeśli patrzeć pod względem ceny :)
    Myślę że się zgodzi, przecież oboje chcecie maleństwo mieć a teraz widzi swoje wyniki więc pewnie będzie chciał działać :)

Anionka wszystko na spokojnie ogarniaj :) ja pamiętam jak ja się napalalam w pierwszych cyklach starań, myślałam że od razu się uda- jak bardzo się rozczarowałam :( jak się nie uda za drugim razem to przecież jest 3,4 i 5 raz prawda? Jak już się uda (A uda się na pewno) nie będzie liczył się czas jaki trzeba było czekać tylko te maleństwo <3 dlatego spokojnie działajcie ;)
    Z tsh to dziwne rzeczy... Ja raz tak miałam że w ciągu 5 dni spadlo mi z 4.75 na 2.72 ale robiłam badania w różnych labach... robiłaś w tym samym laboratorium wynik? Nie stresowalas się za bardzo przed drugim badaniem? Stres ma duży wpływ na tsh... dziś badalaś razem z betą tsh prawda? więc pewnie jakiś stres był :/ masz wizytę u endo umówioną to super, on Ci powie co dalej z tym robić :)
    Stresowałam się, bo czekałam 2 godziny na wejście, po czym baba nie umiała wbić się w żyłę i sama się zersterowala a ja myślałam ze padnę... no i inne laboratorium. Wiec dziękuję ze mnie pocieszasz <3

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka- zapytam :) jak nie zechce zapisać od razu to podejdę do kancelarii :) bo czuje że taka msza specjalnie dla nas jest mi potrzebna :)

Anionka to jak inne laboratorium to jak najbardziej może być taki rozrzut :) dlatego najlepiej się nastawić na jedne i tam cały czas chodzić, szczególnie właśnie z badaniem tsh :) nie martw się, najważniejsze że masz szybciutko wizytę i dowiesz się co dalej robić ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasiu :-*

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a skoro mam cykl 33-35 dni to 9 dni po owulacji może być za wcześnie na ciąże???? Chodzi mi o ta betę

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka póki nie ma @ jest szansa na ciaze, nawet jeżeli owu się przesunie. Kiedy masz dentysta? Zrób test przed wizytą.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 2035 2036 2037 2038 2039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ