X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu a to pierwsze badanie nasienia meza? Czy masz jakieś inne wyniki dla porównania. Kiedy macie konsultacje u lekarza?
    Wychodzi oligospermia lekka, bo jest poniżej 20mln plemników na ml.
    I wychodzi Teratozoospermia bo poniżej 4%prawidłowych plemników. Wydaje mi się, że to jest większym problemem.
    Leczenie teratozoospermii polega przede wszystkim na zmianie nawyków. Zdrowy styl życia, rezygnacja z nałogów, wzbogacenie diety o suplementy zawierające L-Karnitynę oraz antyoksydanty, daje szansę na przywrócenie płodności. Zmianę można odczuć już po 3 miesiącach i wtedy powinno się powtórzyć badanie nasienia.
    Może dziewczyny więcej powiedza.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać że z główką coś jest nie tak bo ma najwięcej nieprawidłowych :/
    Właśnie macie jakieś poprzednie badania?
    Też morfologia była na takim poziomie?
    Jeśli można spytać w jakiej klinice badania robiliście? Dobrze pamiętam że jesteś z okolic Białegostoku? my też się wybieramy tam na badania takie szczegółowe bo nasze robione w labie to porażka :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miss robiliśmy w bocianie, nie mam nic do porównania, to pierwsze badanie mąż był złe nastawiony ciężko było namówić.
    poczytałam trochę i będę musiał namówić męża na wizytę u androloga lub urologa.
    mieliśmy omówienie wyników w klinice ale za wiele się nie dowiedziałam

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek dzięki za dokładne opisanie

21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu tak koniecznie do androloga ale mam nadzieję że nie będzie trzeba namawiać :)
    Ja właśnie się zastanawiam czy postawić na bociana czy kriobank, muszę skonsultować się ze swoim ginem w tej sprawie bo jak byłam u niego w październiku to powiedział że jeśli do końca roku się nie uda to przekieruje nas do Białegostoku- więc zapytam gdzie najlepiej się udać :)
    A mąż bierze jakieś suplementy? Mój po wynikach tych naszych podstawowych (mieliśmy 2.2mln plemników na ml plus zwolniony ruch) brał wszystko co mu podsunelam, teraz walczymy o ruch i zdrowa dietę :/ po 5 miesiącach wyniki były już lepsze :) kupuje mu fertilman plus teraz a na początku androvit i salfazin jednak fertilman ma spoko skład :)
    Ja też planuje zapisać mojego do urologa na miejscu a po wynikach komputerowych do androloga w białym

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja męża faszerowałam macą ale to jeszcze przed ciażą, a teraz od kilku miesięcy tzn teraz bierze drugie opakowanie fertilmen plus 120 tabs.
    włąsnie bedę szukać androloga zobacze jak terminy, pogadam ze swoim i oby zgodził sie na dalsze działanie

21 wrzesień 2019
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 stycznia idę do ginekologa i endokrynologa. Zobaczymy co tam powiedzą. :) czuję ze ferie zimowe będą pracowite! I uda się na bank <3 pewnie będę brała eutyrox, kupiłam tez żel do polecalyscie podczas stosunków, testy owulacyjny są. Termometru kupować nie będę, pójdę na monitoring. Jestem zdeterminowana :D jak nie za pierwszym no to za drugim :-) mam czas ogarnąć żeby i tsh :) bo w ciągu tygodnia z 2,5 mi skoczyło do 3,5... może przez stan zapalny ósemki...

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu mój też dostał mace ale źle się czuł więc odstawil :/ Fertilman plus ma super skład jeśli patrzeć pod względem ceny :)
    Myślę że się zgodzi, przecież oboje chcecie maleństwo mieć a teraz widzi swoje wyniki więc pewnie będzie chciał działać :)

Anionka wszystko na spokojnie ogarniaj :) ja pamiętam jak ja się napalalam w pierwszych cyklach starań, myślałam że od razu się uda- jak bardzo się rozczarowałam :( jak się nie uda za drugim razem to przecież jest 3,4 i 5 raz prawda? Jak już się uda (A uda się na pewno) nie będzie liczył się czas jaki trzeba było czekać tylko te maleństwo <3 dlatego spokojnie działajcie ;)
    Z tsh to dziwne rzeczy... Ja raz tak miałam że w ciągu 5 dni spadlo mi z 4.75 na 2.72 ale robiłam badania w różnych labach... robiłaś w tym samym laboratorium wynik? Nie stresowalas się za bardzo przed drugim badaniem? Stres ma duży wpływ na tsh... dziś badalaś razem z betą tsh prawda? więc pewnie jakiś stres był :/ masz wizytę u endo umówioną to super, on Ci powie co dalej z tym robić :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miss a czy masz namiary na jakiegoś Androloga bo nie mogę znaleźć nic na Podlasiu

21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu z tym niestety nie pomogę :( u mnie w Suwałkach androloga nie ma, sama będę szukać kogoś w Białymstoku ale to aż po wynikach męża :/
    Teraz poszukalam kogoś w Białym i czy to możliwe że nie ma? Nawet na wątku androlog Białystok dziewczyny (w 2015r) pisały że w podlaskim sami urolodzy i żadnego androloga... kurde no to mamy problem :(
    A może spróbujcie właśnie najpierw do urologa pójść? może on skieruje do androloga jakiegoś?

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czytałam ten watek. jak widać brak u nas, własnie spisuję urologów z dwojga złego i to dobre. mam juz kilka adresów na oku

21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się zdziwiłam teraz że nie ma :/ byłam święcie przekonana że przynajmniej w klinikach są androlodzy a tu taka pustka... No ale urolog też jest ok :) na bezrybiu i rak ryba :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :)

21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś romantyczny wieczor :) ostatni dzień na urlopie, mąż poszedł po winko polwytrawne, a ja mam drugie podejście do pizzy :) robię ze zwykłą mąką, jest nadzieja że coś wyjdzie :) zamiast sera żółtego dam mozzarelle- wiem że mi nie można ale może od jednego razu nie umrę :) mam rukole to sobie posypie :)
    Tylko szkoda że mam okres :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jejku ja dopiero zauważyłam że Wy mialyscie śluby dzień po dniu :D spostrzegawcza jestem nie ma co haha
    Alex zobaczysz że wszystko tym razem będzie dobrze :) ale wiadomo strach będzie cały czas :/ byle do września ;)

Haha tak, alex brała w sobotę, ja w niedzielę, dlatego tak :)

Co do Mszy-spytaj. Najwyżej powie że nie wie jaki termin i zeby do kancelarii podejść. Oni chętnie się modlą za małżeństwa. Bez obaw! :)
    Myślę że oni wiele słyszeli, więc jeśli będziesz potrzebowała poplakac to luuuz, płacz. Nie przejmuj się :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kasiu mój też dostał mace ale źle się czuł więc odstawil :/ Fertilman plus ma super skład jeśli patrzeć pod względem ceny :)
    Myślę że się zgodzi, przecież oboje chcecie maleństwo mieć a teraz widzi swoje wyniki więc pewnie będzie chciał działać :)

Anionka wszystko na spokojnie ogarniaj :) ja pamiętam jak ja się napalalam w pierwszych cyklach starań, myślałam że od razu się uda- jak bardzo się rozczarowałam :( jak się nie uda za drugim razem to przecież jest 3,4 i 5 raz prawda? Jak już się uda (A uda się na pewno) nie będzie liczył się czas jaki trzeba było czekać tylko te maleństwo <3 dlatego spokojnie działajcie ;)
    Z tsh to dziwne rzeczy... Ja raz tak miałam że w ciągu 5 dni spadlo mi z 4.75 na 2.72 ale robiłam badania w różnych labach... robiłaś w tym samym laboratorium wynik? Nie stresowalas się za bardzo przed drugim badaniem? Stres ma duży wpływ na tsh... dziś badalaś razem z betą tsh prawda? więc pewnie jakiś stres był :/ masz wizytę u endo umówioną to super, on Ci powie co dalej z tym robić :)
    Stresowałam się, bo czekałam 2 godziny na wejście, po czym baba nie umiała wbić się w żyłę i sama się zersterowala a ja myślałam ze padnę... no i inne laboratorium. Wiec dziękuję ze mnie pocieszasz <3

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka- zapytam :) jak nie zechce zapisać od razu to podejdę do kancelarii :) bo czuje że taka msza specjalnie dla nas jest mi potrzebna :)

Anionka to jak inne laboratorium to jak najbardziej może być taki rozrzut :) dlatego najlepiej się nastawić na jedne i tam cały czas chodzić, szczególnie właśnie z badaniem tsh :) nie martw się, najważniejsze że masz szybciutko wizytę i dowiesz się co dalej robić ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasiu :-*

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a skoro mam cykl 33-35 dni to 9 dni po owulacji może być za wcześnie na ciąże???? Chodzi mi o ta betę

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka póki nie ma @ jest szansa na ciaze, nawet jeżeli owu się przesunie. Kiedy masz dentysta? Zrób test przed wizytą.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 2035 2036 2037 2038 2039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ