X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Wstawie Wam albo wyślę na priv ale jeszcze mie mam, sama czekam z niecierpliwością:D
    To ja jestem pierwsza w kolejce do wysyłania :D uwielbiam takie sesje z brzuszkiem oglądać :) sama kiedyś o ile będzie mi dane też taka chce :)

Andii lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie na pewno się pochwalę.:D

MissKathy92, Andii lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Coś w tym jest :D ale wiesz jest chyba różnica urodzić w wieku 19at a np 15-16. Nie mówię że one nie kochają swoich dzieci, na pewno bardzo :) ale inaczej jest urodzić bardzo wcześnie a inaczej wcześnie :)
    Zeby nie było, ja nie neguje :) dla mnie kazde Dzieciątko to skarb totalny :)

No i gratulacje dla pieska :D ile on ma już? Staruszek :D

Pierwszy okres przychodzi około 13rż i z punktu fizycznego taka dziewczynka może mieć już dzieci, nie bez powodu dojrzewa się dość szybko to my ludzie narzucając tempo życia, nauka,mieszkanie i finanse nie jesteśmy zdolni wychować dzieci w takim wieku ale kochać i opiekować się jesteśmy zdolni napewno :) jeśli ktoś nie potrafi zająć się dzieckiem w wieku 16lat to i w wieku 30lat tego nie będzie potrafil. Wiek 16lat jest trudnym wiekiem bo jeśli taka młoda mama nie ma wsparcia w rodzinie, znajomi ja wytykają palcami to łatwo może wpaść w depresję ale jeśli ma wsparcie w bliskich to nie ma problemu. Ja wam powiem co zmieniło się w moim życiu jak urodziłam w wieku 19lat a gdybym miała teraz dzievko, "wielki strach" że coś będzie nie tak, w wieku 19lat może faktycznie nie byłam tego taka świadoma ale dzięki temu okres ciazy, porodu czy karmienia wspominam dobrze, nie stresowałam się byle czym a teraz to pewnie zawał murowany byłby :) może dojrzewamy, napewno dojrzewamy ale w sensie że jesteśmy bardziej świadomi zagrożeń ale całe życie będziemy dojrzewać. W wieku 50lat będziemy dojrzałości niż teraz i można by tak wymieniać ale miłość i opieka nad bezbronna istota nie zmienia się, czy to dziecko czy to zwierzę jeśli potrafimy ichcemy się nim zająć to będziemy to robić całe życie nie ważne w jakim wieku czy to 16lat czy mając 35lat. Moja teściowa urodziła mając 16/17lat na pograniczu tego wieku, wychowała mojego męża uważam że wspaniałe choć wady ma :D teraz ma ponad 40lat a kocha moją córkę, czyli swoją wnuczkę bardzo, ta miłość i opiekuńczość nie zmieniła jej się na przestrzeni lat. Ależ się rozpisalam Haha nie musicie czytać, normalnie jak referat :D

Panipuchatkoea czekam z niecierpliwością na foty :)

panipuchatkowa, axie92, Mari92 lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Puchatkowa super że takie piękne zdjęcia Wam wyszły :D
    Ale musiały takie wyjść: miłość na pewno widać na odległość a największy owoc w Twoim brzuszku <3
    Pochwal się nam jak już będziesz je miała proszeee :D

Miłość widać na odległość :) zgadzam się z miss

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii dobrze napisalas! Ja przeczytalam Twój referat.:D

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie tak z ciekawości zapytam: ile mialyscie lat jak dostalyscie pierwszy okres? Ja pamiętam że dostałam już jak szłam z 4 do 5 klasy czyli w wieku 11 lat

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 12/13 lat.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś w wieku 13 lat.

Andii piękny referat :D zgadzam się :)

Andii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też 13 14 pamiętam, że już strasznie chciałam mieć :D

• axie92 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała 17 lat, kiedy mnie urodziła xd Ale w ciąży była już w wieku 16 lat, ledwie skończyła 17 i się urodziłam. Wydaje mi się, że to jednak trochę wcześnie, bo średnio sobie radziła. Mojego brata urodziła, mając ponad 30 lat i naprawdę jest dla niego świetną mamą.

Chociaż w sumie znam też dziewczynę, która w wieku 16 urodziła i była świetną mamą. Ehh nie lubię, kiedy dorośli traktują dzieci przedmiotowo. Jak bezrozumne istotki, którymi trzeba kierować. A ta dziewczyna właśnie traktowała swoje dziecko jak odrębną istotę, uwzględniając granice... byłam pod wrażeniem.

Alex ja mam nadzieję, że już jutro na usg cokolwiek będzie. Strasznie się tym wszystkim przejmuję xd

A pierwszy okres miałam kilka dni po 12 urodzinach ;)

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jakaś zepsuta jestem :( wszystkich co pytam to mówią że ok 13 lat a ja już 2 lata wtedy okres miałam :/
    I tak się zastanawiam czy to ma jakiś wpływ na to że teraz mam problem z zajściem w ciąże?
    Czy mogę mieć przez to obniżoną rezerwę jajnikowa? Nigdy nie badalam amh bo stwierdziłam że jestem jeszcze młoda i nie trzeba :/ Z resztą nikt mi tego nie zalecił badać

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy 11 lat to nie tak wcześnie, znam sporo osób, które w tym wieku miały okres :) Moja młodsza siostra ma teraz 10 lat, okres dostała rok temu... i tutaj chyba to jest baaaaardzo szybko...

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss-to jest kwestia genetyczna :) Moja mama i moje siostry miały podobnie do mnie więc to od tego pewnie zależy. Myślę że nie wpływa to jakoś specjalnie ;)

Malwa-mnie tam się z tym nie spieszylo :P

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie chyba teraz ogólnie wcześniej dziewczynki dojrzewają ale faktycznie 9 lat to wcześnie :/

Terka zapytam swojej mamy i siostry jak u nich było :) ale coś mi się zdaje że tylko ja taka wyjątkowa inaczej...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axie92 wrote:
    MissKathy 11 lat to nie tak wcześnie, znam sporo osób, które w tym wieku miały okres :) Moja młodsza siostra ma teraz 10 lat, okres dostała rok temu... i tutaj chyba to jest baaaaardzo szybko...

Wow. No to szybko. Ale teraz wszystko szybciej jakoś idzie...

• terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Axie chyba teraz ogólnie wcześniej dziewczynki dojrzewają ale faktycznie 9 lat to wcześnie :/

Terka zapytam swojej mamy i siostry jak u nich było :) ale coś mi się zdaje że tylko ja taka wyjątkowa inaczej...

Spytaj. Pewnie się zdziwisz że nie byłaś sama :) ale spytaj :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    To ja chyba jakaś zepsuta jestem :( wszystkich co pytam to mówią że ok 13 lat a ja już 2 lata wtedy okres miałam :/
    I tak się zastanawiam czy to ma jakiś wpływ na to że teraz mam problem z zajściem w ciąże?
    Czy mogę mieć przez to obniżoną rezerwę jajnikowa? Nigdy nie badalam amh bo stwierdziłam że jestem jeszcze młoda i nie trzeba :/ Z resztą nikt mi tego nie zalecił badać

Rezerwa obniża się z dniem urodzenia a nie okresu :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Rezerwa obniża się z dniem urodzenia a nie okresu :)
    Uff to troszkę mnie pocieszylas :) bo gdzieś czytałam że dziewczyny które wcześniej zaczęły miesiaczkowac mogą właśnie mieć taki problem ale tak ogólnie patrząc to wszędzie się można doszukać problemu :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tego co pamietam to w 6 klasie podstawówki dostałam ;) i nie ! Nie chciałam go ;p tak samo teraz to śmieszne może ;p ale jak w 4 chyba klasie pods bardzo nie chcialamzeby mi cycki rosły ;D - głupia ja hahah
    Puchatkowa nie wątpię ze zdjęcia są piękne i pełne miłości ❤️Oczywiście tez jak można chciałabym zobaczyć ;p
    Moja mama zaszła w ciąże w wieku 18 lat wiec jak na tamte czasy to tak poprostu chyba była ;p j to była norma ;) pozatym kiedyś lludzie byli „dojrzalsi” szybko musieli stawać na nogi , moja mama w wieku 13 lat zostawia z najmłodsza siostra która się tyle co urodziła , jak dziadkowie do pracy szli , (babcia była sprzątaczka w szkole , wiec często nawet za nią szła pracować po pracy ) -oczywiście nje była zmuszana chciała sama poprostu wiedziała ze tak trzeba pomoc rodzicom , to było w mieście a na wsi od najmłodszych lat zajmowali się gospodarka ;) zreszta popatrzmy na nas jakbylismy w 4/6 kp już dojrzałe z cycami biodrami pannice a teraz ?? Dzieciaczki jak z 1 kl pods ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam w 6 klasie w styczniu, chyba to byl 2005 rok, bo pamietam, ze wtedy w grudniu bylo wielkoe trzesienie ziemi a pozniej ta okropna fala tsunami i wszystkoe informacje o tym bebnily. Tak to zapamietalam. Takze mialam ile - 13 lat;)

Panipuchatkowa, czekam na zdjecia Twojego brzuszka. Przeciez mialas juz duzy brzuszek na zdjeciach ostatnio jak jeszcze Magda byla w ciazy, wiec ciekawi mnie jako teraz masz :)

Dziewczyny, wczoraj przed wyjsciem z pracy wypilam wode z cala cytrryna- po tym mi sie ruszylo ale jeszcze nie do konca. Kupilam mielone siemie i wypilam od razu jak wrocilam, wypilam tez dodatkowo espumisan zeby mo tam wszystko zeszlo, zjadlam owsianke o wttabilam dwa kiwi. Dzisiaj z rana od razu sie udalo ;) dodatkowo w pracy tez owsianka, kiwi jabluszko, mieta z rumiankiem i bylam juz w wc dwa razy. Takze tak sie ciesze, ze sie udalo ! Ale brzuch nadal pobolewa. Jak wstaje- zastanawiam sie, czy przypadkiem nic mi sie tam nie rozciaga i od tego moze bolec ? Jak chodze jest ok, jak leze jest ok, jak wstaje z pozycji siedzacej to musze robic to powoli bo mnie troche „ciagnie”. Alw po 5 sekundach wraca do normy.

‹‹ 2050 2051 2052 2053 2054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ