X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    Cześć dziewczyny :) matko ile stron :D co do ciąż w wieku 16, 18 To wiecie wydaje mi się, że wtedy łatwiej o ciążę bo organizmy dobrze pracują. Ktoś mi kiedyś powiedział, że w wieku 25 lat powinno się już mieć dziecko jak to wynika z natury, bo potem organizm zaczyna wariowac i hormony

Ja miałam 25 jak zaszłam w ciążę. Lekarz powiedzial ze super wiek.
    Ale coś w tym całkiem młodym wieku musi być... Tylko gorzej z dojrzałościa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 08:42

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Historia z fioletowych stron: dzisiaj w nocy jedna kobitka urodziła chłopca. Termin miała na luty jakoś. Mały urodzony w 36tc. Z waga 3600! :D

Ważne, że dzidziuś zdrowy i widzę waga całkiem odpowiednia do porodu :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Witam się i ja :-)miłego dnia.
    Śnieg sypie za oknem.
    Terka twojemu maluszkowi wychodzą ząbki. Mojemu też choć jest młodszy parę miesięcy od twojego :-)
    Alex uważajcie na drodze, bo pewnie zima zaskoczyła drogowców.

Mój wcześniej coś tam pomarudywal w wieku Twojego ale ząbki jeszcze nie szły wtedy. Znaczy dopiero co się wybierały może ale nigdzie nie dotarly :)
    Ciężko powiedzieć kiedy będą. Mogą być za kilka dni, mogą za kilka miesiecy :P

• terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Ważne, że dzidziuś zdrowy i widzę waga całkiem odpowiednia do porodu :-)

No odpowiednia ;D ale ile by było w terminie? ;D chyba że tak jak Alex mówi-może jednak starszy niż policzone :P

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Butterfly - ale piękna sukienka :) :)
    A ludzmi takiego pokroju się nie przejmuj. Nie warto truc sobie zycia takimi znajomościami ;) szkoda życia :)
    Terka masz rację, szkoda czasu na takich ludzi a żeby było mało to nie jest pierwsza taka kłótnia z jej udziałem... Człowiek wybaczal bo zależało mi na tej przyjaźni ale teraz miarka się przräebrala

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Butterfly - ale piękna sukienka :) :)
    A ludzmi takiego pokroju się nie przejmuj. Nie warto truc sobie zycia takimi znajomościami ;) szkoda życia :)
    Tak Terka masz rację :) szkoda czasu na takich ludzi... Kiedyś wybaczalam bo mi zależało na tej znajomości a teraz po takiej akcji mam to już w nosie.

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka racja kiedy ząbki zechą się pokazać to śię okaże :-)

A jakby ta kobitka donosiła do 40 tyg to na bank pond 4kg by było :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 08:38

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Terka racja kiedy ząbki zechą się pokazać to śię okaże :-)

A jakby ta kobitka donosiła do 40 tyg to na bank pond 4kg by było :-)

Na bank i to grubo ponad 4 :D ale najważniejsze że zdrowi i cali ;)

Mari92 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Tak Terka masz rację :) szkoda czasu na takich ludzi... Kiedyś wybaczalam bo mi zależało na tej znajomości a teraz po takiej akcji mam to już w nosie.

Raz wybaczyć to norma, drugi raz nadzieja. Potem głupota ;D
    Chociaż inaczej-przebaczyć w sercu warto. Brak przebaczenia truje czlowieka od środka. Ale spotykać się i przyjaznic to głupota by była :D

Butterfly92, Andii lubią tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja miałam 25 jak zaszłam w ciążę. Lekarz powiedzial ze super wiek.
    Ale coś w tym całkiem młodym wieku musi być... Tylko gorzej z dojrzałościa :)

Urodziłam jak miałam 19lat i mysle że ta dojrzałość mi się nie zmieniła :)
    Uważam że jeśli ktoś jest opiekuńczy od dziecka, potrafi kochać to nie ważne w jakim wieku będzie jak urodzi, to widać choćby po zwierzętach, miałam pieska w wieku 10lat, karmiłam go, czesalam, kochałam nad życie i nadal kocham bo pies jeszcze żyje :) teraz moja córka się nim opiekuje. Jeśli ktoś nie potrafi w wieku nastoletnim kochać własnego dziecka to uważam że za lat 20 tego się nie nauczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 08:58

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja nigdy na nocce nie byłam więc nie wiem jak to jest :/ ale raczej to nie dla mnie :) też bym pewnie nie wiedziała co z sobą zrobić po powrocie do domu- nie umiem spać w dzień za bardzo (chyba że mnie zmuli) a wiadomo po pracy człowiek rozbudzony...
    Słowa dziecka bezcenne :D
    A co do drugiego dziecka to taka waga w 36tc to bardzo dużo chyba :) dzieci w 40 tygodniu rodzą się z mniejszą haha a gdzie jeszcze 4 tygodnie :D

Butterfly kochana ja doskonale Cię rozumiem :) miałam identyczną sytuację, niby przyjaciółka a czasem potrafiła pojechać jak po burej suce a ja wszystko brałam do siebie i się bardzo przejmowalam :( ale w końcu mąż mnie namówił że czas zakończyć te znajomość bo widać że mi to ciąży bo właśnie raz można wybaczyć, drugi, trzeci też ale nie ciągle bo to już człowiek sam siebie oszukuje że ta druga osoba się zmieni i będzie ok :/
    Tak więc nie martw się nią... mi też na początku było przykro bo w końcu się znalysmy 10 lat i bywały też dobre chwilę ale teraz mi przeszło :) mam jedną najlepszą przyjaciółkę (ona właśnie była moją świadkową) i jedną przyjaciółke taką od dziecka i mi wystarczy :) do tego mam kochającego męża który też jest moim najlepszym przyjacielem <3
    Także Butterfly nie przejmuj się nią, ciesz się że już za 4 dni będziesz żoną :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Urodziłam jak miałam 19lat i mysle że ta dojrzałość mi się nie zmieniła :)
    Uważam że jeśli ktoś jest opiekuńczy od dziecka, potrafi kochać to nie ważne w jakim wieku będzie jak urodzi, to widać choćby po zwierzętach, miałam pieska w wieku 10lat, karmiłam go, czesalam, kochałam nad życie i nadal kocham bo pies jeszcze żyje :) teraz moja córka się nim opiekuje. Jeśli ktoś nie potrafi w wieku nastoletnim kochać własnego dziecka to uważam że za lat 20 tego się nie nauczy.

Coś w tym jest :D ale wiesz jest chyba różnica urodzić w wieku 19at a np 15-16. Nie mówię że one nie kochają swoich dzieci, na pewno bardzo :) ale inaczej jest urodzić bardzo wcześnie a inaczej wcześnie :)
    Zeby nie było, ja nie neguje :) dla mnie kazde Dzieciątko to skarb totalny :)

No i gratulacje dla pieska :D ile on ma już? Staruszek :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu rodzinnym też mam pieska którego nam podrzucili jak byłam mała i jeszcze żyje :) ale jest już głucha i ślepa ze starości :) to mała suczka więc może dlatego tak długo ciągnie haha

Do tego jak byłam mała to kilka razy nam się zdarzało że kotka swoje kociaki porzucala i nie chciała karmić więc ja z mamą karmilysmy te kociaki strzykawkami :D
    Ostatnio nam zdechła ostatnia kotka którą ja wykarmilam :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej ile się tu dzieje:D

Ja oczywiście nocka wiadomo jaka. Wstawalam milion razy.

Butterfly piękna sukienka a 'przyjaciółkę' zostawiam bez komentarza.:)

Axie no beta piękna nic tylko się cieszyć: *

Ajajajj aż mi się nie chce rolet odsłaniac!

Koleżanka fotograf która robiła nam zdjęcia brzuszkowe w niedzielę napisała mi że jak przeglądała zdjęcia to się prawie popłakała że tyle jest miłości na nich i nigdy się to jej jeszcze nie zdarzyło a fociła przeróżne momenty.:)

Butterfly92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka ja nigdy na nocce nie byłam więc nie wiem jak to jest :/ ale raczej to nie dla mnie :) też bym pewnie nie wiedziała co z sobą zrobić po powrocie do domu- nie umiem spać w dzień za bardzo (chyba że mnie zmuli) a wiadomo po pracy człowiek rozbudzony...
    Słowa dziecka bezcenne :D
    A co do drugiego dziecka to taka waga w 36tc to bardzo dużo chyba :) dzieci w 40 tygodniu rodzą się z mniejszą haha a gdzie jeszcze 4 tygodnie :D

Butterfly kochana ja doskonale Cię rozumiem :) miałam identyczną sytuację, niby przyjaciółka a czasem potrafiła pojechać jak po burej suce a ja wszystko brałam do siebie i się bardzo przejmowalam :( ale w końcu mąż mnie namówił że czas zakończyć te znajomość bo widać że mi to ciąży bo właśnie raz można wybaczyć, drugi, trzeci też ale nie ciągle bo to już człowiek sam siebie oszukuje że ta druga osoba się zmieni i będzie ok :/
    Tak więc nie martw się nią... mi też na początku było przykro bo w końcu się znalysmy 10 lat i bywały też dobre chwilę ale teraz mi przeszło :) mam jedną najlepszą przyjaciółkę (ona właśnie była moją świadkową) i jedną przyjaciółke taką od dziecka i mi wystarczy :) do tego mam kochającego męża który też jest moim najlepszym przyjacielem <3
    Także Butterfly nie przejmuj się nią, ciesz się że już za 4 dni będziesz żoną :D

Polać jej! :D :D

MissKathy92, Butterfly92 lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Heej ile się tu dzieje:D

Ja oczywiście nocka wiadomo jaka. Wstawalam milion razy.

Butterfly piękna sukienka a 'przyjaciółkę' zostawiam bez komentarza.:)

Axie no beta piękna nic tylko się cieszyć: *

Ajajajj aż mi się nie chce rolet odsłaniac!

Koleżanka fotograf która robiła nam zdjęcia brzuszkowe w niedzielę napisała mi że jak przeglądała zdjęcia to się prawie popłakała że tyle jest miłości na nich i nigdy się to jej jeszcze nie zdarzyło a fociła przeróżne momenty.:)

Pięknie <3 milosc widać gołym okiem :) a moc uwiecznic to to cudowna sprawa :)
    Jak będziesz chciała pochwal się fotami :)

• terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly a o której macie ślub? :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa super że takie piękne zdjęcia Wam wyszły :D
    Ale musiały takie wyjść: miłość na pewno widać na odległość a największy owoc w Twoim brzuszku <3
    Pochwal się nam jak już będziesz je miała proszeee :D

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawie Wam albo wyślę na priv ale jeszcze mie mam, sama czekam z niecierpliwością:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Wstawie Wam albo wyślę na priv ale jeszcze mie mam, sama czekam z niecierpliwością:D

Oj to to niewątpliwe że z niebierpliwoacia ;D

‹‹ 2049 2050 2051 2052 2053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ