Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
panipuchatkowa wrote:Wstawie Wam albo wyślę na priv ale jeszcze mie mam, sama czekam z niecierpliwością
Andii lubi tę wiadomość
-
terka wrote:Coś w tym jest ale wiesz jest chyba różnica urodzić w wieku 19at a np 15-16. Nie mówię że one nie kochają swoich dzieci, na pewno bardzo ale inaczej jest urodzić bardzo wcześnie a inaczej wcześnie
Zeby nie było, ja nie neguje dla mnie kazde Dzieciątko to skarb totalny
No i gratulacje dla pieska ile on ma już? Staruszek
Pierwszy okres przychodzi około 13rż i z punktu fizycznego taka dziewczynka może mieć już dzieci, nie bez powodu dojrzewa się dość szybko to my ludzie narzucając tempo życia, nauka,mieszkanie i finanse nie jesteśmy zdolni wychować dzieci w takim wieku ale kochać i opiekować się jesteśmy zdolni napewno jeśli ktoś nie potrafi zająć się dzieckiem w wieku 16lat to i w wieku 30lat tego nie będzie potrafil. Wiek 16lat jest trudnym wiekiem bo jeśli taka młoda mama nie ma wsparcia w rodzinie, znajomi ja wytykają palcami to łatwo może wpaść w depresję ale jeśli ma wsparcie w bliskich to nie ma problemu. Ja wam powiem co zmieniło się w moim życiu jak urodziłam w wieku 19lat a gdybym miała teraz dzievko, "wielki strach" że coś będzie nie tak, w wieku 19lat może faktycznie nie byłam tego taka świadoma ale dzięki temu okres ciazy, porodu czy karmienia wspominam dobrze, nie stresowałam się byle czym a teraz to pewnie zawał murowany byłby może dojrzewamy, napewno dojrzewamy ale w sensie że jesteśmy bardziej świadomi zagrożeń ale całe życie będziemy dojrzewać. W wieku 50lat będziemy dojrzałości niż teraz i można by tak wymieniać ale miłość i opieka nad bezbronna istota nie zmienia się, czy to dziecko czy to zwierzę jeśli potrafimy ichcemy się nim zająć to będziemy to robić całe życie nie ważne w jakim wieku czy to 16lat czy mając 35lat. Moja teściowa urodziła mając 16/17lat na pograniczu tego wieku, wychowała mojego męża uważam że wspaniałe choć wady ma teraz ma ponad 40lat a kocha moją córkę, czyli swoją wnuczkę bardzo, ta miłość i opiekuńczość nie zmieniła jej się na przestrzeni lat. Ależ się rozpisalam Haha nie musicie czytać, normalnie jak referat
Panipuchatkoea czekam z niecierpliwością na fotypanipuchatkowa, axie92, Mari92 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
MissKathy92 wrote:Puchatkowa super że takie piękne zdjęcia Wam wyszły
Ale musiały takie wyjść: miłość na pewno widać na odległość a największy owoc w Twoim brzuszku
Pochwal się nam jak już będziesz je miała proszeee
Miłość widać na odległość zgadzam się z missMissKathy92 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
A właśnie tak z ciekawości zapytam: ile mialyscie lat jak dostalyscie pierwszy okres? Ja pamiętam że dostałam już jak szłam z 4 do 5 klasy czyli w wieku 11 lat
-
nick nieaktualny
-
Moja mama miała 17 lat, kiedy mnie urodziła xd Ale w ciąży była już w wieku 16 lat, ledwie skończyła 17 i się urodziłam. Wydaje mi się, że to jednak trochę wcześnie, bo średnio sobie radziła. Mojego brata urodziła, mając ponad 30 lat i naprawdę jest dla niego świetną mamą.
Chociaż w sumie znam też dziewczynę, która w wieku 16 urodziła i była świetną mamą. Ehh nie lubię, kiedy dorośli traktują dzieci przedmiotowo. Jak bezrozumne istotki, którymi trzeba kierować. A ta dziewczyna właśnie traktowała swoje dziecko jak odrębną istotę, uwzględniając granice... byłam pod wrażeniem.
Alex ja mam nadzieję, że już jutro na usg cokolwiek będzie. Strasznie się tym wszystkim przejmuję xd
A pierwszy okres miałam kilka dni po 12 urodzinach
-
To ja chyba jakaś zepsuta jestem wszystkich co pytam to mówią że ok 13 lat a ja już 2 lata wtedy okres miałam
I tak się zastanawiam czy to ma jakiś wpływ na to że teraz mam problem z zajściem w ciąże?
Czy mogę mieć przez to obniżoną rezerwę jajnikowa? Nigdy nie badalam amh bo stwierdziłam że jestem jeszcze młoda i nie trzeba Z resztą nikt mi tego nie zalecił badać -
Miss-to jest kwestia genetyczna Moja mama i moje siostry miały podobnie do mnie więc to od tego pewnie zależy. Myślę że nie wpływa to jakoś specjalnie
Malwa-mnie tam się z tym nie spieszylohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Axie chyba teraz ogólnie wcześniej dziewczynki dojrzewają ale faktycznie 9 lat to wcześnie
Terka zapytam swojej mamy i siostry jak u nich było ale coś mi się zdaje że tylko ja taka wyjątkowa inaczej... -
axie92 wrote:MissKathy 11 lat to nie tak wcześnie, znam sporo osób, które w tym wieku miały okres Moja młodsza siostra ma teraz 10 lat, okres dostała rok temu... i tutaj chyba to jest baaaaardzo szybko...
Wow. No to szybko. Ale teraz wszystko szybciej jakoś idzie...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Axie chyba teraz ogólnie wcześniej dziewczynki dojrzewają ale faktycznie 9 lat to wcześnie
Terka zapytam swojej mamy i siostry jak u nich było ale coś mi się zdaje że tylko ja taka wyjątkowa inaczej...
Spytaj. Pewnie się zdziwisz że nie byłaś sama ale spytajMissKathy92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:To ja chyba jakaś zepsuta jestem wszystkich co pytam to mówią że ok 13 lat a ja już 2 lata wtedy okres miałam
I tak się zastanawiam czy to ma jakiś wpływ na to że teraz mam problem z zajściem w ciąże?
Czy mogę mieć przez to obniżoną rezerwę jajnikowa? Nigdy nie badalam amh bo stwierdziłam że jestem jeszcze młoda i nie trzeba Z resztą nikt mi tego nie zalecił badać
Rezerwa obniża się z dniem urodzenia a nie okresuStarania o drugie dziecko -
Andii wrote:Rezerwa obniża się z dniem urodzenia a nie okresu
-
Ja z tego co pamietam to w 6 klasie podstawówki dostałam i nie ! Nie chciałam go ;p tak samo teraz to śmieszne może ;p ale jak w 4 chyba klasie pods bardzo nie chcialamzeby mi cycki rosły - głupia ja hahah
Puchatkowa nie wątpię ze zdjęcia są piękne i pełne miłości ❤️Oczywiście tez jak można chciałabym zobaczyć ;p
Moja mama zaszła w ciąże w wieku 18 lat wiec jak na tamte czasy to tak poprostu chyba była ;p j to była norma pozatym kiedyś lludzie byli „dojrzalsi” szybko musieli stawać na nogi , moja mama w wieku 13 lat zostawia z najmłodsza siostra która się tyle co urodziła , jak dziadkowie do pracy szli , (babcia była sprzątaczka w szkole , wiec często nawet za nią szła pracować po pracy ) -oczywiście nje była zmuszana chciała sama poprostu wiedziała ze tak trzeba pomoc rodzicom , to było w mieście a na wsi od najmłodszych lat zajmowali się gospodarka zreszta popatrzmy na nas jakbylismy w 4/6 kp już dojrzałe z cycami biodrami pannice a teraz ?? Dzieciaczki jak z 1 kl pods[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
nick nieaktualnyJa dostalam w 6 klasie w styczniu, chyba to byl 2005 rok, bo pamietam, ze wtedy w grudniu bylo wielkoe trzesienie ziemi a pozniej ta okropna fala tsunami i wszystkoe informacje o tym bebnily. Tak to zapamietalam. Takze mialam ile - 13 lat;)
Panipuchatkowa, czekam na zdjecia Twojego brzuszka. Przeciez mialas juz duzy brzuszek na zdjeciach ostatnio jak jeszcze Magda byla w ciazy, wiec ciekawi mnie jako teraz masz
Dziewczyny, wczoraj przed wyjsciem z pracy wypilam wode z cala cytrryna- po tym mi sie ruszylo ale jeszcze nie do konca. Kupilam mielone siemie i wypilam od razu jak wrocilam, wypilam tez dodatkowo espumisan zeby mo tam wszystko zeszlo, zjadlam owsianke o wttabilam dwa kiwi. Dzisiaj z rana od razu sie udalo dodatkowo w pracy tez owsianka, kiwi jabluszko, mieta z rumiankiem i bylam juz w wc dwa razy. Takze tak sie ciesze, ze sie udalo ! Ale brzuch nadal pobolewa. Jak wstaje- zastanawiam sie, czy przypadkiem nic mi sie tam nie rozciaga i od tego moze bolec ? Jak chodze jest ok, jak leze jest ok, jak wstaje z pozycji siedzacej to musze robic to powoli bo mnie troche „ciagnie”. Alw po 5 sekundach wraca do normy.