X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak swoją drogą to ja też się będę pewnie stresować jak się uda... chodź bardzo bym chciała tego stresu uniknąć. W ostatniej ciąży nie myślałam o tym że coś może pójść nie tak... I to był szok...

Aniołek... 11 tydzień :(
    3jgxxzdvbdybw5ra.png

2 cs po rocznej przerwie.
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jakie wsparcie mam w Was! Tak się cieszę, jak któraś z Was odpisze mi na komentarz doradzi! Jesteście niesamowite dziekuje

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babel, sporo osób poleca ten żel i ja też :) udało się w cyklu z nim. Jest bardzo lejacy, ale uzywalismy go jak zwykłego żelu. Ma krótka ważność dlatego lepiej ten mniejszy. A no i jest drogi, bardziej opłaca się kupić online :)

Lelek, mi twardnial brzuch i się spinal od 15tyg, miałam zalecana no-spe, ale wolałam jej nie brać, więcej odpoczywalam. Potem to trochę minęło.

Terka, jak to ma trwać jeszcze pół roku to ja nie wiem.. Bo na razie zero przyjemności :(

Panipuchatkowa, a który to był tc dokładnie?

Alex, fioletowej strony to ja w ogóle nie polecam :P tam są ciągle tylko schizy..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dawno mnie tu nie było i tyle do nadrobienia :)

Przede wszystkim gratulacje dla Panipuchatkowej !!!!
    Mam nadzieję, że Laura cała i zdrowa !!! :)
    Czekamy z niecierpliwością na pierwsze zdjęcia :D

Alex, super że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo :)

Kasiu, mam nadzieję że u Ciebie również dobrze :)

Lelek spokojnie kochana wszystko będzie dobre :)

U mnie nic nadzwyczajnego, 1 lutego mam próbny egzamin Goethe Institut na poziomie A2, jest to egzamin kończący mój kurs, sprawdzający wiedzę, czy czegoś się nauczyłam :D

Od 1 marca zaczynam kurs B1, obiecałam sobie, że chcę dojść do poziomu najwyższego czyli C2 :D Jeśli mi się uda, to będę za 2 lata zdawać egzamin na poziomie C2, ale wszystko się okaże w praktyce :)

Ja póki co nie staram się o dziecko, ponieważ 20 lutego mam wizytę u lekarza i mam rozpocząć leczenie endometriozy.
    Czasem sobie myślę, że nie chcę mieć dziecka, że psychicznie nie wyrobię, muszę najpierw uporać się z przeszłością, która dosyć często wraca do mojego życia.
    Wstydzę się tego, kim byłam kiedyś, że miałam dużo partnerów, że nie byłam stabilnie związana z jedną osobą, tylko co chwilę zmieniałam partnerów jak rękawiczki, wstydzę się o tym mówić przy moim mężu, bo on przede mną był związany z dwiema kobietami, z którymi nie sypiał, byłam jego pierwszą kobietą, z którą uprawiał seks, a ja już to dawno miałam za sobą.
    Wstydzę się tego kim byłam kiedyś, czasem zdarzy mi się kogoś spotkać na ulicy osobę, to odrazu chowam się, mam ochotę uciec, odrazu we mnie podnosi się ciśnienie, serce mam przy gardle, nie wiem czemu tak reaguję.

jest mi wstyd że jestem taką kobietą

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, na fiolecie same schizy i chyba mi się udzieliło. Jeszcze jak dziewczyna mi napisała że ona też miała biegunkę przed poronieniem to już było apogeum moich nerwów... Ja na szczęście dzisiaj już zaparcie czyli grzyby mi zaszkodziły. Muszę włączyć pozytywne myślenie;)
    Butterfly wzieliscie ślub, to znaczy że mąż akceptuje Cię taką jaką jesteś. Skup się na egzaminie, później leczenie, a przede wszystkim korzystaj ze świeżości małżeństwa ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Butterfly wzieliscie ślub, to znaczy że mąż akceptuje Cię taką jaką jesteś. Skup się na egzaminie, później leczenie, a przede wszystkim korzystaj ze świeżości małżeństwa ;)
    Alex, tak, wiem, że mąż akceptuje mnie taką jaką jestem, ale ciężko mi o tym wszystkim zapomnieć, posłucham się Ciebie i skupię się na egzaminie :D

Walka z endometriozą.
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek pamiętaj, że rękawiczki takie zwykłe nie są jałowe. Musiałabyś mieć jałowe, my do badań wewnętrznych tylko takich używamy. Natomiast gin przecież na tym etapie bada we wziernikach, więc mówię nic nie grzeb.
    Mój mąż został poproszony o bycie świadkiem u mojej koleżanki ;) Ja będę w 36 tc na tym ślubie, więc się nie nadaje ;)
    Puchatkowa dla dziecka to dobrze, że te skurcze były, wiem cieżko wytrzymać, widocznie Twój lekarz chciał być przy cc i kazał czekać, póki nie będzie konieczności- zdarza się, a jak na złość przy tych pośladkach tak ładnie te porody przebiegają, ale cóż u pierwiastki to wskazanie do cc, mój mąż się tak urodził naturalnie u pierwiastki- wtedy nie było to wskazanie i niestety miał chyba 6 pkt i 3 dni w inkusiu.
    Buterflly masz kochanego męża, co było to się nie liczy, jestem zdania, że nie można żałować swojej przeszłości, bo wszystko nas kształtuje i ma wpływ na nasz rozwój dalszy. Może popros o skier do psychologa?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly nie możesz tak żyć. Na dłuższą metę nie wyrobisz...
    Mąż Cię zaakceptował i chciał (inaczej byście ślubu nie brali :))
    Musisz z kimś pogadać bo zwariujesz :)

Cieszę się że z kursem wszystko super idzie. Lecisz jak strzała z tym :D

Butterfly92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie no kurcze tak źle być nie może :)
    Pewnie lekarz mówił tak żebys się nie nastawila na np za tydzień ;)

Alex proszę nie swirowac :D
    Masz pod sercem piękne zdrowe silne Dzieciątko :)

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle mnie tu nie było a tu takie wieści !!
    Alex gratuluje serduszka !❤️ Juz bedzie bić do późnej starości ;)) zobaczysz tym razem będzie dobrze ;)
    Co do pitow to w nl jest inaczej ;p my z mężem razem się rozliczamy od 3 lat cxylimod ślubu ;p
    W pl kilka let temu złożyłam pot 0 i wniosek ze mieszkam na stałe tutaj i nie muszę die rozliczać już w pl ;)
    Puchatkowa !! ❤️Cóż za niespodzianka ! Tak z niebacka;p silna dziewczynka ;) idealna jak na swój tydzień ;)
    Co do żółtaczki mój Nathan dostał dopiero w 4 dobie życia jak spadł z wagi o 11% w Holandii norma jest do 7 .. w pl chyba 10 .. ale on wtedy był jak Chińczyk dosłownie cały żółty .. śle w 2 tyg doszedł do wagi ze szpitala :) ale żółtaczka się utrzymywała do 6 tyg ... ale jest wszytko dobrze S młody rośnie jak na drozcmdzach ;p
    Swoją droga powiedzcie mi jak to jest ?;D niby mówią ze dzieci na kp to takie drobne chudzinki a na mm to zawsze przypadkowe ;D ja jestem szczupła kp a mój młody klusek się robi ;p lekarka na szczepieniu się smiala ze mam śmietankę nie mleko ;p oczywsice bardzo się z tego cieszę ;p ale kirde tak ostatnio się nad tym zastanawiałam ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Buterflly masz kochanego męża, co było to się nie liczy, jestem zdania, że nie można żałować swojej przeszłości, bo wszystko nas kształtuje i ma wpływ na nasz rozwój dalszy. Może popros o skier do psychologa?
    Kochana, chodzę na terapię do psychologa i przerabiamy rózne tematy, ale godzina to za mało żeby o wszystkim odrazu powiedzieć :(

Walka z endometriozą.
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda na tez bym panikowała hehe z tym szwem ;p ale ja nie wytrzymałam i kazałam sobie zdjąć jak najszybciej sedna ;p i już po6 dniach można było wiec to zrobiłam ;) coś chyba za ciasno miałam bo ból był okropny nie mogłam
    Siadać chodzić a co dopiero załatwić się .. wiec nie wytrzymałam 2 tyg do rozpuszczenia a co dopiero tyle co Ty ;o szacun ;p
    Terka. Mówisz ze żabki hehe gratuluje Andrzejkowi ;) powiedz mi jak u was z rozszerzeniem czekasz do 6 m i czy po4 zaczynałaś już coś ?;p bo w Polsce widze straszne hejty na kobiety które koni po4 m zaczynaja rozszerzać dietę a w Holandii to norma ... i w sumie nje wiem mam jeszcze czas bo za 2 dni młody kończy 3 m ale myśle już nad tym duzo czytań i w ogóle chce się przygotować ;p w ogóle wczoraj jak jadłam miałam go na rekeach to on normalnie tak się patrzył na te moje ruchy ręka z widelcem z jedzeniem ze myślałam ze stanie mi w gardle ;D haha paluchy w buzi cały czas a śliny potok ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam o 8.00 na karmieniu ale nie bylo pani dr bo kolejny wczesniaczek sie rodzil. Ale zaraz moze kogoś tu dorwe.

Butterfly92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Butterfly nie możesz tak żyć. Na dłuższą metę nie wyrobisz...
    Mąż Cię zaakceptował i chciał (inaczej byście ślubu nie brali :))
    Musisz z kimś pogadać bo zwariujesz :)

Cieszę się że z kursem wszystko super idzie. Lecisz jak strzała z tym :D
    dzięki Terka że miłe słowa :*

Walka z endometriozą.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ja mialam tak samo na czerwcowkach - nawet pisalam Wam, ze to przez to mam takie schizy... :p nie udzielalam sie ale czytalam... i to byl blad! Bo codziennie cos sie dzialo, jakies problemy, komplikacje - pozniej byl sezon serduszek czy sa czy nie ma. Poronienia itd... to nie na moje nerwy bylo :p ja najwieksza panikara ever

Puszek, ja juz nie bede nic grzebala- ale zastanawia mnie w takim wypadku co z seksem skoro palcow nie mozna wpychac to i chyba z seksu nici ?:p

Panipuchatkowa, jak idzie karmienie? Z tego co widze nie mialas problemow mimo CC- super :)

Butterfly- oby tak dalej z tymi kursami :) idziesz jak burza. I kochana, gdyby kazdy mial zyc przeszloscia to nie wiem co na tym swiecie by sie dzialo. Zamknij tamten etap, tym bardziej ze juz jestes mezatka! :) co bylo to bylo, nie zmienisz tego

Magda, tylko u mnie twardnienie to nie jest typowe twardnienie... Z tego co badala mnie wczoraj gin, moja macica jest mniej wiecej 3 palce pod pepkiem moim, pokazywala mi jak to wyczuc. A ja mam brzuch twardy przy wzgorku lonowym - tuz nad koscia a im wyzej tym bardziej miekko. To twarde cos „ciagnie” mnie czasami do dolu. Lekarz nie byla w stanie mi powiedziec co to jest, pytala czy mialam przepukline albo czy zadnych problemow ginekologicznych nie mialam wczesniej... To jest twarde caly czas, non stop od jakichs 2 tygodni wyrzucilo mi taka kulke i nie wiem co to :p jezdzila mi po tym usg ale ona mowi, ze nic nie widzi zlego. Takze chyba po prostu taka mam budowe brzucha:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 11:13

• terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mój na piersi tylko i szczupły. Jak dla mnie akurat ;D
    Maz chudzinka więc nie spodziewałam się kluska :D
    Zresztą on wszystko spała swoim wariactwem :P nie usiedzi w miejscu, musi coś robić a jak już leży faktycznie to chociaż nogami i rękami musi machać :D więc tłuszcz mu się nie utrzyma na nim :P
    Co do diety-ja do 6msc nie dawałam nic. 21 skończył pół roku na samym cycu :)
    Ale myślę wprowadzić mu coś jak będzie chciał..
    Dzieci patrzą z ciekawością na to co jemy i co robimy bo to dla nich coś innego, fajnego. Fajnego tylko dlatego że rodzice to robią :P także spokojnie, to nie kwestia głodu a ciekawości. Generalnie dzieci nie wiedzą że jedzenie jest do jedzenia bo dla nich mleko jest jedzeniem ;D

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly powodzenia na egzaminach. I jak dziewczyny piszą pogadaj z kimś bo zwariujesz..

Magda to był 35+2.

Dziękuję dziewczyny raz jeszcze za tyle gratulacji. :*

Butterfly92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek w ciąży prawidłowej seks mile widziany :D
    Co innego seks a co innego gmeranie paluchami i manewrowanie przy samej szyjce. No chyba że Twój manewruje zawzięcie przy szyjce podczas to nie wnikam XD

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ale ja tez nie manewruje bo jej praktycznie nie dotykam :p wepchnelam palca sprawdzic wysokosc, a dalej to ja juz jej nie tykalam bo sie na tym nie znam calkowicie i nie chce nic tam popsuc :p
    Ale juz nie tykam, biore te leki i czekam na wizyte :p bedzie dlugie czekanie bo w Wawie ferie sie zaczynaja i wiekszosc lekarzy ma urlopy- tym sie stresuje najmocniej, a najbardziej tym ze moi lekarze maja urlopy :p

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Butterfly- oby tak dalej z tymi kursami :) idziesz jak burza. I kochana, gdyby kazdy mial zyc przeszloscia to nie wiem co na tym swiecie by sie dzialo. Zamknij tamten etap, tym bardziej ze juz jestes mezatka! :) co bylo to bylo, nie zmienisz tego
    Lelek i inne dziewczyny, chyba macie rację :D

Lelek opowiadaj bardziej co tam u Ciebie :D

Walka z endometriozą.
‹‹ 2129 2130 2131 2132 2133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ