Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nati1992 wrote:Tak, mam pić 2 litry dziennie powinnam 2 i pół, ale już mówi, że niech będzie te 2 :o Właśnie biorąc pod uwagę mniejszą liczbę wód to chyba bym wolała żeby szyjka się skracała, rozwierała. Boję się przez to wywoływania porodu hmmm
Zanim zdecydują się wywoływać to pewnie będą chcieli zwiększyć ilość wód. Za wcześnie nikt wywoływać nie chce. Każdy wie że im dłużej (z rozsądkiem ) tym lepiej dla dziecka
Spokojnie, na panikę przyjdzie czashttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
alex0806 wrote:Terka zęby idą, teraz masz kilka miesięcy z głowy;) najgorszy okres jak ząbkują, to w sumie najwięcej nerwów i płaczu dzieciom w żłobku sprawiało. Było mi ich szkoda zawsze jak nie potrafiły w miejscu posiedzieć albo skupić się na zabawie bo zęby i trzeba było gryźć zabawki, gryzak albo po prostu cały dzień marudzic
Na szczęście ktoś odkrył że pewne substancje pomagają i dał je w formie żelu normalnie Nobla dla tej osoby! będziemy mu tym pomagać. Wiadomo nie za często-pisze 2-3 razy na dzień, ale jednak wsparcie żelowe się przyda... Ogarniemy sprawę. Ale wolę jak się smieje aż do czkawki i w sumie w czasie czkawki potem też wtedy wiem że to moje prawdziwe dzieckohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Jej jak długo mnie zajrzę, to tyle się rzeczy przewija i nie nadążam:D co do pracy i szefowej... Zawsze miałam tak, że zwolnienie to był dla mnie stres. Duży stres. Teraz pracuję od września w przedszkolu sióstr zakonnych. Siostry są super, poza dyrektorką. I po kilku doświadczeniach, bardzo niefajnych... pójdę na zwolnienie bez skrupułów. Pozwala przyjmowac chore dzieci, ciągle nas stresuje - bo zupełnie nic jej nie pasuje w naszej pracy (ona chce dzieci szkolić jak żołnierzy, mają być najlepsze, bo rywalizacja między przedszkolami należącymi do zakonu...). Dziękuję, ale wolę żyć w spokoju. Bisia, ogormnie współczuję takiej sytuacji z szefową...
A ja już po trzeciej becie... piątkowa 1246 (18dpo), dzisiaj 3750 (21dpo). Jestem spokojniejsza Do środy, bo wizyta u ginekologa xd Alex, jakoś znowu tego samego dnia nam wypada xd (najpierw bety, potem wizyta). Czekam na inf, co tam lekarz powie! Ja liczę już na to, że cokolwiek zobaczy... To będzie 5t+4d...Butterfly92 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co do chrzcin to bardzo dobrze że wcześniej kombinujecie juz i patrzycie za terminami salami itd. Ja robiłam w domu więc termin był nam obojętny pod tym względem. Miałam swoja upatrzona datę i tak udało się o zorganizować
Ale miałam 9osob razem z nami 15 czy wiecej bym nie ogarnęła nawet logistycznie o organizacji nie wspominając .
Wiec jak robicie na sali to dobrze to wszystko zgrac bo w kościołach zazwyczaj raz w miesiącu są Chrztyhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
axie92 wrote:Jej jak długo mnie zajrzę, to tyle się rzeczy przewija i nie nadążam:D co do pracy i szefowej... Zawsze miałam tak, że zwolnienie to był dla mnie stres. Duży stres. Teraz pracuję od września w przedszkolu sióstr zakonnych. Siostry są super, poza dyrektorką. I po kilku doświadczeniach, bardzo niefajnych... pójdę na zwolnienie bez skrupułów. Pozwala przyjmowac chore dzieci, ciągle nas stresuje - bo zupełnie nic jej nie pasuje w naszej pracy (ona chce dzieci szkolić jak żołnierzy, mają być najlepsze, bo rywalizacja między przedszkolami należącymi do zakonu...). Dziękuję, ale wolę żyć w spokoju. Bisia, ogormnie współczuję takiej sytuacji z szefową...
A ja już po trzeciej becie... piątkowa 1246 (18dpo), dzisiaj 3750 (21dpo). Jestem spokojniejsza Do środy, bo wizyta u ginekologa xd Alex, jakoś znowu tego samego dnia nam wypada xd (najpierw bety, potem wizyta). Czekam na inf, co tam lekarz powie! Ja liczę już na to, że cokolwiek zobaczy... To będzie 5t+4d...
Rywalizacja między przedszkolami? Ale ze serio? Kurde nieźle...
Gratulacje pięknej betki rosnijcie zdrowohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Zanim zdecydują się wywoływać to pewnie będą chcieli zwiększyć ilość wód. Za wcześnie nikt wywoływać nie chce. Każdy wie że im dłużej (z rozsądkiem ) tym lepiej dla dziecka
Spokojnie, na panikę przyjdzie czas
Tylko to już będzie u mnie skończony 38 tydzień ciąży a na takim etapie już chyba nie podają sterydów tylko wywołują[/url]
[/url] -
terka wrote:Dziewczyny co do chrzcin to bardzo dobrze że wcześniej kombinujecie juz i patrzycie za terminami salami itd. Ja robiłam w domu więc termin był nam obojętny pod tym względem. Miałam swoja upatrzona datę i tak udało się o zorganizować
Ale miałam 9osob razem z nami 15 czy wiecej bym nie ogarnęła nawet logistycznie o organizacji nie wspominając .
Wiec jak robicie na sali to dobrze to wszystko zgrac bo w kościołach zazwyczaj raz w miesiącu są Chrzty
U mnie to chyba można w każdą niedzielę, no właśnie z salą nie wiem czy nie będę miała problemu bo też mam naliczonych tylko 16 osób więc żaden lokal może się nie zgodzić[/url]
[/url] -
axie92 wrote:Jej jak długo mnie zajrzę, to tyle się rzeczy przewija i nie nadążam:D co do pracy i szefowej... Zawsze miałam tak, że zwolnienie to był dla mnie stres. Duży stres. Teraz pracuję od września w przedszkolu sióstr zakonnych. Siostry są super, poza dyrektorką. I po kilku doświadczeniach, bardzo niefajnych... pójdę na zwolnienie bez skrupułów. Pozwala przyjmowac chore dzieci, ciągle nas stresuje - bo zupełnie nic jej nie pasuje w naszej pracy (ona chce dzieci szkolić jak żołnierzy, mają być najlepsze, bo rywalizacja między przedszkolami należącymi do zakonu...). Dziękuję, ale wolę żyć w spokoju. Bisia, ogormnie współczuję takiej sytuacji z szefową...
A ja już po trzeciej becie... piątkowa 1246 (18dpo), dzisiaj 3750 (21dpo). Jestem spokojniejsza Do środy, bo wizyta u ginekologa xd Alex, jakoś znowu tego samego dnia nam wypada xd (najpierw bety, potem wizyta). Czekam na inf, co tam lekarz powie! Ja liczę już na to, że cokolwiek zobaczy... To będzie 5t+4d...
Oj tak rywalizacja jest chyba wszędzie U mnie największym problemem była kiepska współpraca między nauczycielami... no, ale całe szczęście już tam nie wracam
Pięknie beta rośnie, pozostaje się tylko cieszyć[/url]
[/url] -
Dobry wieczór wszystkim
U mnie dzień mija za dniem, w sobotę już ślub, tak się wkurzyłam na moją już ex-przyjaciółkę.. W sobotę powiadomiła mnie ze nie zostanie moim świadkiem, ponieważ ona ma mnie dosyć, w postaci takiej, że w sylwestra nie zostałam dosyć długo u niej na sylwestrze, tylko zmylismy sie z moim M krótko po 00:30, gdyż byliśmy strasznie z M zmęczeni...
Na dodatek pretensje że w poprzednich dniach się nie kontaktowałam z nią telefonicznie, to chore jest poprostu...
Mam dosyć tego że muszę spełniać oczekiwania drugich osób, bo jak nie zrobię tego jak ktoś chce to od razu się obraża.
Byliśmy dziś w Urzędzie Stanu Cywilnego zmienić swiadka i wzięliśmy mojego tatę na świadka, pal licho z moją eks przyjaciółką.
Byłam dziś 1 raz na terapii od ponad 8 miesięcy, mam nową terapeutkę, dużo przede mną pracy, po sesji terapeutycznej strasznie wyłam, wspomnienia wróciły, to niestety boli
A co do Andii i Miss chciałam wam życzyć dużo cierpliwości w Nowym Roku, napewno uda się wam zajsc w ciąże, nawet jak tutaj nie pisze na forum to jestem z wami myślami jak u również myślę o pozostałych dziewczynach
Axie - wg mnie beta rośnie bardzo dobrze u mnie w ciąży pozamacicznej po 48 z miałam 1000 jednostek przyrostu hormonu ciazowego wg mnie nie masz czym się martwić
Alex - ja też będąc w ciąży zanim trafiłam do szpitala to bardzo się martwiłam i jak czułam wilgoć w majtkach to od razu biegłam do łazienki aby zobaczyć czy nie krwawie, staraj się o tym nie myśleć, chociaż wiem że nie jest łatwo, ale to są naturalne objawy każdej kobiety która zajdzie w upragnioną ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 23:10
Mała_Mii, Andii lubią tę wiadomość
4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy. -
A któraś z was pytała o sukienkę na ślub, oto ona
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a40e9544f26.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 23:17
Mari92, nati1992, Mała_Mii, terka, puszek369, MissKathy92, Andii, panipuchatkowa, Magdaa21 lubią tę wiadomość
4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy. -
Buterfly piękna suknia
A przyjaciółką się nie przejmuj. Jej zachowanie jest paskudne. Nie potrzebujesz takiej koleżanki.
Życzę Ci aby wszystko w dniu Waszego ślubu się udało i dużo miłości i wzajemnego zrozumienia
Dziewczyny u nas ksiądz robi chrzty kiedy kto chce. W tygodniu, w niedziele. W trakcie mszy albo po.
Ja też chce mieć jeszcze jedno dziecko, ale nie wiem czy tak odrazu. Ginka kazała minimum rok od cesarki odczekać.
Mój mąż mówi, że jedno mu starczy. Ale on wie, że ja zawsze chciałam mieć dwójkę.
Mam nadzieje, że będzie mi dane jeszcze raz być w ciąży.
Dobranoc kochaneButterfly92 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Butterfly - ale piękna sukienka
A ludzmi takiego pokroju się nie przejmuj. Nie warto truc sobie zycia takimi znajomościami szkoda życia
Nati-nie podają już chyba sterydów ale jeśli nie będzie konieczności to poczekaja z wywoływaniem
A co do sali-całego lokalu na kilkanascie osób nie zarezerwuja raczej. Ale cześć sali jak najbardziej tak to częsta praktyka przy małej ilości osóbButterfly92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Butterfly serio przyjaciółka miała pretensje bo wyszliscie z sylwestra za wcześnie? No ooo prostu nie wierzę
Kochana też miałam taką "przyjaciółkę" której nigdy nic nie pasowało, ciągłe pretensje i przytyki, miarka się przebrała kiedy zaczęła mieszać podczas organizacji mojego wieczoru panienskiego, próbowała mnie skrócić ze świadkowa- miała ogromny żal że nie wybrałam jej... dlatego zakończyłam te znajomość jeszcze przed ślubem, nie mamy ze sobą kontaktu od 1.5 roku i czuje się lepiej
Butterfly pamiętaj otaczaj się prawdziwymi ludźmi, którzy nic nie udają takie wampiry energetyczne nie są nikomu potrzebne
Co do sukni- przepiękna będziesz cudowną panną młodą
Jestem z Tobą myślami i będę w sobotę też to będzie piękny ślub
Butterfly92 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny;) witam się też połowicznie wyspana;) dzisiaj tylko się na chwile przebudzałam i Zasypialam od razu także nie ma tragedii. Pełnia jest, dlatego takie cyrki.
Axie fajnie że mamy wizytę tego samego dnia Ale ja pewnie bez usg bo to za wcześnie jeszcze. Wg moich obliczeń beta powinna być dziś ok 400-500. Także nie ma co się spieszyć, pójdę za tydzień albo 2 na usg. Jak wszystko będzie dobrze to mogę czekać
Nati a ty kiedy ślub bierzesz? W przyszłym roku?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵