Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dzisiaj jakieś rekord spania miałam.
Andii co do piersi to laktacja musi być, żeby gruczoły były zatkane, wtedy taki czop się może zdarzyć, możesz zbadać prolaktyne i oczywiście zachęcam do usg no warto robić regularnie.
Z tym wiekiem to jest tak, że najlepszy biologicznie czas na ciąze18-25 lat, u młodych mam, przed 18 tak jak i starszych jest większa szansa na wady płodu.
Ostatnio było głośno o dziewczynce zgealconej przez opiekuna lat 11 urodziła dziecko to musi być tragedia.
-
Miss rezerwe jajnika warto zbadać po 1 żeby wiedzieć czy można jeszcze odłożyć decyzję o macierzyństwie, po 2 jeżeli jest problem to jak je leczyć. Czyli przy małej rezerwie ivf, czy inseminacja itp. Ale ja miałam zdjęcia z profesorem, który złożyl jedną z największych klinik leczenia niepłodności w pl.
-
nick nieaktualnyMiss, ja mialam robione AMH w 2015 roku na wskazanie mojej „bylej gin”, ktora stwiwrdxila, ze powinnam wtedy zachodzic w ciaze bo mialam torbiel. Nastraszyla mnie, ze niewiadomo ile moge jeszcze czekac z dzieckoem, ze moze nie moge juz dluzej czekac i musze od razu dzialac.. przed oczami mialam najgorsze wizje. Zrobilam w koncu to AMH bo wskazaniem byla jeszcze ta torbiel, chcieli potwierdzic ze to nie PCOS. Wynik wyszedl 3 (zgodnie z wynikiem bardzo dobra plodnosc), poszlam do niej a ona do mnie z tekstem, zebym sie nie cieszyla, bo to wcale nie oznacza dobrej plodnosci. Po tym wydarzeniu zmienilam lekarza. Nigdy do niej nie poszlam. Torbiel sie wchlonela , a kazdy lekarz byl zdziwiony ze robilam w ogole to AMH, tylko mnie to zdolowalo, mialam przed oczami ja i jej slowa, zebym sie nie cieszyla...
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Miss rezerwe jajnika warto zbadać po 1 żeby wiedzieć czy można jeszcze odłożyć decyzję o macierzyństwie, po 2 jeżeli jest problem to jak je leczyć. Czyli przy małej rezerwie ivf, czy inseminacja itp. Ale ja miałam zdjęcia z profesorem, który złożyl jedną z największych klinik leczenia niepłodności w pl.
A ogólnie czytałam u mamyginekolog żeby tego badania na własną rękę nie robić bo tylko właśnie można się zestresowac tak jak napisała Lelek
Nam mój lekarz kazał narazie żadnych badań nie robić i starać się na luzie do tego roku w kolejnym cyklu się do niego wybieram i zobaczę co on na to powie -
Ja dostalam pierwszy raz okres w wieku 14 lat akurat na święta dostałam bożego narodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:25
-
Lelek biedna! Co za lekarz! Dlatego ja wole chodzić do ginekologów mężczyzn, kobieta kobiecie wilkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:28
-
A i mam jeszcze takie pytanie: jak już jestem przebadana, hormony mam porobione to chyba została mi tylko ta drożność prawda? Czy jeszcze jest jakieś badanie które pomaga w diagnostyce niepłodności?
-
Miss chyba już komplet będzie, a mąż na badanie nasienia pójdzie? Dobrze też iść do urologa sprawdzić czy nie ma żylaków powrozka nasiwnnego, teraz tak o tym pomyślałam, ok 15% mężczyzn je ma i problemy z płodnościa sprawiają, może też hormony zrobić.
-
puszek369 wrote:Miss chyba już komplet będzie, a mąż na badanie nasienia pójdzie? Dobrze też iść do urologa sprawdzić czy nie ma żylaków powrozka nasiwnnego, teraz tak o tym pomyślałam, ok 15% mężczyzn je ma i problemy z płodnościa sprawiają, może też hormony zrobić.
Ostatnio mieliśmy na ten temat rozmowę, "poprosilam" żeby poszedł do rodzinnej i wziął skiero na podstawowe badania plus jakieś hormony, powiedział wprost że mamy problem z niepłodnościa i że chce iść do urologa właśnie też mu o tych zylakach mówiłam to przyznał mi rację i zapisze się do lekarza miał to zrobić wczoraj ale coś nie pyklo...
Badanie nasienia robiliśmy takie podstawowe metodą manualną czy jakoś tak
Pierwsze wyszły tragiczne bo mąż miał za dużo leukocytow, dostał od mojego gina antybiotyk, zrobił powtórkę po 5 miesiącach (w międzyczasie suplementacja witaminami) i koncentracja się poprawiła bo było 2.2mln a teraz 40mln ale gin mówił że przez te leukocyty ta koncentracja taka słaba była i chyba miał rację
Do tego wyszło w obu badaniach że prędkość plemników jest zwolniona i tego nie udało nam się poprawić
Teraz mamy taki plan że on idzie do urologa a ja do swojego gina zapytać co dalej A później na wiosnę komputerowe badanie nasienia i drożność
-
Hej dziewczyny, ale się dziś rozpisalyscie my po spacerku. Ogólnie jeszcze chciałam Wam napisać że nie polecam pieluszek 1 lupilu. Kupiliśmy, smierdzialy strasznie plastikiem, mała po użyciu 4 sztuk dostała jakiejś wysypki, a jak założyłam dade to zniknęło po kilku godzinach. Zareklamowalam to, dziś mi lidl wysłał list ze nie stwierdzili nieprawidłowości..
Ogólnie uzywalismy 1 dady premium care i pampers premium care i mamy jeszcze pampers zielone 2 (ale jeszcze są duzawe) . Nie spodziewałam się że Dada premium care ma taką fajną jakość polecam dla przyszłych mam (obecne pewnie już mają swoją opinię jakąś ). -
Ja żadnego maila nie dostałam o darmowych pampersach. Nie wiem od czego to zależy.
My od początku lecimy na dadzie. 1,2 teraz 3 nic mu nie ma. Więc pewnie następne też z dady poleca obie wersje mieliśmy. Ja lubię te z obrazkami a mąż woli te bezorazkowe
W szpitalu mieli pampers ale tylko tam mały je miał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:27
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Ja też dostałam pierwszy okres w wieku 11 lat i pamiętam, że byłam pierwszd w klasie co już miałam, a inne jeszcze nie miały.
Ja też dostalam z rosmana darmowe pieluszki pampers new born jedną paczkę. Na meila przyszło powiadomienie.
A tak to poleąm pieluszki pampers premium care. Są mięciutkie i chłonne. Już używamy 3.
Z dady miałam paczkę i jak dla mnie są grube i Marek woli te cieńsze.
Czasami też używaliśmy niemieckich, które ciotka mi przywiozła i też były spoko
Teściowa też urodziła mojego męża w wieku 17 lat. A teraz do wnuka podchodzi z dystansem. Chyba czuje się za młoda na babcię. Jedyne co daje wnukowi to kasa. A gdzie czułość, zabawa, radość?<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari choć jedną się znalazła ja też pierwsza w klasie dostałam okres i wyłam wtedy jak nie wiem co tak nie chciałam go mieć...
A co do teściowej to może faktycznie czuje się za młoda na babcię ale to nie powód żeby odtracac wnuka no ale niestety ludzi nie zmienisz przykro
A tak w ogóle dziś w pracy sanitarniczka wyprowadzila mnie z równowagi przyszła do nas do biura gdy szefa nie było (mam biuro po drugiej stronie korytarza) i do mnie się rzuciła że źle inwentaryzacja zrobiona, w ogóle nic nie wytlumaczyla jak człowiek tylko zaczęła na mnie bluzgac że my to się nie znamy, że odwalamy maniane itp parę przekleństw nawet poszło...
na początku próbowałam jej wytłumaczyć że tam jest zrobione dobrze ale ona dalej swoje więc powiedziałam że nie dam na siebie krzyczeć bo to nie ja jestem geodetą a mój szef i jak chce na kogoś pokrzyczec to niech dzwoni do niego... zadzwoniła i przy mnie dostał taki sam ochrzan jak ja... jak tylko wyszla to sie rozryczalam i nie moglam sie uspokoic tak mnie nerw szarpnal... co za chora baba zamiast normalnie wytłumaczyć o co chodzi to się rzuciła na mnie jak wariatka...
Gdy szef wrócił powiedziałam mu o tej sytuacji (on nie wiedział że ja jeszcze przed nim zebralam rózgi) ale powiedział tylko żebym nie brała do głowy
Pierwszy raz miałam taką sytuację, wyszło jak bardzo słaba psychicznie jestem ale ja z góry zawsze zakładam że każdy człowiek jest miły i ma pokojowe zamiary... -
Ja jedynek przez pierwsze niecałe 2 miesiące używałam pampers teraz lecimy na 2 cię dady i szczerze tez je polecam właśnie czekam na nowy zapas bo 3 ki jeszcze za duże ;p a 2 jeczki sie kończą nam ale mama mi w biedronce zawsze ba promo kupuje ;pco do lupilu - słyszałam ze polskie są do dupci właśnie ... my tutaj w Holandii tez je mamy ale niby takie same a jednak inne użyłam jednej paczki i były podobne do dady .. ale jednak dade wybieram mimo ze tutaj ich nie ma i muszę ściągać z polski moja koleżanka w Holandii leci na lupilu , będąc w Polsce kupiła tam je w lidlu i niestety stwierdziła niby to samo a chyba jakiś inny skład musza mieć bobtez wkasnie odparzały i uczuliły mała ..[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Terka, to nie wiem bo to w ciąży jeszcze się zakladalo i pod koniec przychodziło
Mari, premium care też spoko ale byśmy chyba zbankrutowali bo to wychodzi chyba czasem i 1zl za sztukę, a u nas idzie i 15 na dzień a w weekend była fajna promocja na rzeczy dla dzieci i kupiłam 2 paczki dady i wyszło po 23 grosze za sztukę. -
Aa dlaczego ja nje polecam pampers firmy ? Przeciekały nam ... mimo ułożenia pituska na środku .. niby były dobre wielkością a mało chłonne -mój Nathan chyba za duzo sika ;p ale każdy będzie miał swojego ulubieńca[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mis to jesteśmy dwie z tym okresem.
A ludzie niestety nie są wszyscy dobrzy. Niestety.
A ty tą babą się nie przejmuj<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓