Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Puszek-już rozumiem o czym mówisz z tym niewskazaniem. I w sumie racja. Zgadzam się. Kurka jak ktoś chce mieć dziecko to chyba wie na co się pisze (no mniej więcej )
Ja to sie śmieje że gorzej już chyba nie będzie w moim przypadku więc mogę rodzic byle w Gliwicach bo z tego co opisują inne dziewczyny w moim przypadku w innym szpitalu miałabym CC a tu powalczylismy do końcaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 19:21
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualny
-
A my już po ❤️, używaliśmy tego żelu ale niewiele, nie zdarzylam się mocno podniecić i wiecie już chciał wchodzić a teraz trochę mnie tam piecze. Czasem tak mam zwłaszcza po okresie.
-
Terka, pięknego śmieszka masz na zdjęciu
Lelek, współczuję. Ja w ciąży wstawalam z M, robiłam mu śniadanie, chociaż nigdy wcześniej tego nie robiłam, bo wstawalam później i kazał mi spać. Ale w ciąży robiłam mu kanapki, jadłam coś i szłam do kościoła albo dalej spać
Ja to jednak mam za co dziękować Panu Bogu bo mi M ogromnie pomaga. A od jutra już sama będę w ciągu dnia bo wraca do pracy, ale to było super 5 tygodni -
A ja swojemu gdybym nie kazała to nie wiem czy coś by zrobił ma wyznaczone obowiązki przeze mnie i ma się tego trzymać i go pilnuje równouprawnienie jest wiec się dzielimy obowiązkami
-
Mój też w domu wszystko robi a teraz nawet mi zabrania sprzątać itd. Więc mam zamiar go wykorzystać jak najbardziej się da w tej kwestii ;p kanapki mu mogę robić do pracy i śniadania jeśli się będę dobrze czuła, a później wracać do łóżka;)
A co do porodu to wszystko odniosę, byleby dla dziecka i dla mnie najlepiej co zalecą to będzieMagdaa21 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Panipuchatkowa hematolog na NFZ jutro jak będę jechać na wizytę zajęte do szpitala i spytam jak będa wymagać potwierdzenia ciąży to wezmę i tyle.
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Właśnie wróciłam do domu byłam u bratowej w szpitalu. Miała cięcie i powiedziała że nie rozumie kobiet które chcą cc ( miała wycinana torbiel)22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Dziewczyny, czy to możliwe że ja już dostanę okres? Bo od 2 tygodni już nie krwawie, a dziś różowa wkładka + teraz boli brzuch jak na okres.. I sie zastanawiam...
Znalazłam coś takiego na necie:
Zaraz po porodzie macica się obkurcza i oczyszcza z tkanek. Kobieta wydala z siebie ogromne ilości odchodów poporodowych. To zupełnie naturalna i nieodłączna część połogu. To krwawienie trwa bardzo intensywnie przez pierwsze kilka dni, aby następnie przejść w mniej obfite, w kolorze brązowo-różowym. Po około 2 tygodniach od porodu zostaje już tylko żółtawa wydzielina, powoli przechodząca w wodniste upławy. Całość odchodów połogowych kończy się ok. 6 tygodnia połogu.
I w tym momencie u niektórych kobiet (około 6-8 tygodni po porodzie) występuje jednorazowe (ale jeszcze nie miesięczne) krwawienie. Związane jest ono nadal z oczyszczaniem się macicy, nie z jajeczkowaniem. Właściwa miesiączka pojawia się dopiero kilka tygodni po porodzie, a czasem nawet kilkanaście miesięcy później.
Kurcze, nie wiem czy to możliwe że to to jednorazowe krwawienie?
Terka, Mari, Kryha, Mala, mialyscie tak?
Puszek, wiesz może coś o tym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 23:03
-
Kaassiia wrote:Właśnie wróciłam do domu byłam u bratowej w szpitalu. Miała cięcie i powiedziała że nie rozumie kobiet które chcą cc ( miała wycinana torbiel)
-
Magda pamiętasz już tu kiedyś o tym pisałam. Krwawienie po cc się skończyło, 2 tygodnie nic. A potem zaś tydzień krwawiłam. I też myślałam, że to okres. Ale to raczej macica się jeszcyme oczyszczała. Więc spokojnie.
I dopiero przedwczoroj dostałam lekkie krwawienie i myśle, że teraz to już okres
Lelek twój mąż może nie wie, że żonie w ciąży trzeba pomagać bardziej niż zwykle
Alex dobrze, że już nie plamisz
Terka ciekawe pytanie. Puszek dobrze mieć ciebie tutaj. A jak ty się czujesz?
My dzisiaj objazdowo u babć
MMagdaa21 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Magda ja miałam w którymś momencie 1 dniowe plamienie. Myślałam że @ tak wyglądało jak początki u mnie ale nie. Znaczy chyba że to była jednodniowa @
Tak poza tym cisza. Podplamiewania mogą być co jakiś czas (tak mi lekarz mówił).
Ale Magda przecież Tobie się oficjalny polog nie skończył więc myślę że to resztki tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 07:04
Magdaa21 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm