Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu a to pierwsze badanie nasienia meza? Czy masz jakieś inne wyniki dla porównania. Kiedy macie konsultacje u lekarza?
Wychodzi oligospermia lekka, bo jest poniżej 20mln plemników na ml.
I wychodzi Teratozoospermia bo poniżej 4%prawidłowych plemników. Wydaje mi się, że to jest większym problemem.
Leczenie teratozoospermii polega przede wszystkim na zmianie nawyków. Zdrowy styl życia, rezygnacja z nałogów, wzbogacenie diety o suplementy zawierające L-Karnitynę oraz antyoksydanty, daje szansę na przywrócenie płodności. Zmianę można odczuć już po 3 miesiącach i wtedy powinno się powtórzyć badanie nasienia.
Może dziewczyny więcej powiedza.
-
Widać że z główką coś jest nie tak bo ma najwięcej nieprawidłowych
Właśnie macie jakieś poprzednie badania?
Też morfologia była na takim poziomie?
Jeśli można spytać w jakiej klinice badania robiliście? Dobrze pamiętam że jesteś z okolic Białegostoku? my też się wybieramy tam na badania takie szczegółowe bo nasze robione w labie to porażka -
miss robiliśmy w bocianie, nie mam nic do porównania, to pierwsze badanie mąż był złe nastawiony ciężko było namówić.
poczytałam trochę i będę musiał namówić męża na wizytę u androloga lub urologa.
mieliśmy omówienie wyników w klinice ale za wiele się nie dowiedziałam22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Kasiu tak koniecznie do androloga ale mam nadzieję że nie będzie trzeba namawiać
Ja właśnie się zastanawiam czy postawić na bociana czy kriobank, muszę skonsultować się ze swoim ginem w tej sprawie bo jak byłam u niego w październiku to powiedział że jeśli do końca roku się nie uda to przekieruje nas do Białegostoku- więc zapytam gdzie najlepiej się udać
A mąż bierze jakieś suplementy? Mój po wynikach tych naszych podstawowych (mieliśmy 2.2mln plemników na ml plus zwolniony ruch) brał wszystko co mu podsunelam, teraz walczymy o ruch i zdrowa dietępo 5 miesiącach wyniki były już lepsze
kupuje mu fertilman plus teraz a na początku androvit i salfazin jednak fertilman ma spoko skład
Ja też planuje zapisać mojego do urologa na miejscu a po wynikach komputerowych do androloga w białym -
ja męża faszerowałam macą ale to jeszcze przed ciażą, a teraz od kilku miesięcy tzn teraz bierze drugie opakowanie fertilmen plus 120 tabs.
włąsnie bedę szukać androloga zobacze jak terminy, pogadam ze swoim i oby zgodził sie na dalsze działanie22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
10 stycznia idę do ginekologa i endokrynologa. Zobaczymy co tam powiedzą.
czuję ze ferie zimowe będą pracowite! I uda się na bank
pewnie będę brała eutyrox, kupiłam tez żel do polecalyscie podczas stosunków, testy owulacyjny są. Termometru kupować nie będę, pójdę na monitoring. Jestem zdeterminowana
jak nie za pierwszym no to za drugim
mam czas ogarnąć żeby i tsh
bo w ciągu tygodnia z 2,5 mi skoczyło do 3,5... może przez stan zapalny ósemki...
-
Kasiu mój też dostał mace ale źle się czuł więc odstawil
Fertilman plus ma super skład jeśli patrzeć pod względem ceny
Myślę że się zgodzi, przecież oboje chcecie maleństwo mieć a teraz widzi swoje wyniki więc pewnie będzie chciał działać
Anionka wszystko na spokojnie ogarniajja pamiętam jak ja się napalalam w pierwszych cyklach starań, myślałam że od razu się uda- jak bardzo się rozczarowałam
jak się nie uda za drugim razem to przecież jest 3,4 i 5 raz prawda? Jak już się uda (A uda się na pewno) nie będzie liczył się czas jaki trzeba było czekać tylko te maleństwo
dlatego spokojnie działajcie
Z tsh to dziwne rzeczy... Ja raz tak miałam że w ciągu 5 dni spadlo mi z 4.75 na 2.72 ale robiłam badania w różnych labach... robiłaś w tym samym laboratorium wynik? Nie stresowalas się za bardzo przed drugim badaniem? Stres ma duży wpływ na tsh... dziś badalaś razem z betą tsh prawda? więc pewnie jakiś stres byłmasz wizytę u endo umówioną to super, on Ci powie co dalej z tym robić
-
Kasiu z tym niestety nie pomogę
u mnie w Suwałkach androloga nie ma, sama będę szukać kogoś w Białymstoku ale to aż po wynikach męża
Teraz poszukalam kogoś w Białym i czy to możliwe że nie ma? Nawet na wątku androlog Białystok dziewczyny (w 2015r) pisały że w podlaskim sami urolodzy i żadnego androloga... kurde no to mamy problem
A może spróbujcie właśnie najpierw do urologa pójść? może on skieruje do androloga jakiegoś? -
też czytałam ten watek. jak widać brak u nas, własnie spisuję urologów z dwojga złego i to dobre. mam juz kilka adresów na oku22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
No to się zdziwiłam teraz że nie ma
byłam święcie przekonana że przynajmniej w klinikach są androlodzy a tu taka pustka... No ale urolog też jest ok
na bezrybiu i rak ryba
-
U nas dziś romantyczny wieczor
ostatni dzień na urlopie, mąż poszedł po winko polwytrawne, a ja mam drugie podejście do pizzy
robię ze zwykłą mąką, jest nadzieja że coś wyjdzie
zamiast sera żółtego dam mozzarelle- wiem że mi nie można ale może od jednego razu nie umrę
mam rukole to sobie posypie
Tylko szkoda że mam okres -
MissKathy92 wrote:Jejku ja dopiero zauważyłam że Wy mialyscie śluby dzień po dniu
spostrzegawcza jestem nie ma co haha
Alex zobaczysz że wszystko tym razem będzie dobrzeale wiadomo strach będzie cały czas
byle do września
Haha tak, alex brała w sobotę, ja w niedzielę, dlatego tak
Co do Mszy-spytaj. Najwyżej powie że nie wie jaki termin i zeby do kancelarii podejść. Oni chętnie się modlą za małżeństwa. Bez obaw!
Myślę że oni wiele słyszeli, więc jeśli będziesz potrzebowała poplakac to luuuz, płacz. Nie przejmuj sięhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Kasiu mój też dostał mace ale źle się czuł więc odstawil
Fertilman plus ma super skład jeśli patrzeć pod względem ceny
Myślę że się zgodzi, przecież oboje chcecie maleństwo mieć a teraz widzi swoje wyniki więc pewnie będzie chciał działać
Anionka wszystko na spokojnie ogarniajja pamiętam jak ja się napalalam w pierwszych cyklach starań, myślałam że od razu się uda- jak bardzo się rozczarowałam
jak się nie uda za drugim razem to przecież jest 3,4 i 5 raz prawda? Jak już się uda (A uda się na pewno) nie będzie liczył się czas jaki trzeba było czekać tylko te maleństwo
dlatego spokojnie działajcie
Z tsh to dziwne rzeczy... Ja raz tak miałam że w ciągu 5 dni spadlo mi z 4.75 na 2.72 ale robiłam badania w różnych labach... robiłaś w tym samym laboratorium wynik? Nie stresowalas się za bardzo przed drugim badaniem? Stres ma duży wpływ na tsh... dziś badalaś razem z betą tsh prawda? więc pewnie jakiś stres byłmasz wizytę u endo umówioną to super, on Ci powie co dalej z tym robić
-
Terka- zapytam
jak nie zechce zapisać od razu to podejdę do kancelarii
bo czuje że taka msza specjalnie dla nas jest mi potrzebna
Anionka to jak inne laboratorium to jak najbardziej może być taki rozrzutdlatego najlepiej się nastawić na jedne i tam cały czas chodzić, szczególnie właśnie z badaniem tsh
nie martw się, najważniejsze że masz szybciutko wizytę i dowiesz się co dalej robić
-
Ej a skoro mam cykl 33-35 dni to 9 dni po owulacji może być za wcześnie na ciąże???? Chodzi mi o ta betę