Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Bisia a myślałam że dorosła tylko w przyspieszonym tempie rozumiem jak Ci ciężko jest w takiej sytuacji...
Na pewno mała ma wspaniałą mame chrzestną
Kurde 18 lat i 2 dzieci? Ja pamiętam jedna moja przyjaciółka z gimnazjum zaszła w ciąże w wieku 17 lat i wtedy to był mega szok dla nas wszystkich -
MissKathy92 wrote:Aha czyli jak za duży wynik to wtedy można coś podejrzewać tak?
Wiesz jak będzie wynik np 28 a norma do 25 to nie. Można zawsze wziąć za dużo suplementu
Ale jak wynik np 40-50 albo więcej to można zacząć podejrzewaćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
alex0806 wrote:Czyli w sumie jakbym poszła w przyszła środę na usg to może jakiś pęcherzyk już by był zobaczę co mój gin wymyśli. Na razie objawy wróciły, obżarłam się kapustą kiszoną, wygrzałam się w wannie, zjadłam drugie danie nieco później i pocisnęłam to herbatą z miodem ;p w ogóle ja to matoł jestem, 3 ciąża a dopiero teraz zwracam uwagę na to co piję tzn. Herbaty. Tak naprawdę z owocowych każda jest albo z dziurawcem albo z liśćmi malin. Czego jeszcze nie można?
Alex-stanowczo hibiskus. I to co napisałaś. I krwawnik. Ale krwawnika na co dzień się nie pije. Ale gdyby się skusilo-to tych rzeczy nieeeeeeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 20:00
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:I nie ma czegoś takiego jak "za młoda na dziecko"- to się po prostu czuje ale nawet dla społeczeństwa 25 lat to nie za młoda 18 może tak ale nie 25
Ale w sumie ludziom zawsze coś będzie nie pasowało
Dokładnie tak. Nie dogodzi się nikomu. Więc dogadzajmy sobie-to akurat się udahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Ja teraz aż sprawdziłam ile ja miałam: 16 przy normie od 4 do 18 czyli chyba ok
Ale właśnie tak siedzę i szukam fajnych witaminek bo mi się moje skończyły i szukam takich z aktywnym kwasem foliowym wyczytałam w artykule panatabletki że przy przyjmowaniu metforminy powinno się brać 400mcg zwyklego i 400mcg metylowanego kwasu foliowego ja mam w miovarianie 200mcg tego metylowanego i brałam chyba też 200mcg w Fertilcare ale już zwyklego... I teraz nie wiem czy zostawić jak było czy szukać czegoś lepszego -
Ja mam znajomą która zaszła w ciąże podczas swojej nocy poslubnej i to był ich pierwszy raz teraz mają już trójkę dzieci i planują czwarte dziewczyna w naszym wieku, mąż przed 40
-
U mnie każdy dzień jest inny, raz jest lepiej a raz gorzej. Nowy rok dał mi w kość, skurcze, bóle okresowe, chciałam wytrzymać do dzisiejszej wizyty, ale nie dałam rady i byłam u innego lekarza na kontroli, dostałam jeszcze luteinę i spasmolinę. Dzisiaj na wizycie dostałam wiadomość, że tylko do niedzieli biorę leki i mam odstawić. Szyjkę mam jak się ma na początku ciąży taką długą więc chyba poród przed terminem mi nie grozi tylko jak to się ma do małej ilości wód płodowych? Tzn. nie ma co jeszcze panikować więc nie panikuję, ale no powinno być ich więcej.[/url]
[/url] -
nati1992 wrote:U mnie każdy dzień jest inny, raz jest lepiej a raz gorzej. Nowy rok dał mi w kość, skurcze, bóle okresowe, chciałam wytrzymać do dzisiejszej wizyty, ale nie dałam rady i byłam u innego lekarza na kontroli, dostałam jeszcze luteinę i spasmolinę. Dzisiaj na wizycie dostałam wiadomość, że tylko do niedzieli biorę leki i mam odstawić. Szyjkę mam jak się ma na początku ciąży taką długą więc chyba poród przed terminem mi nie grozi tylko jak to się ma do małej ilości wód płodowych? Tzn. nie ma co jeszcze panikować więc nie panikuję, ale no powinno być ich więcej.
Lekarz Ci powiedział o małej ilości wód?
Pij dużo kochana - po prostu
Dobrze że wszystko ok, skoro szyjka trzyma znaczy dziecko nie ucieknie zbyt szybkohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Ja mam znajomą która zaszła w ciąże podczas swojej nocy poslubnej i to był ich pierwszy raz teraz mają już trójkę dzieci i planują czwarte dziewczyna w naszym wieku, mąż przed 40
Ale trafili
Z ilością też widzę nieminimalistycznie
Ja mojemu powiedziałam że ja mogę chodzić w ciąży sporo razy, mieć sporo dzieci, nie robi mi to problemu. Ale jak 2 dziecko bede miała mieć wywoływane bo coś tam np u mnie nie gra i dlatego akcja się nie zaczyna (bo w sumie nie wiem co tam poszło nietak) to po tym 2 zastanowię się czy chce dalejMissKathy92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Ja teraz aż sprawdziłam ile ja miałam: 16 przy normie od 4 do 18 czyli chyba ok
Ale właśnie tak siedzę i szukam fajnych witaminek bo mi się moje skończyły i szukam takich z aktywnym kwasem foliowym wyczytałam w artykule panatabletki że przy przyjmowaniu metforminy powinno się brać 400mcg zwyklego i 400mcg metylowanego kwasu foliowego ja mam w miovarianie 200mcg tego metylowanego i brałam chyba też 200mcg w Fertilcare ale już zwyklego... I teraz nie wiem czy zostawić jak było czy szukać czegoś lepszego
Wiesz co, gdzieś kiedyś coś czytałam z ulotki metforminy że potrafi powodować anemię. Może dlatego takie zaleceniehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Oddajcie mi moje dziecko...
1.5h go usypiałam bo placz rozpaczliwy...
Zmęczony, śpiący ale spać nie tylko płakać ze zmęczenia. Plan idealny.
Potem zmienił formę płaczu to stwierdziłam że czas rozpocząć używać żel na dziąsełka bo normalne to zachowanie nie jest... Posmarowalam, 10 minut i dziecko spokojne... Pociumkal sobie jeszcze trochę i śpi...
Ja chcę swojego śmieszka...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Ja też mogę mieć jedno po drugim, bo jak starania tyle trwają to trzeba wykorzystać czas A tak naprawdę jak już będę miała jedno swoje i znowu się coś nie powiedzie to wtedy adopcja
Nati kurczę tu już na końcówce, ale to zleciało zaraz się wszystkie rozpakujecie ja planuję za niecałe 8 miesięcy ale będę czerpać z waszej wiedzy i doświadczenia.
Dzisiaj jak durna macam się po cyckach, bolą ;p mężowi też kazałam podotukać, bolą i stwierdził że są duże;) A ja z moją mini miseczką B to wiecie, od razu różnica;)
Bisia współczuję szefowej. Dostałaby kopniaka za takie gadanie to by pomyślała trochę.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Terka zęby idą, teraz masz kilka miesięcy z głowy;) najgorszy okres jak ząbkują, to w sumie najwięcej nerwów i płaczu dzieciom w żłobku sprawiało. Było mi ich szkoda zawsze jak nie potrafiły w miejscu posiedzieć albo skupić się na zabawie bo zęby i trzeba było gryźć zabawki, gryzak albo po prostu cały dzień marudzicLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
terka wrote:Wiesz co, gdzieś kiedyś coś czytałam z ulotki metforminy że potrafi powodować anemię. Może dlatego takie zalecenie
-
Mala, ale Wy macie dużo więcej w tej cenie jakbym chciała kolacje i zimna płytę plus te ciasta to wyszloby około 130
Bisia, współczuję szefowej I takich tekstów w ogóle..
Nati, wodami sie nie przejmuj, pod koniec jest ich coraz mniej bo dzidzia rośnieBisia94, Mała_Mii lubią tę wiadomość
-
Nati właśnie pij pij dużo a będzie dobrze. No u mnie szyjka krotka i zalozyli mi pessar. A jak mała sie nie przekręci to cesarka.. Zobaczymy. 18.01 wizyta.
Bisia smutno mi się czytało Twoją wypowiedź. Kobieta kobiecie wilkiem..
Magda aaaale tanio macie. My na pewno powyżej 100zl zaplacimy a gości też ok.20 osób będzie na pewno.