Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Lelek, z facetami jest tak, że sami się nie domyślą, że można pomóc. Szczególnie w obowiązkach domowych.
Ja już nie liczę na cuda, tylko mówię wprost, że ma coś zrobić albo mi w danej chwili pomóc.
Tak samo z opieką nad dziećmi. Kilka awantur już mieliśmy i widzę, że w końcu pewne rzeczy dotarły -
nick nieaktualnyJa swojemu juz raz tlumaczylam, doszlo do niego na kilka dni a pozniej wraca stary on... Juz mi sie nie chce tego tlumaczyc, przykro mi, ze sam z siebie tego nie rozumie po prostu ;p Jak dostane wkurwa jeszcze raz to mu wssystko wygarne, nie bede go oszczedzac :p
-
Hej dziewczynki.. wczoraj byłem cały dzień w pracy od 7:30 do 22 i dziś o 10 zaczęłam czytać wasze posty i teraz skończyłam:p
Wczoraj po pracy jeszcze mąż mnie dopadł bo stwierdzil że sama mu mówiłam że dziś jest ten dzień dobrze, że mu należy tak samo jak mi.
Lelek szkoda, że Twój mąż tego nie rozumie, jak ważne jest kobiecie pomagać w domu.. tym bardziej kiedy jest w ciąży, powinien Cię na rękach nosić A nie wykorzystywać jak swoją służącą.
Mój mąż pomaga mi we wszystkim, chodź nie ukrywam,że trzeba mu powiedzieć i pokazać palcem pewne rzeczy Ale wtedy zrobi, tak to już jest z facetami. Ja puki co chodzę do pracy więc się dzielimy wszystkimi obowiązkami, ale jak byłam rok temu w ciąży to nie wykorzystywał mnie tylko kazał odpoczywać. Robiłam tyle na ile miałam ochoty i siły. Radzę wam robić tak samo, a jak facet tego nie rozumie to niech idzie do pracy głodny.Aniołek... 11 tydzień
2 cs po rocznej przerwie. -
Rzeczy które mój mąż robi sam od siebie to wynoszenie śmieci, zmywanie naczyń, pranie, ale tylko wypranie i rozwieszenie, bo zbieram ja ;p No i sam sobie prasuje ciuchy do pracy bo ja nienawidzę no i gotuje, bo jest kucharzem, z resztą ja też więc się tym dzielimy;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 11:11
Aniołek... 11 tydzień
2 cs po rocznej przerwie. -
Lelek, z facetami trzeba niestety często i konkretnie. Prowadziłam treningi z komunikacji dla par i naprawdę prawie wszędzie jest tak samo - mężczyzna nie potrafi się domyślać. Co więcej - często nie wystatczy, że powiesz mu jeden raz (zwłaszcza, jeśli chcesz zmienić istniejący stan rzeczy). Jednak najważniejsze są konkrety, bez prentensji i owijania w bawełnę.
Mój mąż wie na przykład, że nigdy nie wstanę rano, żeby zrobić mu śniadanie. Kocham spać. On to akceptuje i nie ma z tym problemu. Jak on jest w pracy od 8.30 do 16.30, do tego dojazd, to ja staram się jak najwięcej zrobić w domu. Żeby ten czas po pracy był dla nas, nie dla obowiązków. Ale wie, że jak nie dam rady to nie zrobię czegoś. Na przykład obiad I. Wtedy on coś kombinuje. nie ma z tym problemu, ale po prostu rozmawialiśmy . On też zawsze zrobi to, o co go poproszę. Ale np nie wpadnie sam na wiele rzeczy.
Rozumiem, że możesz się wkurzać takim podejściem, zwłaszcza kiedy jesteś w ciąży. Więc rozmawiaj do skutku Powodzenia!
Alex, ja to Cię podziwiam, że Ty w pracy. Ja mam takie mdłości, że od dwóch tygodni nawet na spotkanie swojej wspólnoty w kościele nie jedzę, a co dopiero do pracy... Powodzenia i oby dzień szybko zleciał!
Wszystkim dobrego dnia życzę i wstaję zjeść (tak, spałam do 11)
-
Hej kobietki
Ja ma dzisiaj usg jamy brzusznej o 15. A badanie robi na czczo. Więc u mnie głodówka.
A co do mojego męża on też się nie domyśla. A jak go poproszę to robi. Ale żeby sam od siebie to niestety nie zawsze.
Pozdrawiam dziewczyny<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Nie jest tak źle;) ale wolałabym siedzieć w domu. Chociaż z drugiej strony czas szybciej leci w ten sposób i nie myślę tyle mdłości mam tylko takie raz na jakiś czas dzisiaj, na zapachy. Staram się dużo pić to i z sikaniem nie ma problemu, biegam co chwila
Jeszcze chyba sprzedam dzisiaj w końcu moje ślubne futerko więc dodatkowa kasa na pierdoły wpadnieLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej babeczki wizyta zaliczona, na usg pęcherzyka ciążowa i ciałko żółte 5t3d. Ginka powiedziała że 5 tyg to jeszcze wcześnie na zarodek. A ja już 1000 myśli. Dostałam neoparin i muszę się kłócić. Za 3 tyg kolejna wizyta do tej pory mam zrobić wyniki mocz morfologia Glukoza toxo i homocysteine. Będę musiał śkierowanie wstępie. Dobrze ze wizytę na NFZ mam 1. 02
Magdaa21 lubi tę wiadomość
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
nick nieaktualnyAleż moj tez jak mu powiem to cos zrobi... Tylko mi chodzilo o to, ze dlaczego wzielam sobie takiego niedomyslnego meza, ze sam z siebie nie wyjdzie z inicjatywa tylko zawsze ja musze mu mowic, zeby ruszyl do roboty swoje cztery litery ;p Tym bardziej, ze przeciez slepy nie jest- widzi, ze ja zasuwam. ;p No ale coz, powiem mu wprost czego oczekuje - w koncu jestesmy ze soba 10 lat to chyba mam prawo mu wygarnac :p
Alex, to dobrze, ze w pracy ok ja wrocilam w styczniu na poczatku po urlopie 4 dni i nie dalam rady dluzej wytrzymac przez bol i ciagniecie brzucha przy siedzeniu.
Kasia, no to czekamy razem z Toba do 1 lutego juz blisko -
Blisko i daleko. Troszkę się stresuje, ale wierzę że Bóg wie co robi i będzie mi dane dzieciątko. Mam wolne wiec mogę odpoczywać i jutro zaczynam kłócić musi być dobrze22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Lelek faceci tak mają że są niedomyslni, mój po prawie 11 latach też nie ogarnia że np. Żona chce się przytulić, wygadać "bo tak" albo że śmieci mógłby wynieść zanim się same wyniosą
Mnie też właśnie brzuch zaczął przed 15 boleć i plecy ;( myślałam że mam spokój, ale jednak siedzenie i ogólnie chodzenie po biurze to za mało, musiałabym w dzień trochę poleżeć pomiędzy. Nie dam rady długo pracować ;(
Kasia super wieści na pewno za wcześnie na zarodek, ale to kwestia dni. Tego 2.01 to już będziesz miała serduszko
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵