X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • kryha Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, z facetami jest tak, że sami się nie domyślą, że można pomóc. Szczególnie w obowiązkach domowych.
    Ja już nie liczę na cuda, tylko mówię wprost, że ma coś zrobić albo mi w danej chwili pomóc.
    Tak samo z opieką nad dziećmi. Kilka awantur już mieliśmy i widzę, że w końcu pewne rzeczy dotarły :)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojemu juz raz tlumaczylam, doszlo do niego na kilka dni a pozniej wraca stary on... :/ Juz mi sie nie chce tego tlumaczyc, przykro mi, ze sam z siebie tego nie rozumie po prostu ;p Jak dostane wkurwa jeszcze raz to mu wssystko wygarne, nie bede go oszczedzac :p

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja zaraz idę do koleżanek :) dzisiaj najbardziej depresyjny dzień w roku, więc wszystkim życzę pogody ducha :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja wlasnie wcinam sniadanie. Dzisiaj akcja pomidorówka.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś leci czas w pracy, ale strasznie powoli. Nadrabiam zaległości ale ciężko mi się skupić. Już myślę o kocyku;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.. wczoraj byłem cały dzień w pracy od 7:30 do 22 i dziś o 10 zaczęłam czytać wasze posty i teraz skończyłam:p

Wczoraj po pracy jeszcze mąż mnie dopadł bo stwierdzil że sama mu mówiłam że dziś jest ten dzień:D dobrze, że mu należy tak samo jak mi.

Lelek szkoda, że Twój mąż tego nie rozumie, jak ważne jest kobiecie pomagać w domu.. tym bardziej kiedy jest w ciąży, powinien Cię na rękach nosić A nie wykorzystywać jak swoją służącą.
    Mój mąż pomaga mi we wszystkim, chodź nie ukrywam,że trzeba mu powiedzieć i pokazać palcem pewne rzeczy Ale wtedy zrobi, tak to już jest z facetami. Ja puki co chodzę do pracy więc się dzielimy wszystkimi obowiązkami, ale jak byłam rok temu w ciąży to nie wykorzystywał mnie tylko kazał odpoczywać. Robiłam tyle na ile miałam ochoty i siły. Radzę wam robić tak samo, a jak facet tego nie rozumie to niech idzie do pracy głodny.

Aniołek... 11 tydzień :(
    3jgxxzdvbdybw5ra.png

2 cs po rocznej przerwie.
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczy które mój mąż robi sam od siebie to wynoszenie śmieci, zmywanie naczyń, pranie, ale tylko wypranie i rozwieszenie, bo zbieram ja ;p No i sam sobie prasuje ciuchy do pracy bo ja nienawidzę:D no i gotuje, bo jest kucharzem, z resztą ja też więc się tym dzielimy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 11:11

3jgxxzdvbdybw5ra.png

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel ooo nadrobilas te wszystkie posty? Podziwiam.:D dobrze że dzialaliscie.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, z facetami trzeba niestety często i konkretnie. Prowadziłam treningi z komunikacji dla par i naprawdę prawie wszędzie jest tak samo - mężczyzna nie potrafi się domyślać. Co więcej - często nie wystatczy, że powiesz mu jeden raz (zwłaszcza, jeśli chcesz zmienić istniejący stan rzeczy). Jednak najważniejsze są konkrety, bez prentensji i owijania w bawełnę.

Mój mąż wie na przykład, że nigdy nie wstanę rano, żeby zrobić mu śniadanie. Kocham spać. On to akceptuje i nie ma z tym problemu. Jak on jest w pracy od 8.30 do 16.30, do tego dojazd, to ja staram się jak najwięcej zrobić w domu. Żeby ten czas po pracy był dla nas, nie dla obowiązków. Ale wie, że jak nie dam rady to nie zrobię czegoś. Na przykład obiad I. Wtedy on coś kombinuje. nie ma z tym problemu, ale po prostu rozmawialiśmy . On też zawsze zrobi to, o co go poproszę. Ale np nie wpadnie sam na wiele rzeczy.

Rozumiem, że możesz się wkurzać takim podejściem, zwłaszcza kiedy jesteś w ciąży. Więc rozmawiaj do skutku :) Powodzenia!

Alex, ja to Cię podziwiam, że Ty w pracy. Ja mam takie mdłości, że od dwóch tygodni nawet na spotkanie swojej wspólnoty w kościele nie jedzę, a co dopiero do pracy... Powodzenia i oby dzień szybko zleciał! :)
    Wszystkim dobrego dnia życzę i wstaję zjeść (tak, spałam do 11) :D

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :-)
    Ja ma dzisiaj usg jamy brzusznej o 15. A badanie robi na czczo. Więc u mnie głodówka.

A co do mojego męża on też się nie domyśla. A jak go poproszę to robi. Ale żeby sam od siebie to niestety nie zawsze.

Pozdrawiam dziewczyny :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 21 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari powodzonka!

Axie do jakiej wspólnoty należysz?:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa tak nadrobiłam :D muszę wiedzieć co tam u was słychać.

Axie ja też kocham spać więc napewno nie będę wstawać, w łóżku jest tak wygodnie i cieplutko :D

Mari powodzenia ;)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest tak źle;) ale wolałabym siedzieć w domu. Chociaż z drugiej strony czas szybciej leci w ten sposób i nie myślę tyle ;) mdłości mam tylko takie raz na jakiś czas dzisiaj, na zapachy. Staram się dużo pić to i z sikaniem nie ma problemu, biegam co chwila ;)
    Jeszcze chyba sprzedam dzisiaj w końcu moje ślubne futerko więc dodatkowa kasa na pierdoły wpadnie ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex czyli dobre wiadomości z poniedziałku. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to super że się dobrze czujesz i sobie radzisz w pracy ;) kiedy masz kolejne USG ? :)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki wizyta zaliczona, na usg pęcherzyka ciążowa i ciałko żółte 5t3d. Ginka powiedziała że 5 tyg to jeszcze wcześnie na zarodek. A ja już 1000 myśli. Dostałam neoparin i muszę się kłócić. Za 3 tyg kolejna wizyta do tej pory mam zrobić wyniki mocz morfologia Glukoza toxo i homocysteine. Będę musiał śkierowanie wstępie. Dobrze ze wizytę na NFZ mam 1. 02

Magdaa21 lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no tak może być za wcześnie. Ale następną wizyta tuż tuż. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ moj tez jak mu powiem to cos zrobi... Tylko mi chodzilo o to, ze dlaczego wzielam sobie takiego niedomyslnego meza, ze sam z siebie nie wyjdzie z inicjatywa tylko zawsze ja musze mu mowic, zeby ruszyl do roboty swoje cztery litery ;p Tym bardziej, ze przeciez slepy nie jest- widzi, ze ja zasuwam. ;p No ale coz, powiem mu wprost czego oczekuje - w koncu jestesmy ze soba 10 lat to chyba mam prawo mu wygarnac :p

Alex, to dobrze, ze w pracy ok :) ja wrocilam w styczniu na poczatku po urlopie 4 dni i nie dalam rady dluzej wytrzymac przez bol i ciagniecie brzucha przy siedzeniu.

Kasia, no to czekamy razem z Toba :) do 1 lutego juz blisko

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blisko i daleko. Troszkę się stresuje, ale wierzę że Bóg wie co robi i będzie mi dane dzieciątko. Mam wolne wiec mogę odpoczywać i jutro zaczynam kłócić musi być dobrze

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek faceci tak mają że są niedomyslni, mój po prawie 11 latach też nie ogarnia że np. Żona chce się przytulić, wygadać "bo tak" albo że śmieci mógłby wynieść zanim się same wyniosą ;)
    Mnie też właśnie brzuch zaczął przed 15 boleć i plecy ;( myślałam że mam spokój, ale jednak siedzenie i ogólnie chodzenie po biurze to za mało, musiałabym w dzień trochę poleżeć pomiędzy. Nie dam rady długo pracować ;(
    Kasia super wieści ;) na pewno za wcześnie na zarodek, ale to kwestia dni. Tego 2.01 to już będziesz miała serduszko ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ